Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Kışın hava ve yerler kuru olduğu sürece bisikletle işe gidip geliyorum. Geçen hafta sabah çıktığımda soğuktan boynum tutulmuştu. Bugün tekrar tutuldu. Boyun, ayak gibi bölgeler için sağlam giyinmek lazım. Kışın neden bisiklet sürmemeliyiz konusunun cevabı da olabilir bu aslında :)

Scudo
Bir kaç yıldır Forumu aktif takip eden biriydim son bir kaç ay rahatsızlığıma bağlı bisikletten de forumdan da hiç istemeyerek ayrı kaldım. Şimdi takibimi yapan doktor üşütmemek ve zorlamamak kaydıyla bisiklete binebileceğimi söyledi. Gel gör ki mevsim kış. Zevklidir ama doğru giyinmek şart.
Bu arada bizim forumca kışın en iyi yaptığımız spor her hangi bir mevzudan polemiğe girip atışmak :)

Bir kaç yıldır Forumu aktif takip eden biriydim son bir kaç ay rahatsızlığıma bağlı bisikletten de forumdan da hiç istemeyerek ayrı kaldım. Şimdi takibimi yapan doktor üşütmemek ve zorlamamak kaydıyla bisiklete binebileceğimi söyledi. Gel gör ki mevsim kış. Zevklidir ama doğru giyinmek şart.
Bu arada bizim forumca kışın en iyi yaptığımız spor her hangi bir mevzudan polemiğe girip atışmak :)
Doktoruna söyle disk fren ile dört mevsim bisiklete binilir. Hipokratın V fren ağızlarını bıraksın!!!1!!
Geçmiş olsun.

Kışın bisiklet sürülmez diyen insanları kınıyorum. Yazın kavurucu sıcağın altında eşek gibi terleyip gereksiz yere sıvı kaybı verip böceklerin gözünüze kulağınıza girerek sürmenin neyinden keyif alıyorsunuz? Ben yazın bisiklet sürmek için sabahın erken saaitinde kalkmak zorunda kalıyorum aksi taktirde 30 derece hava bisiklet sürmek çok tehlikeli ve yorucu.
Kışın bisiklet sürmenin artıları.
1- Gereksiz sıvı kaybı yok.
2- Eşek gibi terleyip sıcaktan bayılma tehlikesi yok.
3- Tırmanış yaparken sorun yaşamak yok.
4- Böcekler yok.
5- Bayıltıcı sıcak olmadığı için istediğin kadar sür sorun yok.
6- Güneş yüzünden yanma ve losyonlanma derdi yok.

Yazın bisiklet sürmenin artıları.
1- YOK.

-------------
Zwift kullanan birisi değilim fakat gelip te zwift kullanan kişilere sataşmanın ne manası var anlamadım? Dışarıda bisiklet sürerken senaryo değişimi oluyor bu yüzden sıkılmıyorsun fakat zwift üstünde antreman yapmak bence daha zor hem temiz hava almıyorsun, senaryo değişimi olmadığı için insan sıkılabiliyor ve tamamen mental bir savaş veriyorsun.

-----------------------------------

Sezon bitti bisikletçilerine yapmak istediğim şey ise
1702918558081.png

yazın gerçekten işkence, yaz sıcağında sürmektense ciddi yağmurlu havayı tercih ederim. o kadar nefret ediyorum sıcakta sürmekten. kış iyidir. bu arada çoğu insan kışın sürmüyor, bu bir gerçek. forum canlandı gibime geliyor kış ayında.

Yazın hazırlık kolay
Spd ayakkabı, çorap, tayt, kısa kollu üst forma, kask, yazlık eldiven, gözlük
Kışın ise zor
Öncelikle sıcaklığa ve rüzgara göre seçim yapıyorum, yağmurda sürmemeye çalışıyorum.
Spd ayakkabı, neopren ayakkabı kılıfı, çorap, soğuk geçirmez askılı tayt, bisiklet atleti, kısa kollu üst forma, kollu üst rüzgarlık, goratex üst mont, kışlık eldiven, kask, balaklava, gözlük
Yağmur yağmadığı sürece lahana gibi bu sentetik ve hava alan kıyafetler yeterli oluyor, 5 derecenin altına inerse alta pantolon gibi bişey daha giymem gerektiğini hissediyorum.

Kışın neden bisiklet sürülmez?.:

1990 larda aldığım ilk bisikletimde çamurluk yoktu. Yerler ıslakken lastik döndükçe eşofmanın sırtı çamur oluyordu. Yanii:::

çamurluğun yoksa kışın bisiklet sürülmez. As kenara. Yazı bekle.:):)

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Yazın, gün uzun. Benim gibi full time beyaz yaka çalışıp, 2-3 gün seyahat edip, birde yanına çocuklu bir ev olunca. Gün işe ve aileye kalıyor. Çocuk yattıktan sonra yada kimse uyanmadan sürebilirsek ne ala. Yazın öyle değil, gün başlayana kadar 100 km bile çıkarıyorsun. O nedenle kimse demesin kışın bisiklet sürülür diye. Ben süremiyorum arkadaş yapmam gereken yükümlülüklerim var gün ışığı ile. Keşke öğrenci olsam da gün içinde yaya yaya bisiklete bile vaktim olsa 😀

Yapı olarak ben de sonbahar-kış bisikletine daha uygunum. Güçlü güneş ve ısı karışımı beni bazen çok kötü yapıyor.

Fakat, kışın da zamanım olmuyor. Sabah çocuk bırak, akşam çocuk topla, vs.

Zwift kullanmasam da trainerım var. Akşamları çocuklar ödev yaparken yada TV izlerken 30-40dk bisiklet keyfi yapıyorum.

Siz istemeseniz de vücut ve ruh kışın pedallamak ister. Evet kış koşulları narin bünyelerde sağlık sorunu oluşturabilir. Isı farkları, terli beden, boyun, el ve ayak parmakları en hassas noktalar. Tabi tüm bu handikaplar için iyi bir bütçeye de ihtiyaç duyuluyor.
Evde trainer, roller seçenekleri var ve fakat asla açık havanın hazzını vermez. Kondisyon ve performans mekaniğini aksatmak istemeyen, zaman/ mesai/ aile sorunu
( sorumluluğu) olanlar kapalı mekanda ikame yoluna gider....

Bu pazar kışın yine bisiklet sürdüm. Hava sıcaklığı 02 ile 00 derece arasında değişiyordu. Ormanlık, bol in-çıklı bir alana gittim ve soğukta bisiklet sürmekten TEKRAR nefret ettim. Şarjlarım bir anda bitti ve eve kadar dayanmadı. Üzerine bir de kış olduğundan güneş tahminimden çabuk battı ve zor durumda kaldım.
Ha bir daha kışın bisiklet sürer miyim? Bu haftasonu boşum, yağmur olmazsa...😁
Aslında yağmuru da dert etmem ama soğukta pek iyi olmuyor ıslanmak.😌
Benim sezon bitti. Ne taraftan çıkıyoruz?
Ne sezonu yahu, daha karpuz kesecedik. 😅

kış için tek sorun uzun sürüşün yapılmasının daha zor olması , gün ışıgından daha az yararlanıyoruz ve güneş batınca sıcaklık da oldukça düşüyor.

uzun sürüşler de sıkıntı oluyor giyim daha kalın olduğu için daha çabuk yoruluyorum benim en sevdiğim havalar alta kısa tayt üste ince uzun kollu forma havaları

Kışın bisiklet sürmek çok önemli. Özellikle soğuk havalarda sürün ki doğal EPO miktarınız artsın. İmmün sisteminiz
güçlensin. Hem yaz ayına yatırım yapın hem de sağlıklı kalıp güçlenin.

Kışın keyifle bisiklet sürülür ama dışarıda sürmek isterseniz ekipman ve kıyafet biraz pahalı oluyor 😀

bir daha kışın bisiklet sürer miyim?
Yapma Allah aşkına, benim tanıdığım Cemal sürer hemde uzamış sakallariyla Noel Baba olur gene sürer :ckkmk: sabah çıktım 6dereceydi tabi senin orasiyla mukayese kaldırmaz İzmir ama seni tanırım binmeden yapamazsın.
Bu sabahtan, ayakkabı kılıfı fazla geldi, ama içlik kışlık forma üzerine de mont,altta kışlık tayt,buff,eldiven....eee yaşlılık böyle eskiden bu havalarda kısa taytla surerdik şimdi belimiz tutuluyor :naslyni: kısacası kışın İzmir'de bisiklet sürülür,Erzurum falan olsa zor :komik:
IMG_20231219_123544.jpg

Geri