Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Yedek pparça konusuna bir çözüm bulunabilse birçok klasik sever bisikletlerini duvardan indirip yollarda kullanmaya başlayacaktır.Yedek parça bulunabilecek linkler varsa ve paylaşılırsa süper olur bu başlık altında.

Scudo
Avrupa'daki gibi oturmuş bir bisiklet kültürümüz olmadığından en erken 20 yıl öncesine ait parçaların ve bisikletlerin rahatlıkla Türkiye'de bulunmasını istemek biraz hayalcilik oluyor bence :)

Aranan yedek parçaların eBay'de bulunma olasılığı oldukça yüksek. Orada arama yapıldığında, aramanızla ilgili olabilecek tüm sonuçları görebiliyorsunuz. eBay'den alışveriş yapmanın bazı püf noktaları var fakat bu konuda kendimi yeterli tecrübeye sahip görmediğimden henüz yorum yapmayacağım.

Ayrıca yedek parça için şu siteye göz atmanızı tavsiye ederim. Güvenilirdir.
(link)

@Barış TURAN
Baris buraya bir kactane elimdeki klassik parcalardan fotograf yüklemek isterim ama inan bana türkiyeye göndermis olsam kimse almaz. Elimdeki klassik parcalarin sayisi yaklasik en az 10tane bisiklet toplar.

Mesela elimdeki klasik kadrolardan birisi.
1.0.JPG 2.JPG 8.JPG 9.JPG 10 (1).JPG 1.1.JPG

Yada hakiki pist kadrosu gazelle champion mondial. Duvarda asili olan.4.JPG

Klasik bisiklet nedir? Her eski bisiklet klasik midir? Şarap gibi yıllandıkça tatlanır mı? Dayım neden bu kadar güzel mangal yapıyor? Öhömm... Pardon. Edebiyatta klasiklerin tadını biliyorum ama bisiklettekinden zerre kadar anlamıyorum.

Bu işin duayeni @Burçak Erbil burada olsaydı da sorsaydık.

arkadaşlar canınız ne istiyorsa neyden hoşlanıyorsanız onu alın çevrem ve arkadaşlarım bu nasıl bisiklet dedemden kalma vs ? diye dalga geçeçecek diye çekinmeyin bende katlanır bisiklet kullanıyorum çocuk bisikleti gibi dendi bu para verilmez dendi neler neler ama ben onu begendim o bisiklet hoşuma gitti bisikleti siz süreceksiniz kimseye aldırmayın ne istiyorsanız onu sürün dağ bisikleti alıp isteksizce sürmektense katlanır alıp istediğimi aldım diye sürerim.

İnternette vitesse marka halfords model bir bisikletle karşılaştım, ama hakkında daha da bilgi bulamadım. Bilgi sahibi abiler bilir mi birşeyler?

edit:(link)

@ascyuby
Kalssikle alakasi olmayan bir cöp. Tavsiye etmem.

@Murat Cömez Teşekkür ederim, arka aktarıcısı pek güzel gözükmese de adam olabilecek bir parça olarak düşündüm bunu, sizce nedir:
(link)

@ascyuby

Buna 550tl vermeye degmez bence. Restorasyonuda parayla yapiliyor. O paraya daha iyi bir retro bisiklet alabilirsin.

@Murat Cömez Peki teşekkür ederim, maalesef şu an internetten başka bakacak yerim yok, ben de araştırmaya devam ediyorum o zaman, ara ara rahatsız ederim yine izniniz olursa, İyi günler

@ascyuby
Konudan degilde özelden herzaman rahatsiz edebilirsin. Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

İstanbul Avrupa yakasında özel sticker'lar hazırlayan bir tanıdığım var, isteyen arkadaşlarla birleşip hep birlikte yaptırır isek mükemmel olur herkes istediği modelin sticker fotoğraflarını telefonuna kaydedip öyle gideriz, şişli taraflarında dediğim yer.

@LanaLis Şehir içinde kullanacağım diyorsan tanıdığım bir klasikçi var, profil fotoğrafımdaki klasik bianchi spillo 727 buna benzer bir bisiklet düşünürsen yardımcı olabilirim. Yol bisikleti normalde, gidonu şehir bisikleti ile değiştirilmiş, lastikler biraz daha kalın, çamurluk ve bagaj da eklenmiş. Ben orijinal bir zil ve el yapımı çanta dışında herhangi bir şey eklemedim. Şehir içinde gerçekten atak, pedalın hakkını veren hantal olmayan bir bisiklet. Amacım hız değil, konforlu ve hızlı bir bisiklet olsun diyorsan bu bisiklet gibi bir şey düşünebilirsin. Dediğim kişide kalmasa bile sahibinden.com ilanlarına göz atıp yardımcı oluruz. Keyifli pedallamalar...

Ayrıca eklemek isterim ki klasik bisiklet konusunda gerçekten İlker arkadaşın da bahsettiği gibi çok suistimal var. Değerinin çok üstünde bisikletler satılmaya çalışılıyor. Öyle ki kadronun kendisini bulup daha yüksek donanımlar ile bir bisiklet toplasanız yine satılan fiyat kadar masraf çıkarmaz. O yüzden klasik bisiklet alırken daha dikkatli olalım, detaylı özelliklerini soralım :)

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum.10-12 yıldır depoda duran Puch marka bisikletimi çıkardım.Foruma kayıt olurken bu bisiklet markası seçeneğini de göremedim :D Çocukken binerdim bu bisiklete...Tahminen yaşı 25-30 aralığında...

Herneyse biraz bakım yaptım vs fren kolları kaybolmuştu ve Brooks marka sele küflenip parçalanmıştı.Bu selenin değerli bir sele olduğunu da yeni öğrendim.Gittim buldum aynısından.Jantlar orjinal o kadar seneye rağmen çürümemiş,mekaniği de iyi durumdaydı herhangi bir parçasını değiştirmedim.Bir de yeni fren pabuçları takdırdım.Lastikleri eskiden değişmişti orjinal lastikleri değil fakat üzerindeki lastikler de 10 yıldır sapasağlam duruyordu.

Ben bu işlerde çömezim,sorum şu;

1-Bu bisiklet klasik midir?
2-Bu markayı duyan bilen var mı iş yapar bir marka mı?
3-Bu tip klasik veya eski herneyse bisikletlerle alakalı yedek parça desteği ve akıl fikir alabileceğim birileri var mıdır?

Bisikletin depodan çıkardığım ve şu anki halini paylaşıyorum.Küçükken gidon çok aşağıda olduğu için rahatsız ederdi bu sebeple ters çevirmiştik,şimdi düzelttim tabiki :)

Akıl fikir verecek birileri varsa memnun olurum.

Teşekkürler,
20150601_132933.jpg puch2.jpg

@ascyuby (link) Şöyle markası bilindik birşeyler bakmanızı tavsiye ederim. Fiyat konusunda birşey demiyorum çünki satıcı bisiklet hakkında özellik ve durum bilgisi belirtmemi.

(link)
(link)
Bunlarda konu başlığının açıklamasında belirtilen klasik vasıflara sahip ve hakkı ile restore edilmiş yada korunmuş bisikletlerin bulunduğu sayfalar. Bende dahil İnceleyip iç geçirebiliriz. Gerek fiyatı açısından gerekse görsel açıdan bu tarz bisikletlere sahip olmak gerçekten zor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Sam189
Arkadaşlar uzun süredir foruma girmemiştim bu konuyu görünce bildiklerimi yazmak istedim.Her eski bisiklet klasik bisiklet degildir ve klasik istiyorsanız ya paraya kıyıcaksınız yada cok sanslı olup degerını bılmeyen bırısının elınden ucuza alıcaksınız.Gelelim diger konuya klasik bisikletler ve donanımlar duvarda süs degildir onu kullanamadıktan sonra duvarda durmasının bir manası yok bana göre.Campagnolo veya shimanonun ust sevıye eskı grup setlerıyle toplanmıs kalıtelı bır kadro cogu sımdıkı gırıs sevıye yarıs yol bısıkletınden daha saglam ve daha ıyıdır kolay kolay arza cıkarmaz ve parcalar asınmaz.Suan kullanmakta oldugum 1995 yapımı ıtalyan bır alu kadro ustunde yıne o yıllara aıt campagnolo mırage grupset bulunmakta topladıgımdan berı yaklasık 2000 km yapmısımdır herhangi bir sorunu veya arzası olmadı 2015 yapımı shımano 105 den daha kalıtelı bır malzemeye sahip vites gecisleri olsun göbeklerin akması olsun hala ılk gunku gıbı sizlerle bir kac tane fotograf paylasmak ıstıyorum kendı bısıkletımden.
https://i.hizliresim.com/vEkYbD.jpg
https://i.hizliresim.com/ogGnjq.jpg
https://i.hizliresim.com/5dPpnj.jpg
https://i.hizliresim.com/JYRdzo.jpg
https://i.hizliresim.com/OqYJzQ.jpg
Arkadaşım Hızır forumda bilen vardır elındekı kadro yenı buldugum ve toplamaya calıstıgım colnago yantarafındakı yamuk yumuk bısıklet ıse pınarello tt uzerınde campagnolo super record mevcut ve sureklı bu bısıkletı kullanmakta bizde sürekli kıskanmaktayız :D
https://i.hizliresim.com/1y1jLb.jpg

Eskiden yol (yarış) bisikletleri pek bulunmazdı. Avrupa'dan falan gelirdi. En büyük özellikleri 3 vites olmalarıydı.
Uzun zaman kullandım. Şimdi eski yarış bisikleti fotoğraflarını görünce hatırladım.

Şimdi aklıma gelen bir şey. Bisikletim beyazdı yıllar önce onu bir emekli öğretmen aldı. Kadro hariç jantlar ve özel lastikler aldı. Tamamen faal hale getirdi ve tura çıktı...:)

@Talha Ateş
Eskiden derken hangi yıllar arasında acaba ?

@kudretozbay

1990'lı yıllarda bahsettiğim bisikletim vardı. Yani 20 yıl olmuş nereden baksan. O yıllarda bisiklet kullanımı yavaş yavaş arttı. Fakat 70'li ve 80'li yıllarda bisiklet sahibi olmak zordu. Hem az bulunuyor hemde çok pahalıydı...

Geri