Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Az önce uygulamayı kullanarak bilgilerimi girip beden sonucuna baktım. Mağazadan deneyerek aldığım beden ile aynı çıktı.
Boy: 180 cm.
Kilo: 60 kg.
Beden: Small
Günlük hayatta genelde M beden giysemde spor kıyafetlerini vücudu sarması açısından bir beden küçük seçiyorum. Umarım yardımım dokunmuştur, işinize yarar.
Çok teşekkür ederim.

Scudo
Az önce uygulamayı kullanarak bilgilerimi girip beden sonucuna baktım. Mağazadan deneyerek aldığım beden ile aynı çıktı.
Boy: 180 cm.
Kilo: 60 kg.
Beden: Small
Günlük hayatta genelde M beden giysemde spor kıyafetlerini vücudu sarması açısından bir beden küçük seçiyorum. Umarım yardımım dokunmuştur, işinize yarar.
60 kg olduğum zamanlar bende hep S ya da M beden giyerdim. Göbeğim, sırtım açılır, koltuk altları sıkardı giydiğim şeylerin.😒

Selamlar, bugünkü sürüşün giyim notları...
Sıcaklık 15 C⁰ ve serin ama güneş parlıyor.

Bu sefer diyorum ki, ince ve hava alan şeyler giyeyim. Hem pişmeyeyim, hem de tenim kuru kalsın.

Bi' cesaret, kısa kollu koşu tişörtü üstüne,
en ince softshell formam ((link) ) ve rüzgarlık
(link)

altıma da ince pedli tayt ve üstüne ince futbol taytı,
(link)
(link)

Decathlon ince koşu beresi ve koşu boyunlugu, termal çorap.

Yanıma da meşhur futbol içliği, uzun kollu koşu tişörtü, yüz beresi, uzun parmak eldiven ve küçük boy havlu. Yemek için 1 muz ve 1 mandalina.

Dönüşte, güneş gittiği için rüzgar ıslak olduğumu hissettirdi. Bir otobüs durağında, içimdeki kısa kollu tişörtü çıkarıp, kuru içlik ve tişörtü giydim. Üstüme tekrar softshell forma ve rüzgarlık. Ama bunlar ıslak olunca, tekrar giyerken biraz rahatsız ediyor. Alttakiler kuru ve uzun kollu olunca idare ettik yine de.

Bere ve boyunluk yerine de yüz beresi. Kaskın içi ıslak olduğundan küçük havluyu da içine serdim.

Bu arada, ıslak olunca eldivenleri de değiştirdim.

Ohh mis... Tekrar kupkuru çıktım yola...

Öğrenimler: Kat kat giyinip, çok ıslak sürmek yerine, ince giyinip, az ıslak sürmek güzelmiş. Hava alan kıyafetler, sizin terinizi aynı hızda atamadığı için üşütmeyecek kadar ıslak kalıyorlar yine de.

Son düzenleme:
Selamlar.
Yeni taktik, terlemeyene kadar üstümdekileri atmak.;) llakii bir yerde dengeye gelecek bu iş :harika:.

Bu gece dışarısı 10 ⁰C idi.
Uzun içlik yerine, Cumartesi gündüz giydiğim kısa kollu tişört.
Üstüne n11'den topluca aldığımız softshell mont ve üstüne incecik rüzgarlık.
Decathlon uzun koşu taytı ve termal çorap ve yüz beresi.
Bu sefer spd üstüne yeni aldığım veletoze kılıf. (Kılıfı begendim, iyi iş çıkardı)

Sonuç, yine terledim ve 2. turu yapmadan döndüm.
Sonraki gece sürüşünde, rüzgarlık iptal edilecek ve bi' tık ince softshell giyilecek. Tayt da uzun ince futbol taytı ile değiştirilecek. Bakalım göreceğiz...
Bu iş terlemeden biter mi gerçekten acaba?:hhhhhh:

@_Madmexx _ uzun içlik-kısa forma-üzerine mont.
Nasil surdugumuz cok onemli bence. Bu sabah zone 1-2 surusu yaptim. Termal iclik+decathlon kislik forma +1 hava tahliyesi fazla olmayan yagmurluk giydim ve hic terlemeden neredeyse döndüm.
Ama yarin 4x10 interval gunu. Termal olmayan iclik+ daha ince kislik forma ve hava tahliyesi yuksek ruzgarlik giyecegim ve muhtemelen biraz terlerim diye dusunuyorum.

@_Madmexx _ uzun içlik-kısa forma-üzerine mont.
Bugün, bu kombinasyonda uzun içlik olmamasına rağmen terletti ama. Pardon, ilave ince rüzgarlık da vardı. Bir sonrakinde sadece kısa kollu tişört ve mont deneyecegim. Üşürsem içlik de ilave ederim sonrakine. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.:harika:

Selamlar.
Yeni taktik, terlemeyene kadar üstümdekileri atmak.;) llakii bir yerde dengeye gelecek bu iş :harika:.

Bu gece dışarısı 10 ⁰C idi.
Uzun içlik yerine, Cumartesi gündüz giydiğim kısa kollu tişört.
Üstüne n11'den topluca aldığımız softshell mont ve üstüne incecik rüzgarlık.
Decathlon uzun koşu taytı ve termal çorap ve yüz beresi.
Bu sefer spd üstüne yeni aldığım veletoze kılıf. (Kılıfı begendim, iyi iş çıkardı)

Sonuç, yine terledim ve 2. turu yapmadan döndüm.
Sonraki gece sürüşünde, rüzgarlık iptal edilecek ve bi' tık ince softshell giyilecek. Tayt da uzun ince futbol taytı ile değiştirilecek. Bakalım göreceğiz...
Bu iş terlemeden biter mi gerçekten acaba?:hhhhhh:
Terleme olmasın deyip çok ince giyinip hastalanmak da var. Terleme görecelidir. Kimi insan yazın dahi terlemez. Gece sürüşlerinde terlemeden daha önemli bir şey varsa rüzgar almamaktır diyorum. Terle ama terin soğuk havada üzerinde kurumasına izin verme.
Bu mevsimde çok mola vermek doğru değil. Sürüşün 1 saat olacaksa yarım saat git yarım saatte de gel evde kurulan. Bil hassa bu mevsimde güneş battıktan sonra yarım saat üzeri bir sürüşdeki 5 dakikalık bir mola soğuk algınlığı olarak geri döner.
Bizim buralarda güneş çekilince sıfırı görüyoruz.

En üstte kullandığımız yağmurluk veya rüzgarlık yeleklerin çoğu hava ile teması tamamen kesiyor. Tırmanışlarda ve hızın düştüğü yerlerde tamamen önümüzü açıp içeriyi havalandırmak gerekiyor. Yoksa sürekli ıslak bir sürüş yapmak zorunda kalıyoruz.

@necmeddin bey haklısınız. Işte bu da madalyonun korkulan gerçek yüzü. Hele covid zamanı, hastalık ciddi risk. Işte bu hatırlatmalardan sonra, kendi kendime, değişiklik konusunda daha yavaş ol diyorum.

@Ceyhun Özkan bey kesinlikle katılıyorum size. Ama @necmeddin bey'in dedigi gibi de rüzgârı da bir şekilde kesmek gerekiyor. Tam bu noktadayım işte ben :harika:

yukarıda tavsiye edilen şekilde giyinince yolda bim poşetinden atlet yaparak hasta olmaktan son anda kurtuldum terleyince rüzgarlığın hava tahliye eden kısımları resmen buz gibi oluyor

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@Cuneyt Erkman bey, merhaba.

Haklısınız, terlediyseniz rüzgar kesinlikle size ulaşmamalı. Belki sizin yaptığınız gibi, terleme olursa, rüzgarlığı cebimizden çıkarıp giyebiliriz. Bunlar çok ince olduklari için katlanıp cebe sığabiliyor. (Bim poşetinde de daha küçük oluyor;))

Terleyene kadar softshell, -ki gayet güzel koruma yapıyor- baktık softshell teri atamadı ve rüzgar alıyoruz, üzerine hemen rüzgarlık:harika:

@Cuneyt Erkman bey, merhaba.

Haklısınız, terlediyseniz rüzgar kesinlikle size ulaşmamalı. Belki sizin yaptığınız gibi, terleme olursa, rüzgarlığı cebimizden çıkarıp giyebiliriz. Bunlar çok ince olduklari için katlanıp cebe sığabiliyor. (Bim poşetinde de daha küçük oluyor;))

Terleyene kadar softshell, -ki gayet güzel koruma yapıyor- baktık softshell teri atamadı ve rüzgar alıyoruz, üzerine hemen rüzgarlık:harika:
Terledikçe giyinmek pek mantıklı gelmedi bana.

Softshell ile rahatsız edecek derecede terliyorsanız, fazla giyinmişsiniz demektir, diye düşünüyorum.

@Murat B. Bey, selam. Aslında amaç terlememek veya az miktarda terlemek. Haklısınız, fazla giyinmemek işin sırrı ama bu dengeyi bulmak kolay değil. Dolayısıyla terli halde, rüzgarı yememek içindi bu önerim.

@Murat B. Bey, selam. Aslında amaç terlememek veya az miktarda terlemek. Haklısınız, fazla giyinmemek işin sırrı ama bu dengeyi bulmak kolay değil. Dolayısıyla terli halde, rüzgarı yememek içindi bu önerim.
Aslında işin sırrı ilk başlarken biraz üşümekte. Ben o şekilde devam ediyorum. Yani rüzgar almayacak kıvamda ince giyiniyorum. Terleme olayını hissettiğim an inceltiyorum. Vücudum soğumaya başladıysa ve terleme yoksa ince bir katman daha giyiyorum.
Hava şartları ve eforunuzla giyiminiz doğru orantılı olmalı. Dağ bisikletimle aşağı sürüşlerim terden ziyade rüzgarı yememek adına az eforlu sürüş oluyor. Yokuş çıkacaksam kış dahil bir içlik ve uzun kol forma işimi görüyor.
Yağmurda ve yeni yağan kardaki sürüşlerim bir içlik ve ıslatmayan yağmurluk (soft shell)şeklinde oluyor.
Kişiden kişiye bedenden bedene ısı algısı değişiyor. Geçen yıl Kasım ve Mart ayları arasında 3000 km ye yakın sürüşüm oldu. Oğlumun da 2000 km civarındaydı aynı zaman aralığındaki sürüşü . Çok şükür ne çocuk hastalandı nede ben .
Kışın vücut dengesini koruyabilmek için giyindiğin kadar yediğin ve içtiğin de önemli.
Demek istediğim olay beden direncini ölçerek bu kararı kişinin kendisinin uygulaması. Bir zaman sonra gerekli ekipmanlarla en doğru modeli buluyor insan. :harika:

herkes tavsiyeler veriyor ama olay kişide bitiyor. bir şekilde dengeye oturacaktır. ben geçen haftaya kadar yazlık kısa forma uzun fileli eqoi içlik kullanıyordum. havalar 5lere düşünce baharlık uzun forma kısa fileli içlik ve rüzgarlıga döndüm.

Benim bisiklet sürüşü yaptığım rotaya göre evim yüksekte kalıyor bir miktar ve daha vücut soğuk iken yokuş aşağı 60 km/s ile soğuğu iliklerime kadar hissedebiliyorum kış sürüşlerinde.

Giyim konusunda kullandığım yöntem, boğaz, kafa ve göğüs bölgemi sıcak tutmak. Uzun kollu içliküzerine kısa kol forma üstüne de Dechatlon'un Ultra light rüzgarlık yeleğini giyiyorum. Koluma ekstradan kol ısıtıcı takıyorum sıcaklığa göre bazen arka cebimde tutuyorum. Boynumda bir adet buff kafamda da micpolar bir bere oluyor. Altta yazlık tayt üstüne kışlık ince neoprenden pedsiz askılı tayt var kesinlikle bacaklarım üşümüyor. Ayaklarımda ise kılıf kullanmaya başladım yoksa bir süre sonra donuyor ayaklar artık.

@Bıyıkov 'un belirttiği gibi aslında katman sayısını yapılacak antrenman/sürüş temposuna göre azaltılıp artırmakta fayda var. Ama bence bundan da önemlisi, sürüşü en fazla 5 dk'yı geçmeyen bir mola ile devam ettirmek. Vücut soğuma trendine girdiğine, en azından bende tekrar ısınmam zor oluyor o yüzden kesintisiz sürüp evde ılık duşa girmeyi kendim için en güzel yöntem olarak belirledim. Özellikle şu pandemi döneminde ince giyinip hastalanmak daha büyük risk faktörü bence.

keepdry 500 içlik üstüne bisiklet forması üstüne van rysel uzun kollu rüzgarlık da 13 derece civarına kadar terletmesiz iş gören bir çözüm ben bunları kullanıyorum şu sıralar.

herkes tavsiyeler veriyor ama olay kişide bitiyor. bir şekilde dengeye oturacaktır. ben geçen haftaya kadar yazlık kısa forma uzun fileli eqoi içlik kullanıyordum. havalar 5lere düşünce baharlık uzun forma kısa fileli içlik ve rüzgarlıga döndüm.
Sonuna kadar katılıyorum. "Tavsiye" yerine kişiler deniyimini paylaşmalı bence.
Dün 5°C sıcakta terledim. Eve gelince üzerimden çıkanları sıksam çay bardağı dolardı sanırım.
Uzun kol içlik
Yazlık forma
Rüzgarlık (yelek, gilet)
Yazlık askılı tayt (Allahtan sünger değildi)
Bacak ısıtıcı giydim.😅

Geri