Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek korkusu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Köpek tarafından kovalanan bisiklet kullanan bir kedi illüstrasyonu güzel olmaz mıydı?

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Scudo
@Kudret Kurtcebe

Konuyu açalı epey olmuş tekrar baktım,,atılan mesajlara baktım,valla serkan dostum spd ayakkabıyı çıkartıp hamle yapmış,serkan şimdi askerde gerçi,hele hele sunu dostumda bir resim koymuşki eyvah yani,sopalar felan filan ,sunu karnene sıfır yazdım ona göre.:harika:

@mehmetsunu
Müstakil bir evin sokağından geçiyorum, köpek bir havladı ve demirlere atladı.O panikle çöp kutusuna girmiştim.:DBu havlama olayı, bisikletlerin tekerlerinden veya seslerinden tehdit algılama olayını ben pek fazla ağırlık vermiyorum. Bir sürü köpek var, yanından hızlıda geçtim çevresinden de döndüm, köpek hiç oralı bile olmadı.Hatta kimi köpekler var, bisikletle dinlenirken gelip yanıma uzanıp bisikleti izliyordu.Görsen koskoca köpek, toz olmam için bir defa havalaması yeter oysa. :) Ama diğer dengesiz köpeklerde yok değil,hayvanları severim ama hepsini değil.Eğer bir yerimi ısırsa,soğuk kanlılığımı korurayabilirsem o acıyla ve korkuyla elimden gelenide yaparım...
Her bisikletlide olduğu gibi bendede bir gerginlik oluyor bu tarz köpeklerin yanından geçerken.Genelde hemen yavaşlıyorum, yürüme hızında hiç ona bakmadan geçiyorum. Ama giderken dalan köpeklerde, durup uzaklaşmasını bekleme aşamasına geçemedim daha.Allah ne verdiyse yardıyorum doğal olarak.:koptum:

Hazır konu varken,bir anımıda anlatayım. Gene böyle ıssız bir yolda gidiyorum, orta okul zamanlarımdı. Yolun kenarında oturmuş konuşan çocuklar var, yanlarında kendinden orta halli bir köpek.Ama besilide duruyor hani.Yol dar olduğu için elemanlara biraz yaklaşarak geçmek zorunda kaldıydım.Neyse yanlarına gelirken köpek önce beni şöyle bir süzdü ama ne havlıyor ne hırlıyor sadece bana kilitlenmiş füze bakıyordu. :) Tam yanlarından geçerken bir havladı ve üzerime doğru hamle yaptıki sorma.Ben zaten köpeği 100m öteden görünce,tansiyon fırlamıştı.:koptum:Ama başkada yol yoktu, hani adamlara güvendim.Onların köpeğidir, bir şey yapmaz nasıl olsa diye.:) Köpek dalınca var gücümle pedala yüklendim yardırıyorum.Vitesi artıyorum,bir yandanda pedala abanıyorum,dişlilerden çatır çutur ses geliyor ama umrumda değil.Ben hızlandıkça köpekte hızlanıyor arkadaş.Bir baktım, sağ tarafımda tam ayağımın yanına gelmiş.Sonra kafayı yan çevirdi, bizim paçayı ısıracak.Köpeğin ağzındaki bütün dişler gözüküyor neredeyse.arkadaş o hali görünce bende film koptu,artık ölümüne pedala yükleniyorum, taş çukur, araba hiçbir şey görmüyor gözüm.:DHani burnu bacağıma değse, bas bas bağıracağım.:koptum:Neyse bir süre daha kovaladı, sonra sahiplerinin yanına gitti.Hani sadece kovalar, sonra bırakır derlerdi ama bu fırsatını yakalasa dişi geçirecekti.Sağolsun o sahneden sonra ne zaman bir köpek görsem bir gerginlik oluyor.:) Genelde şehir içi sürüyorum, arazide takılacak olsam, kesinlikle en iyisinden şu sesli köpek savarlar var onlardan alırım.:harika:

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
Köpek sirenlerini kullanan deneyen varmı? Etkilimi bu ürünler?

Konuyu hortlatayım.

Forumda bisiklet kullanan tüm arkadaşlar ,geziye çıktığınızda yanınıza köpekler için yiyecek alın,onları sakinleştirmenin bir yoluda budur,
Insanlar hayvanlara kötü muamele ettikçe köpeklerden saygı beklemeyin
Bir köpeğe eziyet eden insan bilsinki o köpek sonunda kendisine eziyet edeni ısırıpla kalmaz başkalarınada eziyet eder ,size saldıran bir köpek olur ise bilinki ya açtır ya da eziyet görmüştür,
Insanoğlu esas suçlu olan,köpekler değil.

@Kudret Kurtcebe
Ne kadar naif,iyi niyetli,düşenceli bir insansınız.
Keşke herkes sizin gibi merhametli düşünebilse.
Saygılarımı sunarım Kudret Ağabey.

Merhaba Kudret abi bi gün kendini ayarla seni pirinççi yolundan geçiricem. Harika bir yol en az 100 köpek görme şansın var bazı gruplar saldırgan olabiliyor. Bir keresinde şantiye arabası köpeklerin yolunu kesti öyle kurtardım paçayı :)))

188AE2FE-A597-4280-AB25-312F08026E6B.png @Kudret Kurtcebe

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@hamlet2006

Korku başa beladır,korkmayan insan bulmak işin zoru,tekerler dönerken köpekler ondan rahatsızlanabilir ,bir ses onu çılgına çevirebilir,ya da. Kafadaki kaska uyuz olur,ama panzehiri yiyecek vermek,sivas kangalin karşısında durmak öyle kolay iş değildir,izmite giderken bir kangal koşarak geldi,bisikletten indim ,dizlerimin üstüne çöktüm,kafamı eğdim,kangalin yüzüne bakmadım,bağırdı ve sonra sustu ,yanıma yaklaştı aslan pençesi ayağını omzuma değdirdi herkes bu hareketi asla yapamaz,o an tek korku yoktu içimde ,önce kendimizi tedavi edeceğiz buda içimizdeki tüm korkuları yok etmektir

@Kudret Kurtcebe
Ağabey bizim köyde senin yaptığını yap derler.Köpek geliyorsa çömel,otur,diz çök derler.Ama her babayiğitin harcı değildir

@Kerim BEŞER

Gidelim kerim şimdi önce tedbirimizi alacağız ,bimde şiş kebap var ,formulada 100 'e yakın köpek vardı onlar beni tanıdı ,çok besledim ,avrupa yakasınıda beslemeye geleyim,ınan beni tanıyor formula köpekleri besle oysun karga gözünü değil bu köpekler,

@Kerim BEŞER

Kerim orta kanal galaksi team 'den haberleşelim,bu arada yeni formayıda ıslatmıs olurum

seyir halindeysem ve köpek görünce depar atmaya başladıysa basıyorum yolda musaitse.Ama kavşaklarda basmanın müsait olmadıgı yerlerde durunca köpek susmayıp ustume doğru gelirse yerden taş alır gibi yapıyorum anında kaçıyorlar tabi her köpek aynı olmaz

Arkadaşlar bisiklet üzerinde sizi kovalayan sokak köpeklerinden kaçmayın onların tavrı zaten size değil anlamsız bir şekilde bisikletedir.Kovalama başladığı anda durup elinizi uzatın göreceksiniz yanınıza gelip bir anda tavrı değişecektir bende bu yöntemle hepsiyle ahbap oluyorum genelde.Çünkü köpeklerin hareket eden nesnelerle bir alıp veremediği var :) Farkındasınızdır araçlarında havlayarak peşlerinden koşarlar belki de bu onlar için bir oyundur.

Eğer hızlanacağım bir yolda isem basıp gidiyorum 20-30 metre arkamda koşup geri dönüyorlar yerlerine. Eğer hızlanamayacağım ya da zaten yavaş gittiğim bir yol ise durup bisikletten iniyorum bazen. Gel oğlum gel deyince zaten hemen hemen hepsi şaşırıyor ve kuyruk sallamaya başlıyor. Korkmayın yaptığı kovalama oyunu öyle kolay kolay ısırmaz. Size tavsiyem ölümüne korktuğunuz bir köpekten kaçmayın. Durun ve köpeğe gel oğlum vs deyin. Korkunuzu yeneceksiniz. Öyle panik yapıp da boşu boşuna kaza yapmayın. Siz yere düşünce zaten korkup uzaklaşacak.

Şeytan diyor al bir cep tabancası, üstüne gelen köpeğe bütün şarjörü boşalt. Tabi şeytan diyor.

Sabah sürüşlerinde büyük sıkıntı. Bir gün bunlar nedeni ile düşersem tam bir fobi olacak benim için.

Bugün sabah yine yolu kesmişlerdi ama saldırmadılar. Tam saldırı pozisyonunu da almıştı halbuki

DSC06612.JPG

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bisikletten inip yanınıza çağırın, marketler de köpek bisküvileri satılıyor, üç beş tane atın cebinize verin keratalara. Bir kaç kez bunu tekrarladığınız da sorun olmaktan çıkacaklardır. Her seferin de yiyecek vermenize de gerek yok, sevilmek de ikram sayılır onlar için. Severken elinizi başının üstünden değil altından uzatarak sevmeye çalışın, malum bir çok köpek biz insanlar tarafından her gün şiddete uğruyor, yukarıdan kalkan bir eli tehdit görebilirler.

Çeşitli taktiklerim var bu konuda. Bazen yavaş yavaş sürerken telefonla konuşuyormuş gibi yapıp ilgilenmeyince havlarken birden boşa düşüyorlar :) Bazen de durup onlarla konuşuyorum 'napıyosun iyi misin?' diyince hayvan resmen utanıp enerjisi dibe vuruyor. Psikolojik olarak çok da farklı canlılar değiliz.

Bisiklet sürmeye başladığım zamanlarda Zeytinburnu sahildeki devasa parkların birinin içinden Yüzüklerin Efendisi'ndeki Nazgül'lerin Arwen'i kovaladığı gibi peşimden gelen köpeklerle başlayan maceralarım tecrübeyle birlikte nabzımda hafif yükselmelere sebep oldu. Hızımı bile değiştirmeden pedallamaya devam ediyordum...

Geçen yıl Kadıköy iskeleden Moda'ya doğru olan sahil yolunda sabah saatlerinde bisiklet sürerken yine parkın içinden dört beş köpek beni görünce yattıkları yerden kalkıp koşturarak üstüme doğru geldiler. Ben de her zamanki umursamazlığımla sürmeye devam ederken bir tanesi biraz fazla yanıma geldi. Bir iki hamle yaptı, ben işin ciddiyetini anlayınca heyt höyt diye bağırsam da dizimden bir diş almadan bırakmadı :D

Direkt hastaneye gittim, kuduz ve tetanoz aşısı yaptırdım, o günden sonra biraz daha temkinliyim ama artık aşılı olduğum için de içim biraz daha rahat :p

Şaka bir yana köpeğe patronun siz olduğunuzu anlatmanız gerekiyor. Kilit nokta burası sanırım. Yoksa o bölgesini korumak için tehdit olarak gördüğü her şeye tepki gösterecek, onun doğası bu.

Bazı arkadaşların da şeytana uymamasını şiddetle tavsiye ederim. Biz bisikletliler olarak insanlıktan çıkan sürücülerden, bizi hiçe sayan motosikletlilerden, agresif piknikçilerden şikayet ederken köpeği kurşunlamayı aklından geçirenlerin de aramızda olması üzücü.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri