Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Koga miyata gents touring 1980 model. Komple restorasyon istiyor. Çok iş var yapılacak. Üzerinde shimano 600 arabesque set var. Ağırlık 10.50 kg. Üzerindeki Seti satıp single speed toplamak mantıklı olur mu? Ya da orjinaline sadık kalmalı mıyım? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
259729 dosyayı görüntüle259730 dosyayı görüntüle259731 dosyayı görüntüle259733 dosyayı görüntüle259734 dosyayı görüntüle259735 dosyayı görüntüle259736 dosyayı görüntüle259737 dosyayı görüntüle259739 dosyayı görüntüle259740 dosyayı görüntüle259741 dosyayı görüntüle259748 dosyayı görüntüle
Sakın ha öyle bir hata ya düşme. Üzerindeki işlemeli set bir sanat eseriyken ruhsuz bir bisiklet haline dönüşür. Son günlerde gördüğüm en güzel ve temiz parçalardan biri bu.

Scudo
@mariokaldato merhaba cumhur bey; cem yılmaz ın dediği gibi ''tamamen duygusal'' nedenlerden ötürü böyle bir düşünce içerisine girdim ama sizin ve @no76 suat bey' in tavsiyeleri dikkate alacağım. @desmo evet hocam maalesef fren kolları orijinal değil, biraz araştırıp bulmaya çalışacağım. sele konusunda da hem fikiriz.👍 görüşleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Sakın ha öyle bir hata ya düşme. Üzerindeki işlemeli set bir sanat eseriyken ruhsuz bir bisiklet haline dönüşür. Son günlerde gördüğüm en güzel ve temiz parçalardan biri bu.
teşekkür ederim Mehmet Bey fikirleriniz benim için çok değerli gerçekten. söylediklerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

Son düzenleme:
20210407_001224.jpg
Herkese merhaba. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Fotoğraftaki rubleyi sökmek için nasıl bir anahtar lazım. Gittiğim bisikletçiler bu rubleye uygun anahtarın kendilerinde olmaması nedeniyle sökemeyeceklerini söylediler. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@velespit7 öncelikle kolay gelsin. Kendiniz sökmeniz için el yapımı sökme aparatı tarifi yazıyorum: Göbek milini sökün. Jantı alın civatacıya gidin. Rublenin frezesine(iç kısmına) uyacak 2 somun satın alın. 2 somunu üst üste kaynak yaptırın. Yaptığınız bu parçanın yarı uzunluğunda mengeneye sıkıştırıp, dişliyi üzerine geçirin, rubleyi sökme yönünde jantı çevirin.

Aliekspresten uygun sökme lokmasını bulabilirsiniz. Her cinsi var. Biraz beklersiniz belki ama ucuza ve uğraşmadan halledersiniz

@Erhan Ertan Bu işleri yazıyla anlatarak karşıdakinin kafasında oluşturabilmek çok zor iş. Dediğiniz yöntemi bu işlere aşina biri olarak anladım, ama soran arkadaşın anladığını sanmıyorum. Ayrıca, piyasada 3-4 tane freewheel tipi (haliyle anahtarı) var, ve bu anahtarlardan sadece biri standart civata kafası ölçülerine uyuyor. Bu arkadaşınki ondan olmayabilir. Dediğiniz yöntem şu :

@velespit7 Eğer mengene ve boru anahtarı bulursanız aşağıdaki videoyu takip edebilirsiniz. Kalın bir çiviyi rublenin kapağındaki kertiğe dayayarak, saat yönünde allah ne verirse vurmanız gerekiyor. Kapağı çıkardıktan sonra iş basit. Ama rublenin içini mengeneyle/boru anahtarıyla sıkarken muhtemelen hasar alacak. O sebeple bunu yapacaksanız yeni ruble takmanız gerekiyor. Ruble de tarihi eser gibi duruyor zaten, yenilense fena olmaz.

@Erhan Ertan @Anonim @can_celik yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. bir kaç eski bisikletçi gezeceğim anahtar bulamazsam fikirlerinizden yararlanacağım. @can_celik evet haklısınız aslında bu parçaların değişmesi gerek ancak orijinalliği bozmamak adına zarar vermeden sökmek istiyorum. umarım yapabilirim. Tekrardan teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@velespit7 Ruble zaten sarf malzemesi ve alelade bir parça. Dişleri aşınmış görünüyor. Değiştirirseniz bisikletiniz değerinden düşmez.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@can_celik can bey bu söylediğinizi düşüneceğim. Temizlik sonrası foto atarım. Tekrar yorumunuzu alırım. Tekrardan teşekkür ederim. Bu arada bisikletçilerin sökemeyiz anahtar yok dediği rubleyi pas sökücü sıktıktan sonra elimle anahtaraız söktüm. Şaka gibi ya. 😁20210410_145201.jpg20210411_135326.jpg

@velespit7 Bisiklet eski olunca freewheel (vidalı) ruble olduğunu düşündüm. @Erhan Ertan ve ben size anahtarsız freewheel sökmeyi anlattık ama boşuna anlatmışız. Meğer shimano uniglide tipi, yani piyasaya ilk çıkan freehub (kaset) tipi rubleymiş :harika:

Bu fotolarda dişler daha belli oluyor ve iyi gözüküyorlar. Diş profili düzgün gözüküyor. Yani daha kullanabilirsiniz bu rubleyi. Ayrıca şanslısınız, uniglide olduğu için diş profili aşınınca dişlileri ters çevirip uzun bir süre de öyle kullanabilirsiniz.

Restorasyon bitince süreceğim bisikletimi.

Merhaba arkadaşlar bisikletimi restore ediyorum.Bisikletin markasını bilmiyorum bilemden orjinaline yakın yapamam o yüzden birkaç gündür kararsız kalmış durumdayım.Şimdi hocalarım sizce bu bisiletin markası modeli nedir? Hatırladığım kadarıyla bisiklette ön sepet ve arka bagaj vardı.
Ya da yol bisikletine mi dönüştüreyim? Fikirlerinizi bekliyorum.🙂IMG_20210411_155245.jpg

@mustyy61 Marka modelini kimse bilemez çünkü 70-90 arasında bu kadro tipinden üreten zibilyon tane marka vardı. Boru açıları itibariyle, yabancı tabirle "roadster" denen, "gezinti bisikleti" olarak tasarlanmış bir kadro bu. Kontra frenli veya fixie olarak piyasaya sürülüyorlardı.

Üst boru ölçüsü uyuyorsa yol bisikletine çevirebilirsin tabi.

@no76 Ne kadar aldınız ayıptır sorması?

@no76 hayırlı olsun güzel velespit. Videoların devamını bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: no76
Şimdi söylemeyeyim fiyatını, piyasayı oldurmeyelim🥴sıradan blr klasik bisiklet fiyatına aldım diyelim👍
Niye ki? Siz zaten almışsınız olay bitmiş. Başka alacak olanlar için faydası olurdu.
Ben söyleyeyim o zaman. Bir ilan vardı dawes reynolds kadrolu 2 bin civarına, epey uzun sürmüştü satması. Sizinki değil başka bir bisiklet. Dolayısıyla sizinkinin de bin-iki bin tl arasına olması muhtemel.
Benim de ikinci el ilanlarım var. O nedenle bu yorumum bana da zarar verecek ama doğruya doğru demek lazım. Ülkemizde bence ikinci eller olması gerekenin üzerinde satılıyor arz eksikliğinden dolayı. Sarı sitede bianchinin veya beldesanın bin yıllık paslı bisikletlerini acayip fiyatlara satmaya çalışıyor millet.

@Anonim :srnsml: ben çok çok daha ucuza aldım, o yüzden yazmaktan imtina ettim sevgili kardeşim, yoksa gizlimiz saklımız yok :)))
@velespit7 teşekkürederim, takipte kalın lütfen,👍
@Murat Cömez abi öldürdün bizi, bir colnagoyu yakından bile göremedim daha, bırak sahip olmayı :)))

Son düzenleme:
Geri