Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sizin gibi bu durumu kabullenenlerden dolayı başıboş köpek sorunu bitmiyor olmasın? Öyle "daha büyük zarar alacak hareketler yapmayın" gibi bişey yok. Bazı köpek var, alanından çıkmayan insanı kemiğine kadar parçalar. Hatta çıksa da parçalar.

Konudaki önceki yazdıklarımı okursanız bazı önerilerim olduğunu görebilirsiniz. Merkezi ve yerel yönetimlere baskı uygulamaya ya da bu konuda beklentileri yerine getirmeyenlere karşı seçmen olarak görevimizi yerine getirmek gibisinden.

"Parçalar" gibi kendinizce çıkarımlarla konuşmanın kimseye bir yararı yok. Köpek bu, kurt değil. Varsa, gerçek hayattan örneklerle gelin, çıkarımlarla değil. Öyle bir köpek dünyada yok, kemiğine kadar parçalar falan. Yani biraz ölçülü sallamak gerek, abartının üst seviyesi bu artık.

Scudo
@bkeskin "Sallamak" yazmak hadsizliktir. Haddinizi bilin. Sallayan falan yok. Google'a "köpekler tarafından parçalandı" ve "killed by dogs" yazarak 2 arama yaptım. Bir sürü ölen var. Yalan mı bunlar?

@can_celik Yalan mı bunlar sorunuza cevap vereyim, abartı onlar. Sizin gibi köpeklerden nefret eden insanların nefretiyle tıklanma sayısı arttırmayı amaçlayan medyanın ürünleri. Birkaç tane hikayeye baktım, hiçbirinde otopsi raporundan bahsedilmemiş ve hepsinde anlatılan hikayeler köpeklerin saldırısından oluşan dolaylı ölümler ya da yaralanmalar gibi gözüküyor.

İnsan gibi bir öneri veriyoruz, ona bile karşı çıkılıyor. Tamam arkadaşlar, köpek saldırısına maruz kalırsanız ödünüzün bokunuza karışmasına izin verin ve isterseniz E-5'e fırlayın, isterseniz hızınızı 50-60'lara çıkarıp sonra takla atın, isterseniz köpeğin üstüne hızlıca kırıp sonrasında da uçuruma doğru yuvarlanın. Sonrasında da internetteki çeşitli insanlar sizin yaşadığınız olayı örnek göstererek köpekleri suçlasın, siz de yaralandığınızla ya da canınızdan olduğunuzla kalın. Sakın akılcı davranmayın, bir duruma pratik bir çözüm uygulama yaklaşımında olmaktansa sonrasında yakınabilmek ve köpekleri suçlayabilmek adına kendinize zarar verebilecek davranış yolunu izleyin.

@bkeskin Hiç bir hayvandan nefret etmem. Veganım. Et yemeyi sevmeme rağmen.

Bir insan dediğiniz önerilere uysa bile, bir köpek tarafından öldürülebilir. Demek istediğim bu. Kaldı ki başıboş köpek ilkelliğine karşı olmak için illa ölüm riski olması gerekmiyor. Ben bir ısırılma vakası yaşadım. Sahibi olacak gerzek (tarla sahibi) komut verene kadar da bırakmadı ayak bileğimi. İğrenç bir olaydı. Kimse bir köpek tarafından saldırılma korkusu yaşamak zorunda değil.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
@bkeskin Hiç bir hayvandan nefret etmem. Veganım. Et yemeyi sevmeme rağmen.

Bir insan dediğiniz önerilere uysa bile, bir köpek tarafından öldürülebilir. Demek istediğim bu. Kaldı ki başıboş köpek ilkelliğine karşı olmak için illa ölüm riski olması gerekmiyor. Ben bir ısırılma vakası yaşadım. Sahibi olacak gerzek (tarla sahibi) komut verene kadar da bırakmadı ayak bileğimi. İğrenç bir olaydı. Kimse bir köpek tarafından saldırılma korkusu yaşamak zorunda değil.

Başı boş köpekler bir ilkellik değil, insanlığın bir sonucudur. Doğal halinde yaşayan bir köpeğin bir insana saldırdığı hiçbir durum görmedim. Önceki tecrübelerinin sonucunda ya da eğitiminin sonucu olarak saldırır ama, evet. Kimse bir köpek tarafından saldırılma korkusu yaşamak zorunda değil, katılıyorum. Benim de dediğim şu, bu korkuyu yaşayan insanların bisikletforum'a gelip "BU KORKUYU YAŞAMAK İSTEMİYORUM" yazması ya da karşısına 150 tane köpek alıp "BENİ KORKUTMANIZI İSTEMİYORUM LAN" diye bağırmasının hiçbir ama hiçbir anlamı yok. Bomboş işler, bomboş yakınmalar. Bizim toplumumuzun kültüründe bunun yeri çok fazla zaten. Bomboş yakınılsın bir konuya dair, e gel aksiyon alalım denilince de "O zahmete girmek istemiyorum, can sıkıcı olayı yaşamaya ve yakınmaya devam edicem." denmesi hep.

Foruma ya da ekşisözlüğe ya da internetteki herhangi bir mecraya gidip "Sokak köpekleri şöyle bir sorundur, vay efendim böyle bir sorundur, hiper bir sorundur" demek kimseye bir şey kazandırmayacak. Belediyelerin ya da devletin kurumlarının bu konuda yetkin bir yaklaşım sergileyebileceğine güvenmiyorum ANCAK saldırgan köpeklerin bu kurumlar tarafından alıkoyulması gerektiğini ben de düşünüyorum. Bu saldırgan köpeklerin ya yaşamını sonlandırırlar ya da geri kalan yaşamını zindan ederler ve bu fikir beni çok rahatsız etmesine rağmen müdahalede bulunulması gerektiğine katılıyorum. Sokak köpeklerinden rahatsız olanlar bir şekilde organize olsun, ister protesto yapsınlar isterlerse sistemli bir şekilde yönetimlerden talepte bulunsunlar. Kimse interneti takip edip de "Ya bu internette vatandaşlar bu durumdan rahatsız, hadi bir aksiyon alalım" yaklaşımı sergilemiyor. O gelişmişlikte değiliz, bir şey isteniliyorsa söke söke alınabiliyor ancak.

İlgili kurumlar çözüm üretene kadar da, kendinizi korumak adına korkunuzu dizginlemekten başka çareniz yok. Eğer köpek saldırısına maruz kalırsanız anlık olarak sürüşünüzü durdurmanız, sizin ve köpeğin arasına bisikletinizi almanız, mümkün olduğunca kendinden emin bir duruş sergilemeniz ve gerekirse bisikletinizi siperlik olarak kullanıp köpeğe doğru sallamanız en risksiz kendinizi güvende tutma yöntemlerinden birisi. Üstteki videoda görüldüğü gibi adrenalinle daha hızlı sürmeye, daha dar yollardan geçmeye çalışırsanız bir yerlere çarpmamanız falan baya şansa kalabiliyor.

Doğal halinde yaşayan bir köpeğin bir insana saldırdığı hiçbir durum görmedim.
Yemeği hep aynı noktada verilen köpek orayı alanı beller ve oraya yabancı (kendi algısında, sahibine zarar verme ihtimali olan kişi) sokmama davranışı geliştirir. Bunu bilmiyor gibi davranarak neyi amaçlıyorsunuz?

Bomboş yakınılsın bir konuya dair, e gel aksiyon alalım denilince de "O zahmete girmek istemiyorum, can sıkıcı olayı yaşamaya ve yakınmaya devam edicem." denmesi hep.
- Köpek tarafından ısırılmışsın, gel şu belgeye e-imza at, yarın orman bakanlığına şikayette bulunacağız.
- Boş ver kanka ya, köpek saldırısına devam, böyle iyi.

Bütün bunlar sen orada kaçtığın için oluyor. Bir köpek sana saldırmak isterse saldırır, orada pedallarken bile seni ısırmak istese ısırır. Köpeklerde böyle anlamsız bir durum var kaçanı kovalarlar. Böyle durumlarla bende çok karşılaştım tecrübem çok fazla. İzlediğim yol şu hemen durup gel oğlum, güzel oğlum vs. deyip elimi uzatırım yaklaşanın kafasını hafif hafif severim. Onu sevmeye başladığında nasıl hemen modunun değiştiğini göreceksin. Çünkü bu hayvanlar sevgiye muhtaç kalmış. Bunu mutlaka dene her şeyin bir anda büsbütün nasıl değiştiğini, sana kendilerini sevdirmek için birbirleriyle nasıl yarıştığını göreceksin.

Sürekli kullandıkları güzergahlarında böyle dört ayaklı ekiplerin bulunduğu arkadaşlara bir tüyo vereyim. Her gün geçtiğiniz bir yol ise iki üç günde bir yanınıza iki tane topkek yada kekstra alın. Onların bölgesine girdiğinizde durup ıslık çalarak yada sözlü olarak dikkatlerini çekip yanınıza gelmelerini sağlayın. Yanınıza geleni sevin ve topkekleri parçalayarak onlara yedirin.

Bunu üç kez yapın. Artık o saatten sonra onların bir numaralı adamı siz olmuşsunuzdur inanın bana. Buna alıştıklarında bir zaman sonra yolunuzu gözleyecekler hani bizim eleman nerede, nerede topkeklerimiz gelsin diye sizi bekleyeceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Harika ya:komik: hep onlarmı hırlayacak deyip atak yapmak:harika:

Ağabey, ben de bu tarz bişey yaşadım.
Bugün apartman kapısının önünde kocaman bir köpek yatıyordu. Uyuyan köpek için ordusunun güzergahını değiştiren bir peygamberin ümmetinden olunca kıyamadım köpeği yerinden kaldırmaya. Ama işe de gitmem gerekiyordu. Ben de köpeğe usulca ''Kanka 1000 euro borç versene" dedim. Köpek euro olmuş 10 lira, bari uzaklaşayım deyip gözden bir anda kayboluverdi. :ssrtcbya: Özür dilerim köpekcik, bir daha görüşürsek "1000 liraya da fitim. ";)

Ağabey, ben de bu tarz bişey yaşadım.
Bugün apartman kapısının önünde kocaman bir köpek yatıyordu. Uyuyan köpek için ordusunun güzergahını değiştiren bir peygamberin ümmetinden olunca kıyamadım köpeği yerinden kaldırmaya. Ama işe de gitmem gerekiyordu. Ben de köpeğe usulca ''Kanka 1000 euro borç versene" dedim. Köpek euro olmuş 10 lira, bari uzaklaşayım deyip gözden bir anda kayboluverdi. :ssrtcbya: Özür dilerim köpekcik, bir daha görüşürsek "1000 liraya da fitim. ";)
Zaten üstteki metod tek köpekler için geçerli değil. Sürü takılanlarda işe yarayabilir.

Zaten üstteki metod tek köpekler için geçerli değil. Sürü takılanlarda işe yarayabilir.
Zaten benim metod da tek köpekler için geçerli değil. Dost ve arkadaşta da işe yarıyor.
Mesela arkadaşın tam senden borç isteyecekken '' Kanka 1000 euro borç versene" diyorsun arkalarına bile bakmıyorlar :D

internette gezerken sonik köpek kovucu diye bir şeye rastladım köpeklere zarar vermiyor ama sesten dolayı rahatsız edip kaçırıyormuş anladığım kadarıyla ve yorumları biraz garipti alan kişilerin. Forumda kullanan var mı ? köpekler üzerinde ne sonuç aldı merak ediyorum

internette gezerken sonik köpek kovucu diye bir şeye rastladım köpeklere zarar vermiyor ama sesten dolayı rahatsız edip kaçırıyormuş anladığım kadarıyla ve yorumları biraz garipti alan kişilerin. Forumda kullanan var mı ? köpekler üzerinde ne sonuç aldı merak ediyorum
Kullandım. Köpek sağırsa işe yaramıyor.

Diğer köpeklerde özellikle saldırcak gibi olanlarda yada sürü halinde gezenler de işe yarıyor mu almaya değer mi sizce ?

Birinde işe yararsa diğerinde de işe yaramalı zaten. Kullanan bir arkadaşım vardı, işe yarıyor.

Ben durup dövmeyi daha çok yapıyorum.sahibi çıkarsa Onuda dövüyorum miss.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri