Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Geçen kış full bisiklet üstündeydim okula bu şekilde gidiyordum hiç hasta olmadım. Tıklım tıklım dolu otobüslerde virüsler halay çekiyor sonuçta. Şimdi evim ve işim farklı kıtada arası da uzak olduğundan katlanır bisiklet + metrobüs kombinasyonuna düştüm.

Scudo
Yaşadığım yerde bir söz var. " Kötü hava yoktur, yanlış kiyafet seçimi vardır " diye. -15 derecelere varan havalarda bile işe bisiklet ile gidip geliyorum, son 3 senedir korona haricinde hastalık geçirmedim. Sabah işe giderken 1 derece gösteriyordu, şuan 3 derece olmuş hava. Buda geçen seneden bir kesit.

20221213_055745.jpg

Asıl kışın bisiklet sürülür. Yazın sıcaktan bayılmamak için mücadele etmekten gına geliyor, sabahleyin mutlaka erken çıktın çıktın yoksa öğle sıcağında bisiklet ile sürüş yapmak işkenceye dönüşüyor özellikle rampa tırmanırken. Mevsim fark etmez her mevsim sürerim yeter ki yağışlı, karlı ve çamurlu olmasın yollar.

Beni en çok tilt eden çevremde ki sezon bitti bisiklet sürücüleri. Daha kış gelmeden son baharda IG de story paylaşmaya başlarlar *Yaz bitti sezon bitti, artık bu hava da bisiklet sürülmez* gibi.

Yaşadığım yerde bir söz var. " Kötü hava yoktur, yanlış kiyafet seçimi vardır " diye. -15 derecelere varan havalarda bile işe bisiklet ile gidip geliyorum, son 3 senedir korona haricinde hastalık geçirmedim. Sabah işe giderken 1 derece gösteriyordu, şuan 3 derece olmuş hava. Buda geçen seneden bir kesit.

311601 dosyayı görüntüle
Eminim kaliteli giyinmek çok iyi hissettiriyordur ve konforludur ama malum ülkenin durumu yüzünden uygun kıyafet alamıyoruz kışın dışarıda sürmek için. Trainer işi çok daha mantıklı oluyor maliyet açısından ama antrenman için kullanıyorsak geçerli bu durum. Ulaşım amaçlı kullanacaksak maalesef büyük bir meblayi gozden çıkarmak gerekiyor. Karda bisiklet sürmeye bayılan birisi olarak fotoğraf çok hoşuma gitti. Kazasiz belasiz devam etmenizi dilerim. Aşağıda geçen seneden sevdiğim bir fotoğrafı paylaşmak istedim, sizin fotoğrafınız bana o anları hatırlattı :)20220123_011529.jpg

Islanıp ıslak kalması korozyona neden olabilir. Branda ayarlamanız mümkün mü?

Onun dışında zinciri yıkayabilir yağmur. Islak yağ kullanmak ve yağmurda kullanılıyorsa sık yağlamak iyi.

Sele üzerinde dikiş vs varsa içine su alabilir. Hiçbir şey yoksa seleyi bir plastik çöp torbasıyla bağlayabilirsiniz. Sele borusunu tamamen sökmeyin ama, kadro içinin ıslanmasını istemezsiniz.

@Eray BAYĞAR

Ek olarak zincir yağı donabilir. (başıma geldi) Fren pabuçları sertleşip performansı düşmeye ve fren yaparken ötmeye başlayabilir. ( Bu da başıma geldi)

• Beğen
Tepkiler: Clal
@Eray BAYĞAR

Ek olarak zincir yağı donabilir. (başıma geldi) Fren pabuçları sertleşip performansı düşmeye ve fren yaparken ötmeye başlayabilir. ( Bu da başıma geldi)
Ek olarak eksi dereceler de arka aktarıcı donabiliyor, dolayısıyla vites değişmek mümkün olmuyor. Daha bu sabah başıma geldi ama daha önceden başıma geldiği için bir gün öncesindeki sürüş sonunda vitesi rotama uygun oranda bırakıyorum 🤣

Dün aylar sonra hâlâ kış gelmedi diye bisikletle çıktım. Göğsüm ve boynumdan çok soğuk aldım ve gece acıdan uyuyamadım :agla:. Yani kışın gönül rahatlığıyla bisiklet sürülür, benim gibi yazlık ekipmanla çıkmazsanız :D Son birkaç ayı saymazsak 1 senedir okula kar, yağmur demeden her gün bisikletle gidiyorum. Ne bisiklette sıkıntı oldu, ne buzda yağmurda bir defa kaydım, ne öyle çok ciddi bir şekilde üşüttüm. Doğru ekipman önemli, benim gibi yazlık ekipmanlarla çıkarsanız sinüzit, soğuk algınlığı ne illet varsa geçmiş olsun :kahve:

Antalya'da çok sıkıntı olmuyor soğuk veya yağmur asıl benim dedim rüzgar yaşadığım yerde hergun öğleden sonra rüzgar oluyor .ama yinede kışın biniliyor.😁

Islanıp ıslak kalması korozyona neden olabilir. Branda ayarlamanız mümkün mü?

Onun dışında zinciri yıkayabilir yağmur. Islak yağ kullanmak ve yağmurda kullanılıyorsa sık yağlamak iyi.

Sele üzerinde dikiş vs varsa içine su alabilir. Hiçbir şey yoksa seleyi bir plastik çöp torbasıyla bağlayabilirsiniz. Sele borusunu tamamen sökmeyin ama, kadro içinin ıslanmasını istemezsiniz.

Branda ayarlayacağım. O zamana kadar su geçirmeyecek büyük bir poşete geçirip saklamayı düşünüyorum. Beni en çok korkutanı bisikletin paslanması. Bunun dışında düzenli yağlama yapmak istiyorum ama henüz elimde zincir için bir yağ yok. Önerebileceğiniz öğrenci bütçesine uygun yağ var mı?
@Eray BAYĞAR

Zincir yağının donmaması için ne yapmak gerekiyor?
Ek olarak eksi dereceler de arka aktarıcı donabiliyor, dolayısıyla vites değişmek mümkün olmuyor. Daha bu sabah başıma geldi ama daha önceden başıma geldiği için bir gün öncesindeki sürüş sonunda vitesi rotama uygun oranda bırakıyorum 🤣

Her zaman fixie bisikletleri sevmişimdir sorun olmaz 😃🤣

@Eray BAYĞAR zincirin donmaması için donacak kadar soğukta bulundurmamak gerekiyor. Bende motorex yağ var. Oda sıcaklığında hemen çözülüp normal haline geliyor. Çalışma sıcaklıkları yağ kutularının üzerinde yazar genelde.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Branda ayarlayacağım. O zamana kadar su geçirmeyecek büyük bir poşete geçirip saklamayı düşünüyorum. Beni en çok korkutanı bisikletin paslanması. Bunun dışında düzenli yağlama yapmak istiyorum ama henüz elimde zincir için bir yağ yok. Önerebileceğiniz öğrenci bütçesine uygun yağ var mı?
Ben Shimano Wet Lube kullanıyorum. Maalesef öğrenciye gelmez gibi görünüyor :) Başka yağla da pek tecrübem yok ama diğer arkadaşlar faydalı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Her türlü kazanç için trainera geçiş yaptım. Ekipmanım eskimeyecek, üşüyüp hasta olma riskim olmayacak, ıslak veya don halinde düşüp pekmezi akıtma riskim olmayacak;trainerda powerla çok kaliteli antrenmanlarım olacak, üşümeden zorlanmadan antrenmanımı yapıp işime döneceğim. Ayrıca bir ton kıyafet kirlenmeyecek;bir tayt, bir forma bir havlu işi bitirecek. Hem de trainer iki katı değerlenecek :D(!)311585 dosyayı görüntüle
+sen ısındakça ev ısınacak. beleş doğalgaz dönemi bitti kış geldi. reyis fasülyesine vermedi beleş gazı

Geçen kış motorlu bisiklet kiti takılmış bisikletimle kışın iyi gezmiştim. Eldivenle dahi ellerim çok üşümüştü. Üşüdükçe motor bloğuna sarılıp ısıtıyordum ellerimi ve dizlerimi. Geç de olsa anladığım bir şey varsa o da bisiklet motorun zangırtısına dayanamıyor, her tarafı gevşiyor frenler yetersiz kalıyor motor pek de güçlü olmamasına rağmen. 2 ay olmadan sattım motoru kurtuldum. Screenshot_2021-04-14-21-13-51-876_com.google.android.apps.photos.jpg

Geri