Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklete binilmez diyenler :)

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Specialized
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2015/02/24/her-gun-ise-boyle-gidiyor-5340067.Jpeg

ABD yoğun kar yağışına ve sıfırın altındaki havaya aldırmayan bu adamı konuşuyor. Ohio eyaletinin Madeira kentinde yaşayan Fraser Cunningham, eksi 23 derece soğukta yaklaşık 27 km uzaklıktaki işine her gün bisikletle gidiyor. Dondurucu soğuğa aldırmayan ve 18 aydır işine bisikletle giden 56 yaşındaki adam ilgi odağı olmuş durumda... Ülke basınına konuşan Cunningham, soğuktan korunmak için termal kıyafetler giydiğini ve her gün yaklaşık 2 saatinin yolda geçtiğini belirtiyor.

Bu haber sizin için belki fikriniz değişir :)

Kaynak: (link)

Scudo
Evet, fotoğrafı gördükten sonra bisiklete hiç binmemeye karar verdim. :booo:

Açık konuşmak gerekirse vede son kertede bakılırsa amerigadada bizdeki gibi sefil insanlar var. Geçen bir siyahi amerigalı bilmem kaç senediri şe gitmek için yürüyerek bilmem kaç km yol yaptığı haberi vardı. İnsanın o soğukta 27 km gitmesi için sağlam mabadı olması lazım.
Not: Böyle düşündüğümüze göre bizdemi konformizme teslim olduk yoksa turcu baba.

@mehmetsunu

Abi konformizm denen şey burundan aşşağı nefes, sümük, bıyık ne varsa her şeyin donmaması için bisiklet sürmemek ise, en konformist benim şu forumda :snzdglsn:

Bi de, burnundan buzlar sarkan yüz ifadesi yok galiba, ben de o mor şeyi koydum ama duygularımı tam olarak ifade etmiyor.

kışın bisiklet sürmek güzelde uzun bir rota sanırım tehlikeli olabilir nekadar mtb dişli lastikde olsa can güvenliginide düşünmek lazım

Bir hortta benden gelsin:)
Konudaki foto çok iyiymiş:D

Benim aslında bir sorum olacak..Bisiklete binemediğimiz zamanlar,ne yapabiliriz?Uzun yürüyüşler veya koşu,formda kalmamızı sağlar mı acaba?

@salih67
Oha adam her gün -17 Santigrat derecede, 24 km yol gidiyormuş.

Evet kışın bisiklete bal gibi de binilir. :eek:

@ahlaksız

Kışları hava koşulları iyi olmadıkça bisiklete pek binmiyorum/binemiyorum...bunun yerine her gün düzenli olarak koşu/bisiklet döngüsü yapıyor ve fitness çalışıyorum. Fitness öncesi 3-4 km koşu bandında koşuyor, fitness sonrası ise Interval Kardiyo (HIIT) yapıyorum. HIIT High Intensity Interval Trainging” yani “yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma” anlamına geliyor. Internet ortamında çok detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. Ben bunu 1 set 3 dakika olacak şekilde, günde 5 set haftada 25 set yapıyorum. Bir gün koşu yaparsam, diğer gün bisiklet yapıyorum (salon bisikleti). Bu çalışma ciddi anlamda kondisyon ve yağ yakımı sağlıyor.

@ahlaksız

Koşu yapın. Bisiklet performansınızı da ciddi düzeyde artırır..

@Punctum

Edindiğiniz bu arkadaşlarla siz de bisiklete binmeyi atlamayın... :)

Ben hasta oluyorum kışın bisikletten sonra :( Giyinmeyi mi beceremiyorum bilmiyorum ama iki-üç defa denedim hep hastalandım. Ne yapmalı bu duruma karşı?:confused:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@neycitizen

Bilhassa kışın bisiklete uygun yani teri en hızlısından tahliye eden kıyafetler dışındaki kıyafetler terlediğiniz anda sizi hasta eder.

Yıllarca dört mevsim bindim. İstanbul tabi -17 leri görmüyor :kyfmyrn: ama sıfıra yakın dereceleri çok gördüm. Tabi bu amcamız bence deli. Çünkü İstanbul havasında bile kış geldi mi sağlam bere ve yüz maskesi olmadan binemiyorum ben. Binilmez mi? Binilebilir ama sinüzit olmak istemediğimden ben binmedim. Kışın bisiklete bininiz efendim ama vücut ısısını koruyan kıyafetlerle bininiz. Vücut ısısını koruduktan sonra kutuplarda bile binilir.

@asibol
Hızlandıkça üşütme faktörünü de hesaba katarsak -25 li rakamlara gelir. Adamın şeyi donar ya..( kulağı yani )...:)

@yalnız kurt

Pedal çevirdikçe vücut ısınız da artar. O hesabı da yapmayı unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri