@mehmetsunu
Müstakil bir evin sokağından geçiyorum, köpek bir havladı ve demirlere atladı.O panikle çöp kutusuna girmiştim.
Bu havlama olayı, bisikletlerin tekerlerinden veya seslerinden tehdit algılama olayını ben pek fazla ağırlık vermiyorum. Bir sürü köpek var, yanından hızlıda geçtim çevresinden de döndüm, köpek hiç oralı bile olmadı.Hatta kimi köpekler var, bisikletle dinlenirken gelip yanıma uzanıp bisikleti izliyordu.Görsen koskoca köpek, toz olmam için bir defa havalaması yeter oysa.
Ama diğer dengesiz köpeklerde yok değil,hayvanları severim ama hepsini değil.Eğer bir yerimi ısırsa,soğuk kanlılığımı korurayabilirsem o acıyla ve korkuyla elimden gelenide yaparım...
Her bisikletlide olduğu gibi bendede bir gerginlik oluyor bu tarz köpeklerin yanından geçerken.Genelde hemen yavaşlıyorum, yürüme hızında hiç ona bakmadan geçiyorum. Ama giderken dalan köpeklerde, durup uzaklaşmasını bekleme aşamasına geçemedim daha.Allah ne verdiyse yardıyorum doğal olarak.
Hazır konu varken,bir anımıda anlatayım. Gene böyle ıssız bir yolda gidiyorum, orta okul zamanlarımdı. Yolun kenarında oturmuş konuşan çocuklar var, yanlarında kendinden orta halli bir köpek.Ama besilide duruyor hani.Yol dar olduğu için elemanlara biraz yaklaşarak geçmek zorunda kaldıydım.Neyse yanlarına gelirken köpek önce beni şöyle bir süzdü ama ne havlıyor ne hırlıyor sadece bana kilitlenmiş füze bakıyordu.
Tam yanlarından geçerken bir havladı ve üzerime doğru hamle yaptıki sorma.Ben zaten köpeği 100m öteden görünce,tansiyon fırlamıştı.
Ama başkada yol yoktu, hani adamlara güvendim.Onların köpeğidir, bir şey yapmaz nasıl olsa diye.
Köpek dalınca var gücümle pedala yüklendim yardırıyorum.Vitesi artıyorum,bir yandanda pedala abanıyorum,dişlilerden çatır çutur ses geliyor ama umrumda değil.Ben hızlandıkça köpekte hızlanıyor arkadaş.Bir baktım, sağ tarafımda tam ayağımın yanına gelmiş.Sonra kafayı yan çevirdi, bizim paçayı ısıracak.Köpeğin ağzındaki bütün dişler gözüküyor neredeyse.arkadaş o hali görünce bende film koptu,artık ölümüne pedala yükleniyorum, taş çukur, araba hiçbir şey görmüyor gözüm.
Hani burnu bacağıma değse, bas bas bağıracağım.
Neyse bir süre daha kovaladı, sonra sahiplerinin yanına gitti.Hani sadece kovalar, sonra bırakır derlerdi ama bu fırsatını yakalasa dişi geçirecekti.Sağolsun o sahneden sonra ne zaman bir köpek görsem bir gerginlik oluyor.
Genelde şehir içi sürüyorum, arazide takılacak olsam, kesinlikle en iyisinden şu sesli köpek savarlar var onlardan alırım.