Önceki cevaplarımda belirttiğim decathlon yağmurluk/rüzgarlığını (RC100 Mavi) satın aldım ve birkaç kez deneyimleme fırsatım oldu. Kafasında soru işareti olan arkadaşlara da biraz bu deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. İlk defa rüzgarlık kulllanan biri olarak yazıyorum, bunu da göz önünde bulundurun.
Önceden içlik+kazak/içlik+forma+kazak gibi kombinasyonlarla yaptığım sürüşlerimde beni üşüten faktör rüzgardı. Sürüşlerimde ilk terlemeye başladıktan sonra geçen zamanla doğru orantılı üşümem artıyordu. Özellikle mola verdikten sonra, 10-15 saniyelik olmasına rağmen, tekrar pedallamaya başlayıp rüzgarı yediğimde müthiş üşüyordum.
İçlik+yazlık forma+rüzgarlık ilk sürüşümün başında kısa bir hızlanmam sonucu yüzümde büyük bir gülümseme oluştu. Yüzüme daha buffı çekmediğimden, yüzümde kuvvetli hissettiğim rüzgarı; ne göğsümde ne de kollarımda hissediyordum. Bahsettiğim ilk sürüşüm yaklaşık 20-30 km sürdü. Sürüş sonlarına doğru içeride bir sauna havası hakimdi. Kışın genelde bu kmleri çok aşmadığımdan, terin ve sıcaklığın içeride hapsolma durumu benim için büyük bir problem teşkil etmiyor. Sürüş sonrası eve geldiğimde hemen kurulanıyorum. Daha uzun veya bahsettiğim sauna etkisinin istenmediği sürüşlerde ara ara (tırmanış vb durumlarda) rüzgarlık fermuarını açıp havalandırmak gerekiyormuş. Hem rüzgar/yağmur geçirmiyor hem teri dışarı atıyor olayı rc100 için geçerli değil açıkçası, deneyimlediğim süreçte sürüş sonrası eve geldiğimde formamda yer yer gözle görülür ter birikintileri oluşmuş oluyordu hep.
İşin özü, ben bu rüzgarlık olayına bayıldım. Sanırım decathlon blogunda okuduğum bir yazıda, rüzgarlık ve yağmurluğun bir takım farklılıklarının olduğu ve tercih ederken kullanıma göre tercih edilmesi gerektiği yazıyordu. Olay tabii ki bu şekilde, ben de isterim her koşula en uygun ekipmanı almak. Ama maalesef özellikle bir öğrencinin ülkemiz şartlarında buna imkanı olmuyor. Trainer olaylarına hiç girmiyorum bile
. Bu kışı rüzgarlık altındaki kombinlerimi hava şartlarına göre değişerek geçireceğim gibi duruyor. Şimdilik hiç yaşamadığım bir konforu yaşıyorum, tavsiye ederim