Scudo Sports

Kişiye özel heybe çanta tasarım (Avrupaya açılan genç girişimcimiz)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
bu çantaları nereden temin edebiliyoruz?
256563 dosyayı görüntüle
Resimdeki bisiklet benim, Tuzlada Annunaki bisiklet çantalarını yapan Ayhan kardeşimin imalatı. Terzi gibi bisikletin ölçülerini alıp birebir uyumlu imalatlar yapıyor. Dikiş ve kumaş kalitesi gayet iyi tavsiye ederim

yağmur yediğinde sünme dağılma olur mu acaba birkaç ay sonra :)
Dostum kullanmaya basladim su an yagmura denk gelmedim. Ama daha baska modellerinide kullandim yagmurda falan herhangi bi problemle karsilasmadim.

@mariokaldato Ajdar abi uzun süredir kullanıyorsun şuanki durumu nedir ?

Baş ekleme: 'Şu mutlaka olsun", "şöyle olursa daha faydalı olur' diyebileceğiniz şeyler var mı? Ya da 'benim olsa şöyle yapardım" diyebileceğiniz?

Anneme bir bisiklet çantası yaptırmayı düşünüyorum. Ancak bazı çekince ve meraklarım var. El yapımı olacağı için (annem de görece büyük çantalarda çok tecrübeli olmadığı için) neye önem vermeliyiz bilmiyorum. Gövdeye o üçgen çantalardan takamayacağımı anladım, yer yok gibi duruyor. 2 metre bir kilidim var kalın zincirden, onun sığmasını istediğim için sele altı da ekarte oluyor. Bagaj üstüne ya da gidon önüne gibi denemek lazım ama, hem model hem de sağlamlık açısından fikirler arıyorum. Çekincelerimden bazıları yağmur, toz, efenim yıpranma payı. Deri çantalarda bunlarla karşılaştınız mı? Ya da başka ne sorunla karşılaştınız? Model ya da fikir önerileriniz var mıdır?

Pisiketim rks bn5 pro, görseli de ektedir.

Dosyalar

• resim_2024-10-25_235154182.png
    resim_2024-10-25_235154182.png
    567,5 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
Çanta için yeriyle ilgili benim önerim, derince bir gidon çantası olur. Bir benzeri bende de var, ağırlık merkezi çok arkada kalıyor arka çöküyor. O yüzden herhangi bir çantayı öne asmak daha mantıklı. O kablolarla gidon arasına çanta yerleştirilebilir gibi geliyor, zaten bunlarla elektriği açmadan çok hızlı gidilmiyor, rüzgar direnci çok hızlanılmadığı için çok yavaşlatmaz, belki hissetmezsiniz bile. Kadro kısmında da çantanın dik durması zor, öyle düz bir yüzeyi bile yok(en azından benimkinde öyle). Arkaya bir şey düşünürseniz hafif şeyleri koymaya (icabında yük taşımaya da kullanıyorum gerçi) ben meyve kasası buldum bir tane, biraz fazla genişti kenarı kestim, enini biraz kısaltıp kablo bağlarıyla tekrar tutturdum. Bu kasayı da bagaj lastiği ile tutturdum arkaya, onu kullanıyorum. Pek çok şeyi koymak için iyi oluyor.

• Muhteşem
Tepkiler: selinnur
Portbaja sabitlenecek heybe çantalar hem işlevsel olur güzel ve şık da duracaktır.

Örnek:
(link)
( örnek olarak attığım linkteki çantalar için motosiklet dediğine bakmayın çanta boyutu ufak)

• Beğen
1 gidondan bana bakan şekilde, 1 arkaya çiftli şekilde düşündü ama işlevsellik konusunda hala düşünüyorum, şöyle bir arkadaş arkaya diye yolladı, 2 metre olanı 4 kat katlıyorum hortum gibi, öne de hoş olacak sanırım, teşekkür ederim cevaplarınız için🙏🏻

Özellikle dikkat etmemiz gereken ne var bu arada, şu mutlak olsun diyebileceğiniz bir şey var mı ya da? Teşekkürler 😊

Dosyalar

• IMG_20241026_174127_898.jpg
    IMG_20241026_174127_898.jpg
    44,3 KB · Okunma: 7
Neden deri?
Katlanır bisikletlere de uygun çeşit çeşit heybe ya da üst çantalı heybe varken yaptırmak ya da deri motosiklet çantalarından kullanmaya çalışmak pek efektif değil.

Neden deri?
Katlanır bisikletlere de uygun çeşit çeşit heybe ya da üst çantalı heybe varken yaptırmak ya da deri motosiklet çantalarından kullanmaya çalışmak pek efektif değil.
Annem elde deri diktiği için onu teklif etti, ben de hazır o teklif etmişken tam işime yarayacak bir model arıyorum :) Henüz profesyonel değil, pratik yapacak bir şeyler arıyor, benim için de birşeyler yapıyor diyedebiliriz tabii... Bu arada hazır yeri gelmişken size de sormak istiyorum @Spartiat Barış bey, 'Şu mutlaka olsun", "şöyle olursa daha faydalı olur' diyebileceğiniz şeyler var mı? Ya da 'benim olsa şöyle yapardım" diyebileceğiniz?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Annem elde deri diktiği için onu teklif etti, ben de hazır o teklif etmişken tam işime yarayacak bir model arıyorum :) Henüz profesyonel değil, pratik yapacak bir şeyler arıyor, benim için de birşeyler yapıyor diyedebiliriz tabii... Bu arada hazır yeri gelmişken size de sormak istiyorum @Spartiat Barış bey, 'Şu mutlaka olsun", "şöyle olursa daha faydalı olur' diyebileceğiniz şeyler var mı? Ya da 'benim olsa şöyle yapardım" diyebileceğiniz?
Heybe dikerse, iç yüzeyi sert olsun ki tekerleğe doğru kıvrılmasın, göbekten aşağı inmesin, ön kısmı pedal çeviren ayağa çarpmayacak kadar yer bıraksın. Şu çerçevedeki gibi:
1730045470449.png

Ön kısmı eğik düz bir çizgi olarak daha kolay olabilir ya da düze yukarı çıkarsa biraz arkaya takılabilir. Pedala ayağınızı koyup iki pedalı yere paralel tutup en arka noktadan biraz da boşluk kalacak şekilde ölçebilirsiniz.

Bagajın üstüne konup alltan cırtcırtla bağlanan, bir de omuz askısı olup yanınıza alabileceğiniz bir çanta da olabilir. Aynı şekilde cırtla iki yandan gidonun yatay kısmına ve bir cırtla da dikey borudan tutturulabilecek yine omuz askılı bir ön çanta da olabilir. Ben gidona fazla yük bindirmeyi sevmiyorum, özellikle de katlanırlarda gidonu düz tutmak biraz daha zorken, o nedenle ön çantaya biraz daha uzağım. Kadro üstü çanta da olur ama çok küçük olur. Aslında çok geniş olmadan, boydan boya kadro üstünü kaplayan, yine askılı bir çanta da olabilir ama fazla yük konamaz ona:
1730046153781.png

Muhtemelen bütün bu çantaların katlama öncesi çıkarılması gerekir, o nedenle omuz askısı önemli.

• Muhteşem
Heybe dikerse, iç yüzeyi sert olsun ki tekerleğe doğru kıvrılmasın, göbekten aşağı inmesin, ön kısmı pedal çeviren ayağa çarpmayacak kadar yer bıraksın. Şu çerçevedeki gibi:
322655 dosyayı görüntüle

Ön kısmı eğik düz bir çizgi olarak daha kolay olabilir ya da düze yukarı çıkarsa biraz arkaya takılabilir. Pedala ayağınızı koyup iki pedalı yere paralel tutup en arka noktadan biraz da boşluk kalacak şekilde ölçebilirsiniz.

Bagajın üstüne konup alltan cırtcırtla bağlanan, bir de omuz askısı olup yanınıza alabileceğiniz bir çanta da olabilir. Aynı şekilde cırtla iki yandan gidonun yatay kısmına ve bir cırtla da dikey borudan tutturulabilecek yine omuz askılı bir ön çanta da olabilir. Ben gidona fazla yük bindirmeyi sevmiyorum, özellikle de katlanırlarda gidonu düz tutmak biraz daha zorken, o nedenle ön çantaya biraz daha uzağım. Kadro üstü çanta da olur ama çok küçük olur. Aslında çok geniş olmadan, boydan boya kadro üstünü kaplayan, yine askılı bir çanta da olabilir ama fazla yük konamaz ona:
322656 dosyayı görüntüle

Muhtemelen bütün bu çantaların katlama öncesi çıkarılması gerekir, o nedenle omuz askısı önemli.
Çok teşekkür ederim detaylar ve güzel anlatım için, sanırım ilki daha işime gelicek çünkü mümkün mertebe daha taşınabilir hissi veriyor. Oraya bir aparat var sanırım bir de, o şart mıdır? Disk kilidi gibi ütopik mi değil mi bilmediğim şeyler de karıştırıyorum, nasıl olacak bilmiyorum hepsi bir arada...

Benimki tavsiyeden çok uyarı olacak, yağışlı veya nemli hava da kullanılacaksa deri malzemelerin cilası uygun seviyede olmaz ise su çekme durumu olur, ıslak deri koku ve çürüme yapabileceginden, yapılacak çanta veya heybeye uygun yalıtım önemli,

Benimki tavsiyeden çok uyarı olacak, yağışlı veya nemli hava da kullanılacaksa deri malzemelerin cilası uygun seviyede olmaz ise su çekme durumu olur, ıslak deri koku ve çürüme yapabileceginden, yapılacak çanta veya heybeye uygun yalıtım önemli,
Çok güzel deri çantalar görüp heveslenmiştim ama mesela sıfır tecrübe olunca bu açıyı hiç bilemedik :/ evet bu çok önemli bir detay, apartmanda bisikletimiz ama dışarıda yağmura da geliniyor, teşekkür ederim, ciddi bir şekilde gözden geçirip araştırmak lazım demek :/

Derinin sudan etkilenmemesi zor ve üstelik deri sürekli olarak toza maruz kalacak. Şuanda deri fiyatları (benim aldığım deriler) çok fazla pahalı olduğu için normal su geçirmez kumaştan çanta dikilmesini öneririm. Yine de deri yapılacaksa deri üstüne bal mumu ilaveli deri yağı sürmenizi tavsiye ederim. Bal mumu suyla etkileşimini daha da azaltacaktır. Ayrıca deri malzemeleri satan Derby Firması ile iletişime geçip, kullandığınız deri cinsine göre vaks, krem, sprey tarzı öneriler alabilirsiniz.

• Beğen
Derinin sudan etkilenmemesi zor ve üstelik deri sürekli olarak toza maruz kalacak. Şuanda deri fiyatları (benim aldığım deriler) çok fazla pahalı olduğu için normal su geçirmez kumaştan çanta dikilmesini öneririm. Yine de deri yapılacaksa deri üstüne bal mumu ilaveli deri yağı sürmenizi tavsiye ederim. Bal mumu suyla etkileşimini daha da azaltacaktır. Ayrıca deri malzemeleri satan Derby Firması ile iletişime geçip, kullandığınız deri cinsine göre vaks, krem, sprey tarzı öneriler alabilirsiniz.
Annemde dikiş makinası yok o yüzden onu yapamaz muhtemelen :/ Emek emek muhtemelen günlerce uğraşıp kesip biçip çıkaracağı hediyesinin zebil olmasını da asla istemem... İstanbulda Zeytinburnu ve Beyazıttan zaman zaman alıyordu, ancak sanmıyorum ki dediğinize uygun deri olduğunu onda da, teşekkür ediyorum size de, bahsettiğiniz diğer detayları incelikle araştıracağım.

Çok teşekkür ederim detaylar ve güzel anlatım için, sanırım ilki daha işime gelicek çünkü mümkün mertebe daha taşınabilir hissi veriyor. Oraya bir aparat var sanırım bir de, o şart mıdır? ...
Heybede aparat lazım değil. İki çanta üstten bagajın üstünü aşan bantlarla ya da yekpare yüzeyle bağlı olur, bagajın üst yüzeyinin altından birkaç tane, dikey direklere de birer tane cırtlı bant yeter.

...bilmediğim şeyler de karıştırıyorum, nasıl olacak bilmiyorum hepsi bir arada...
Zamanla olacak. Forum zaten bulunmaz nimet. Ayrıca diğer bisikletleri gözlemleyin, popüler bisikletçilerin aksesuar ürünlerini arada bir gözden geçirin, zamanla her şey yerine oturur.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Geri