Scudo Sports

Kışın taytı mı giymeli yoksa termal içlik mi veya fazlası var mı?

@hogutmen decathlon ürününü kullanmadığım için birşey diyemem ama yukarıda da belirttiğim gibi ve resimlerini paylaştığım gibi btwin üst içlik kısa kollu forma ve bu mont kombini bana yeterli geliyor. Yanlarda 2 adet fermuarlı cep var ayrıca elle kolun tam başlangıç yerinde enine değil boyuna bir cebi daha var. Bu cepte orta boy bir telefonu alacak büyüklükte ve de reflektörlü kısımları da mevcut gece sürüşüne uygun

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
bu iki tayttan sizce hangisini tercih edeyim? biri 75tl diğeri 40tl. 75tl lik olanını alsam verdiğim paraya değer mi? bisiklet sürdüğüm zaman 2 ila 3 saat arasında sürerim
(link)
(link)

@Mehmet ÇAKAR 75 lira olan modelin askılısını kullanıyorum. Çok soğuklarda korumuyor üşütme hissedebiliyorsunuz. Bu fiyata bu ürünü alacağınıza daha ucuz olanı yada biraz para daha verip daha iyi bi model alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Mrmckr
@Emre Tekinarslan bilgi için teşekkürler anlaşılan ondan daha iyi bir tayt bakmak gerekiyor :)

@Mehmet ÇAKAR Rica ederim ben askılı modelini 19.9'a almıştım bu arada bu tayt için belirtilen fiyat 20-25 lira olması lazım yoksa fazla israfdır.35 lira olan modeli tercih edebilirsiniz aralarında çok fark oldugunu dusunmuyorum izolasyon acısından

@Emre Tekinarslan 19.9tl ye gayet iyi almışşısız :) o zaman bir tayt için çok fazla para harcamaya gerek var mıdır mesela 90tl verip bu tayt alınır mı (link)
yoksa dediğiniz gibi 35 tl olan modeli mi tercih etmeli? taytın altına içlik giyilir mi yani 35tl lik modeli alıp yeterli gelmediği takdirde altına içllik giymek nasıl olur

@Mehmet ÇAKAR taytın altına dar olduğu için içlik giyilmesi çok zor ve rahatsız olur diye düşünüyorum. bahsettiğimiz taytın üzerine bazen eşofman giymek zorunda kalabiliyorum soğuklarda. bunun yerine daha kaliteli tayt almak daha mantıklı. bahsettiğini ürünü kullanmadım yorum yapmam saçma olur fakat bu tip ısı yalıtımlı ürünler kaliteli oldukça fiyatları artıyor. almışken biraz daha kaliteli ürünleri almak size sürüş keyfi kazandırır.

• Beğen
Merhabalar.
Size bir sorum olacak, Decathlondan askılı termal tayt almıştım 300 numaralı modeli. Hava soğukken güzeldi, sıcak tutuyordu falan ama hava biraz daha soğuyunca yetmemeye başladı. Bende bi adet içlik aldım. Normalde s beden giyiyorum, m aldım biraz bol olsun diye. taytın üstüne bunu gitsem soğuktan koruma sağlar mı? İçlik diye illa içine giyince mi etkisini hissederiz?

1. Katman kışlık askılı ve pedli bisiklet taytı üzerine termal içlik
2. Katman üst kışlık bisiklet forması
3. Katman %100 polyester kapşonlu alt üst adidas aşofman
Deri eldiven balaklava denene fırsatım olmadı tabi yağmursuz havalarada giymeyi planlıyorum umarım yeterli olur

@sspl
Bilgisi olan ya da fikir verebilecek olan kimse yok mu?

Kardeşim daha önceden bu konular konuşuldu forumda arama yapman faydalı olur. Ben uzman değilim ama araştırmalarıma göre taviseyem kışlık pedli askılı bisiklet taytı görsel olarak sıkıntı olur dersen dar paça eşofman fayda sağlar.

@Kürşatt benim sorduğum sorudan daha önce sorulduğunu sanmıyorum. Araştırmamı yaptım tatmin olmadığımdan bunu yazdım. Bir fikriniz varsa lütfen söyleyin yoksa boşverin. Görsellikle alakalı da bi sorunum yok. Aslında bir sorunum yok. Yeni aldığım ürünle bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Yardımcı olmak istemeniz çok iyi, çok teşekkür ederim ama bence ilk önce sorumu anlayın lütfen.

Aynı konuyu bende açmıştım. Sanırım yardımcı olur...

Kış için almayı düşündüklerim sizce fazla mı nasıl?

14. sayfada son olarak karar verdiğim ve aldığım tüm takımın ayrıntılı resimleri mevcut. Ayrıca 3-5 derece arası denedim. 60km hıza çıktım ve zatürre olmadım. Denenmiştir :)

@sspl
Sahip oldugum bilgi kadariyla termal icliklerin amaci vucutun yuzunde olusan teri icligin yuzeyine emerek terin vucutta buharlasmasini engelleyip vucut sicalligini korumak. Eger termal tayt aldiysaniz asagi yukari ayni isi goruceklerdir. Onum yerine taytin uzerine nefes alan esofman alti daha iyi olabilir. Benim fikrim bu umarim yardimci olur

@Mehmet ÇAKAR Mesajınız için teşekkür ederim. Termal tayt'ı almıştım onun üstüne kayak içliği giydim. 2side nefes alan yapıda. Denedim biraz önce bahsettiğim kombinasyonu kesti soğuğu tahmin ettiğim gibi. Demekki denemeden olmuyormuş :)

@ÇaNakkaLeRuHu Konunuzu takip etmiştim zamanında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. :)

• Beğen
@sspl hocam thermal içliklerin sporcular için olanları. Sporcuların modellerinde sırt kol detayları farklı bu sebeple vücuduna temas etmesi gerekli mesela sırtın üst bölgesi daha geniş delikli ama bel kısmı çift gibi. Bu sebepten ötürü taytın altına giymek gerekli diye düşünüyorum.

Ben -16 -20 derecelerde 3 saatlik sürüşler yapıyorum yaşadığım yerden dolayı. Sporcu thermali (Tchiboda vardı bir ara akt üst 90-100 TL idi) üstüne Decathlonun membran pedli taytı 7 giyiyorum. Alt kısım böyle. Üste uzun kollu forma. Üstüne sonbaharda giyilecek rüzgar kesici. Üzerine içi polarlı rüzgar kesici giyiyorum. Bu şekilde -20 de sürebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN ve sspl
Geri