Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Özeti şu sandal su almış yangın her yeri sarmış siz küreğin derdindesiniz kısaca bu ülke de bunların olması yaşanması normal diyorum.
He kardeş, yani diyorsun ki sandal nasıl olsa batıyor, batarken küreklerin bir tarafımıza saplanmasına da ses etmeyelim... Nerden biliyorsun bu konuyu tartışan adamların ülkenin diğer sorunlarını da tartışmadığını, alakasız alakasız yorumlar...

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Scudo
He kardeş, yani diyorsun ki sandal nasıl olsa batıyor, batarken küreklerin bir tarafımıza saplanmasına da ses etmeyelim... Nerden biliyorsun bu konuyu tartışan adamların ülkenin diğer sorunlarını da tartışmadığını, alakasız alakasız yorumlar...
Ben nediyorum sizn nediyorsunuz aynı şeyden söz ediyoruz zaten kimse küreğe ses etmesin diyen yok @mkfygt nin yaptığı nokta virgül yorumuna itafen verdim sandal örneğini.
Biz ne diyoruz adam noktaya virgüle takılmış

• Hahaha
Tepkiler: osmancan71
Ben nediyorum sizn nediyorsunuz aynı şeyden söz ediyoruz zaten kimse küreğe ses etmesin diyen yok @mkfygt nin yaptığı nokta virgül yorumuna itafen verdim sandal örneğini.
O zaman "alıntı" butonunu kullanarak yaz kardeşim ;), dışarıdan konuya gelip son yorumu okuyarak bir bak bakalım nasıl anlaşılıyor yazdığın, direkt konuyu eleştirmişsin gibi duruyor...

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
O zaman "alıntı" butonunu kullanarak yaz kardeşim ;), dışarıdan konuya gelip son yorumu okuyarak bir bak bakalım nasıl anlaşılıyor yazdığın, direkt konuyu eleştirmişsin gibi duruyor...
Diğer konuyla hatlar karıştı bende sonradan farkına vardım

Hdp milletvekillerinden birisi idi galiba ;" iktidar muhalefete muhalefet iktidara sallıyor biz ıkınızede hak verıyorunuz ikinizde haklısınız "diye bir konusması vardı aklıma onu getirdi bu konusma :)

• Hahaha
Tepkiler: enzo ve hasanben
Konu köpek, ama nokta ve virgül önemlidir arkadaşlar. Ses bayrağımızdır dilimiz. Sahip çıkınız.
Yoksa bir gün dikkatsiz birisi "oku baban gibi eşek olma" yazar da, sen bunu nasıl anlamak istiyorsan öyle anlarsın. Yanlış anlamak ta var tabi...

en son sevmeye çalıştığımda köpek ısırdı yetmedi her hafta aşı vurulmaya gittim

Okudukça gerildiğim tek forum konusu bu sanırım. Hayvanseverler olarak bizimde tıkandığımız bir nokta. Bugün akşam tek olarak gerçekleştirdiğim sürüşte 7 tane köpekle burun buruna geldim. Sakinliğimi koruyarak yanlarından geçtim. Bu sanırım uzun zaman sonra tek başıma yaptığım büyük bir adımdı. Diğer sürüşlerimde ise köpekten kaç araba altında kalmaktan kurtul gibi yaşanmışlıklarla doluyum. Sakinliğinizi koruyun, inin, bisikleti yaya olarak götürün tavsiyelerini vermek cesaret ister. Mümkün değil bir köpeğin huyunu bilip de böyle tavsiyeleri korumak. İniyorum saldırıyor, kaçıyorum saldırıyor, mama veriyorum saldırıyor, hayır etli butlu da değilim ki !? :naslyni:

Büyük bir hayvansever olarak yazıyorum bu yorumu, sokak köpekleri çok büyük bir sorundur.
Evet sokak hayvanlarının beslenmesinde, su konulmasında, şiddet görmelerine karşı elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Lakin büyük bir şehir dışı barınağın yakınında yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim ki sizlerin gördüğü şehir sokaklarında görece iyi bakılan köpeklerle bitmiyor bu olay. O köpekler dönem dönem şikayetler üzerinde toplanıp şehrin daha dışında bulunan barınaklara gönderiliyorlar, o barınaklarda da sözde 'aşıları tamamlanıp, dişi olanlar kısırlaştırılıp geri ''bulundukları yerlere' salınıyor'. O hayvanların tamamına yakını şehir dışı boş arazi/orman gibi yerlere bırakılıyor, yemek bulamadıkları için çoğu çöplükler etrafında toplanıyor. Tarlalarda, şehrin dışındaki çöplüklerde 20-25'li gruplar halinde geziyorlar ve sürekli üreyerek sayıları artıyor. Özellikle kış aylarında yemek imkanları azalınca ne mi yapıyorlar? Hastalık veya başka sebeplerle ölen köpek leşlerini yemeye, açlık yüzünden birbirlerine saldırıp yemeye başlıyorlar. Kendi yavrusunu yiyen kaç tane anne köpek gördüm inanamazsınız. Bunların hepsini kendi gözlerimle tanık oldum ve gerçekten çok acınası bir durum. Hayvanseverler olarak elimizden geldiğinde bu hayvanların kurtarılmasında/beslenmesinde/kısırlaştırılmasın görev almaya çalışıyoruz ama yeterli değil. Belediyelerin, yerel yönetimlerin acilen 'gerçekten' konuya el atması lazım, sözde çoğu belediye bu konuyla ilgili çalışıyor ama elle tutulur bir şey yok.
İşte bu tarz videolar gördüğünüz/bisiklet turları sırasında paçanızdan kapmaya çalışan hayvanlar insanlar tarafından kötü muamele görmüş ya da anlattığım gibi çöplüklerde hayatta kalmaya çalışırken yabanileşmiş/hırçınlaşmış hayvanlar.
Bu problemin çözümü ne hayvanseverlere saldırmak ne de suçu hayvanlara atmak. Yetkili kurumların gerçek adımlar atması lazım, durum sandığınızdan da kötü.
Kontrolsüz sayıda sokak köpeği toplum ve hayvanların kendisi için sağlıklı bir durum değildir.

Dereceler son 1 haftadır inanılmaz arttı, patili dostlarımız için kapınızın önüne soğuk su ve mümkünse mama/yiyecek koymayı unutmayın. 😁

Son düzenleme:
Büyük bir hayvansever olarak yazıyorum bu yorumu, sokak köpekleri çok büyük bir sorundur.
Evet sokak hayvanlarının beslenmesinde, su konulmasında, şiddet görmelerine karşı elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Lakin büyük bir şehir dışı barınağın yakınında yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim ki sizlerin gördüğü şehir sokaklarında görece iyi bakılan köpeklerle bitmiyor bu olay. O köpekler dönem dönem şikayetler üzerinde toplanıp şehrin daha dışında bulunan barınaklara gönderiliyorlar, o barınaklarda da sözde 'aşıları tamamlanıp, dişi olanlar kısırlaştırılıp geri ''bulundukları yerlere' salınıyor'. O hayvanların tamamına yakını şehir dışı boş arazi/orman gibi yerlere bırakılıyor, yemek bulamadıkları için çoğu çöplükler etrafında toplanıyor. Tarlalarda, şehrin dışındaki çöplüklerde 20-25'li gruplar halinde geziyorlar ve sürekli üreyerek sayıları artıyor. Özellikle kış aylarında yemek imkanları azalınca ne mi yapıyorlar? Hastalık veya başka sebeplerle ölen köpek leşlerini yemeye, açlık yüzünden birbirlerine saldırıp yemeye başlıyorlar. Kendi yavrusunu yiyen kaç tane anne köpek gördüm inanamazsınız. Bunların hepsini kendi gözlerimle tanık oldum ve gerçekten çok acınası bir durum. Hayvanseverler olarak elimizden geldiğinde bu hayvanların kurtarılmasında/beslenmesinde/kısırlaştırılmasın görev almaya çalışıyoruz ama yeterli değil. Belediyelerin, yerel yönetimlerin acilen 'gerçekten' konuya el atması lazım, sözde çoğu belediye bu konuyla ilgili çalışıyor ama elle tutulur bir şey yok.
İşte bu tarz videolar gördüğünüz/bisiklet turları sırasında paçanızdan kapmaya çalışan hayvanlar insanlar tarafından kötü muamele görmüş ya da anlattığım gibi çöplüklerde hayatta kalmaya çalışırken yabanileşmiş/hırçınlaşmış hayvanlar.
Bu problemin çözümü ne hayvanseverlere saldırmak ne de suçu hayvanlara atmak. Yetkili kurumların gerçek adımlar atması lazım, durum sandığınızdan da kötü.
Kontrolsüz sayıda sokak köpeği toplum ve hayvanların kendisi için sağlıklı bir durum değildir.

Dereceler son 1 haftadır inanılmaz arttı, patili dostlarımız için kapınızın önüne soğuk su ve mümkünse mama/yiyecek koymayı unutmayın. 😁
Dediklerinin hepsinin altına imzamı atarim. Tespitlerine harfiyen katılıyorum. Haberi paylaşmamin sebebi burada köpek düşmanlığı oluşturmak değil. Sorunun artık kontrol edilemez boyutlara ulaşması ve yetkililerin hala bu konuda önlem almamasına dikkat çekmek idi.

Hukukçu arkadaşlar vardır. Ve onlar benden daha iyi biliyordur. Eğer ki köpek saldırısından dolayı hastahane masrafı çıkarsa ve bisikleti zarar görürse direk belediyeye idarenin kusurlu sorumluluğundan dava açsın. Çünkü burada yerel yönetimin görevi olan sokak hayvanlarının ıslahı yapılmamıştır. Kusur vardır.

IMG_20190423_130858~2.jpg
Yanılmıyorsam iki sene önce bir doğa yürüyüşü sırasında bu can bir yerde peşime takılmış, epey bir yürümüştük. Bir süre sonra 4-5 tane çoban köpeği uzaktan havlayarak gelip çevremizi sarmıştı. Bazıları atılmak ister gibi hareketler yapıyordu. Sevgili yol arkadaşım da benim arkama saklanmaya çalışıyordu. :) Dizlerimin bağı çözüldü, o an insan sakin kalıp nasıl davranması gerektiğini de pek kestiremiyor. Anladım ki köpeklerin derdi benimle değil, onunlaydı. Tabii o arada ben de kaynayabilirdim. Çantamın hemen ulaşabileceğim omuz kısmından eksik etmediğim düdüğü çıkarıp yüksekçe öttürmemle sakinlemeye başladıklarını fark ettim. Tabii hâlâ hırlamalar devam ediyor. Yavaş yavaş geri geri adımlarla, aynı anda düdüğü de çalarak yırttığımızı hatırlıyorum. O anki ve şehre döndüğümüzdeki şu korkmuş halini hiç unutmam.

Köpeklere karşı önlemler diye okuduğum bir yazıda geçiyordu bu yöntem. Yüksek sesten rahatsız oldukları falan belirtilmişti. İlk ve son kez deneme fırsatım olmuştu o günden bugüne. En azından o grupta işe yaramıştı. Bisiklet sürerken de birçok kez köpek tehlikesi atlatmış biri olarak yanıma almak hiç aklıma gelmedi. Birinde işe yarayan yöntem, diğerinde ters tepebiliyor tabii, o da var.

Videodaki vatandaşın yaşadığı ise tamamen ayrı bir durum. O an refleks olarak gerçekleştirdiği hareket çok pahalıya mâl olmuş. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Geçenlerde düz yolda kendi halimde takılırken sprinte kalkmıştım ve odaklanmış gidiyordum. Sağ taraftan birden bire 4 5 tane köpek çıktı önüme doğru koşmaya başladı o heyecanla daha fazla hızlandım ve ani refleks olarak sola kırdım çünkü gerçekten çarpacak konumda idim. Aramızda sadece 1 metre kala kurtuldum sol şeride atladığım anda Allahtan şansıma yol boştu araba denk gelmedi bunun gibi sıkıntılar çıkarabiliyorlar.

Normalde köpeklerden korkan bir insan değilim ama özellikle bisiklet üzerindeyken nabzımız çok yüksekliyor her zaman aynı sakinlikte karar vermekte mümkün olmadığından kötü sonuçlara yol açabiliyor köpekler.

Özellikle Ankara Batıkent taraflarında aşırı bir üreme söz konusu sürü halinde gezer oldular. Biz yine bir şekilde belki kendimizi koruyabiliriz ama küçük çocuk geçse o yolda gerçekten çok tehlikeli.

Hayvanlara da bir şey diyemeyiz zaten bunun önlemini belediye vs alması gerekli onlarda bu sıcaklarda aç ve susuz kaldıkları oluyor. Hayvana neden saldırdın diye kin nefret kusmakta olmaz çünkü hayvan yani 😀😀

Geçenlerde düz yolda kendi halimde takılırken sprinte kalkmıştım ve odaklanmış gidiyordum. Sağ taraftan birden bire 4 5 tane köpek çıktı önüme doğru koşmaya başladı o heyecanla daha fazla hızlandım ve ani refleks olarak sola kırdım çünkü gerçekten çarpacak konumda idim. Aramızda sadece 1 metre kala kurtuldum sol şeride atladığım anda Allahtan şansıma yol boştu araba denk gelmedi bunun gibi sıkıntılar çıkarabiliyorlar.

Normalde köpeklerden korkan bir insan değilim ama özellikle bisiklet üzerindeyken nabzımız çok yüksekliyor her zaman aynı sakinlikte karar vermekte mümkün olmadığından kötü sonuçlara yol açabiliyor köpekler.

Özellikle Ankara Batıkent taraflarında aşırı bir üreme söz konusu sürü halinde gezer oldular. Biz yine bir şekilde belki kendimizi koruyabiliriz ama küçük çocuk geçse o yolda gerçekten çok tehlikeli.

Hayvanlara da bir şey diyemeyiz zaten bunun önlemini belediye vs alması gerekli onlarda bu sıcaklarda aç ve susuz kaldıkları oluyor. Hayvana neden saldırdın diye kin nefret kusmakta olmaz çünkü hayvan yani 😀😀
Telaş yapıp siz daha çok pedala yüklendiğinizde emin olun onlarda daha çok yakalamak için koşturuyorlar.Herkesin elinde değil belki ama hız kesmek onları sakinleştiriyor.En azından 'kaçıyor kovala' oyunu olarak göremiyorlar yavaşladığınızda.

Ev-İş arası bisikletle işe gidip geliyoruz eşimle. Daha önce yanlarından rahat rahat geçtiğimiz köpekler artık havlamaya başladılar. Öyle uzaktan havlama değil, bazıları sinsice havlamadan dibimize kadar yanaşıp bir anda atılmaya da başladılar. Korkumuz yüzünden artık bisiklet yolundan süremiyoruz, yolda sürüyoruz.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Telaş yapıp siz daha çok pedala yüklendiğinizde emin olun onlarda daha çok yakalamak için koşturuyorlar.Herkesin elinde değil belki ama hız kesmek onları sakinleştiriyor.En azından 'kaçıyor kovala' oyunu olarak göremiyorlar yavaşladığınızda.
Ben genelde dediğiniz gibi ya hızımı keserim ya da bisikletten inip sakinleyene kadar onları beklerdim. Hatta kendilerini sevdirdikleri bile oluyordu :)
Ama dediğim gibi çok ani gelişen bir olay oldu her zaman karşılaşmayabilirsiniz fakat 1 kez dahi o riski oluşturmak sizi tehlike altına sokuyor. Bizde insanız sonuçta her zaman sakin veya soğuk kanlı kalamayabiliyoruz. Herkesin başına gelebiliyor malesef.

Yeni çıkacak olan bugün meclise sunulan yasa da maalesef sokak köpekleri ile ilgili toplatılması,daha iyi şartlarda bakılması gibi bir düzenleme yok ortadoğulu olmaya devam

Screenshot_20210701-160250.jpg

Yani şu fotoğraf içler acısı rezilliğin daniskasıdır ölüm oradayım diyor ve yok kardeşim bu böyle beğenmiyorsan avrupaya diyen tipler var pes sizce şu foto bunun gibi binlercesi normal mi ? Ne valisi ne belediyesi hikaye kimsenin de umrunda değil şikayet ediyorsun yasa var alır bakım yapar geri aynı yere koyarız dediler bana kaçkez.sonuç hüsran sonuç sıfır..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri