Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
İş yerime yakın bir köpek barınağı var işten eve gidip gelirken gözüm çarpar hatta bir kaç kez durup çıkan olayları izledim, genelde kokona diye tabir edilen tuzu kuru kişiler sürekli barınak önünde nöbet tutuyorlar, köpeklere bakım vs. ayağına içeriye girip işini yapan belediye görevlilerine dünyayı dar ediyorlar, barınak önlerinde öylesine agresif davranıp anlamsız şekilde haraket sergileyenler var ki barınak çalışanları gerçekten cennetlik. koca ülkede belki 5-10 bin kişilik bir ruh hastası güruhun tatmin duygusu yüzünden 80 milyon kişi aynı şeyden şikayetçi fakat çözüm bulunamıyor.

Tespitin dibi. Böyle bir tespit yok. Mükemmel tespit.
Siz böyle yazınca kendimi bir teste sokayım dedim.
Tuzu kuru muyum?
Evet, çok şükür gelir seviyem bırakın Türkiye'yi gelişmiş ülke ortalamasından bile çok üstünde
Kokona mıyım?
Evet, bir çeşit erkeğin kokonası diyelim. Klas giyinirim.
Ruh hastası mıyım?
Hem de önde gideni.

Küçük bir de birkaç anımı anlatayım.
Bir gün gezmeye gitmiştim. Gezmeye gittiğim yerde, pek bilmediğim bir ilçe idi, 3 bacağı inanılmaz derecede yaralanmış bir yavru kediyi en yakın bir merkeze götürmüştüm.Yardımcı olmamak için ellerinden geleni yaptılar, kıvrandılar da kıvrandılar.Ben beyefendileştikçe onlar çirkinleştiler.
O gün de güzel ve şık giyimliyimdim. Gözümde de rayban gözlüğe kadar var. O derece, anla işte.
Gözlüğümü bir manken edasıyla çıkardım ve görevliye dedim ki:

"Şimdi bu kediciğin fotosunu çekiyorum yaşaması için elinizden geleni yapacaksınız. Yapmazsanız, fena uğraşırım.Eğitim düzeyim yüksek yani nerede nasıl hak aranır, herkesten iyi biliyorum. Sizin için işi kötüsünü söyleyeyim: tuzum da kuru, param da çok zamanım da. Eğer ki sinirimi zıplatırsanız merak etmeyin 'dayım' da yedekte var. "
Bunu söylediğim de aynen şu tepkiyi verdi:
" Tamam, beyefendi"

Böyle adam gördüm mü, "sıçıttırırım".
Biliyorsunuz biraz ruh hastasıyım;)

Kedi kurtuldu mu çok şükür. (Tam üç hafta uğraştılar, üç hafta da ben evde elimden gelen pansumanı yaptım. Bu da tatmin olma derecem. :harika:

Scudo
  • Üzgün
Tepkiler: hasanben
Benim akıl tutulması dediğim şu, senin 20'de 1 boyutunda olan ve seni ısırabilecek bir canlı kovalıyor. Isırır diye, zorlu bir parkurda bas babam bas iniş yapmayı tercih ediyorsun. Bu, akıl tutulmasıdır. Hiç lamı cimi yok. İnersin bisikletten, hayvan ısırır sonra da hastaneye gider dikişini attırırsın. Böyle inanılmaz tehlikeli inip de boynunun her an çat diye kırılmasını riske etmezsin. Bu demek değil ki, köpek ısırsın ya nolcak. Stratejik düşünmekten bahsediyorum, kötünün iyisidir bu.

Benim akıl tutulması dediğim şu, senin 20'de 1 boyutunda olan ve seni ısırabilecek bir canlı kovalıyor. Isırır diye, zorlu bir parkurda bas babam bas iniş yapmayı tercih ediyorsun. Bu, akıl tutulmasıdır. Hiç lamı cimi yok. İnersin bisikletten, hayvan ısırır sonra da hastaneye gider dikişini attırırsın. Böyle inanılmaz tehlikeli inip de boynunun her an çat diye kırılmasını riske etmezsin. Bu demek değil ki, köpek ısırsın ya nolcak. Stratejik düşünmekten bahsediyorum, kötünün iyisidir bu.
Bu videoda sanırsam show amaçlı bir kurgu var

Dün oğlumla binerken, oğlum 22 aylık ve gidona monte ettiğim koltukta oturuyor. Sahil yolunda giderken bir Sokak köpeği kurt cinsi bize uzaktan baktı. Normalde korkmam ve kaçmam, biz yaklaşınca gözleri deli deli baktı ve dişlerini çıkartıp havlamaya başladı. Anında okkalı bir küfür ettim gayri ihtiyari bir şekilde. Geçtim gittim.

Köpek kovucu var 15 yıldır duruyor bir kere dahi kullanmadım. Yanıma bile almam. Ama oğlumla gezmelerde alacağım. Bir şekilde düşmemize sebep olsa hangi hayvan sever ne yapacak sorarım. Kimse ahkam kesmesin. Hayvanlara da zulüm etmemek lazım ama hayvanların da bizleri tehlikeye sokmamaları gerekir. O hayvanı şartlayan da muhtemelen başka bir iki ayaklı hayvandır belki ama ben o esnada yaşadığıma bakarım. Her iki taraf da kendini kollasın bence.

Bu konu uzar gider yıllarca ki yıllardır da bu ülkede problem olmaya devam eden bu sorun için kimse bir şey yapmıyor ölen ölsün ısırılan ısırılsın kafasında herkes ...

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
köpekten korkan gence kamyon çarpması haberindeki ekrem binak gencimizdir. maalesef hayat mücadelesini kaybetmiştir.

Herşeyde olduğu gibi Köpek meselesinde de toptancı yaklaşim hiç hoş değil.
Kopeklerde insanlar gibidir. Akillisi var, aptalı var. Uslusu var, pisikopatı var. Sokakta gördüğün her insana guvenmedigin için temkinli yaklasiyorsan. Bu mahlukatada öyle yaklasacaksin bizim avantajimiz onlardan akilli olmamız.
O zaman aklimizi kullanalim:
1.Köpek fobiniz varsa tedavi olun.
2.Köpeklerin toplu olarak terk edildiği yerlere yakalasmayin.
3.Saldirgan kopeğe arkanizi donmeyin, sakin kacmayin.(kopek yuzunden olan ölumler ve yaralanmalar kaçarken oluyor)
4.Köpek sizi gormeden siz köpeği gorduyseniz gürültü yapip sizi gormesini saglayin tepkisini gore hareket edin.
5.Bolgesini koruyan kopekler taş acısını bildigi icin yerde taş yoksa bile yerden taş aliyor gibi yapın.
6.Kırsalda evlere yaklasirken hızınızi düşürün, gözünüzu dört açın, kulaklikla müzik dinlemeyin, gurultü yapin.
7. Köpek sürusü ile karşilasirsaniz bisikletinizi siper edin. Alfa köpeği tespit edin onu yildirip üzerinde baskı kurun. Etrafiniz çevirmelerine müsade etmeden arkanızi donmeden yavaşca bolgelerinden çıkın.

Son düzenleme:
sokaktaki sahipsiz kalmış köpeklerin, alan ihtiyacı gözetilerek kafesler içinde değil korunaklı barınaklarda toplanması, kısırlaştırılması, bakımlarının yapılması ve tedavi edilmeleri, beslenmeleri ve uygunsa sahiplendirilmelerini organize edebilecek bir köpeksever nüfusu var ülkemizde. sadece organize olamıyorlar ve maddi destek verecek olanlar dolandırılmaktan korkuyor.

medeni batıdaki benzer çözümler genelde steril hücrelerde belirli sürelerde sahiplenilmeyen evcil hayvanların uyutulması yönünde. o kadar medeni olmasın ülkemiz, biraz daha sevecen olsun isterim. hadi abi sen organize et bu işi deseler en çekineceğim kişiler, """sözde""" köpekseverler. kırk bin tane eleştiri, kırk bin dereden su getirtecekler adım gibi eminim. yok arazi böyle, barınaklar şöyle, aman kısırlaştırma sen Allah mısın, verilen gıdalar sağlıksız pişir de ver gibi her daim karşılaştığım sorunların üserine bir de verdiğimiz parayı çarçur ediyor diye davalık olmak lazım. bizim köperseverler de, bizim 80 sonrası solcuları gibi. bilgi, görgü, niyet, okumuşluk, adanmışlık var ama hepsi bireysel ve örgütlenemiyor.

özetlersek, ölen gence Allah rahmet eylesin. köpek suçlu değil. pekiyi suçlu kim? birinin de dediği gibi, sokaklar ne çocuk doğurur ne de köpek. o zaman sokaklar mı sahipleniyor bu köpekleri de, böyle zor durumda, yerine göre sıcakta susuz, karda donda soğukta çaresiz, birisi bişeyler verirse tok vermez ise aç. sokak sahiplenmiyor köpekleri, istismarına göz yumuyor üstelik. sözde severlerle işim yok. onlar gösteriş için sevsinler yine. yarı aç köpek sevgi dilendiğinde geçerken 2 başını okşasın, huzur dolsun içi, tatmin olsun. asıl köpekseverler işe al atmayınca olmayacak hiç birşey. yapsın hökümat ile olmuyor besbelli. 41 yıldır hiç bir hökümat bu yaraya merhem olmadı. olamaz da.

Bu ülkede hala evladının karnını doyuramadığı için kendi canına kıyan. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı kendini yakıp öldüren esnaf varken. Yok köpcikler şöyle olsun, yok köpekçiklere böyle yapılmasın diyen Hayvan sevici zihniyeti anlamış değilim. Yahu zaten bunların %95 i klavye başında sokak köpeklerini kurtaran insanlar. En son ne zaman kapının önüne mama, su koydun desen cevap veremez. Arkadaşlar! Özellikle bisiklet sporcuları Hayvan seviciler tarafından koruma, bakılma sanılarak yapılan eylemler yüzünden gerçekten büyük tehlike altında. Bakın tekrar ediyorum. "Özellikle bisiklet sporcuları Hayvan seviciler tarafından koruma, bakılma sanılarak yapılan eylemler yüzünden gerçekten büyük tehlike altında" Ana yolda antrenman bir yere kadar yapılıyor. Köy yollarında bırakın saldırıp, ısırmaya çalışmayı. İnsanın önüne atlayıp takla atmasına, düşmesine sebep olan köpeğin haddi hesabı yok. Bakın herkes sizin gibi hobi bisikletçisi değil. Köpek görünce yol değiştirip, bisikletten inip önlem alınamıyor. Adam antrenmanını bölemiyor. BÖLMEK İSTEMİYOR!. Azda olsa köpekler kadar bu sporu ciddi bir şekilde icra etmek isteyen lisanslı sporcuların yerine kendinizi koyun. Bir sene yarışlar için emek sarf edip sonrasında kendinizi bilmez bir hayvan sevicinin yüzünden kaza geçiren bir sporcunun bunca emeğinin nasıl 5 saniye içinde çöpe gittiğini düşünün. Yahu bunu idrak etmeniz için illa o sporcu ile aynı acıları, hezeyanları mı yaşamanız gerekiyor. Hiç mi empati duygunuz yok.

Son düzenleme:
Bu ülkede hala evladının karnını doyuramadığı için kendi canına kıyan. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı kendini yakıp öldüren esnaf varken. Yok köpcikler şöyle olsun, yok köpekçiklere böyle yapılmasın diyen Hayvan sevici zihniyeti anlamış değilim. Yahu zaten bunların %95 i klavye başında sokak köpeklerini kurtaran insanlar. En son ne zaman kapının önüne mama, su koydun desen cevap veremez. Arkadaşlar! Özellikle bisiklet sporcuları Hayvan seviciler tarafından koruma, bakılma sanılarak yapılan eylemler yüzünden gerçekten büyük tehlike altında. Bakın tekrar ediyorum. "Özellikle bisiklet sporcuları Hayvan seviciler tarafından koruma, bakılma sanılarak yapılan eylemler yüzünden gerçekten büyük tehlike altında" Ana yolda antrenman bir yere kadar yapılıyor. Köy yollarında bırakın saldırıp, ısırmaya çalışmayı. Önümüze aylayıp takla atmamıza, düşmemize sebep olan köpeğin haddi hesabı yok. Bakın herkes sizin gibi hobi bisikletçisi değil. Köpek görünce yol değiştirip, bisikletten inip önlem alınamıyor. Adam antrenmanını bölemiyor. BÖLMEK İSTEMİYOR!. Azda olsa köpekler kadar bu sporu ciddi bir şekilde icra etmek isteyen lisanslı sporcuların yerine kendinizi koyun. Bir sene yarışlar için emek sarf edip sonrasında kendinizi bilmez bir hayvan sevicinin yüzünden kaza geçiren bir sporcunun bunca emeğinin nasıl 5 saniye içinde çöpe gittiğini düşünün. Yahu bunu idrak etmeniz için illa o sporcu ile aynı acıları, hezeyanları mı yaşamanız gerekiyor. Hiç mi empati duygunuz yok.
Hocam empati yapıyoruz. İşin aslı ben sokakta köpek beslemiyorum. Beslediğim kedilerden dolayı başıma gelen ukalalığın sınırı yok. Köpeklerden dolayı gece şehir içi sürüşlerini bıraktım ben. Sizi anlıyorum çok iyi.

Geçen bizim apartmanda bir komşu evine kedi almış, almış hayırlı olsun da bğtğn mahallenin kedilerini sabah öğle akşam apartmanın önüne toplayıp mama vermeler su vermeler falan. Apartman kokusu değişti birden. Aşağıdaki bir dükkanın boş olmasının da etkisi ile önü mesken edildi. Neyse WhatsApp grubuna yazdık, yapmayın şöyle kokuyor böyle oluyor dedik, bir kere alışırsam geçmez dedik. Aşağıda da bir iki kez karşılaştım. İlginç, eşi aşağıda 8-10 tas mama koyarken kendisi de camdan aşağı yemek atıyor. Tutamadım kendimi dedim madem bu kadar sevdalısınız açın kapınızı alın hepsini evinize besleyin, ama ortak alanda bu duruma sebep vermeyin dedim.

O gün bugundür ne mama koyan oldu ne de camdan atan.

Her şeyin bir yolu yordamı var. Hayvan sevmek başka beslemek başka gönüllü yardımsever olmak başka. Ama bazı insanlar bu durumu kalkan olarak kullanıp normalde hiç bir şekilde laf edemeyeceği durumda sana bana laf edebilme alanını kendine yaratıp suistimal etmekte. Aşırı olmayan durumlar rahatsız edici değil. Her iki tarafta da. Ama aşırısı hep rahatsız edici. Hayvansever aşırı hassasiyeti ne kadar rahatsız ise tam aksi yönde ölsünler canım ne var yani diyenler de bir o kadar ruhsuz geliyor.

Allah rahmet eylesin. Çok çok üzücü. Ne desem bilemedim ailesi sevenleri ne haldedir şimdi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bunlarımı sevicez düşünün ortalarında kaldığınızı

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Adam antrenmanını bölemiyor. BÖLMEK İSTEMİYOR!. Azda olsa köpekler kadar bu sporu ciddi bir şekilde icra etmek isteyen lisanslı sporcuların yerine kendinizi koyun.

Çok pardon, bisiklet sporunu ciddi şekilde icra etmek isteyince tüm dünyanın o sporcuya göre şekillenmesi lazımdı tabii ki de. İstemiyorlarsa ben hemen elçi olup pitbullar tarafından yönetilen Köpekler Birliğine bu bilgiyi geçiyorum. Antrenmanını bölmek istemeyen bisikletçilere saldırmasınlar.

Azcık aklınızı başınıza alın ya. Burada bir hayat yitmiş, gelip bunun üstünden demagojiyle köpek hayatı insan hayatından değersizdir fikrini yüceltmeye çalışıyorsunuz. Biraz utanma olur insanda.

Köpekler saldırır arkadaşlar, saldırmaya da devam edecek. Bunu değiştiremeyiz çünkü köpekler laftan anlayan canlılar değil. Sokaklardan köpekleri de şu an kaldıramıyoruz, öyle ya da böyle olmuyor yani. Laf anlamadığı için bir canlının yaşamına son verme hakkı da doğmuyor, öyle olsa Türkiyede ve Dünyada nüfusun %80'i giderdi zaten. Siz insan aklınızı kullanın, fobiniz olsa dahi köpek saldırısı olduğunda anlık panikle o saldırıdan çok daha büyük zararlar verebilecek hareketler yapmamak için kendinize hakim olun. Trafiğin olduğu yola fırlamayın, sağınıza solunuza bakmadan başka bir yola girmeyin, hızınızı arttırarak kaçmaya çalışırken risk almayın.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Sokaklardan köpekleri de şu an kaldıramıyoruz, öyle ya da böyle olmuyor yani.
Sizin gibi bu durumu kabullenenlerden dolayı başıboş köpek sorunu bitmiyor olmasın? Öyle "daha büyük zarar alacak hareketler yapmayın" gibi bişey yok. Bazı köpek var, alanından çıkmayan insanı kemiğine kadar parçalar. Hatta çıksa da parçalar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri