Daha önce hep mtb tarzı bisiklet kullanmıştım yıllar sonra yeni hobi arayışındayken bisiklet restore etmek geldi aklıma ve şans eseri bir hafta sonra falan bu Sovyet yapımı XB3 ü buldum günlük hayatta kullanmaya başladım cidden aşırı zevkliymiş klasik bisiklet şehirde resmen akıyor. ince tekerini zevki başkaymış. Fakat şimdilik gidon biraz rahatsız ediyor yeni gidon ve gidon boğazı almayı düşünüyorum gidon boğazı ile gidonu biraz uzaklaştırabilirsem daha rahat ederim gibime geliyor nasıl bir şey tercih etmeliyim öneriniz var mı?
Size bir arkadaşım içi hazırladığım bu bisikletten örnek verebilirim. Daha rahat bir kullanım için gidonu bu tarz bir model ile değiştirebilirsiniz. Tabi kadro boyu da önemli.
Teşekkür ederim Deri aksesuarlar ve boya işi dahil hepsini kendim yapıyorum. Aynakol üzerindeki deri hem aksesuar hemde taşıma askısı. Dropbar konusu ise sizin zevkinize bağlı ancak şu anki haliden daha rahatsız olacağı kesin. Manevra kabiliyetiniz artar konforunuz aksi oranda düşer.
@lordfesti
Boyun için klasik bisiklet sevenler adlı bir grup var face de ordan sorabilirsiniz elinde olanlar olacaktır. Gidon da aynı şekilde, haricen eğer dropbar takmak istiyorsanız elimde bir adet ATAX marka dropbar mevcut kaliteli bir markadır satın almak isterseniz yardımcı olurum. Teşekkür ederim.
Ben de günlük kullanıyorum bazen yokuş aşağı 50-60 km hız yaptığım oluyor korkuyorum biryeri çatlayıp kırılacak diye Param olsaydı uzun yolculuklar için yeni bir kabon bisiklet şehir içi keyif turları için de klasik bisikletimi kullanırdım.
@Kadirhan
Hocam aslında bu tarz bisikletler pek alınmıyor bir şekilde karşınıza çıkıyor o sizi buluyor ya bir apartman boşluğuna kilitli ya bir kömürlükte veya dayınızın amcanız eski bisikleti olarak karşınıza çıkıyorlar hiç olmadı önünüzden bir eskici arabasının üstünde geçerken görüyorsunuz sonra emek harcama kısmı başlıyor