Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu türler "sen nasıl eğitirsen öyle oluyor hayvan, bebek bakıcısı vs." muhabbetine konu olan fakat ne hikmetse %90 kekoların elinde saldırgan olarak yetiştirilen ve gezdirilen hayvanlar, çok özel şekilde eğiten azınlık bir kitle olsa da çoğunluk bu, cezası daha da caydırıcı olmalı.

Bunun dışında hayvan çipi olayı neresinden tutsan elinde kalıyor, kırsal kesimler "süs köpeği" denen, heves geçince oralara terkedilmiş cins köpeklerle dolu, bu hayvanda takip çipi olsa bu sefer de hayvanı dağ başına terkeden haysiyetsizler hayvanlarını direkt zehirleyecekler...

Araba ehliyeti gibi evcil hayvan besleme ehliyeti lazım, bizim milletin en büyük camışlığı "gösteriş olsun, çocuğum oynasın" diye "cins" hayvan alıp, 1 sene sonra terketmek, veya üretip satmaya çalışmak...

Scudo
Sevemiyorsanız bile kaçmayın... (link)

Hocam yapmayın Allah aşkına . Köpek gezdirenleri neden vuruyorsunuz ?

Giyotinle kellesini alın. Herkese ibret olsun.
Giyotin hızlı be abi.
Kanına cıva enjekte edilmeli anca öyle akıllanırlar 🤠🤠🤬😡🤡🐶

Neden inatla sokaklarda köpek görmek istemeyen insanların aynı zamanda köpek besleyenler ölsün, köpekler öldürülsün gibi fikirlere sahip olduğunu alaycı bir şekilde ima ediyorsunuz ? Her sokak köpeği istemeyen insan aynı fikirde olmak zorunda mı ? Farkında bile olmadan tartışma sanatı yöntemleri kullanıyorsunuz. Karşıt görüşü değil kişiyi hedef alıyorsunuz ve düşünceleri aşağılama yolunu izliyorsunuz bu tutumunuzla. Benim karşıt argümanım yok, bu yüzden kişiye saldırayım, küçümseyeyim belki haklı görünürüm politikasını izlemiş oluyorsunuz veya öyle görünüyorsunuz.

268399 dosyayı görüntüle

Yani şu fotoğraf içler acısı rezilliğin daniskasıdır ölüm oradayım diyor ve yok kardeşim bu böyle beğenmiyorsan avrupaya diyen tipler var pes sizce şu foto bunun gibi binlercesi normal mi ? Ne valisi ne belediyesi hikaye kimsenin de umrunda değil şikayet ediyorsun yasa var alır bakım yapar geri aynı yere koyarız dediler bana kaçkez.sonuç hüsran sonuç sıfır..
İzmir/Kordon - İstanbul/Sahil boyu süslü hobi bisikletçileri bu fotoğraf nedir anlamaz arkadaşlar. Anca gelip burada duyar kasarlar. Geçen ay eski Mudanya yolunda böyle bir sürü beni yiyecekti neredeyse. Jandarma karakolundan silahlı askerler çıktı da kurtardılar. BAKINIZ SİLAHLI ASKER DİYORUM. Artık nasıl .çevremi sarıp beni can hıraş bir bağırttırdılarsa nöbet kulübesindenki asker bile yerinden çıkıp geldi. Bulunduğum yerde yol çalışması vardı da iri mıcır parçaları fırlatarak arama mesafe koydum.

Hayvanları çok seviyorum. Evimde kedi besliyorum. Ama böyle PKK terör örgütü gibi gezinen köpek çeteleri gerçekten çok tehlikeli. Böylesi başıboş ve hayvan seviciler tarafından bilinçsizce beslenen sürülerin yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakın hayvan sever olmak başka, hayvan sevici olmak başka bi'şey.

Burada 1.000.000.000.000 kez mesaj attım fakat bir etkisi oldu mu bilemiyorum. Umarım forumda hala hayvan sevicilik yapanlar bir kez böyle bir sürünün saldırısına maruz kalırlar. Çok gönülden istiyorum bunu.

Otobüsten indim sokağa girdim yürüyorum derken hemen bir karşılama komitesi ufak ufak toplanlanmaya başladı sağdan soldan etrafta kimse yok, onlarda mekanın sahibi biziz kardeş senin ne işin var bu kış günü burada senimi yiyelim şimdi der gibiler. Neyse ben istifimi bozmadım yürümeye devam ediyorum elimde de bir poşet içinde birkaç malzeme var baktım soldan grup hareketleniyor Allah c.c dedim çıkardım malzemeyi tırstılar
Bu kış bi sahil köyü..

2 yıllığına bizim şirkette çalışmaya gelen İngiliz arkadaşla sabah sürüşe çıktım. Adam alışık değil sokaklarda köpeklere hepsinin yanından tırsarak geçtik.

Sordum aileni Türkiye’ye getirmeyecek misin diye yanıtı İngilterede küçük bir köpeğim var buradaki büyük sokak köpekleri sıkıntı yaratacağı için gelemiyorlar dedi.

hayvanları koruma yasası mecliste kabul edilmiş bizim açımızdan nasıl sonuçlanacak zamanla göreceğiz

Ben bu aralar formanın arka cebinde biber gazı taşıyarak sürüşe çıkıyorum ancak daha deneyimleme fırsatım olmadı. Açık havada sıktım oldukça keskin, köpeğin yüzüne en ufak bir fıs pert eder diye düşünüyorum.
Onun dışında şu aleti kullanan var mı? (link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ben bu aralar formanın arka cebinde biber gazı taşıyarak sürüşe çıkıyorum ancak daha deneyimleme fırsatım olmadı. Açık havada sıktım oldukça keskin, köpeğin yüzüne en ufak bir fıs pert eder diye düşünüyorum.
Ben cebimde bu aletle sürüyorum eğer çok erken saatlerde süreceksem (arabalar ve insanlar olmayınca köpeklerle daha çok karşılaşıyorum). Henüz deneme imkanım olmadı ama.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Berke
İnsanı da pert ediyor; test edildi, onaylandı. :ssrtcbya:

Dün izmir üçkuyular sahilde at gibi bir köpek ana yola üzerime fırladı sola kırsam çarpılıcam durdum bağırdım üzerime atlamaya çalışıyor şehrin göbeğinde vazgecti sora bindim yine havlıyor arkamdan

Dün eve dönüyorum apartmana girdim tam köpeklerden kurtuldum derken asansörün kapısı bi açıldı içinde köpek! Bana resmen pusu atmış asansörde, üzerime atladı ısırmaya falan çalışıyo. Koştum merdivene evim de 14. katta koşa koşa çıktım. Bidaha asansörde görmicem seni der gibi havlıyor bir de arkamdan.

3 gün önce evde yatağımda yatıyordum. Saat sabaha karşı 04:22'de bir sese uyandım. Bir 10-15 dakika falan ses kesildi. Neyse; Sağa dön, sola dön uyuyamıyorum. Bir kere uykum kaçtı mı olay bitti. Kalktım karanlıkta mutfağa doğru diyorum. Holün ışığını açtım mutfağa girdim. En alt rafta her zaman sade soda bulundururum. Ama gece sıcakta da nasıl içim kaynamış. Bi'kaç bira içmiştim zaten yatmadan önce. Onun da etkisi baya oldu tabi bu hararette. Açtım buz gibi sodayı tek seferde diktim kafaya. Baya bir ferahlattı buz gibi soda. Birde güzel hafiften gegirtti. Midem de rahatladı bu sebeple. Mutfaktan çıktım. Sonra kedi aklıma geldi ön odadaki. Gideyim biraz kediyi de seveyim gönlü olsun dedim.

Mutfaktan çıktım, tam hol üzerinden ön odaya gideceğim ki bir ses. Baktım benin kedi de uyanmış. Hemen gittim yanına, aldım kucağıma keratayı. Küçük bir gıdık show sonrası höşmerim gibi oldu sıpa. Sonra hol üzerinden yatak odama doğru yola çıktım. Holün ışığını kapatınca odama kadar karanlık bir ortamda girmek zorunda kaldım. Yatak odam dairenin arka tarafında olduğu için karşı apartmanın arka tarafında bir dairenin balkonunda açık kalan ışık ile hafifçe aydınlanıyordu ve yere at düşse net bir şekilde duyabileceğiniz bir sessizlik vardı. Açık balkon kapısından gelen hafif ılık bir esinti ve komşunun balkonundan odamın içine doğru titreyerek hafifçe gelen ışıkla birlikte yatağıma uzandım. Çift yastık kullanıyorum. Üstte kullandığım ince kuş tüyü yastığı kafamın ve omuzumla kolumun arasına sıkıştırıp rahat bir şekilde yan yattım. Bir süre dışarıdan gelen hafif esintinin sesini dinleyerek uyumaya çalıştım ama o gece hava o kadar nemliydi ki uyumak pek mümkün gibi durmuyordu. Daha sonrasında uyumaya çalışırken sabah 06:00 - 06:30 gibi uyanıp Mudanya antrenmanı yapacağım aklıma geldiğinde kendimi tekrar uykuya dalmak için biraz daha zorladım. Bir taraftan kafamda deli sorular dönüyordu. "Acaba bende Bursa'dan başlayarak İzmir'e kadar kamplı bir bisiklet turu mu yapmalıyım?" Hayır, Hayır! Uyuman lazım, yarın antrenmanın var dedim kendime ve gözlerimi daha sıkı kapattım.

Bir süre sonra erken kalmak zorunda olmamın ve açık kapıdan gelen ılık esintinin etkisiyle yavaş yavaş uykum gelmeye başlamıştı. Daha sonrasında o sessizliğin içerisinde 04:22 de duyduğum o garip sesleri tekrar duymaya başladım. Gözlerimi açtım ve kafamı balkon kapısına doğru çevirdim. Acaba bu değişik sesler bir hayvandan mı geliyordu. Yoksa içeri girmeye çalışan amansız bir hırsız mı vardı? Tüm cesaretimi topladım ve yatağın ucunda oturur bir vaziyet aldım. Daha sonrasında yatağımın başında duran küçük, eski komidin çekmecesinden babamdan kalan tabancayı aldım ve namluya sessizce mermi sürdüm. Eğer balkondan geldiğini düşündüğüm o ses amansız bir hırsıza ait ise içeri girdiği zaman silahlı biri ile karşılaşmaya hazır olmalıydı. Heyecanlanmıştım. Nefes almam hızlanmıştı ve ben bu sesi balkondan gelen ses kime aitse duymasın diye uğraşıyordum. Bekledim... Sonra ses bir anda kesildi. Bi'kaç saniye daha bekledikten sonra, elimde kurulmuş bir vaziyette olan tabancayı komidin çekmecesine geri bıraktım. Yatağa sırt üstü yattım ve kafamı hafifçe havaya kaldırarak ince kuş tüyü yastığı ikiye katlayıp baş ve ensemin altına koydum. Gözlerimi kapadığımda tanımlayamadığım ses tekrar ortaya çıktı ve giderek çoğaldı. Artık emindim; Ses yatağımın altından geliyordu. Atik bir hareketle yataktan kalktım ve komidin çekmecesindeki tabancayı aldım. Yatağın altına baktığımda gözleri fal taşı gibi açık, sinirden deliye dönmüş bir köpeğe rastladım. Amacım hayvana zarar vermek değildi ama kudurmuş ve bana zarar vermeyi kafasına mıh gibi kazımış olan bu çılgın köpek birden üzerime saldırdı. Bende o korku ve heyecanla ardı ardına tetiğe bastım. BAM. BAM. BAM. BAM. Gecenin karalığını yırtan silah sesleri ardından sakinleşerek odanın ışığını açtım. Bana saldıran köpek kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Bir bisiklet sporcusu olarak ilk defa bu denli vahşi bir köpek saldırısı ile karşı karşıya kalmıştım. Korkmuştum; Ama gene şans benden yanaydı....

BONUS

Son düzenleme:
Başlık yanlış olmuş.

köpek gördüğünüzde proaktif olup sizi kovalayıp kovalamayacağına emin olun.

köpek öfkeli ise bisikletten in ve gerekli önlemleri al.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Sokak köpeği besleyenler neye yol açtıklarının farkında değiller tabi. Bakın şimdi küçük bir hesapla onlara da neye sebep olduklarını göstermiş olacağım. Besledikleri her 2 sokak köpeğinden biri erkek biri dişi olsa ve dişi olan da senede 5 yavru yapsa, seneye sokak köpeği sayısı 2.5 katına çıkmış oluyor. Peki ondan sonraki sene? Yeni doğan yavrular da büyüyüp üremeye başladığında (onları besleyen bilinçsiz insanlar yüzünden) onlar da dişi başı 5 yavru doğuracak yani bir nevi bileşik faize girecek olay ve katlanarak artacak. Buradan da 2. yılın sonundaki sokak köpeği oransal artışını (1/2*5)*(1/2*5)=6.25 kat artış olarak hesaplayabiliriz. Yani bu yıl bilinçsizce beslenen her sokak köpeği 2023 yılında 6.25 sokak köpeği olarak geri dönecek ve bu hızda çoğaldıkları taktirde 2057 yılında dünyayı ele geçirmiş olacaklar! Sebep olacağınız şey işte bu! Sizin yüzünüzden sokak köpekleri dünyayı ele geçirecekler :eek:

Başıboş köpek popülasyonu ile ilgili bilgi eksikliğinizi aşağıdaki bağlantıdan giderebilirsiniz (içi boş ad-hominem'lerden zaman bulursanız birkaçına bakmanızı tavsiye ederim):

(link)

Türkçe kaynak olarak bunu da ekleyeyim: (link)

• Beğen
Tepkiler: Plsty ve Ronin45
8-9 aydır kullanıyorum etkili bir cihaz, çıkardığı sesle uzaklaştırıyor veya havlamayı kesiyor. İşe yaramadığı köpek denk gelmedi. Üründe anti-barking ifadesi var, sanırım amaç havlamayı kesip köpeğin veya köpeklerin galeyana gelmesini engellemek, anlık şaşkınlık oluşturmak.

Ocak başında mı neydi "doge coin" aldıydım 50000 telalık. Tam 130000 küsur doge coin. Sonra Elon Musk bir pumplattı aman aman. Tanesi 70 cente fırlayıverdi. 130000 tane doge yani köpek koyini. 92000 küsur dolar. Bu da benim köpek hatıram.
@necmeddin ağabey de beni arıyor. Niye uzun bir ara forumda değildin diye. Köpek seviyordum, daha ne yapayım

Bunun ne kadar ciddi bir durum olduğunun farkınd mısınız gerçekten? Siz korkmuyor olabilirsiniz ancak bir sürü çocuk veya korkan insn için çok büyük tehlike sokak köpekleri. Türkiye’nin her yerinde çok fazlalar ve sağlıklı beslenebildikleri şehirler Kadıköy, Beşiktaş vss birkaç elit semt. Sefil halde bu hayvanlar. Toplanabilen toplanılsın güzelce barınaklara yerleştirilsin, kısırlaştırılan kısırlaitırılsın. Daha kaç kişinin canı yanacak?Ülkemiz ulusal ve yerel yönetimleri her konuda olduğu gibi bizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için elinden geleni yapıyor !!

08.07.2021(yani bugün) istanbul Sarayburnu'nda kaldırımda bisiklet sürerken köpeklerin havlamasını duyduk ve bisikletten indik. Yavaş yavaş kaldırımda yürürken bir anda 6 tane köpek etrafımızı sardı. Yanımda köpek savar da olmasına rağmen, çok hırçın bir şekilde havlayıp etrafımızda dolandılar. Kendimizi bir anda araç yoluna attık, bir hengamede orda yaşadık. Arabalara musallat oldular. Gülhane girişinden gitmek zorunda kaldık. Allah affetsin eğer o an yanımda silah filan olsaydı, olacakları düşünemiyorum. Tüm suç belediyenin arkadaşlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri