Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Şart demedim zaten, "en iyi seçenek" dedim. Çünkü motor montu rüzgarı kesmenin dışında düşmelere karşı koruma sağlıyor. Ayrıca montun kendi içliği var. Kat kat giyinmenize gerek kalmıyor. Uzun kollu bir pamuklu yeter de artar.
Pamuklu konusunda size katılmıyorum, kışın mümkün olduğunca terlememeniz, terlerşeniz vücuttan uzaklastırmanız gerekiyor.Pamuklu ürünler teri çeker ve üzerinde muhafaza eder. Yani üşümeniz ve hasta olmanız kaçınılmaz.

Scudo
İrfan Hocam model bilgisi verebilir misiniz
Şu ara mevsim geçişleri için uzun kollu Castelli Beta RoS kullanıyorum, ince ama rüzgar geçirmez. Bunu kısa kollu olanı Gabba da var.

Daha soğuk havalarda Castelli Alpha RoS 2 (uzun kollu, kendinden içlikli)
veya Doppio RoS

Yine soğuk için ALE markasından R-EV1 modellerini kullanıyorum (uzun kollu, kendinden içlikli)

Yurt dışından ciddi makul fiyatlara aldım Merlin sitesinden Londra adresine yollatıp. TR'de (link) ve ALE için Kaçkar Bisiklet mağazalarından model seçimi yapılabilir. Dışarı gidip gelenler varsa ilaç gibi...

Şu fotodakiler Türkiye’den alsanız temiz 40 bin 😅 Eldiven, kılıf, alın koruyucu, kışlık uzunlara hiç girmeyeyim

IMG_2474.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: lrfan
Pamuklu konusunda size katılmıyorum, kışın mümkün olduğunca terlememeniz, terlerşeniz vücuttan uzaklastırmanız gerekiyor.Pamuklu ürünler teri çeker ve üzerinde muhafaza eder. Yani üşümeniz ve hasta olmanız kaçınılmaz.
Pamuklu, yünlü, sentetik dışında ne var bir bakalım. İpek, kaşmir, bambu, rayon, keten, naylon, akrilik, kenevir, alpaka, hadi bir de neopren. Bunların hangisini giyeceksiniz içinize? Pamuklunun amacı soğuğa karşı son bariyer görevi ifa etmek ve motor montunun ıslanmasını önlemek. Motor montu denince çoğu bisikletçi külçe gibi ağır ve kalın bir şeyden bahsedildiğini sanıyor, halbuki gayet makul ağırlıkta olanları var ve Dikmen 2 cadde yokuşunu (3 km) 5 sene boyunca kışın her gün çıktığım için iyi bir montla dikkate değer bir terleme olmadığını biliyorum. Tabii benim bahsettiğim soğuk -10'un altı. Ayrıca bisikletten düştüğünüzde hiçbir şey sizi motor montu gibi korumaz. 1000 TL'ye kadar satın alınabilmesi de cabası.

tam bunlarıda soracaktım size en azından tayt :)
cekete mı daha çok yatırım yapmak lazım yoksa tayta mı?

Sora kışlık uzun taytı var, gayet yeterli, geçen kış kullandım. Santini ile aynı özellikteki kumaşı kullanıyor, pedi de kaliteli. Soğuk havada ceket de uzun kışlık tayt da özellikle performanslı sürüş için büyük konfor. Üşümeden antrenman yapmak büyük keyif, keza terlemeden de aynı zamanda

(link)

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Sora kışlık uzun taytı var, gayet yeterli, geçen kış kullandım. Santini ile aynı özellikteki kumaşı kullanıyor, pedi de kaliteli. Soğuk hava da ceket de uzun kışlık tayt da özellikle performanslı sürüş için büyük konfor. Üşümeden antrenman yapmak büyük keyif, keza terlemeden de aynı zamanda

(link)

Teşekkürler İrfan hocam
Soranın ürünlerini kullanıyorum classic seri forma ve road racer kısa taytını almıştım dikişsiz bir tasarıma sahip tayt çokta memnun kaldım bu yaz

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Teşekkürler İrfan hocam
Soranın ürünlerini kullanıyorum classic seri forma ve road racer kısa taytını almıştım dikişsiz bir tasarıma sahip tayt çokta memnun kaldım bu yaz
Türk markalarından kaliteli kışlık ceket bekliyoruz yıllardır :hımm:

(link)

(link)
Bu ürünleri bir zamanlar EXUMA üretiyordu. Ben de stok fazlası defolu ürünleri Exuma fabrika satış mağazası bana yakın olduğundan 50 TL ile 200 TL arasında alıp alıp depoladım.
(link)
Firmanın yurtdışı sitesi bu fiyatlara bakıp aradaki farkları görün.

(link)

(link)
Bu ürünleri bir zamanlar EXUMA üretiyordu. Ben de stok fazlası defolu ürünleri Exuma fabrika satış mağazası bana yakın olduğundan 50 TL ile 200 TL arasında alıp alıp depoladım.
(link)
Firmanın yurtdışı sitesi bu fiyatlara bakıp aradaki farkları görün.
Bahçekapı mağazaya dadanmıştık biz de. poc ve Castelli ürünler için :D Ünlü markalar iç etiketine sayı bastırıp sipariş etmişler, seri no gibi. El altından etiketsiz ürünler bolca imal edildi demişti oradaki arkadaş :D Çok iyiliksever firma

Tchibodaki windstopperlar da fena olmuyor

Ceket önden rüzgar korumalı arkadan ısı tahliyeli olmalı. Kışın çok dar ceketler tavsiye etmem. Kıyafetler arasında hava boşlukları kalması sıcaklığı korumada fayda sağlıyor. Kullandığım çoğu cekette koltuk altında fermuarlar var. İç ısıyı dengelemede faydasını görüyorum. En çok üşüyen ve üşüdüğünde can yakan eller ve ayaklar. O nedenle eldiven ve ayakkabı kılıfında kaliteden şaşmamak gerekiyor. Kışın mümkün olduğunca durmamak gerek. Durduğunuz yer sıcak olsun. Sıcak mekana girdiğinizde ceketi çıkartıp iç yüzeyi dışarı gelecek şekilde kurutun. Bu süreçte içliğinizde kurur. Ceket rengi ve havanın açıklığı uyumlu olmalı. Bulutlu havada siyah bir ceket iyi olabilir ama çok güneşli bir havada siyah ceket gerektiğinden fazla ısı çekebilir. Eskişehir'de kışın mataraları donduran soğuklar olur. Siyah renk matara 2-3 derece fark ettiriyor.

Merhaba iyi akşamlar decathlonun bisiklet içliği ve bisiklet montuyla 3 derecede 5 kmlik bir sürüş yapsam hasta olur muyum?
(link)
(link)

Merhaba iyi akşamlar decathlonun bisiklet içliği ve bisiklet montuyla 3 derecede 5 kmlik bir sürüş yapsam hasta olur muyum?
(link)
(link)
insanı soğuk hasta etmez, direnci düştüğü için hasta olur, yüksek efor sarfederken bir şey olacağını sanmam
Ben Tuncelide gece operasyonlarına teğmenlerin önerisiyle tek bir polarla çıkmıştım vardığımda ter içindeydim, kışın gece 3ten bahsediyorum.
Bisiklet sözkonusu olunca tabi rüzgar da önemli bir etken, rüzgar geçirmez ama ter atan bir dış kıyafet önemli.

Merhaba, içlikte giymek gerekli mi acaba, ben genelde forma ve rüzgarlık giyiyorum, yazın ikisi de yazlık, kışın ikisi de kışlık yalnız çok soğukta olsa terliyorum baf ıslağı hissettiriyor, yüz için ne yapıyorsunuz?

Merhaba, içlikte giymek gerekli mi acaba, ben genelde forma ve rüzgarlık giyiyorum, yazın ikisi de yazlık, kışın ikisi de kışlık yalnız çok soğukta olsa terliyorum baf ıslağı hissettiriyor, yüz için ne yapıyorsunuz?
(link) yüz için bunu almıştım. çok işe yarıyor.

• Beğen
Tepkiler: wolverin
Teşekkürler, decathlon dan buna benzer bir balaklava almıştım, 500 mü bilmiyorum ama, ıslanınca yine hissettirmişti, tekrar deneyeyim, polar türü boyunluk aldım o hissettirmedi hava boşluğu olduğu için galiba yalnız, boyunluk. Püf noktası tene direkt yapışmaması gerek sanırım.

Teşekkürler, decathlon dan buna benzer bir balaklava almıştım, 500 mü bilmiyorum ama, ıslanınca yine hissettirmişti, tekrar deneyeyim, polar türü boyunluk aldım o hissettirmedi hava boşluğu olduğu için galiba yalnız, boyunluk. Püf noktası tene direkt yapışmaması gerek sanırım.
kışın bisiklet sürerken en önemli şey bence hareket halinde olmak. dışarda durursanız 5-10 dakka bile çok olabiliyor, illa bisiklet elbiseleri hava alır üşürsünüz. ona dikkat edin derim.

(link)
(link)
linkteki içliği şöyle örnekleyim; içlik+yazlık forma+sora rüzgarlık ile 12 derece civarlarında tırmanış antrenmanı yapıyorum ve inişte üşüme yok.

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve -Deniz-
Outdoor tarzı ayakkabınız yoksa, spd de kullanmadığınız için ayakkabı kılıfı ayağınıza uymuyorsa yazlık ayakkabı içine Decathlon'da satılan merinos yününden çoraplar oluyor. Onlardan deneyebilirsiniz. 0 Dereceye kadar ben kullandım memnundum. Tabii soğuk algısı kişiden kişiye değişiyor. Denemekte fayda var.

linkteki içliği şöyle örnekleyim; içlik+yazlık forma+sora rüzgarlık ile 12 derece civarlarında tırmanış antrenmanı yapıyorum ve inişte üşüme yok.

Çok soğuk havalar dışında ben de bu şekilde sürüyorum. Rüzgarlık sora değil sadece. Yazlık forma içine uzun kollu termal içlik giyiyorum. Decathlon'daki Bisiklet içliği kalıp olarak bana ufak geldiği için trekking bölümünden almıştım.

Geri