Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Baskan hangi kiyafet kombinasyonuyla? Ben yeniyim, 10 derece altinda perisan oluyorum. Simdi hasta yatiyorum valla
Castelli Assos başta olmak üzere bazı üst düzey markaların sıfırın altında da sizi koruyacak seviyede ekipmanları mevcut. Epey paradır ancak rahat edersiniz. Bunların yanına iyi bir eldiven, balaklava, ayakkabı kılıfı eklediniz mi hazırsınız. Ama önce money talks. Tüm bunları alacağınız paraya iyi bir trainer da alabilirsiniz 😀

Scudo
Castelli Assos başta olmak üzere bazı üst düzey markaların sıfırın altında da sizi koruyacak seviyede ekipmanları mevcut. Epey paradır ancak rahat edersiniz. Bunların yanına iyi bir eldiven, balaklava, ayakkabı kılıfı eklediniz mi hazırsınız. Ama önce money talks. Tüm bunları alacağınız paraya iyi bir trainer da alabilirsiniz 😀
Money talks tabi artık en düşük bütçeli ürünler bile şakır şakır money konuşturuyor ama üst düzey ürünlere gitmeden, Decathlon'un giriş seviyesi eldiven, tayt, içlik ve montuyla 0 derece dolaylarında gayet rahat ediyorum. Diğerleri kadar pahalı olmayan, amatörün bi tık üstü ürünleriyle -10'lara kadar keyif verir bence Decathlon da :)

Money talks tabi artık en düşük bütçeli ürünler bile şakır şakır money konuşturuyor ama üst düzey ürünlere gitmeden, Decathlon'un giriş seviyesi eldiven, tayt, içlik ve montuyla 0 derece dolaylarında gayet rahat ediyorum. Diğerleri kadar pahalı olmayan, amatörün bi tık üstü ürünleriyle -10'lara kadar keyif verir bence Decathlon da :)
Decathlon ürünleri günlük sürüşlerde sıcak tutma anlamında iyi. Ancak antreman yaparken kullandığınızda ter tahliyeleri genel olarak çok kötü ve can sıkıyor ıslak ıslak sürünce. Özellikle eldiven ve ceketleri. Tayt ve içlikte çok sıkıntı yok bence de.

geçen hafta bu siteden üç tane polar ve bir eşofman altı satın aldım.

bedenime hem üst hem alt cillop gibi oturdu.

ayrıca eşime ve oğluma da kıyafet aldık.

dışarısı -10 c de olsa çıkarım artık.:):)

(link)

çok yüksek paralar vermeye gerek yok. kendinizi bilin kıyafet konusunda. benim dogrum sizin dogrunuza uymaz.

geçen hafta aynı sürüşte arkadaşlarım biri kışlık bot , biri full shoecover giyinmişti , ben yazlık ayakkabı ile çıkmıştım.

0 ın altında dereceler için kışlık bir tayt (dhb en ucuzlarından ama iş görür) kışlık bir ayakkabı veya iyi bir merino çorap ve shoecover. tayt kısa ise (ben kısa kullanırım) kneecover , üst taraf için standart içlik , üzerine yazlık veya kışlık forma (ben yazlık tercih ederim ama çok üşüyen kışlık termal kullanabilir) ve üzerine de rüzgarlık.

eldiveniniz 0 derece altında iyi olmayabilir. onun için de bi adet liner alıp eldivenizi üzerine giyersiniz.

benim kulagım üşür , cap kullanmam genelde o yüzden de columbiadan kulaklarımı kapatacak band aldım (yurtdışı fiyatı 500 TL)

her hava koşulunda her gün işe gidip geliyorum (60km)

Son düzenleme:
Ayakkabı kılıfı ve eldiven iyi olmalı. Bu ikisi yetersiz olursa bisiklet sürmek acı verici olabilir. Diğer kıyafetler önemli ama o kadar önemli değil. Teri atmaz, sıcak tutmaz, rüzgar geçirir vs keyifsiz olabilir ama eldiven ve ayakkabı kılıfı kadar acı vermez.

Ayakkabı kılıfı ve eldiven iyi olmalı. Bu ikisi yetersiz olursa bisiklet sürmek acı verici olabilir. Diğer kıyafetler önemli ama o kadar önemli değil. Teri atmaz, sıcak tutmaz, rüzgar geçirir vs keyifsiz olabilir ama eldiven ve ayakkabı kılıfı kadar acı vermez.

yani bende spatz da var castelli de gripgrab shimano da. spatzın shimanodan farkı daha uzun oldugu için su geçirmiyor. Mtb ayakkabısını giyersen eğer zaten ayakkabı alttna su almadıgı için sorun olmuyor.

Ama dediğim gibi çok kişisel bir durum giyinme. bu kılıflar ve ayakabılar için video çekmiştim hatta youtube için.

Benim de alnım çok hassas mesela. Biraz rüzgar yiyince baş ağrısı ve sinüzit oluyorum. 20 derecenin altında kafa bandı takmaya başlıyorum.

çok yüksek paralar vermeye gerek yok. kendinizi bilin kıyafet konusunda. benim dogrum sizin dogrunuza uymaz.

geçen hafta aynı sürüşte arkadaşlarım biri kışlık bot , biri full shoecover giyinmişti , ben yazlık ayakkabı ile çıkmıştım.

0 ın altında dereceler için kışlık bir tayt (dhb en ucuzlarından ama iş görür) kışlık bir ayakkabı veya iyi bir merino çorap ve shoecover. tayt kısa ise (ben kısa kullanırım) kneecover , üst taraf için standart içlik , üzerine yazlık veya kışlık forma (ben yazlık tercih ederim ama çok üşüyen kışlık termal kullanabilir) ve üzerine de rüzgarlık.

eldiveniniz 0 derece altında iyi olmayabilir. onun için de bi adet liner alıp eldivenizi üzerine giyersiniz.

benim kulagım üşür , cap kullanmam genelde o yüzden de columbiadan kulaklarımı kapatacak band aldım (yurtdışı fiyatı 500 TL)

her hava koşulunda her gün işe gidip geliyorum (60km)

yabancı markalara çok para vermeye gerek yok.
Bu hafta Exuma nın kendi sitesinden 200 küsur tl ye polar ve uygun fiyatlı eşofman altı aldım. Poları bisiklet montunun altına giyiyorum.

Soğuk derdi kalmadı.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve -Deniz-
Bisikleti ne amaçla ve nasıl kullandığınızla alakalı. Öyle bir giyinirim ki hiç soğuk derdi kalmaz ama özellikle yol bisikletinde konfor için ne kadar az katman o kadar iyi oluyor. Genelde hangi ceketi giymeliyim sorusu yol bisikleti kullanan arkadaşlardan geliyor. Normal bisiklet sürerken bir kar pantolunu, üst kısma polar ve softshell bir mont her türlü ısı yalıtımı sağlar lakin yol bisikleti için hiç ideal kıyafetler değil.

Haklı.
1704178132481.png

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Kışın daha verimli bisiklet sürülüyor. Sabah çok erken çıkmıyorsanız eğer yazın o sıcakta sürüş resmen çile. Yaz mevsiminin en büyük avantajı bana göre az kıyafet olması ve buna bağlı rahat sürüş.

Kışın daha verimli bisiklet sürülüyor. Sabah çok erken çıkmıyorsanız eğer yazın o sıcakta sürüş resmen çile. Yaz mevsiminin en büyük avantajı bana göre az kıyafet olması ve buna bağlı rahat sürüş.
Yani açıkçası kışın iki kat giyinip sürmeyi tercih ederim. Yazın bir forma tayt giyip çıkabiliyoruz fakat o kavurucu sıcakta hele rüzgar esmediği zaman ki çoğu zaman esmez, sürüş bildiğin işkenceye dönüşüyor. Birde kışın sürüşlerde ben huzur buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Sabah bile 15-16 derecelerde şu ara hava, buff ve eldiven taksam mı takmasam mı bilemiyorum, uzun tayt kısa tayt hangisini giysem bilemiyorum, kışlık üst mü giysem bilemiyorum, kışsa kış gibi olsun giyinelim sarınalım binelim istiyoruz çok mu şey istiyoruz yav :(
Aynen İzmir de bu cumartesi hava 19 derece olacak. Ben de gittim decatlondan serin hava ekipmanları aldım. Kışlıklar bayıltır o sıcakta.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Aynen İzmir de bu cumartesi hava 19 derece olacak. Ben de gittim decatlondan serin hava ekipmanları aldım. Kışlıklar bayıltır o sıcakta.
Sabah 7de genelde 8 9 derecelerde oluyo malum,hem ekipmanı denemiş olursunuz:harika:

• Beğen
Tepkiler: kimi2 ve necmeddin
Pazar günü Bağcılar - Göktürk (İkileme bak) yaptım. Öğlen giderken yazlık forma+ceket giydim. Dönüşte akşam üzeri hava soğudu, en alta ince bir içlik daha giydim. Kafaya da full face maskeyi giydim. Yoksa fena üşürdüm. Aynı konforla geri döndüm, pek terlemedim.

Geri