Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Klasik bisikletleri günlük kullanıyor musunuz?

Scudo
Merhaba

Resimlerdeki gibi klasik bir bisiklet restore etmek için öncelikle kadro bulmak lazım. Bu klasik kadroları nasıl bulurum ? Restorasyonunda gerekli yedek parçaları bulmak konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim.
Single ve kontra pedal ( sanırım öyle deniyordu eskiden ) frenli düşünüyorum.

Fixie State Bicycle - Ashton.jpgFabrik 3 Speed Internal Gear Sturmey Archer Bicycle.jpgindir.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu klasik bisikletleri nasıl bulabiliyorsunuz? Bir keresinde (o gün için) klasik bisiklet alma niyetinde olmasam da acaba ucuza bakımsız, restorasyon gerektiren bir klasik bisiklet bulabilirmiyim diye merak edip göztepe bitpazarına gitmiştim ama bisiklet namına bulabildiklerim birkaç tane plastik 3 teker çocuk bisikletleri veya downhill görünümlü inşaat demirinden yapılma çakma market bisikletleriydi ama sabah 9 sularında gitmiştim belki daha erken saatlerde görece daha kaliteli olan bisikletleri işten anlayanlar alıp götürüyordur belki diye düşündüm. Veya düzenli olarak hurdacılara bakmak da işe yarayabilir belki. Klasik bisiklet kullanıcıları bisikletine nasıl sahip olduklarını yazarlarsa sevinirim.

Merhaba

Resimlerdeki gibi klasik bir bisiklet restore etmek için öncelikle kadro bulmak lazım. Bu klasik kadroları nasıl bulurum ? Restorasyonunda gerekli yedek parçaları bulmak konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim.
Single ve kontra pedal ( sanırım öyle deniyordu eskiden ) frenli düşünüyorum.

222548 dosyayı görüntüle222549 dosyayı görüntüle222551 dosyayı görüntüle
sahibinden com da klasık kadrolar satılıyor bakabilirsiniz.

Aliexpresste eski model görünümlü çelik kadrolar var, alınıp toplanabilir. Alaşım olarak olmasa bile, görünüm olarak bence gayet başarılılar.
Ayrıca ikinci el sitelerini takip edin.
Bir de eski olan her bisiklete klasik diyemeyiz. Klasik başka şey, eski bambaşka bir şey.

@semih59 Çok teşekkür ederim
@Kuzey Ege tabiki hepsi klasik değil. resimlerdeki gibi birşey lazım ama bana :))

Resimlerdeki görseller klasik kadro üzerine modifikasyon yapılmış. Custom bike denebilir farklı adı varsa yazılsın. Restore konusu baya masraflı bir olay vede detaylı. Tabi üretilen gününün mekaniklerini tamamlıcaksanız baya çetrefilli ama custom yapıcaksanız yani günümüz mekanikleriyle kolay olabilir çünkü sadece kadro üzerinde uğraşınız olucak bunuda ya kendiniz yapıcaksınız yada yaptırıcaksınız. Ben meraklısı olarak klasik kadroların çok bakınırım. Klasik kadroları bulmak biraz araştırma birazda nasip. Facebook da bununla alakalı birçok sayfalar topkuluklar var sahibinden letgodan bu gibi yerleri araştırabilirsin bit pazarlarıda dahil.
Bir anda bulup alıp yapayım malesef olmuyor.
Değerli kadrolar için bu cümle söylenebilir.
Ama standart ne bilim bianchi carsus gibi bisan vs.. kolay bulunur biraz bunlarla yatıp kalksanız anlarsınız ne değerli ne değersiz .
Ama masraflı vede uğraş bu şekilde
@emreakcan
@turbotx150

Evet, yeni bir kadro aldım

@emreakcan fixie/kontra'da yedek parça dediğin tek şey göbek... o da harcı alem var zaten, sıkıntı yaşamazsın. sahibindende bir sürü kazan dairesinde yıllanmış 80lerden kalma çelik var. uygun kadroda bi tane bulup güzelce boyasını kazıyacaksın, sonra fırın boya 200tl, tuz ruhuyla kromaj çemberlerdeki tellerdeki pası sileceksin, kontra göbek alıp (vitessizlerin en pahalısı 150 tl) 2 jantı da ördüreceksin, ön tekerin tel başları dönüyorsa sadece arka örülecek + akort (40tl), spd pedalın yoksa kalpiye alacaksın o da ucuz bişey. bu kadar yani...

@emreakcan fixie/kontra'da yedek parça dediğin tek şey göbek... o da harcı alem var zaten, sıkıntı yaşamazsın. sahibindende bir sürü kazan dairesinde yıllanmış 80lerden kalma çelik var. uygun kadroda bi tane bulup güzelce boyasını kazıyacaksın, sonra fırın boya 200tl, tuz ruhuyla kromaj çemberlerdeki tellerdeki pası sileceksin, kontra göbek alıp (vitessizlerin en pahalısı 150 tl) 2 jantı da ördüreceksin, ön tekerin tel başları dönüyorsa sadece arka örülecek + akort (40tl), spd pedalın yoksa kalpiye alacaksın o da ucuz bişey. bu kadar yani...
Teşekkür ederim

Anlattığınız şekilde olursa ucuza gelecek dediğiniz gibi. Ben eski kadrolara bakmaya başladım bile. Denk gelirse bir tane değerlendireceğim. Yok olmadı paraya kıyıp sıfır alacağım. ( o da işime gelmiyor açıkcası ) :)

Teşekkür ederim

Anlattığınız şekilde olursa ucuza gelecek dediğiniz gibi. Ben eski kadrolara bakmaya başladım bile. Denk gelirse bir tane değerlendireceğim. Yok olmadı paraya kıyıp sıfır alacağım. ( o da işime gelmiyor açıkcası ) :)

Kadro bulma, boyama, işler hem çok maliyetli hem de çok zaman alıcı oluyor. Çer çöp bisikletlere bile bir dünya para istiyorlar.

Tüm süreci şu başlıkta paylaştığım kadromu proje değişikliğinden dolayı satıyorum. Aynakol hariçtir.

Kadro, maşa, jant seti, sele, sele borusu, boğaz ve gidon olarak satılıktır.

Beldesan Flamingo'nun Yollara Dönüşü

WhatsApp Image 2020-04-14 at 21.26.42.jpeg

merhaba ben memleketimde 8 vites bir gazelle buldum ikinci el ama her gün kullanıcam okula gidip gelirken birde köye dediğiniz gibi günlük kullanım bu bisikletler için uygun mu ,biraz narin oldukları söyleniyor sahibide çok iyi bakmış alırsam onun gibi özverili kullanamayacağımdan çekiniyorum açıkcası

@arzuea bisikletin fotoraflarını paylaşırsanız güzel olur daha net yorumlar alabilirsiniz. Ayrıca bulundugunuz muhit yol durumu nasıl asfaltmı taşlıkmı. En azından okul güzergahınızın yol tipi nasıl

Ben de yerimi alayım dawes ile. Klasik candır 7 sinden 70 ine herkesin ilgisini çekebilir. Hepsinin manevi değeri vardır bence. Ama biraz ilgi alaka isterler. Üzerinde yapacağınız değişiklikler hayal gücünüz ile sınırlıdır. Mesela bu kırmızı rigida jantların boyalarını söktüm metalik gri ortaya çıktı, güzel de oldu.P91107-113030.jpg225876 dosyayı görüntüle

Ben de toplu taşımadan uzak kalmak adına 2 aydır işe giderken kullandığım bisikletimin resmini şöyle iliştireyim.IMG_20200513_172128.jpg

@Erhan Ertan Bisiklet güzel görünüyor kadro boyu 60cm var mı? Ben de buna benzer bi kadroyu restorasyona başlicam yakın zamanda belki burdan da paylaşırım.

Geri