Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Günlerdir bisiklet süremiyorum. Dün gece bu saatlerde çıkayım bi hava alayım deyip koşuya çıktım. Eve dönünce baktım hava 11 dereceymiş. Binevi test amaçlı decathlon kipsta futbolcu içlik ve üstüne decathlon rc 100 uzun kollu forma ile çıktım koşuya.
Bu uzun kollu formayı daha önce altında değişik forma-tşört vs ile denemiştim 18-20 derece civarında ve fazla terli kaldığımı düşünmüştüm dün farkettim ki teri atamamanın asıl nedeni altta giydiğimmiş. Bu içlik ve uzun kollu forma ikilisiyle koşmaya başladıktan sonra hiç üşümedim ve bu içlik teri atma konusunda da kendi katmanında işini iyi yapıyor. Hava rüzgarsızdı dolayısıyla koşunun rüzgar direnci de yok denecek kadar azdır. Bisiklette ekstra bi rüzgarlık ya da bir katman daha ile bu derecelerde rahat ederim herhalde diye düşünüyorum.

Scudo
Merhaba.
Bisikletim ile ilk kışımız olacak. Aşağıdaki ürünlerden oluşan bir liste hazırladım. Acemice oldu. :) Görüşlerinizi yazar mısınız? Veya bunun dışında bir liste oluşturmam için yardımcı olur musunuz? Ürünlere bakarken yüksek fiyatlar yerine daha ekonomik ürünleri seçmeye çalıştım.

1) İçlik: 1a: (link) veya 1b: (link)
2) Tayt: (link)
3) Polar: (link)
4) Yağmurluk: 4a: (link) / 4b: (link) veya 4c: (link) (panço gerekli mi?)
5) Su Geçirmez Pantolon: (link)

Yukarıya yağmurluk eklediğim için su geçirmez montu listeye eklemedim. Yağmur mont yerine kullanılabilir mi?

Teşekkür ederim.

serdarvekedisi
Hocam önce şunu söyliyeyim kişilerin üşüme oranı metabolizmasına göre değişiklik gösterir,daha önceki yazılanlardan bunu görebilirsiniz,bir iki denemeden sonra kendi sınırlarınızı keşfedip kararınızı ona göre verin,sürüşün başında üşüyüp sonra fazla gelebilecek yünlü polarlı kıyafetlerden aman diyim uzak durun,çabuk kuruyan softshell ürünler tercihiniz olsun,sıfırın altında bir havada sürmeyecekseniz,içlik üstüne bir softshell bir mont ile sürüşünüzü yapabilirsiniz örneğin (link) mesela bu sabah 6/7 dercelerde sürüş yaptım hafif yağmur vardı,üst kısım buff,termal eldiven,softshell mont,içlik ve baselayer,alt yazlık tayt üstüne,içlik tayt,uzun çorap giydim yetti.Ama eksilere inen bir soğuklukta sürecekseniz alt kışlık tayt,içlik ve üstünüze içlik üstü forma ve yine softshell mont anca yetecektir,yağmurlu havalarda ne kadar muntazam giyinirseniz giyinin yinede bir şekilde ıslaklık kaçımılmaz,ama ne yaparsanız yapın terliyken soğuk almayın,hastalıkların en büyük sebebi bu,malum hassas dönemlerdeyiz grip olup paranoyaya bağlamamak lazım;)

Son düzenleme:
Beyler , millet bu giyim ile ilgili video yada slayt yapıyor. Siz de hazırlasanız. Arka fonda Bill Conti den " Gonna fly now " yada " Going distance " müziği koyarsınız. 😁😁😁

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar, sürüşe sabah erken çıktığımdan dolayı soğuk kış rüzgarından etkilenmemek adına uzun zamandır şu ürünü netten ve mağazada yakından inceliyorum:
(link)
Rengi ve malzemesi güzel ancak çok kolay yırtılacak gibi düşünüyorum, 150 TL de bu ürün için biraz fazla gibi geliyor açıkçası.

Öte yandan koşu yeleklerinde şu alternatifler mevcut,
(link)

(link)

Yağmur koruması olmayabilir, rüzgarı kesmesi en önemli kriter. Bisiklet için üretilen yelek yerine 2 adet yelek alınabiliyor. Belirttiğim yeleklerin olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı rica ediyorum.

Arkadaşlar, sürüşe sabah erken çıktığımdan dolayı soğuk kış rüzgarından etkilenmemek adına uzun zamandır şu ürünü netten ve mağazada yakından inceliyorum:
(link)
Rengi ve malzemesi güzel ancak çok kolay yırtılacak gibi düşünüyorum, 150 TL de bu ürün için biraz fazla gibi geliyor açıkçası.

(link)

(link)

Yağmur koruması olmayabilir, rüzgarı kesmesi en önemli kriter. Bisiklet için üretilen yelek yerine 2 adet yelek alınabiliyor. Belirttiğim yeleklerin olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı rica ediyorum.
belirttiğiniz yeleğin siyahını aldım yakın zamanda. rüzgarlık olarak içinizde kışlık katman varsa rüzgar tesirini azaltıyor, gerek olmadığında arka cebe sığıyor. ama yokuş inişlerinde biraz hava topladı gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: specific
@specific hocam eski üyelerden @DeryaKececi Bey in eski ve etkili yöntemleri vardı. Aslinda böyle kıymetli üyelerin tecrübelerini tekrar hatirlatmak lazim. Bazı durumlarda çok faydalı ve hayat kurtarıcı olabiliyor. Kıyafetin göğüs bölgesine gazete koymak gibi.

Herşey cok parayla değil diyenler için.😁😁😁
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Bu ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve parasını gerçekten hakeden kalitede. Arka taraf fileli, ön taraf tamamen rüzgar kesen cinsten bir malzeme. Düzlük ve inişlerde tamamen kapatıp, yokuş başlamadan komple açıyorum. Dün aşırı soğuk ve rüzgarda kipsta futbol içlik+btwin kışlık forma+bu yelek ile gayet konforlu sürdüm.
150 ₺ olan modeli mağazada incelemiştim, bana aşırı kalın geldiği için siyah olanı aldım. Alırken vücudunuza tam oturan yani omuz kısmından tam saran bedeni seçin ki sürüşte içine hava almasın. Ekstra olarak gerçekten çok hafif.

(link)
Bu ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve parasını gerçekten hakeden kalitede. Arka taraf fileli, ön taraf tamamen rüzgar kesen cinsten bir malzeme. Düzlük ve inişlerde tamamen kapatıp, yokuş başlamadan komple açıyorum. Dün aşırı soğuk ve rüzgarda kipsta futbol içlik+btwin kışlık forma+bu yelek ile gayet konforlu sürdüm.
150 ₺ olan modeli mağazada incelemiştim, bana aşırı kalın geldiği için siyah olanı aldım. Alırken vücudunuza tam oturan yani omuz kısmından tam saran bedeni seçin ki sürüşte içine hava almasın. Ekstra olarak gerçekten çok hafif.
Evet bu modeli unutmuştum, mağazada bir inceleyeyim. Teşekkürler herkese.

hocam aman diyeyim. Bisiklet sürerken tandır kebabı olmak istemiyorsanız almayın. Nefes almıyor. Ben bimden almıştım. Almaz olaydım. Sırılsıklam oluyorum hatta o kadar oluyor ki kollarımı çıkartamıyorum içinden. Ama piknikte falan iş görüyor. Rüzgar kesiyor.
tam da sipariş veriyordum ki bu gönderinizi gördüm. Aynı model mi acaba nefes alan kumaş demiş açıklamaya da.

@karamanyusufahmet evet onda da nefes alan kumaş yazıyordu. Eğer imkanınız varsa şubeden inceleyebilirsiniz ama ben bisiklet üzerinde hiç memnun değilim. Ara ara yaylaya veya pikniğe gittiğim zaman kullanıyorum. Orda daha verimli kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: karamanyusufahmet
(link)
bu ürünü epeydir kullanıyorum (uzun kollusunu). F/P olarak çok başarılı. baselayer, kışlık forma üzerine bu rüzgarlık ile 7-9 derece havalarda gayet konforlu sürüş yaptım. biraz daha soğuklarda kısa baselayer yerine dechatlon futbolcu içliği ile tamamlarım diye düşünüyorum.

@fse Bu ürünün uzun kollusu aşağıdaki linkteki ürün mü?

(link)

Ayrıca kışlık eldiven tavsiye eder misiniz?

@fse Bu ürünün uzun kollusu aşağıdaki linkteki ürün mü?

(link)

Ayrıca kışlık eldiven tavsiye eder misiniz?
Evet. Bu ürün epeydir forumda konuşuluyor. Rüzgarlık olarak çok başarılı. Eldiven konusu zor. Ben Bike And Outdoor’dan lizard skin’in bi ürününü aldım. 1 kez denedim gayet rahattı kullanımı. Kışlık değilde mevsimlik birşey.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Bu Van Rysel rüzgarlıkta Decathlon'un verdiği beden önerisine güvenebilir miyiz? Bazı ürünler çok dar kalıp oluyor ve bir üst bedeni seçmek gerekebiliyor. Ürün sayfasında yaş, boy, kilo vs. sorarak ideal bedeni söyleyen bir uygulama var. Zahmet olmazsa ürünü kullananlar o uygulamayı kullanıp, çıkan sonuçla kullandıkları bedenin tutup tutmadığını yazabilir mi?

Bu Van Rysel rüzgarlıkta Decathlon'un verdiği beden önerisine güvenebilir miyiz? Bazı ürünler çok dar kalıp oluyor ve bir üst bedeni seçmek gerekebiliyor. Ürün sayfasında yaş, boy, kilo vs. sorarak ideal bedeni söyleyen bir uygulama var. Zahmet olmazsa ürünü kullananlar o uygulamayı kullanıp, çıkan sonuçla kullandıkları bedenin tutup tutmadığını yazabilir mi?
Benim üst giyimde tüm ürünlerim tek ölçü. O nedenle forma, baselayer ölçülerine güvenerek ölçünü alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: BveP
Az önce uygulamayı kullanarak bilgilerimi girip beden sonucuna baktım. Mağazadan deneyerek aldığım beden ile aynı çıktı.
Boy: 180 cm.
Kilo: 60 kg.
Beden: Small
Günlük hayatta genelde M beden giysemde spor kıyafetlerini vücudu sarması açısından bir beden küçük seçiyorum. Umarım yardımım dokunmuştur, işinize yarar.

Geri