Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Arkadaşlar merhaba, trendyol üzerinden kendi sitesinen daha uyguna bir fırsat görünce sipariş verdiğim bu ürün, sizce şehir içi egzersiz, kısa turlar ve ulaşım için İstanbul kış mevsiminde yeterli midir?
(link)
Bu konuda ancak ürünü kullananlar yorum yapabilir. Kıyafet konusuna kullanmadan yorum yapmak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

Scudo
Bu konuda ancak ürünü kullananlar yorum yapabilir. Kıyafet konusuna kullanmadan yorum yapmak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.
Kesinlikle. Belki kullanan bir arkadaşımız vardır. Ya da markayı bilen ve buna bağlı kullanmış olduğu kumaş hakkında fikri olan.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Yukarılarda Decathlon’daki ayakkabı kılıfı olan bisiklet yağmurluğuna alternatif olarak Quechua marka ayakkabı kılıfı olmayan bir yağmurluk pantolon önerilmişti.
Ona benzer bir de Triban marka yağmurluk pantolon var. Kumaşı biraz daha kaliteli duruyor bir de ek olarak yan cebi var cırt cırtlı. Pantolonu kendi cebine katlayıp paketleyip çantanıza atabilirsiniz, daha kullanışlı.

Bisiklet üzerinde aktif olarak 2 kış geçirmiş biri olarak 2-3 derecelere kadar yağmursuz havalarda sürüşler yaptım. Üstte içlik üzerine softshell ceket. Yetmezse softshellin altına ince rüzgarlık ya da forma. Altta sadece koşu eşofmanı. İçlik yok. Termal kalın çorap, yetmezse üzerine 1 kat daha. Kışlık eldiven. Kafaya balaklava, sadece gözler açıkta. Yalnız tabiki bu iş sizin metabolizmanız ve bisiklet türünüz ile de ilgili. Ben tur bisikleti kullanıyorum hızlı gitmiyorum. Normal rüzgarın dışında kendi oluşturduğum rüzgar daha az. 1 dakikanın üzerinde mola veremiyorum hemen üşümeye başlıyorum. O yüzden kışın ya kapalı bir ortamda mola verilir yada kısa kısa 30 saniyelik 1'er dakikalık molalar verilir. Yanınızda yedek bir katman daha varsa onu mola verdiğinizde giyerek süreyi uzatabilirsiniz. Tur bisikletim olduğundan çantamda hep yedek çorap, yedek üst katman vs bulunur. Mevsime göre tam donanımlı olduktan sonra sürüşleriniz zevkle devam eder. 2 yıllık tecrübem budur.

Son düzenleme:
Önceki cevaplarımda belirttiğim decathlon yağmurluk/rüzgarlığını (RC100 Mavi) satın aldım ve birkaç kez deneyimleme fırsatım oldu. Kafasında soru işareti olan arkadaşlara da biraz bu deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. İlk defa rüzgarlık kulllanan biri olarak yazıyorum, bunu da göz önünde bulundurun.
Önceden içlik+kazak/içlik+forma+kazak gibi kombinasyonlarla yaptığım sürüşlerimde beni üşüten faktör rüzgardı. Sürüşlerimde ilk terlemeye başladıktan sonra geçen zamanla doğru orantılı üşümem artıyordu. Özellikle mola verdikten sonra, 10-15 saniyelik olmasına rağmen, tekrar pedallamaya başlayıp rüzgarı yediğimde müthiş üşüyordum.
İçlik+yazlık forma+rüzgarlık ilk sürüşümün başında kısa bir hızlanmam sonucu yüzümde büyük bir gülümseme oluştu. Yüzüme daha buffı çekmediğimden, yüzümde kuvvetli hissettiğim rüzgarı; ne göğsümde ne de kollarımda hissediyordum. Bahsettiğim ilk sürüşüm yaklaşık 20-30 km sürdü. Sürüş sonlarına doğru içeride bir sauna havası hakimdi. Kışın genelde bu kmleri çok aşmadığımdan, terin ve sıcaklığın içeride hapsolma durumu benim için büyük bir problem teşkil etmiyor. Sürüş sonrası eve geldiğimde hemen kurulanıyorum. Daha uzun veya bahsettiğim sauna etkisinin istenmediği sürüşlerde ara ara (tırmanış vb durumlarda) rüzgarlık fermuarını açıp havalandırmak gerekiyormuş. Hem rüzgar/yağmur geçirmiyor hem teri dışarı atıyor olayı rc100 için geçerli değil açıkçası, deneyimlediğim süreçte sürüş sonrası eve geldiğimde formamda yer yer gözle görülür ter birikintileri oluşmuş oluyordu hep.
İşin özü, ben bu rüzgarlık olayına bayıldım. Sanırım decathlon blogunda okuduğum bir yazıda, rüzgarlık ve yağmurluğun bir takım farklılıklarının olduğu ve tercih ederken kullanıma göre tercih edilmesi gerektiği yazıyordu. Olay tabii ki bu şekilde, ben de isterim her koşula en uygun ekipmanı almak. Ama maalesef özellikle bir öğrencinin ülkemiz şartlarında buna imkanı olmuyor. Trainer olaylarına hiç girmiyorum bile :(. Bu kışı rüzgarlık altındaki kombinlerimi hava şartlarına göre değişerek geçireceğim gibi duruyor. Şimdilik hiç yaşamadığım bir konforu yaşıyorum, tavsiye ederim

Bu kolluklardan kullanan var mı? İkisinin yapısı farklı gözüküyor hangisini almam daha iyi olur? İçliğin üstüne destek olarak kullanmayı düşünüyorum.
(link)
(link)

Benim de bu hafta içinde yaptığım alış verişler aşağıdakiler gibi.
Rüzgara ve yağmura dayanıklı pantolon eksiğim kaldı sadece. :)

Aşağıdakileri Decathlon'dan satın aldım.

248324 dosyayı görüntüle 248325 dosyayı görüntüle 248326 dosyayı görüntüle 248327 dosyayı görüntüle

248328 dosyayı görüntüle

Aşağıdaki montu ise tesadüfen A101'de gördüm ve satın aldım. İki gündür deniyorum. Üşütmedi. 12-13 derece de 1 buçuk saate yakın kullandım.

248329 dosyayı görüntüle 248330 dosyayı görüntüle 248331 dosyayı görüntüle
Merhaba. Daha önce paylaştığım ve alıntı yaptığım mesajımda yer alan ürünleri yoğun denebilecek yağış altında deneme fırsatım oldu. Bisiklet ile çıkmadım. 1 saat kadar yağmur altında yürüdüm. Bana göre yağmurluk hakkını verdi. Koruma sağladı. Çünkü monta pek yağmur geçmemişti. Almak isteyenlere tavsiye edebilirim.

20201207_180213.jpg 20201207_180311.jpg

A101'den satın aldığım montu ise yağmurluğun altına giydim ve soğuktan korundum. Mont da suya ve rüzgara dayanıklı.
Yağışlı günler dışında, montun üzerine yağmurluğu giyip sürüş yaptığımda rüzgar iyice kesiliyor.

Montu (yoğun yağış altında) yağmurluk olmadan giymedim. Markete giderken (hafif yağış altında) 3-4 dakikalık mesafede kullandım. Sadece fikir vermesi açından ekliyorum.
İyi akşamlar dilerim.

20210103_114343.jpg

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
@Emert20 siyah olanı kullanıyorum, diğerinden çok fark yok gibi duruyor. Çok sıcak tuttuğunu söyleyemem ama takmadığımda farkı hissedebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Yüz maskesi kullanılmasını tavsiye eder misiniz ?

@Emert20 siyah olanı kullanıyorum, diğerinden çok fark yok gibi duruyor. Çok sıcak tuttuğunu söyleyemem ama takmadığımda farkı hissedebiliyorum.
Teşekkür ederim. Biraz fark ettirmesi yeterli olur benim için.

Yüz maskesi kullanılmasını tavsiye eder misiniz ?
Decathlonda satılan yüz maskesini aldım ancak havalar henüz onu kullanacak kadar soğumadığı için kullanamadım. Ama evde denemek için taktığımda bana rahat gelmişti.

@fensinn anti-fog özelliği olmayan gözlük kullanıyosan buğu yapıyor bilgin olsun

• Beğen
Tepkiler: fensinn
Ceket önerisi olan var mı arkadaşlar?

@Myali Hangi şartlar için.
Ceket derken mont mu demek istediniz eğer montsa Exuma montundan memnunum.

@Myali (link)
Bunu kullanıyorum, hava durumuna göre içime farklı şeyler giyince ne terleme oluyo ne üşüme.
Stoğu tükenmiş arada geliyor

@Bıyıkov Exuma montları seni kurtarır ancak. (Antalya)
Benim dediğim Exuma daha farklı.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
@Bıyıkov Exuma montları seni kurtarır ancak. (Antalya)
Benim dediğim Exuma daha farklı.
Bu arada ben paketi ancak bu sabah actim. Bu seferki sari olan mavilere ve oncekine gore epey kalin. Bir tık daha soguklarda(4-10 derece)yapacagim endurance suruslerde cok iyi is görür gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri