Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

IMG_20210126_163900.jpg
Merhaba, KİLDEMOES, Danimarka klasiği, 80 lerin sonu olmalı, tamamen orjinal olduğunu sanıyorum. Başta aynakoku boyamislar diye düşündüm, yanılmışım, bu şekilde üretilmiş. Kadro, Reynolds500, çok zarif ve hafif bir kadro, Suntour aynakol, dia compe frenler, Shimano exage300ex vites seti, alesa Çemberler...markayı telaffuz etmekte zorlanıyorum ;) 1950 lerde üretime başlamış Danimarka merkezli. Maşa dakucuj bir sorun var, onu çözebilmeyi umuyorum.
Aşağıdaki video da bu Danimarkaliyi alma hikayesi 🤟

Scudo
Dakacuj markalı maşa nasıl bir şey diye düşündüm. :koptum:
@specific İnternette Dakacuj marka maşa aradım. 🙈
Hahahah, ama güzel bir marka olabilirmiş bak, dikkat çekiyor ve akılda kalıyor, Danimarka'da yaşa saydım marka telif haklarını hemen alırdım ''Dakacuj'' maşanin🤣🤣🤣👍
Bu arada videonun başında da dediğim gibi başta İtalyan yarış bisikleti olduğu söylenmisti bana, o şevkle ve heyecanla araştırmadan çıktık yola, ancak KİLDEMOES'un Danimarkalı olduğunu sonradan öğrendik ;😌🤟

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: specific
P_20160122_084756_1_p.jpg2016 da 2 ay harcayarak singlespeed olarak topladığımız 1978 Raleigh Grand Prix modeli. 27 inch kadroya 28 jant takınca, uyumlu olacak siyah fren bacaklarını bulmak cok zor olmuştu. Kadronun boya vernik işlerini kendimiz kompresörlü tabancayla yaptık. Dececaller reklamcida hazırlandı. Modern Raleigh simgeleri kullandik. Çemberler NOS Rigida rs820 modeliydi. Jantları farkettiyseniz düz olarak ördüm. Bu şekilde 1 yıl kadar kullandım, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İnanılmaz keyifle ugrastigim bir klasikti. Vernik öncesi rekorlari ince fırça ile altın rengine boyadık. Bu işlere bir girince tutkuya dönüşüyor... Düzeltme; Rigida Rs 820 jantlar son iki foto da mevcut
P_20160122_085529_1_p.jpg
P_20160122_084558_1_p.jpg
P_20160122_084612_1_p.jpg
P_20160213_100426_1_p.jpg
P_20160224_104520_p_1.jpg

Son düzenleme:
bisikletiniz çok güzel olmuş fakat arka jantın düz örülmesi pek tavsiye edilmiyor , kazası sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: no76
@apollo11 Böyle örülebildiğini yeni gördüm peki neden önerilmiyor?

@denizt yük öne oranla arkaya bindiğinden tellerin ağırlığı diğer tellere yayma oranı azalıyor;teller birbiriyle kesiştiğinde daha sağlam bir yapı oluşturur.Bu şekilde jantın akortunda kolayca bozulmalar meydana gelebilir ya da zarar verebilir.Okuduğum kaynaklarda arka jant için en az ikili örüm tavsiye ediliyor.Ön jant için bu tip riskin çok daha az olduğu öngörülmüş.Aerodinamiklik ve ağırlık için az kesişme iyi fakat sağlamlık için o derece risklidir.

@denizt yük öne oranla arkaya bindiğinden tellerin ağırlığı diğer tellere yayma oranı azalıyor;teller birbiriyle kesiştiğinde daha sağlam bir yapı oluşturur.Bu şekilde jantın akortunda kolayca bozulmalar meydana gelebilir ya da zarar verebilir.Okuduğum kaynaklarda arka jant için en az ikili örüm tavsiye ediliyor.Ön jant için bu tip riskin çok daha az olduğu öngörülmüş.Aerodinamiklik ve ağırlık için az kesişme iyi fakat sağlamlık için o derece risklidir.
Haklısın, bu örüm şekli aktif hareketli bir kullanimda sıkıntı yaratabilir, ben neden bunu tercih ettim; cemberlerim ve krom tellerim çok kaliteli ve sağlamdı, ikincisi yoğun kullanmayacaktim, benim için görsellik ön plandaydi, üçüncüsü de bu şekilde örmek çok kolay oldu :)

Arkadaşlar selam, koleksiyoner bir büyüğümün hediyesi olan bu bisikleti orjinaline sağdık kalarak restorasyonunu yapmak istiyorum. Öncelikle bisikletle ilgili her türlü bilgiye ihtiyacım var. Bisikletin markasıyla ilgili çok bilgiye ulaşamadım ama Francesco Moser imzalı kadro, maşa ve gidona sahip. Shimano 600 fren seti, Campagnolo arka attırıcı, Ofmega aynakol ve Miche jant seti var. Sanıyorum üzerindeki boya orjinal değil. Üzerindeki marka da gerçek olmayabilir. Her konuda fikrinizi beyan edebilirsiniz hepsine açığım.

kadro decalleri orjinal gibi geldi bana bisiklet güzel sadece sele göze batıyo
komple polisaj parlat cilala topla
komple seti tek marka olarak toplasan daha güzel olur bence :)

@Mmertg Tüm seti Shimano 600 yapmayı düşünüyorum. Sele için alternatiflere açığım ben de çok beğenmedim.

benim 2 bisikletimdede 600 set var biri düz 600 biri tricolor ikisindende cok memnunum piyasada bulmasıda maliyetide campagnoloya göre daha kolay. sele içinde paraya kıyarım dersen ki bu bisiklet için değer turbo sele kullanıyorum rahat ve şık duruyor 👍

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar selam, koleksiyoner bir büyüğümün hediyesi olan bu bisikleti orjinaline sağdık kalarak restorasyonunu yapmak istiyorum. Öncelikle bisikletle ilgili her türlü bilgiye ihtiyacım var. Bisikletin markasıyla ilgili çok bilgiye ulaşamadım ama Francesco Moser imzalı kadro, maşa ve gidona sahip. Shimano 600 fren seti, Campagnolo arka attırıcı, Ofmega aynakol ve Miche jant seti var. Sanıyorum üzerindeki boya orjinal değil. Üzerindeki marka da gerçek olmayabilir. Her konuda fikrinizi beyan edebilirsiniz hepsine açığım.
Makina gayet temiz. Herhangi bi restorasyon çok gerekmiyor. Güzelce temizle bin derim

Merhaba Atahan bey,

öncelikle gecirdigim rahatsizliktan dolayi foruma pek katilamiyorum ama klasik görünce de dayanamiyor yaziyorum.

Bisikletiniz kesinlikle Moserin kadrosu ve zaten Moser pantosu da var üzerinde, kadronun üterim yili ise 76-82 arasi, Üzerindeki Decallar kesin olarak sonradan yapistirma ve Barellia markasi ise Moser Markasi ile uzaktan ve yakindan hic bir alakasi olmayain bir marka.

Ofmega aynakolu orjinal olma ihtimali cok büyük ama diger komponentleri arastirmak gerekiyor, Aktarici ve shimao 600ler orjinal degil. Eger siz Shimano 600 grubu kullanmak istiyorsaniz yilina ait olan serisi sadece Shimano 600 (Seri numarasi 6100) olani yani Shimano 600 Tri color olmayacak, tri color olanlar 88 sonrasi üretim oldugu icin bu kadronun üretim yilina uymuyor. Size tavsiyem bulma imkaniniz ve alma gücünüz varsa Campagnolo Nuovo Record grubu ile toplaminiz olacak.

Umarim yazdiklarim size biraz olsun yardimci olur.

@Murat Cömez Murat abi selam. Sana özelden de mesaj atmıştım. Değerli yorumun için teşekkürler. Sence bu kadro hangi markanın olabilir, tahmin yürütebilir misin?

Benim bisikletimin kaç model olduğunu nereden görebilirim?

@ADİL YASLI bisikletin marka modelini internete yazıp yada resim atın bilen biri yardımcı olabiilir

@Murat Cömez Murat abi selam. Sana özelden de mesaj atmıştım. Değerli yorumun için teşekkürler. Sence bu kadro hangi markanın olabilir, tahmin yürütebilir misin?
Selamlar
Murat abi zaten moser kadrosu olduğunu yazmış ,sanırım atladin o mevzuyu

Dedim ya, Francesco Moser 76-83 arasi ama büyük ihtimal 1978 model ve Fransiz üretimi.

Decal olarak bunlar orjinali.
(link)

Örnek olarak ta bu linkdeki bisikleti alabilirsin.
(link)

Geri