Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek korkusu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@trek_turkey

Aman şeytana uymayın sakın..

Yürürken nasıl hızlı gidiyorsanız bisiklet hızınızı o hıza düşürün bir şey yapmazlar. Dönen tekerleklere saldırıyolar. Bunu neden yapıyolar anlamıyorum.

Scudo
Bende de var bu korku. Bir keresinde buradaki tavsiyeleri dinleyip bana havlayan köpeği yanıma çağırdım. Hayvan bu anı bekliyormuş. Kuyruğunu sallayıp hemen yanıma geldi. Ben de sevdim biraz ama gitmedi. Üzerime çıkmaya çalışıyor. Patilerini göğsüme kadar kaldırıyordu. Zor durumlarda kaldım. Uzun bir süre bisiklet elimde beraber yürüdük. Köpek fobiniz varsa bu yöntemi tavsiye etmem. Yanınızda yemek varsa çağırıp onu vermeniz daha iyi olabilir.

Taktikler guzel ve eglenceli. Harac ve rusvet taktikleride yerli yerinde "Al abi bugun ki rusvetini vereyim :) " diyerek atilan yemekten sonra tuymek mantikli.
Eger bir kopege birsey attiginizda ona saldiriyorsa kaca bilirsiniz. Ama attiginizla ilgilenmeyip gozu size dikiyorsa hala kolunuzu kesip atsaniz fayda etmez. En iyisi kopekleri psikiyatriye goturup donen tekerler ile ne alip veremedikleri var ogrenmek lazim...

bulunduğum bölge sanayiden zengin bir bölge olduğu için köpekler genelde fabrika ve depoların bekçi köpekleri ve pek uzlaşmacı değiller.

Geçen hafta bir bisiklet turunda köpekten korkan bir arkadaşımız hakkında konuşuyorduk. Ne var bu hayvancıklardan korkacak, sevgi arıyorlar, diye.
O esnada yakındaki bir sokak köpeğini çağırdım, gel seveyim diyerek. Geldi kuyruğunu sallayarak, başını okşamaya başladım.
Bunu uzaktan gören başka bir sokak köpeği, koşarak geldi ve sevdiğim köpeğin arka bacağına dişlerini sapladı. Biz dumur olmuş halde vaziyeti izlerken iki köpek yerde boğuşmaya başladı.
Sonra saldırgan bir tarafa kaçtı, bizim mağdur topallayarak başka tarafa. Bacağında azıcık da kan vardı. Durumu gören yaşlılar, mama vereceğini sanıp sevdiğin köpekten önce kapmak için saldırdı dediler.
Sevin, bakın, ilgilenin, ama siz siz olun, köpeklere fazla güvenmeyin. Mesafeli ve temkinli olun. ;):eek:

nat geo wild kanalında izledim.. köpekler, vahşi doğadaki kurtların soyundan geliyormuş..
vahşi doğada da kaçanı kovalama içgüdüsü diye birşey var.. haliyle bu içgüdü köpeklerde de var..

bizler bisikletimizle kaçmaya başladığımız anda bu hayvanların kovalama içgüdüsünü tetiklemiş oluyoruz..

köpeklerden korkan insana tavsiye vermek zordur biliyorum ama ne olursa olsun kaçmayın..
bisikletinizden inip yürümeye başlayın.. bisikletinizi de köpek ile kendi aranızda tutun.. bu kadar basit ;)

Sıkıntı köpeğin aniden yola atlayıp üzerinize koşması
Köpekten kaçayım derken düşebilirsiniz
Kaçmadığınızda ayağınızı kaptırabilirsiniz
Ya da köpek dengesiz çıkıp o süratte giderken dengenizi bozup düşmenize neden olur.

Uzakta size dikkat kesilmiş köpeği gördüğünüzde önlem almanız mümkün, inmek, yavaşlamak vs vs gibi. Yukardaki durum sıkıntılı.
Bir de kalabalık grup olduklarında birbirlerinin psikolojisini etkileyip olayın daha çok tırmanmasına neden oluyorlar. Aman dikkat.

@Özcan.

O arkadaş benim galiba abi :D :D Foruma katıldığımda ilk arattığım konu köpek konusu olmuştu :D:D

Köpek fobim var ama köpek görünce genelde durup bisikletle yürüyerek devam ediyorum. Uzaktan görüp de önlem alabildiğim köpeklerde sorun yok ama aniden önüme fırlayınca problem oluyor...özellikle de gece karanlıkta...

Her ara yoldan ya da yan yoldan köpek çıkmasından bıktım. Artık tehlikeyi göze alıp d100 den gidiyorum. Sakın sakin gidiyorsun pat diye arkandan bir parti sesi kovalıyor. Ne yapacaksın o durumda. Basıyorum arkama bakmadan Allah ne verdiyse. Bir bakıyorum 1 km gitmişim. Çoğu zaman yol değiştiriyorum erken görürsem. Işık falan yandığı için mi takiliyorlar diye de düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Pek fazla korkmam bakarım saldıracak inerim önünden öyle geçerim ama işten dönerken kısa yolu kullanıyordum yeni bir köpek geldi oraya galiba k-9 idi ilk tanışmam ayağıma ağzının salyasının gelmesiyle oldu 1 kere daha o yoldan geçtim ve ondan sonra geçemedim mecbur uzun yoldan gittim o kadar sinir oluyorum ki yani tamam köpekleri severim hemde çok severim ama öyle de bırakılmaz ki kale korumuyorsun sonuçta tek ben miyim bu köpek sahiplerine anlamıyorum.

şanstır vs bilmiyorum ama 98 yılından bu yana bisiklet üzerinde hiç köpekle karşılaşmadım :tskler:

madem başlık güncellenmiş şunu da bırakıyım
(link)
(video eski)

Köpekler karbon pisikletlerden çok korkuyorlar.karbonunun esnemezlik ve rıcitliği onları caydırıyor

Karacabey-Boğaz turum(Bol resimli,komikli , ekşınlı)
Tur yazımdan alıntıdır ;
"(Ölüm kalım savaşı Mario vs Dogs )
Go ninja go

Rüzgar saçlarıma fön yaparken, doğanın eşsiz güzelliklerine bakabaka giderken, birden çiftlik gibi bişeyin yanına geldim. Baktım kenarda iki çoban köpeği yatıyor. Yolun karşısına gecerek yuruyerek geçmeye başladım.

Yolun karşısında da aynı tipte çiftlik benzeri bişey var.
Yanlarından geçerken ufaktan kadro çantasını açıp elektro şok aletini hazirladim.
Eee tur dediğin şey öyle şirinler çizgi filmindeki gibi çilek toplayarak şarkı söylemeye benzemiyor aga .

Hayvanları severim , tabi hayvan dedigin hayvanlığına sınır koyarsa.
:D

Tam yanlarından geçerken fark ettim ki bunlar analı yavrulu genclermis. Beni kesmeye başladilar , ortam super sessiz inanın belli bisey olacagı.

Yavru olan birden havlamaya başlayınca sevgili validesi ayağa kalktı. Bende çanak korkusundan elektro şoku çektim .
Elektro şoku çakınca yavru olan tırstı ama anası öne fırladı. Çıldırdı resmen, yine elektro şoku çaktım buda durdu, bu sefer karşı ciftlikten bi manyak köpek firlayinca bu ateş cemberinin arasinda kaldım.

" Bisikleti önünüze siper alın "derler ya, nere alıyon aga ? Sagli sollu daliyor namussuzlar.

Bu sefer her iki tarafta karşıma gelecek sekilde bisikleti önüme alarak elimden geldigince korkutmaya çalışıyorum ama ilerleyemiyorumda . . .

Şoku kapatıyorum uzerime saldiriyorlar, açıyorum duruyorlar.
Korkum bu sefer öfkeye dönüştü , Gemlik cocugu oldugumu hatirladim , titredim ve özüme döndüm. İte it muamelesi gerekiyordu, kafamda ay of di taygır sarkisi çalıyordu :D

( Simdi bana hayvan duyarliligi kasmayin Allahıma papaz oluruz. )

Bunlar gözü dönmüş hayinler la ne hayvanı?
Karşi ciftlikten gelen it bu sefer atağa kalktı, resmen üstüme atladı hayin,
vatan hayini...

Bende Allah ne verdiyse bisikletin ön kısmıyla gidon kısmı karışık patlattım bi tane. Hayvan şoka girdi, darbe canını da yakti sanirsam "_ viykkkkkkl " diye bir ses cikararak kacti. Ben hirsimi alamadim, yerden bi taşı kaptığım gibi öbürlerine caktım. Anasinin bacagina gelince oda feryat figan kacti.

Evet bende kendimden nefret ettim şu an. Ne hayinim ne zalimim dmi? Oyle degil kusura bakma, onlar beni orada parçalarsa en fazla bir haber cikacakti ve sen forumda acilan bu konuya " Allah rahmet eylesin" yazip duyarlilik yapacaktin."

Ben köpekten korkmadığım için konuşmak kolay geliyor. Ama bu söylediklerimin doğru olmadığı anlamına gelmiyor.

Ben genelde önden gelip beni bekleyenlere yüksek sesle bağırıp üstlerine doğru sürüyorum. Genelde kaçıyorlar, ya da en fazla şaşırıp kalıyorlar. Hiç kıvalayan görmedim. Yandan gelip havlayan suluktan su sıkıyorum. Şoka girip kaçıyor.

Asla ama asla elimi uzatmıyorum (kapabilir), asla uzaklaşmaya kaçmaya çalışmıyorum, asla yönümü değiştirmiyorum. Sürekli köpekli rotalar kullanıyorum, her sürüşte denk geliyorum ama en ufak bir olay yaşamadım.

Kaçmaya çalışan , yön değiştiren, duran üstünlüğü köpeğe verir.
Havalarsa cevap verin, uzaktan ve karşıdan geliyorsa ona doğru sürün , suluktan su sıkın. Başka bir şeye gerek yok.
Grup sürüşlerinde köpeklerle hep ben ilgilenirim. Çok saldırgan, gözü dönmüş köpekler bile bu taktiklerle kuzuya dönüyor.

kaçma, hızlanma, yavaşlama, takme sallama veya el uzatma.
Uzaktaysa üzerine doğru git, bağır, su sık. Sonradan fark ettin veya yandan geldiyse hızını Koru, su sık, yüksek sesle cevap ver.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s ve Seya
@Abdülkadir Ergin
Adam terlikle aralarına giriyor, ben şövalye zırhı giysem anca girerim aralarına. :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri