Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Selamlar,

Kışın giyinme olayını biraz çözdüm ama bu sabah yağmuru görünce sürüşe çıkamadım. Yağmurdan nasıl korunuyorsunuz yağmurluk haricinde? Termal içlik üstüne giyebileceğim su geçirmez tayt var mı örneğin? Biraz bakındım ama bulamadım.

Tavsiyesi olan varsa sevinirim.
Taytın altına içlik giymek doğru değil. Çok çok soğuk olduğu için bacaklarınızın da iki kat giyinmesi gerekiyorsa, üst kat eşofman veya su geçirmez pantolon olabilir.

Su geçirmez tayt bildiğim kadarıyla yok, "su itici" veya "suya dirençli" taytlar var. Çok yoğun yağış altında veya çok uzun süre sürmeyecekseniz bacaklarınızın kuru kalması için yeterli oluyorlar.

Scudo
Selamlar,

Kışın giyinme olayını biraz çözdüm ama bu sabah yağmuru görünce sürüşe çıkamadım. Yağmurdan nasıl korunuyorsunuz yağmurluk haricinde? Termal içlik üstüne giyebileceğim su geçirmez tayt var mı örneğin? Biraz bakındım ama bulamadım.

Tavsiyesi olan varsa sevinirim.
Merhaba.
Arkadaslar soylemisler zaten, su gecirmez tayt yok. Suya direncli taytlardan bende var sagnak yagmur olursa hic sansiniz yok islaniyorsunuz.

Iclik uzerine su gecirmez tayt, pantolon vs. giydiniz diyelim kendinizi disaridan gelen yagmura karsi korudunuz, vucudunuzun urettigi ter ne olacak?
Kisin bisiklet giyiminde mesele usumemek ya da yagmur yememek degil, teri vucuttan tahliye edebilmek. Soguk havada ter teninizde kalir ve kurursa esas usume ve hastalik riski o zaman artiyor.

Merhabalar
Yeşilova / Burdur dayım şu an. 8° bugün
Blackspade içlik - Jack wolskin nin softshell çeketini beraber kullanıyorum yeterli oluyor. Çok memnunum ürünlerden.
Decathlon içliği fazla plastik gelmişti bana .

kışlık alışverişi yazın yapınca bir de güzel kampanyalarla %50 ye yakın indirim yakalayabiliyorsunuz yabancı sitelerde. Şu fiyatlarda almayın ama taytta tutto nano kumaş başarılı, üst giyim de gore tex ürünler .

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
(link)
Decathlon’daki rüzgarlık tekrar stoklarda, ilgilenenlere duyurulur.
Kesinlikle tavsiye ederim, çok pratik bir ürün. Rüzgar kesmesi çok başarılı, arka tarafı da tamamen file olduğundan ter atabiliyor. Üşütmeden hava dolaşımını sağlıyor. Forma cebinde varlığını bile unutuyorum ben, o derece hafif.

Normalde kıyafet, elektronik eşyalarda Şok ve türevlerinden alışveriş asla yapmam. Bugün Şok'a gelecek olan Softshell Mont/100 TL ürünü çok öneren oldu. Su ve rüzgar geçirmeyip tam bir fiyat performans ürünü olduğu söylediler. Sizinde fikirlerinizi alayım? Almak isteyen olursa da diye de bilgilendirmiş olayım.

Trainer veya roller alma imkanım olmadığı için kış boyu dışarıda bisiklet sürmeye devam edeceğim. Sürüşlerim genelde 20-35 km arası yarı şehir dışı sürüşler oluyor. Decathlondan önceden aldığım bir içlik üstüne ince kazak (bedeni biraz bol), buff, kışlık eldiven giyip çantamla sıkıştırıyorum üstümü. Bu havalarda en büyük problemim yolda belirli bir süreden sonra -özellikle de kısa mola veya sprint sonrası normal kadansa dönüşte- rüzgarla birlikte terden dolayı çok üşümem. Kışın ilerleyen günlerinde çok çok daha çekilmez, belki de imkansız olacak bu şekilde sürmek. Birkaç video izledim. Rüzgarlık işine iyice merak saldım. Tokatta yaşadığım için decathlona gidip bizzat kendim görüp alma şansım olmadığından ve bugüne kadar bir bisiklet rüzgarlığını deneyimlemediğimden dolayı size ihtiyaçlarımı karşılayıp karşılayamayacağını sormak istiyorum. "ERKEK YAĞMURLUĞU - MAVİ - RC100 TRIBAN"(Link paylaşmıyorum üyeliğimden dolayı) Bir içlik veya içlik + bisiklet forması üstüne bu yağmurluk beni rüzgardan korur, üşümemi önler mi? Ayrıca, linkteki veya benzer rüzgarlık/yağmurluk kullanan arkadaşlar tecrübe/his/tavsiyelerinden bahsedebilirler mi? Linkteki yağmurlukla rüzgarlık aynı şey midir? Şoka bugün softshell bir mont geldi. Sabah erkenden gidip denedim. S-M beden üstüme bol geldiği için cesaret edemedim açıkçası. Decathlonda 200 tl civarına satılan triban softshelli de gördüm ama fiyatı çok fazla.

Normalde kıyafet, elektronik eşyalarda Şok ve türevlerinden alışveriş asla yapmam. Bugün Şok'a gelecek olan Softshell Mont/100 TL ürünü çok öneren oldu. Su ve rüzgar geçirmeyip tam bir fiyat performans ürünü olduğu söylediler. Sizinde fikirlerinizi alayım? Almak isteyen olursa da diye de bilgilendirmiş olayım.
Teri atmıyor en büyük sıkıntısı bu. Hava almıyor ve sauna etkisi yaratacağı belli. Böylesi giyim bisikletliyi hasta eder. Daha önceki sezonlar inceleme şansı buldum. :harika:

softshell montlar hava geçirmiyor zamanında bimden günlük kullanım için almıştım bisiklet için çok sağlıklı değil,şok ta satılan bu tarz ürünlerin üreticisi exuma olarak gözlemledim en son 189 lira galiba bir mont var kalitesi vs ayrı konular elbette ama çok çok benzer bir ürün exuma da 400 tl zaten bu marketler fason üretim yaptırıyor...

Trainer veya roller alma imkanım olmadığı için kış boyu dışarıda bisiklet sürmeye devam edeceğim. Sürüşlerim genelde 20-35 km arası yarı şehir dışı sürüşler oluyor. Decathlondan önceden aldığım bir içlik üstüne ince kazak (bedeni biraz bol), buff, kışlık eldiven giyip çantamla sıkıştırıyorum üstümü. Bu havalarda en büyük problemim yolda belirli bir süreden sonra -özellikle de kısa mola veya sprint sonrası normal kadansa dönüşte- rüzgarla birlikte terden dolayı çok üşümem. Kışın ilerleyen günlerinde çok çok daha çekilmez, belki de imkansız olacak bu şekilde sürmek. Birkaç video izledim. Rüzgarlık işine iyice merak saldım. Tokatta yaşadığım için decathlona gidip bizzat kendim görüp alma şansım olmadığından ve bugüne kadar bir bisiklet rüzgarlığını deneyimlemediğimden dolayı size ihtiyaçlarımı karşılayıp karşılayamayacağını sormak istiyorum. "ERKEK YAĞMURLUĞU - MAVİ - RC100 TRIBAN"(Link paylaşmıyorum üyeliğimden dolayı) Bir içlik veya içlik + bisiklet forması üstüne bu yağmurluk beni rüzgardan korur, üşümemi önler mi? Ayrıca, linkteki veya benzer rüzgarlık/yağmurluk kullanan arkadaşlar tecrübe/his/tavsiyelerinden bahsedebilirler mi? Linkteki yağmurlukla rüzgarlık aynı şey midir? Şoka bugün softshell bir mont geldi. Sabah erkenden gidip denedim. S-M beden üstüme bol geldiği için cesaret edemedim açıkçası. Decathlonda 200 tl civarına satılan triban softshelli de gördüm ama fiyatı çok fazla.
Screenshot_20201209-121221_Chrome.jpgScreenshot_20201209-121231_Chrome.jpg

Sabah yer yer 4 dereceye düşen sıcaklıklarda Düşük kadans Zone 3 antremanı yaptım . Termal içlik, kıslık forma ve rüzgarlık ile üst tarafta üşüme yada terleme olmadan sorunsuz bir sürüş gerçekleştirdim. Altta uzun yada diz altı taytı belki ilk defa aradığım bir sürüş oldu. Ayakkabı kılıfları ve uzun eldivenler sadece inişte biraz üşütse de yeterliydi.
Günün tek sıkıntısı yüzüm dondu. Artık decathlondan aldığım kar maskesini giyme vakti gelmiş :)

@60sali selam, resimdeki yağmurluktan bende var, henuz kullanmadım ama yapısı nefes alacak gibi degil. Sürüşün başında giyersen terletip, üşütür ince olduğu için.

Denemelerim sonucu 2 tip bulgum var.

Ilki, 7-8⁰C ye kadar (tabii benim için) teri üzerimde sogutmaya çalışıyorum (tişört+ince softshell). Üşüdüğüm zaman, ince rüzgarlığı çıkarıp giyiyorum üstüne. Hasta etmiyor beni. Daha düşük derecelerde denenebilir, ama risk tabii.

Daha düşük derecelerde, terliyken üşüyecegim için, uzun içlik+ dışarıdan hava almayan mont düşünüyorum. Teri hapsedip, üşümemek için.

2. kısıma karşı gelen arkadaşlar olacaktir.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Dışarıdan hava almayan montu sonda giyersiniz doğru olabilir ama daha uzun sürüşlerde size etkisi daha kötü olacaktır. 6-7 derece altı sürüşler de terleme miktarı azalıyor o nedenle rüzgar koruması yeterli geliyor bence kışlık kıyafet üstünde. Bence bir adet yedek baselayer tüm sürüşleri konforlu hale getiriyor.

Son düzenleme:
@60sali selam, resimdeki yağmurluktan bende var, henuz kullanmadım ama yapısı nefes alacak gibi degil. Sürüşün başında giyersen terletip, üşütür ince olduğu için.

Ilki, 7-8⁰C ye kadar (tabii benim için) teri üzerimde sogutmaya çalışıyorum (tişört+ince softshell). Üşüdüğüm zaman, ince rüzgarlığı çıkarıp giyiyorum üstüne. Hasta etmiyor beni. Daha düşük derecelerde denenebilir, ama risk tabii.

Daha düşük derecelerde, terliyken üşüyecegim için, uzun içlik+ dışarıdan hava almayan mont düşünüyorum. Teri hapsedip, üşümemek için.

Hava almayan mont derken ,rüzgar almasın fakat havalandırmalı olsun. Diğer türlü bir lastik patlağında film kopuyor.
Bunları yazarken - derecelerde sürüş yapan biri olarak söylüyorum. Ter üzerinde buhar olup giderse sorun yok. Fakat ter üzerinde soğuduğun da maalesef hastalanıyorsun.

Decathlondan yağmurluk siparişini dün verdim. Bakalım deneyip göreceğiz

Arkadaşlar merhaba, trendyol üzerinden kendi sitesinen daha uyguna bir fırsat görünce sipariş verdiğim bu ürün, sizce şehir içi egzersiz, kısa turlar ve ulaşım için İstanbul kış mevsiminde yeterli midir?
(link)

Geri