Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Adil ÜNALDI Kısırlaştırıp beslesek? Mahallede çokça kedi besleyen olduğu için, ben işin tutup kısırlaştırmaya götürme kısmıyla ilgileniyorum. Parasını 3-4 kişi aramızda bölüşüyoruz. Küpesiz köpekleri de belediye ekipleri alıp kısırlaştırıp aynı yere salıyor, ihbar edildiğinde.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Scudo
Korkma sokaklar temizlendi diye işiniz bozulmaz. Amerikada yüzlerce hayvan barınağı var. Tiktok çekip sahiplendirme yaparsın. Herkes mutlu olur.

(link) 2021 yılında sadece Türkiye'de köpek saldırısından dolayı 300 binden fazla kişi hastaneye başvurmuş ve 25 kişi yaşamını yitirmiştir.[4] Hastaneye başvuranların %50'sinden fazlasını 15 yaş altı çocuklar oluşturmaktadır. Bu vakalarda çeşitli derecelerde el, kol, bacak kaybı ve doku kayıpları; vücudun yüz, kafa, el kol gibi değişik yerlerinde ısırıklar rapor edilmiştir.[4]
kaynak linkini bıraktım isteyen okuyabilir.
Kim ne derse desin bir insansın hayatından bir çocuğun hayatından daha değerli olmaz bir köpek, tabiki onlarda can taşıyor. Eziyet edilip işkenceye maruz bırakılmaları duygusuz sadist insanlar tarafından yapılan şeyleri tasvip etmiyorum. Devlet gereken tedbirleri alması ve bu hayvanları denetim altında bir yerde tutması gerekir.

Sokak kopeklerinin kontrolsuz beslenmesi populasyonlarinda patlamaya neden oldu. Bu saatten sonra kisirlastirma ve barinaga alma sorunu cozemez. 10 milyon kopegi hangi barinaga alacaksin.
1932 yilinda Ataturk'un yaptigi gibi sayilarinin azaltilip kalanlarin sahiplendirilmesi (sahiplendikten sonra sorumsuzca davrananlarin en agir sekilde cezalandirilmasi) ve barinaga alinmalari gerekiyor.

Basibos kopek sorununu bu hale kendilerine "hayvansever" diyen insanlar getirdi.

Dün türeyip, bugün millete saplamaya çalışanlar. Biraz ağır olun da molla desinler.

Arkadaşlar sokaktaki köpek sayısı azalınca sizin duygu sömürünüz bitmiyor merak etmeyin, o yüzden rahat olun. Sadece sokakta köpek ısırmaları biticek.

Köpeklerin canı var da peki sivrisineklerin canı yok mu ? Madem hayvanseversiniz, onları niye öldürüyorsunuz ?
Köpekle sivrisinek bir mi diyecek olanlara:
İkisi de hayvan.
İkisi de bisikletlilere saldırıyor.
İkisi de ısırıyor.
İkisi de tehlikeli.
İkisi de ölümcül olabilir.
Biri sıtma, öbürü kuduz riski taşıyor.
Peki neden köpeğe gösterilen sevecenlik sivrisineklere gösterilmiyor ?
Bu ne menem bir hayvanseverlik.

Son düzenleme:
Kosu antrenmani yaptigimiz bir parkin girisinde kopek giremez diye levha olmasina ragmen ortam kari kiz dolu oldugu icin bu tipler kopeklerini oraya getiriyor.
"aaaaa ne seker sey, sizin mi? alin bu benim telefon numaram, aksam basbasa bir yemek yiyelim" diyecek bir kadinin hayali ile parkta donup duruyorlar.
Onlari gectim, hayvanlara yazik yahu 🙂

Kopek gezdirenlerin 40 yas ustu olanlari genelde (istisnalar elbette vardir) insanlardan nefret eden agresif, sosyopat tipler. Bunlarin 40 yas alti olanlari ise sadece cevresinden etkilesim almak icin kopek gezdiriyorlar.

Kopek gezdirenlerin 40 yas ustu olanlari genelde (istisnalar elbette vardir) insanlardan nefret eden agresif, sosyopat tipler. Bunlarin 40 yas alti olanlari ise sadece cevresinden etkilesim almak icin kopek gezdiriyorlar.
40 yaşında olup etkileşim derdi olmayanlar napıyor acaba? Köpeği gezdirmediklerine göre köpekleri tuvaleti evde yapıyor o zaman kediler gibi?

Her mahalleye özellikle köpek etini seven Çinli bir aile yerleştirsek ortalıkta sahipsiz köpek kalmayacaktır. Belediyeler de yenmesinde sakınca olmayacak köpeklere ekstradan bir küpe daha takıversin. Domuzun kesimlik hayvanlar sınıfına alınmasından sonra bir de köpekler bu listeye alınıversin ne olur yani. Nice kesimlik hayvanlar var, sezonunda spor amaçlı avlanılabilirliği olan hayvanlar da cabası. Evcil ya da kendi doğal ortamında insana zarar vermediği halde avlanması, kesimi serbest olan hayvanların yanında İnsana zarar verme potansiyeli yüksek olan hatta verdikleri zararlar raporlarla kesinlenmiş olan başıboş köpekler neden özel bir muameleyi hakedediyor olsun. Seven sahiplenir, eğitir, besler, zarar vermemesi için kontrolü altında tutar. Hadi diyelim ki hiç kimsenin sorumsuz, platonik sevgilerinden mahrum kalmasını, köpeklerin de ölmesini istemiyoruz o zaman çözüm barınak ve sahiplenmedir. İlla oldukları yerde kalsınlar derseniz gidin o köpekleri yerlerinde eğitip kimseye zarar vermeyecek hale getirin. Koyunun yavrusuna saldıran kurt için insanlardan merhamet istenemezken insanın yavrusuna saldıran köpekler için neyi gerekçe göstererek merhamet isteyeceksiniz?

Köpeklerin canı var da peki sivrisineklerin canı yok mu ? Madem hayvanseversiniz, onları niye öldürüyorsunuz ?
Köpekle sivrisinek bir mi diyecek olanlara:
İkisi de hayvan.
İkisi de bisikletlilere saldırıyor.
İkisi de ısırıyor.
İkisi de tehlikeli.
İkisi de ölümcül olabilir.
Biri sıtma, öbürü kuduz riski taşıyor.
Peki neden köpeğe gösterilen sevecenlik sivrisineklere gösterilmiyor ?
Bu ne menem bir hayvanseverlik.
Ahlakın estetik kaygıları vardır. Köpekler gelip sana sırnaşabilir, ama sivrisinekler sırnaşmaz.

Dünyada köpek popülasyonu olarak sayılı ülkelerdeniz. Nüfusa oranla en yüksek olan 2. ülkeyiz. Tek rakibimiz hindistan.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Gençler ve genç olmayanlar,

1. Açık ve net konuşun.
2. Kimi hedef alıyorsanız, nedeniyle birlikte yani alıntı yaparak yazın.
3. @sinancetinkaya gibi siyasi figürlerin arkasına saklanarak yazmayın.
4. @ilkercom ve @noyanyan gibi manipülatif davranıp başlığı sulandırmayın.
5. Saldırgan bir tutum varsa, ki olabilir, ilgili mesajı alıntı yaparak uyarın, şikayet edin veya karşı atak yapın ama dediğim gibi alıntıyla. Alıntısız korkaklar gibi yapmayın.
6. Bu veya başka bir platformda, herhangi birinin herhangi bir yetkisi, adı, sanı, o platformda geçirdiği süre, o platformdakilerle ilişkileri, veya bireysel yaşamında kendini nasıl gördüğü o kişiye başkaları üzerinde ekstra haklar tanımıyor. Bu temel gerçekliğin farkında olarak yazın. Bunun farkında değilseniz bir oturun düşünün. Farkına varamadıysanız forum dışında biraz zaman geçirin.
7. Mert numarası yapmayın. Ya mert olun ya da bırakın namertliğiniz çıksın meydana. Ki burada yazdığım veya yazmadığım birşeyden dolayı beni hedef alarak yazan biri varsa ve bu şahıs benim yazdığımı alıntılamamış veya beni etiketlememiş ise yaptığının korkaklık olduğunu aktarayım. Gördüğüm kadarıyla yazdığı şeyin fikirsel sorumluluğunu alamayacak derecede korkak pek çok kişi var bu başlık altında.
8. Çıkarım yapma yeteneği veya iradesi zayıf olanlar, hem iradeniz güçlüyken yazın hem de mantık ve felsefe gibi şeylerle ilgilenin ki çıkarım yapma yeteneğiniz gelişsin.

Sonuç

Bazı sokak hayvanları burada alıntı yapmadan, kişi etiketlemeden sağa sola sallayanlardan daha değerli.

Bunların muhtemelen cesareti yok. Davranış olarak sürü hayvanlarına benziyorlar. Benzetme yapacak olursak birin havlayınca diğerleri harekete geçiyor.

Sizin gibiler için yaşasın sokak hayvanları. Burada namert şekilde yazanlardan birinin başına bir iş gelirse, üzüleceğimi sanmıyorum. Halbuki ifade etmemiş olmama rağmen sokak köpekleri ve bahçeye konan köpeklere karşıyım. Ama hiç ifade etmeme rağmen bu anlamda bir fikrim varmış gibi yazan provokasyoncular oldu.

Bu başlıkta birkaç şey öğrendim.
1. Herkes cesur olamaz.
2. Herkes güçlü ve değerli bir karaktere sahip olamaz.
3. Herkes dürüst olamaz.
4. Herkes fikirsel anlamda er meydanına çıkamaz.
5. Bazıları korkaktır, kendini dahi savunamaz.
6. Bazıları korkaktır sadece sürüyle hareket edebilir.
7. Herkes beynini yeteri oranda kullanamayabilir.

Bu mesajıma rica ediyorum kimse beğeni vs. atmasın. Ben 100 tane de aklı yarım gelse, tek başıma alt ederim. Zaten fikirsel olarak çoktan alt ettim.

Konuyla ilintili şu anlamlı ifadeyi eklemeden bitirmiyim;

Anlayana sivrinek saz, anlamaya davul zurna az.

Anlamamaya devam Ortadoğu insanları.

Mesajlarınızın hepsini okumuyorum bu arada.

Korkaklığızın alameti olan alıntı yapmama ve etiketlememe huyunuzla gelin güvey olmaya devam edin. ;)

Ek: Ben bu ortama fikirsel düzeyimden ötürü fazlayım. O yüzden gelişmeye layık olmayan bazı insanlar nedeniyle hesabımı sileceğim. Adios gençler. Fikir düzeyi çölleşen ülkede daha da çölleşmeye devam. ;)

Adamın 24 mesajı var. 20 tanesi başka forum üyeleri ile tartışma üzerinedir. Bu arkadaşa yazmayın daha fazla bence. Mention bile atmayın, aman aman. Ölü taklidi yapalım belki gider. Zaten rumuz da bir acayip.

Oturun tartışmadaki yetersizliğiniz ile dalga geçin çocuklar.

Manipülasyon çabanız yetersizliğinizi kapatmak için olsa gerek.

Ek: Üstteki ayrı alttaki ayrı mesajlardır. @Adil ÜNALDI ve @Mete Can Karahasan'ın yazdığı mesajlar şikayet etmediğim halde silinince bu 2 ayrı mesaj otomatik olarak birleşmiştir.

Hahahaha hiç güleceğim yoktu.
Attığın ve silinen SS'le güldürdün beni @Adil ÜNALDI.

Unutma ki Türkiye'deki toplumun çok büyük bir kesimi köy kökenli.
Zaten şehirdeki problemlerin önemli bir kısmı da bundan kaynaklanıyor.

Köyünde sürü mantığıyla yaşamış insanlar şehirdeki bireysel dünyayı anlamakta zorluk çekiyor.

Bir laf var; bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış diye.

Buradaki kuyuya taşı atan deli @ilkercom oluyor. Yalnız konuya dahil olan diğerlerinin akıllı olduklarından şüpheliyim çünkü tam okuyup anlamadan yorumladılar.

Bu tartışmaya dahil olan herkes sağlıklı düşünebildiği bir zaman diliminde bu başlık altında dahil olduğum konuda neler yazdığıma ve aldığım karşılıkların yazdıklarımla tamamen alakasız olduğuna görürse zaten durum okuyanlar için ortaya çıkacaktır.

Nietzsche boşuna demiyor, "severim gözü pekleri; ama yeterli değildir kılıç ustası olmak darbeyi kime vuracağını da bilmeli!" diye.

Burada sürü mantığıyla hareket edip zorbalık yapmaya çalışan insanları bir kez daha gördüm.
Bu toprakların doğasında var galiba.
Ama ben sizin gibi zorbalık yapmaya çalışanlarla baş etmenin yollarını biliyorum.

Tek başıma da kalsam doğruya doğru, yanlışa yanlış derim. Ki ben tek başıma da kalmam. ;)
Burada yaptıkları manipülasyonlarla korkaklıklarını ve namertliklerini göstermiş olanlarla karıştırmayın beni.

Sureti haktan görünerek Türkiye'nin bu yüzünü tekrardan gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Burada içimi oymaya çalıştınız ama farkında olmadan katkılarınız oldu.

Muhtemelen fikirsel mağarama dönecek, herkesin yaptığı gibi huzurla yaşamaya çalışırken belki birçoklarının yapamadığı, yapmayı beceremediği veya gerekli görmediğinin aksine kendimi ve durumları ele alıp fikirsel dünyamı daha da genişleteceğim.

Size de tavsiyem doğru olanla olmayanı ayırt etmeniz yönünde daha fazla çaba göstermeniz.
Bunun için de duygusal değil rasyonel düşünmeniz gerekiyor Ortadoğu duygu ve düşünce dünyasında yaşayanlar.
Sonra demeyin bu ülke neden böyle diye.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Vay arkadaşlar...
Hep ezik ezik yaşarken - Neden bizim de bir Zizek gibi anlaşılması zor düşünürümüz yok?- diyorduk, o da oldu...

düşünce özgürlüğü çok değerlidir. insanlar genel hukuk prensipleri doğrultusunda görüşlerini dile getirsinler. Bence problem yok. Köpeklerden bende çok korkuyorum. Mart ve ekim aylarında yollarda çoğalıyorlar. Böyle durumlarda eğer saldırıyorlarsa bisikletten inip çok yavaş hareketlerle islik çalarak dostluk kurmaya problemi açmaya çalışıyorum. Toplatılmalarına gönlüm razı değil. Başka bir çözüm olmalı bu dünya sadece biz insanların mülkü değil.

Doğruhaber
Bu ölümün sorumlusu yok mu? Köpeklerin yüzünü parçaladığı çocuk hayatını kaybetti
Şanlıurfa'da, evlerinin önünde oyun oynarken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 6 çocuktan biri olan 2 yaşındaki Davut Sana tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra hayatını kaydetti. Kamuoyu soruyor bu ölümün sorumlusu yok mu?
bu-olumun-sorumlusu-yok-mu-kopeklerin-yuzunu-parcaladigi-cocuk-hayatini-kaybetti-fca34a3f.jpg
Bu olay yaşanalı uzun bir süre olmuş. Bir haber sitesinden alıntı. Bu şekilde toplumu ve insanların hayatını tehlikeye atacak bir hayvan sevgisi varsa ben hayvan sevmiyorum. Bu çocuk yaşasaydı, olayın psikolojik travma boyutunu hayatı boyunca üzerinden atamazdı. Yeri geldimi Avrupadan herşeye örnek veriyorsunuz, eğer bir hayvanı sahiplenen yoksa ve sokaklarda sorun teşkil edecekse ötenazi ediyor gelişmiş ülkeler, neden mi? Bir insanın hayatından daha önemli değilde ondan, bu konuda dahada baska birşey yazmayacağım. Umarım ailenizden ve sevdiklerinizden birinin başına bu başı boş hayvanlar yüzünden birşey gelmez.

Herkese iyi forumlar.

Anlamsız bir rumuzun arkasına sığınıp öfke patlamaları ile insanlara böyle uzun uzun laflar ettiğine göre çok büyük hayal kırıklıkların, başarısızlıkların olmalı. Muhtemelen yaşın da 50-55'i geçmiştir. Evet, ne yazık ki artık çok geç. O günler ve kaybettiklerin bir daha asla geri gelmeyecek. Fakat bunun tek sorumlusu sadece sensin. İnsanları yetersiz olduğu ve diğer şeylerle suçluyorsun Gerçek kimliğini ve başarılarını buraya yaz da biz de biraz feyz alalım. Uzman bir hekimden destek alarak en kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle.

Geçen gece Kumköy'den Uskumruköy'e giderken yolda ufak bir yaban domuzu ailesiyle denk geldim. Bence acilen toplatılmalılar.

Hayvansevmezsindir, korkarsın, kurtulmak istersin.
Hayvansevmezsindir, korkmazsın, kurtulmak kurtulmamak umrunda olmaz.
Hayvanseversindir, korkarsın, kurtulma yöntemlerine yüreğin elvermese de istersin.
Hayvanseversindir, korkmazsın, kurtulmak isteyenleri anlayıp eziyet edilmeden toplatılmaları için çabalarsın.
Hayvanseversindir, korkmazsın, kurtulmak istemezsin ve kurtulma yöntemlerine karşı çıkarsın.
Hayvansındır, korkma durumundan bağımsız bi şekilde gelir burda konunun ne olduğunu bile doğru dürüst anlamadan onla bunla laf dalaşına girip kavga çıkarırsın.

Tarafımızı seçelim :)

Dipnot: Gördüğüm kadarıyla konuda ironiden anlamayan arkadaşlarımız da mevcut maalesef, onlar için belirtmek isterim ki bu mesaj yoğun miktarda ironi içermektedir.

Bu sabah eski mudanya yolunda, Bursa'dan Mudanya'ya inerken net rakam olarak söylüyorum beş kere önüme köpek denk geldi. Son dört yıl y ağzımdaki düzlükte saldıranı bundan hariç tutuyorum. Ama işin en güzel yanı, dönüşte fındık kurdum gene bana yokuşta arkadaşlık etti. 😍

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri