Tekrar Merhabalar
aslında bisikletlerim "klasik" olarak kabul edilebilir değil belki ama 83-84 model olduklarından en uygun başlığın burası olduğunu düşünmüştüm.
iş yoğunluğundan epeydir el atamadım, en son kırmızıyı kullanıyor durumdayım. ilk fırsatta çamurlukları parlatıp, dinamolu filan eski haline getireceğim. Zaten boya dahi yapmayıp orijinal bırakmıştım. bir boşluk bir tıklama var pedal mı göbek mi neyse baktıracağım. biraz da akortlar sorunlu.
Kilerden çıkan üçlüden 24 jant olan daha yıpranmış olduğundan temizlik boya ile en ekonomik şekilde binilebilir oldu.
Bunun frenlerini diğerine kullandığımdan hiç yoktu. BMX freni diye satılandan aldım sorunsuz uydu.
Koltuğu plastikti. Yani herhangi bir süngeri kılıfı filan yoktu orijinalde. Kırmızı olan büyük bisikletin koltuğu bile bayağı ağrıtıyor bunu düşünemiyorum
İç dış lastikler yeni. Bi koltuk aldım bi de fren ayakları. Bi de boyadım.o kadar...
En son da forumda tesadüf görmüştüm dropbarın kesilmiş olduğu bir foto. Sonra googleda baktım ki oldukça yaygın ve iyi bir fikirmiş.
Bisiklet küçük olduğundan böyle bir gidon daha rahatlattı kullanımı.
Restorasyon değil elbette ama kilerde çürürken hayata döndüler ikisi de.
Büyük olanla keyfi olarak sahilde uzun uzun sürmeye evet ama bakkala çakkala giderken, ki bulunduğum yerde (turgutreis-bodrum) yaya ve trafik karmaşası oldukça fazla, bisiklete hakim olmakta zorlanıyorum. 170 boyum. çok sık yavaşlamam ve adeta durmam gerektiğinde tamamen inmek zorunda kalıyorum gibi.
Bu küçük olan kısa mesafalerde git gel için daha kullanışlı olacak sanki.
hah son bir soru, ben 14-15 yaşlarında (30yıl önce
) bunlara binerken ellerimi bırakıp uzun uzun giderdim. Yapacağımdan veya öneminden değil de şimdi tek elle tutarken bile çok oynak. Belki sonra başıma iş açacak bir sorundur. Acaba yapmam gereken bir şey var mı konuda... Yoksa akortlar biraz 8, o yüzden midir?
Fotoları da bırakıyorum alta. Fikir ve yönlendirmelerinize de açığım arkadaşlar.
kimbilir ilerde bir gün de katlanan kontra bisikleti toparlarız. Çocuklar biner.