Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Madem başlıkta lakırdı kelimesi geçiyor, buna yakışacak bir sorum var. 1989 model Peugeot yol bisikletim var. Arka hub genişliği 126mm. Birçok yabancı sitede ve YouTube'da bu genişliği 130mm'e çıkaran yöntemler gösteriliyor ve çelik kadro olduğu için bunun güvenli olduğu belirtiliyor. Çılgın bir fikre kapılıp bunu yapsam ya da yaptırsam, modern tekerlekler ve Shimano Sora ya da Tiagra gibi setleri kullanabiliyor muyum? Full 105 set, 89 model vintage bir Peugeot bisiklete sahip olma fikri aklımı çelmiyor değil.

Muhtemelen hiçbit zaman gerçekleştirmeyeceğim bir fikir. Kendi üstündeki vintage ekipmanları da seviyorum ancak başlıkta lakırdı olunca, bu çılgın fikrin ne kadar gerçekçi olduğunu merak edip danışmak istedim.
Eger arkayi genisletme aparatiniz varsa sorunsuz bir sekilde yeni nesil 130mm jant seti ile beraber tiagradan tutun dura ace'ye kadar hepsini kullana bilirsiniz. Yalniz bence hic ugrasmayin ve orjinal seklinde kalsin derim, tabiki yinede karari siz vereceksiniz.

Size örnek olarak neovintage olarak topladigim 85 model olmodan resim atayim. Belki ilham kaynagi olur.

1,2.JPG

Scudo
Eger arkayi genisletme aparatiniz varsa sorunsuz bir sekilde yeni nesil 130mm jant seti ile beraber tiagradan tutun dura ace'ye kadar hepsini kullana bilirsiniz. Yalniz bence hic ugrasmayin ve orjinal seklinde kalsin derim, tabiki yinede karari siz vereceksiniz.

Size örnek olarak neovintage olarak topladigim 85 model olmodan resim atayim. Belki ilham kaynagi olur.

Tek kelimeyle harika gözüküyor. Bu bisikletlere neovintage veyahut neoretro dendiğini bilmiyordum. Google'da bu şekilde aratınca birçok sonuç çıktı çok teşekkürler. Hiç uğraşmayın demenizin sebebi olası maliyeti mi yoksa kadroya verebileceğim zarar mı?

Madem başlıkta lakırdı kelimesi geçiyor, buna yakışacak bir sorum var. 1989 model Peugeot yol bisikletim var. Arka hub genişliği 126mm. Birçok yabancı sitede ve YouTube'da bu genişliği 130mm'e çıkaran yöntemler gösteriliyor ve çelik kadro olduğu için bunun güvenli olduğu belirtiliyor. Çılgın bir fikre kapılıp bunu yapsam ya da yaptırsam, modern tekerlekler ve Shimano Sora ya da Tiagra gibi setleri kullanabiliyor muyum? Full 105 set, 89 model vintage bir Peugeot bisiklete sahip olma fikri aklımı çelmiyor değil.

Muhtemelen hiçbit zaman gerçekleştirmeyeceğim bir fikir. Kendi üstündeki vintage ekipmanları da seviyorum ancak başlıkta lakırdı olunca, bu çılgın fikrin ne kadar gerçekçi olduğunu merak edip danışmak istedim.
Yapilir hocam niye yapılmasin hatta sonucta çelik kadro bu , disk baglantilari kaynatip disk fren bile yapabilirsin.

234811 dosyayı görüntüle
Tabi orasi Avrupa hocam , genisletme aparati bulmak kolay, bir maaşla hemen alınır hshshshs :D

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Selamlar herkese,ben normalde dağ bisikleti kullanıyorum fakat bir tanede yol bisikleti almayı düşünüyorum.Letgoda bir ilanı gözüme kestirdim yavaştan toplamayıda düşünüyorum
(link)
ilanın linki de bu.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Tabi orasi Avrupa hocam , genisletme aparati bulmak kolay, bir maaşla hemen alınır hshshshs :D

Özellikle vintage bisikletler için gerçekten haklısınız. Keşke ülkemizde de bu bisikletlerin popüler olduğu zamanlarda bisiklet sporuna rağbet ve bütçe olsaydı.

Yalnız bu bahsettiginiz aparat bir maaş tutuyorsa biraz ürküttü beni 😅

Selam, aslında 1989 model bir Peugeot bisiklet için bu tip bir revizyon pek çılgınca sayılmayacaktır. :) Muhtemelen HLE boru tipli olan kadro setiniz için 126mm olan O.l.d ölçüsünü +/- 4mm'lik bir töleransta kullanmanız konusunda herhangi bir uzun süreci baz aldığımızda dahi sorun yaratmayacaktır. Yine farklı ve çeşitlilik skalası sadece Peugeot bisikletler üzerine oldukça aktif olan Facebook grubu "Vintage Peugeot Bikes" topluluğunu da takip etmenizi önerebilirim. Tamamen Shimano, Campagnolo alt yapısına sahip bisikletler bulmak mümkün ancak yine de önerim Sachs Huret ya da özellikle Simplex komponentlere dayalı yenileme daha yerinde olacakır. Ama çılgınca bir yaklaşım isterseniz, mevcut kadro set üzerindeki vites, fren boss'ları sökülerek(Türkçe karşılık düşünemedim montaj yerleri diyebiliriz), brake bridge / chain-stay bridge yerleri ve ebatları değiştirilerek bir çiftte 6-8mm arasında track-endler ile güzel bir pistaya dönüştürülebilir.

Bir lakirdi da benden gelsin, konuyu hortlatalim, iki gun once, denk geldi ve iki adet klasik bisikleti uygun denecek fiyatlara aynı gün içinde aldım, Artık kaliteli bir klasik bulmak çok zor, ancak yurtdisi bağlantısıyla ulaşıyorsunuz, yada nadiren yurtiçinde karşınıza çıkar, fiyatlar da aldı başını gitti tabii. Benim için heyecanlı bir gün oldu, yoğun bir trafik yaşandı ama günün sonu mutlu bitti. 1976-78 Motobecane Grand Jubile ve
1970 lerin başları olmalı emin değilim yine bir Fransız Gitane Şehir bisikleti. İkisinde çok güzel, ancak şunu belirtmeliyim Gitane da ayrı bir zarafet var,ve şaşırtıcı şekilde hafif bir bisiklet, bir video paylaştım, videonun sonunda bisikletlerin detaylı görüntüleri mevcut.... Klasik vazgeçilmez bir tutku🤟

Aranızda hiç Kadıköy bit pazarından klasik bisiklet düşürebilmiş olanınız var mı? Ben de klasik yol bisikleti almak istiyorum bazen evim de Kadıköy bit pazarının kurulduğu yere yürüyerek gidebilecek kadar yakın belki oradan uygun fiyata bulurum diye umuyorum kondisyonu iyi olmak zorunda değil iyi kötü bisiklet tamirinden anlarım fazla işçilik masrafım olmaz sprey boya ile gayet güzel boya da yapabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mmertg
Aşırı güzellik içerir. GİTANE, 1970 lerin başları olmalı, emin değilim, çok araştırmadım henüz, Mafac fren seti, simplex vites seti, sugino aynakol, lyotard pedallar, pivo gidon set, Maillard Göbekler, kuş gibi hafif, uzun zamandır böyle temiz bir bisiklet geçmemişti elime..IMG_20210116_141301_164.jpg

Aranızda hiç Kadıköy bit pazarından klasik bisiklet düşürebilmiş olanınız var mı? Ben de klasik yol bisikleti almak istiyorum bazen evim de Kadıköy bit pazarının kurulduğu yere yürüyerek gidebilecek kadar yakın belki oradan uygun fiyata bulurum diye umuyorum kondisyonu iyi olmak zorunda değil iyi kötü bisiklet tamirinden anlarım fazla işçilik masrafım olmaz sprey boya ile gayet güzel boya da yapabiliyorum.

@turbotx150 kadıköy bit pazarı sadece adı bit pazarı antikacıların pazarı olmuş herşey pahalı tuzla taraflarındaki bitpazarlarında olduğunu duydum
bulabilme ihtimalin daha yüksek kadıköydekinde bulsanda fiyatı yüksek olur diye düşünüyorum

@turbotx150 kadıköy bit pazarı sadece adı bit pazarı antikacıların pazarı olmuş herşey pahalı tuzla taraflarındaki bitpazarlarında olduğunu duydum
bulabilme ihtimalin daha yüksek kadıköydekinde bulsanda fiyatı yüksek olur diye düşünüyorum
Sağolun zamanım ve bütçem olunca bakarım oralara.

Bir lakirdi da benden gelsin, konuyu hortlatalim, iki gun once, denk geldi ve iki adet klasik bisikleti uygun denecek fiyatlara aynı gün içinde aldım, Artık kaliteli bir klasik bulmak çok zor, ancak yurtdisi bağlantısıyla ulaşıyorsunuz, yada nadiren yurtiçinde karşınıza çıkar, fiyatlar da aldı başını gitti tabii. Benim için heyecanlı bir gün oldu, yoğun bir trafik yaşandı ama günün sonu mutlu bitti. 1976-78 Motobecane Grand Jubile ve
1970 lerin başları olmalı emin değilim yine bir Fransız Gitane Şehir bisikleti. İkisinde çok güzel, ancak şunu belirtmeliyim Gitane da ayrı bir zarafet var,ve şaşırtıcı şekilde hafif bir bisiklet, bir video paylaştım, videonun sonunda bisikletlerin detaylı görüntüleri mevcut.... Klasik vazgeçilmez bir tutku🤟
Heyecanla izledik. Takipteyim.

• Beğen
Tepkiler: no76 ve semih59
@erhan erhan eyvallah, tesekkurederim, devamı gelecek inşallah👍
@semih59 👍Peugeot görünce benim vidalar gevsiyor🤘 çok güzel Hocam, zevkle kullanin inşallah

• Beğen
Tepkiler: semih59
Bunlarda diğer ikitanesi
89 Bertoni ultraleggera
vitus 979
Shimano 600 setli
3457c454-362c-4933-ade7-75663121cc49.jpg
80ler Columbia Premier Usa
shimano golden arrow vites setli
70057141-ee9e-4f28-a1f8-c0c4a058d43b.jpg

Son düzenleme:
@393814075036423 Aldığınız bisikletler arasında en çok dikkatimi çeken Motobecane marka bisikletin rublesi. Mtb rublesi gibi. Bana mı öyle geldi yoksa 5 vites olmasından kaynaklı mı öyle görünüyor?

• Beğen
Tepkiler: no76
Geri