Scudo Sports

Km saati lastik ebatı ölçüsü

runkeeper ve strava ile karşılaştırıcam bakalım hangisi birbiri ile eşleşicek hepsi de aynı çıkıyormuş bir de :D

Scudo
Bisikletin ön tekerinin subaopini asagiya getirin. O noktaya yere tebesirle bir cizgi atin. Bisikletin üzerine(gidon üzerine) agirliginizi vererek bir devir attirin. Subap yine alta, yere yakin noktaya gelince isaretleyin ve bu uzunlugu ölcün. En dogru böylw bulursunuz. Yok sigmaymis, suymus buymus, o listeymis ugrasmayin.
Ikinci metot, ön göbegin yere uzakligini, yüksekligini ölcün. Buldugunuz deger x 2 x 3,1416= tekerin cevresi.

Örnek : Göbek Yüksekligi= 33,5 ... 33,5x2x 3,1416 = 210,48 .... = 210,5

En son hangi karara vardınız 700x25 için. 2135 mi 2146 mı :)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted

Hocam şu videoda anlatıyor asıl doğru değeri girmeyi.

@legolas29

Ustad kolay gelsin,
Ön ve arka lastik farklı ölçülerde ise 24 mm / 26 mm hangisine göre ayarlayacağız?

Arkadaşlar en güzeli, kitapciklardaki tavsiye edilen degeri girip, sonrasi çeşitli gps programlari ile sonuclari karsilastirmak ve en yakin sonuca ulasmak. 700x28 lastiklerim icin sigma; 2140cm derken, 2110cm de strava gps degerleri ile tam uyumu yakaladim. Ozelikle sigma marka km saatleri genelde fazla gösteriyor gidilen mesafeyi, önerilen lastik ayarlarını girerseniz. Dedigimi uygulayın en doğrusu bu. Tekerlek yük üstünde esneyip daha az alan kaplıyor otamatik olarak.

Merhabalar benimde Btwin 500 bu gun decathlondan aldim da 27.5 jant bisikletim ama hangi well size ayarini girecegimi bulamadim yardim edebilecek var mi acaba lutfen?

@YusufM 584x21 öğrenmek istediğiniz bu değilse resim atayım isterseniz üzerindeki yazıları?

Standartta %90 ı 28" lastiğe göre ayarlı geliyor bilginize. Cep telefonunuza Road bike programını kurarsanız ortalama olarak doğru ayarlı olup olmadığı konusunda bir filriniz olur.

@Newdriver km sayacı ayarlama lastik çevresi
Burada bir arkadaşa anlatmaya çalışmıştım..
Şöyle de yapabilirsiniz;lastiğin dıştan dışa çapını ölçün, çıkan sayıyı 3,14ile çarpın ve sonucu sayacınıza manuel olarak girin. Ayrıca her 27,5 veya 28 janta aynı değer giremeyiz sanırım çünkü üzerindeki lastiğin yüksekliği de önemli.

@YusufM Dıştan ölçeceğim dimi janttan itibaren değil ve kitapçıkta 360 derece çevirip gittiğiniz mesefeyi 'mm'ye çevirin en doğrusu felan yazıyor fikrin nedir ?

@Newdriver Evet dıştan dışa. Kitapçıktaki yöntem tabiki doğru.Sibop hizasından yere bir çizik atın, sonra tekeri tam bir tur attırın, tekrar işaretleyin.İki çizgi arasını ölçün ve çıkan sonucu mm cinsinden sayacınıza manuel olarak girin.Misal 220 cm ölçtüyseniz bunu 10 la çarpın ve sonucu girin

@Newdriver

@Newdriver bisikletle yol alırken yüklediğim programı açıp başla dersen yol bilgisayarıyla ikisi arasında fark olup olmadığını rahatlıkla görebilirsin Bir veya 3 km arasında fark varsa yol bilgisayarın doğru ayarlıdır fark daha büyükse doğru değildir biri GPS biri lastik tur mantığıyla çalıştığı için GPS ile çalışan programı baz alacaksın

Yarın deneyeceğim bunu ilginiz için çok teşekkürler ama bir şey daha sormak istiyorum kitapçıkta 27 yle başlayan 2 tane değer var onlardan birinin olma olasılığı yok mudur değerler şunlar

27x1 1/4 32-630 2199mm(86,57)in

27x1 1/4 Fifty 28-630 2174mm(85,59)in

bunlar hakkında bilgin varsa söyler misin ben ilk başta bilmememe rağmen alttaki değeri girdi halen öyle yarın ölçüp deneyeceğim umarım olur.

@YusufM mesajı alıntılamamıştım üstteki mesajı sana yazdım :)

Yarın dediğim şekilde bir dene cep telefonundan program açıkken yol bilgisayarında araç kilometreleri arasında iki 3 km fark olursa gayet normal bir şekilde ayarlı şanslısın demek eğer fark büyükse tekrar ayarlatırız buradan Ama standartı 28 inç lastiğe göre lastik türüne göre çok az bir 2 km fark eder oda önemli değil

bu farklı olan kısım gittiğim yol mesafesi için değil mi yani telde 5 km yol yaptıysam yol bilgisayarında 2-3 km az yada fazla mı olacak yanlış anladıysam kusuruma bakma lütfen :)

@Newdriver Siz bence yukardaki yöntemi deneyin derim.Arkadaşın dediği gibi gps le de sağlamasını yapmaya çalışırsınız. Rica ederim bu arada:)

Neredeyse hiçbir ayarda o derece farketmez . Ama sağlamasını dediğim gibi yapabilirsiniz ya da en garanti yol arabası olan bir arkadaşınızla yanyana gitmek

Geri