Ben de zamanında sibirya kurdu besledim, dışarıdan baksan etli butlu deve gibi kalıplı bir hayvan. Ancak gerçekte o kadar da tehlikeli bir hayvan değil, hele ki insanlara saldırdığına hiç şahit olmadım.
Çoğu köpeğin doğasında bir insana saldırmak yok, yalnızca belli bölgeleri sahiplenmiş köpeklerde bunu görüyoruz. Bir noktayı sahiplenmiş sürünün arasından hızla geçerseniz mutlak suretle kovalarlar.
Nasıl ki sizin evinize hırsız girince, gücünüz yeterse kovalıyorsunuz o hesap sanırsam
Yinede pitbull tarzı köpeklerden bir zahmet koşun, musallat olduğunda gerçekten bırakmıyor hayvan. Bir defa bizim sibirya kurduna saldırmıştı, hayvanda zaten 5cm'i geçik deri - kıl tabakası var, hiçbir şey yapamamıştı. Ancak insan öyle değil, tutarsa koparır arkadaşlar baş edemezsiniz hele ki daha önceden köpek beslemediyseniz, köpeklere yabancıysanız. O köpeğin üzerine çıkıp kafayı sabitlemediğin sürece kurtulamıyorsun.
Bu yüzden çok da tenha yerlerde sürmeyin derim, şehir içi pek problem değil. Şehirdeki köpekler de pek saldırgan değil çoğunlukla. Ancak tenha yollarda, ormanlık yollarda bir zahmet önleminizi alın.
Şile'ye giderken ormanlık bir yola girdik, kaç köpek var sayamadım bile. Bile bile girersen o yola seni bir güzel yerler bu da bu kadar nettir