Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Rüzgarlık ve yağmurluk olarak ne tavsiye ediyorsunuz?

Scudo
@saglam.serdar Şu ürünü kullanıyorum, hafif yağmurda iş görüyor ama sağanakta ne olur bilemem.Ayrıca rüzgarı da kesiyor bir nebze.
(link)

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@saglam.serdar Bu havalarda (10-20 derece) Black Spade 2. seviye kolsuz termal / Uzun kollu forma ve en üste yağmur ve rüzgar için mac in a sac yağmurluk. (Mac İn a sac'i yurt dışından almakta fayda var, TR fiyatı uçuk)
Çok kullanışlı, sağanak yağmurda bile kuru kalıyorsunuz. Havalandırması yeterli. Ve tamamen reflektörlü bir kumaşı var. Fener gibi parlıyorsunuz üzerinizdeyken.
MIASOA..jpg

10 Derece'nin altına indimi hava, termali kollu yapıp, forma yerine rüzgar geçirmez içi polarlı bir sweat giyiyorum. (Exuma'dan alındı ama internette yok malesef)

Katman sayısını arttırmamak lazım. Maksimum 3 kat. Bir şekilde terlerseniz çok feci hasta eder adamı soğuk hava.

Ayakları sıcak ve kuru tutmakda önemli. (Shimano NPU ayakkabı kılıfı kullanıyorum, çok memnunum)
Shimano S3000R Overshoes.jpg

Kıyafetleriniz evden ilk çıktığınızda sıcak tutuyorsa fazla giyinmişsiniz demektir. Bisiklet efor gerektiren bir uğraş olduğundan motorsiklet sürecek gibi hazırlanmamalı. Terletmeyen, hava alan ve kuru tutan kombinasyonu yapmak esas.

(Uzun sürüşler için yedek çorap faydalı oluyor bu arada. Dönüş yolunda yeni bir çorap giymek kuru ve konforlu bir kış sürüşü sağlıyor)

Bende şöyle bir eşofman var. Bu havalarda üstü iş görür mü deneyeceğim. Yüzde yüz polyester...

(link)

Merhaba arkadaşlar,
Dün tura çıkıp yoğum bir yağmur ve rüzgara maruz kaldım. Üzerinde decathlon yazlık forma (100 serisi) ve içinde içlik, en dışta ise decathlon (300 serisi) yağmurluk vardı. Altımda ise standart bir alt eşofman altı vardı. Üzerimdekilerle hiç rahat edemedim ve üşüyüp tamamen ıslandım. Bunun üzerine eve döndüğümde hemen foruma girip okumaya başladım.
Forumda kışlık giyim konusunda çok değerli tavsiyeler veren arkadaşlar olmuş. Bu tavsiyeleri dikkatlice inceledim. Uzun kollu bir forma, bir içlik ve kışlık bir tayt almaya karar verdim. Hatta bir rüzgarlık da alabilirim.
Fakat bu ürünleri ararken çok pahalı şeylerle karşılaştım. Özellikle biraz iyi diye bildiğim markaların ürünleri çok ciddi fiyatlara satılıyor ve çok az seçenek bulabildim. Kafam allak bullak oldu. Bahsettiğim ürünler konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Yurtdışı tavsiyelerine de açığım.

• Beğen
Tepkiler: Mytafa ve hydrocon
@turac000

Bugün balaklava ile bir sürüş yaptım. Hareket halindeyken buğulanma sorunu olmuyormuş. Ama hareketsiz kalırsanız gözlük buğulanmaya başlıyor.(Tabii nefesinizi ona göre ayarlarsanız yine bir şey olmuyor) Ama tempolu sürüş yaparken oksijen sıkıntısı çektim. Nefes almak zorlaşıyor.

@bitinya_s

Hocam Exuma Bahçeköy mağazası ilaç gibi gelebilir arayıp Necip ile konuşursanız yardımcı olur tüm ihtiyaçlarınızla.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@hydrocon
Exumanin internet sitesine baktim. Ürünler hakkinda çok az bilgi vardi. Tavsiyenize uyup arayacağim. Çok teşekkurler.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
(link)

Geçen gün yağmurlu havada bu ürünü sadece yazlık formanın üzerine giyerek kullandım. İş görüyor...

Decathlon’dan sipariş ettiğim BTWIN 500 kışlık eldivenlerim ve Quechua Outdoor yağmurluğum az önce elime ulaştı. Henüz daha test etme şansım olmadı fakat ürünlerin kalitesi gayet güzel görünüyor. Kullandıktan sonra da mutlaka deneyimlerimi paylaşacağım.

Herkese iyi forumlar.

DB6A278F-6E83-4435-BB96-5CF5A624DF86.jpeg

@bulutdenis

Merhaba Arkadaşlar,
Kışlık eldiven ve yağmurluğumu bugün detaylı olarak inceleme şansım oldu.
Bugün Düzce oldukça yağmurluydu, iki saatlik gerçekleştirdiğim tur gayet keyifli oldu.
Üst yağmurluk gayet kullanışlı, cebine katlanabilen, çok çabuk kuruyan, yağmuru da kesinlikle geçirmeyen bir ürün.
Eldivenler konusunda ne yazık ki aynısını söyleyemeyeceğim yağmurda pek kullanışlı değil açıkçası. Yağmur şiddetlendiğinde ellerim oldukça ıslandı ve üşüdü.
Decathlon'da ''Dış katmanı sayesinde çiseleyen yağmurun içeri girmesini engeller.'' ibaresi doğru fakat yağmur şiddetlendiğinde durum pek iç açıcı olmadı.
Almayı düşünenler buna göre karar verebilirler. Herkese iyi forumlar.

22279733_10212656479119568_5988971563750317439_n.jpg

strava.jpg

@bulutdenis hayırlı olsun [emoji106] son yılların yağmura mukavemet konusunda ayrı bir segment ile dillere pelesenk olan “su kaydırma özelliği” aslında düşük şiddetli yağışlarda sadece suyu kaydırarak kuru kalmayı vaat eder. Yağmurun şiddeti artınca da sizdeki durum oluşur. Yağmuru tamamen geçirmeyen kışlık termal ürünler hem fiyat olarak en tepede hem de profillerinden dolayı aşırı kalın oluyorlar. Vites hissiyatını azalttığı için çok tercih etmiyorum. Zira soğuk bölgede yaşasaydım bir şekilde orta yol bulacaktım o da ayrı [emoji41]

Ekleme: Bu bahsi geçen kaydırma özelliği ekseriyetle ürünün dış yüzeyine uygulanan kimyasal bir madde ile sağlanıyor ve bu maddede genelde 1. yılın sonunda etkisini kaybediyor. Kullandığım North Face mont ilk yılını tamamladığında eskisi kadar yağmur suyunu kaydırmaz hale geldi.

@hydrocon
Bildiğim kadarıyla Su geçirmezliğin devamlılığı için şu tarz spreylerden kullanmak gerek. (link)

@saglam.serdar

bende bu üründen almiştim, hatta genelde decathlonda en cok aldigim urun gruplarından Kalenji ninkiler, malum bisikletçi reyonunda çeşitler az oluyor, kosu reyonu iyi bir alternatif oluşturuyor. Ozellikle fileli malzeme kullanması çeşitli ürünlerde cok kullanisli. şimdi bu urunu özelinde ise, hızlı tempolu sürüşlerde kullanılmamalı, yoksa sırtınızdan şıp şıp süzülüyor terler, ama hafif sürüşlerde kullanışlı olacaktır.

Kisisel önerim, hava soguk ama yagisli degil ise, asagidaki üründe is goruyor, polar yapisi ve fileli koltuk altları hem hareket konforu hemde vücut isisi -ter dengesini korumaya yardimci oluyor
(link)

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
bulutdenis Hocam su geçirmesi olayında, eldivenin bilek kısmından mı içe geçiyor yoksa, parmak araları, dikiş kısımlarından mı?

Çekmeköy vardı kapandı diye biliyorum.

Geri