Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Şimdi tek tek okudum ne varsa.
Aklıma takılan 2 şey var. Fotoğrafımda görmüş olduğunuz dağ bisikletim var ve ben bununla dershaneye gidip geliyorum
1.) Ben bu bisikletle nasıl giyineyim? Yani üste içlik+rüzgarlık sabit ama yol bisikleti kullananların formasından mı giymeliyim?
2.) O alta giyeceğimiz tayt malum yerleri belli edecek diye utanıyorum bu yüzden hiç giymedim. Bu tayt çok belli ediyor mu / bunun yerine ne giyebilirim?

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Scudo
@Ekones1 Alt kısım için dar paça eşofman giyebilirsin mesela, spor amaçlı çıkmıyorsan zaten tayt giymene gerek olduğunu düşünmüyorum. Kısa mesafede eşofman rahatsız etmez. Üst kısımda içlik+rüzgarlık güzel, havanın soğuk olduğu günlerde içliğin üzerine ince bir polar veya kışlık bisiklet formalarından alabilirsin.

Şimdi tek tek okudum ne varsa.
Aklıma takılan 2 şey var. Fotoğrafımda görmüş olduğunuz dağ bisikletim var ve ben bununla dershaneye gidip geliyorum
1.) Ben bu bisikletle nasıl giyineyim? Yani üste içlik+rüzgarlık sabit ama yol bisikleti kullananların formasından mı giymeliyim?
2.) O alta giyeceğimiz tayt malum yerleri belli edecek diye utanıyorum bu yüzden hiç giymedim. Bu tayt çok belli ediyor mu / bunun yerine ne giyebilirim?
Nasıl giyinirsen giyin terlemeyecek ve rüzgar almayacak şekilde giyin. Zira öğrencisin galiba hastalanıp derslerden geri kalma.
Alt tarafa eşofman veya bisiklet pantolonu al. Softshell bir pantolon iş görür. Resimdeki pantolonu tavsiye ederim yazlık.20200623_120953.jpg
Çinden almıştım 100 liraya Şubat ayında.
Kışlık takımı da atayım.20201118_170003.jpg20201118_165957.jpg

Üşütmüyor, rüzgar almıyor, yağmurdan etkilenmiyor. Çok şıkta bir takım. Efor gerektiren sürüşlerde üstü çıkartıp çantama koyuyorum.

Nasıl giyinirsen giyin terlemeyecek ve rüzgar almayacak şekilde giyin. Zira öğrencisin galiba hastalanıp derslerden geri kalma.
Alt tarafa eşofman veya bisiklet pantolonu al. Softshell bir pantolon iş görür. Resimdeki pantolonu tavsiye ederim yazlık.248182 dosyayı görüntüle
Ben günlük hayatta genelde bu tarz eşofmanımsı pantolonlardan çok giyerim ama paçam bazen aynakol dişlilerine dolaşıyor ben de ayakkabımın bağcığını paçama sarıyorum. Bunun yerine kullanılabilecek bir şey var mı/siz ne kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Alt tarafa eşofman veya bisiklet pantolonu al. Softshell bir pantolon iş görür. Resimdeki pantolonu tavsiye ederim yazlık.248182 dosyayı görüntüle
Kışlık takımı da atayım.248183 dosyayı görüntüle248185 dosyayı görüntüle

Üşütmüyor, rüzgar almıyor, yağmurdan etkilenmiyor. Çok şıkta bir takım. Efor gerektiren sürüşlerde üstü çıkartıp çantama koyuyorum.
Hocam bu fotoğrafı gorunce tırsıyorum ben sizden😇

Sonuna kadar katılıyorum. "Tavsiye" yerine kişiler deniyimini paylaşmalı bence.
Dün 5°C sıcakta terledim. Eve gelince üzerimden çıkanları sıksam çay bardağı dolardı sanırım.
Uzun kol içlik
Yazlık forma
Rüzgarlık (yelek, gilet)
Yazlık askılı tayt (Allahtan sünger değildi)
Bacak ısıtıcı giydim.😅
Katılıyorum, 12-14 derece bol rüzgarlı ve serin bi günde rüzgarın da etkisiyle sıfır terleme ve üşümeyle atlattım. Burda ana katları ve çıkarılabilir katlar olarak 2’ye ayırmalıyız bence. 0-15 arası uzun bi tayt yada içlik üstüne kısa tayt hallediyor çoğu sorunu. Üst için ise bence yaz kış baselayer gerekli. Çoğunlukla ter emme yükünü o çekiyor. Üstüne nispeten koruyucu mevsimlik yada kışlık forma üstüne 1 düzgün rüzgarlık belki ilave olarak yağmurluk genelde dertlere çaredir.

Hocam bu fotoğrafı gorunce tırsıyorum ben sizden😇
Dostum istersen hemen sileyim. :)
Ben günlük hayatta genelde bu tarz eşofmanımsı pantolonlardan çok giyerim ama paçam bazen aynakol dişlilerine dolaşıyor ben de ayakkabımın bağcığını paçama sarıyorum. Bunun yerine kullanılabilecek bir şey var mı/siz ne kullanıyorsunuz?
Çorapları çekiyorum pantolonun üzerine.😍 Dersen ki karizmam bozulur , kendi çözümünü kendin bulmalısın.:koptum:

(link)

@Ekones1 160632907012568604353152783616.jpg
Istersen çiftli istersen düğmeli yap. Ben yakındaki dükkandan aldım. Metreyle satıyorlardı. Daha kalını olsa daha iyi olabilir. Kendine göre bir şeyler yapabilirsin. Yada eski çorap, eski tayt, eski iç lastik ( motorsiklet ) , ...keserek de yapılabilir. Hatta birara tozluk mu alsam acaba demistim. Hem sıcak tutar , hem temiz , hem de kuru tutar.

Sıcaklık: 10 C
Rüzgar: 10 knot. 45 dk. kafadan, 45 dk arkadan.
Strava: (link)
Zone: 3 144 bpm ortalama nabız.
Üst: (link) + (link) + (link) + (link)
Alt: (link) + Astarlı bir eşofman altı + Migros termal çorap

Sonuç: Rüzgara karşı sürmek zor azizim 😆
Onun dışında terlemeden konforlu bir sürüş. Sadece boynum bufftan dolayı biraz terledi. Demek ki soğuk havalarda daha iyi koruyacak.
Hava daha da soğuyunca ellere ve göğüs bölgesine bi tık destek gerekebilir. Rüzgarı arkaya alınca lay lay lom 😊

Arzederim.
Paket lastiği. 😆 Benim eşofmanın paçaları büzgülü.

Son düzenleme:
Sonunda ilk bisiklet askılı tayt siparişimi verdim :
(link)

Yaz için üzerine direkt kısa kollu forma , kışın da uzun turlarda alttan giyip üstüne uzun taytı

(link)

geçirebilirim diyerek bunu tercih ettim. Direkt uzun olanı alsaydım sadece kışlık olacaktı. Üst kısma da alttan uzun kollu içlik (12 dereceye kadar) üstüne kısa forma ve yanıma da cepte taşımalık rüzgar kesici ile uzun yola çıkabilirim planları yaptım. Bu ara evde sağlık sorunları mevcut , biraz ara verdik yine mecburen.

Benim de bu hafta içinde yaptığım alış verişler aşağıdakiler gibi.
Rüzgara ve yağmura dayanıklı pantolon eksiğim kaldı sadece. :)

Aşağıdakileri Decathlon'dan satın aldım.

20201122_181027.jpg 20201122_181015.jpg 20201122_184109.jpg 20201122_184117.jpg

20201122_180944.jpg

Aşağıdaki montu ise tesadüfen A101'de gördüm ve satın aldım. İki gündür deniyorum. Üşütmedi. 12-13 derece de 1 buçuk saate yakın kullandım.

20201124_184840.jpg 20201124_185532.jpg 20201124_185449.jpg

@serdarvekedisi hocam a 101 den aldığınız montu ne ile giyiyorsunuz. Bende bimden almıştım. Ben ne giysem çok fazla terliyorum. Termal içlik + forma ile giysemde yine terliyorum. Sadece forma veya sadece içlik ise üşütüyor.

@celilyafes ben de bir zamanlar bimden almıştım. Uzun zamandır giymiyordum, dün gündüz saatlerinde 10 derece sıcaklıkta, hafif tempoda 20 km de sadece tişört ile su gibi kaldım,yokuş çıkarken önümü açtım yer yer montu çıkardım. Bu sabah 7-8 derece sıcaklıkta ve rüzgarda, yine aynı tişörtle markete git gel yapmak için giydim, kısa mesafe olunca terleme yapmadı en ufak soğuk hissetmedim. Hava sıfır dereceye yaklaşınca işe giderken giyiyordum, mesafe 6 km olunca ve yavaş gidince terletmeyip soğuktan koruyordu, icimde de içlik ve yazlık kısa kollu forma oluyordu. Daha önceki mesajlarda da belirtmisler, bu mont ile performans sürüşleri imkansız. Max 10 km fıtı fıtı sürüşler için dizayn edilmiş ya da dağda bayırda piknikte giymek için.

@celilyafes Ben montun altına uzun kollu tişört giyiyorum. Ancak montun üzerine de yukarıda gördüğünüz yağmurluğu giyip çıkıyorum. Üşümedim hiç. Yokuş çıkarken terlemedim diyemem. Ama rahatsız olmadım. Düz yolda ise ter hissetmedim diyebilirim.

Yukarıdaki ürünler içinde, eldiven, soğuk havalarda uzun süreli kullanımlarda ellerin üşüdüğünü hissettiriyor. Ama yazdığım gibi 1,5 saate yakın kullanıyorum. Sonra yarım saat kadar mola verip, eve dönüyorum. Toplamda yaklaşık iki saate yakın bir süre elimde kalıyorlar. Ben S beden aldım. Elime tam oldu. Ancak yazlık eldivenden geçince alışmakta biraz zorluk çektim.
Decathlon mağazasına gitme imkanım vardı. Görüp satın aldım. Mağazaya gitme imkanı olanlar görüp alsınlar, diye tavsiye edebilirim.
Bu eldiven dışında beğendiğim başka eldivenler de vardı. Aslında denediğimde çok rahattı. Ancak ürün bilgilerini dikkatli inceleyince "bisiklet için uygun değildir." ibaresini farkettim. Sonra tekrardan bisiklet kısmına geçip, bu eldivende karar kıldım.

Mesajıma ek: @tahrefa Performans sürüşleri yapan birisi değilim. 10- 20 km aralığında kullanıyorum bisikletimi. Performans sürüşlerinde nasıl sonuç verir bilemiyorum.

Decathlon'dan kışlık bir kaç giysi almıştım, bugün kargom geldi.

Rüzgarlık: Kalenji koşu rüzgarlığı. Normalde L beden giyiyorum, L beden tam denk geldi. Hafif, kenarları hava alacak şekilde fileli.

(link)

Polar eldiven: Bunu denemelik aldım. Yumuşak dokusu var. Evde giydim baya sıcak tutuyor. Bisikletin rüzgarıyla birlikle terletmeden kullanılır gibi.

(link)

Bel çantası: Açıkcası başta alma gibi düşüncem yoktu. İndirimdeymiş, yorumlar olumluydu. İş görür küçük çanta diyerek aldım.

(link)

Termal içlik: Daha önceden almıştım bir tane. Güzel, ince bir içlik. Hem sıcak tutuyor, hemde ter tutmuyor. 2.olarak aldım.

(link)

Ürünler geldikten sonra bel çantasının içine Rüzgarlık, balaklava ve polar eldiveni koydum. Kış çantası gibi oldu. Bu halde tarttım 275 gr geldi. Hafif olduğu için taşıması da kolay. Belime takıp denedim, güzel oldu. Rahatsızlık vermiyor. Yolda test etmedim daha. Umarım iş görür şeyler almışımdır.

Arkadaşlar bugün Bim den 7 tl ye peluş kulaklık aldım.Taktığınız zaman geçekten soğuğu engelliyor.Dışarıdan gelen sesleri duyabiliyor kask ile beraber kullanabiliyorsunuz.
kulak.jpg

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
(link)

Eldiven ihtiyacı olanlar için bu eldiveni tavsiye edebilirim.
Çok kaliteli, kalın bir dokusu var ve 1 yıldan fazla süredir kullandığım halde hiç terletmedi.
Bileklik kısmı oldukça uzun ve içeri soğuk girmesini engelliyor.

Tam elime göre sıkı olanını aldım ve bu linkteki gibi bol durmuyor, yani gerçekte daha şık.

(link)

Eldiven ihtiyacı olanlar için bu eldiveni tavsiye edebilirim.
Çok kaliteli, kalın bir dokusu var ve 1 yıldan fazla süredir kullandığım halde hiç terletmedi.
Bileklik kısmı oldukça uzun ve içeri soğuk girmesini engelliyor.

Tam elime göre sıkı olanını aldım ve bu linkteki gibi bol durmuyor, yani gerçekte daha şık.
Kesinlikle, tüm yorumlara katılıyorum. Gerçekten soğuk havalarda iyi iş yapıyor. Ama 15 dereceden yukarısında benim eller terleme yaptı. Bu da normaldir diye düşünüyorum. Yol bisikletinde de vites-fren kullanımına engel olmuyor. Bazı eldivenler güzel korumasına karşın tutuş hissiyatını çok azaltıyor ama bu tam ayarında.

Geri