Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Cevap hakkım saklı.

Bu başlığı fikir tartışmasından çıkarıp başka şeylere evirmeye çalışanlar büyük ölçüde başarılı olmuş gibi görünüyor. Bunlar muhtemelen kendilerince çeşitli sebeplere dayanarak zorbalığı hak olarak görüyorlar.

Şuan, doğru ve dürüst konuşma gayreti içinde olmayan bisikletforum zorbalarıyla uğraşmaktan keyif aldığımı aktarayım.

Yalnız boş boş atıp tutmalara bakınca, fikir tartışması denen şeye epey uzak oldugunuzu görüyorum.

Dolayısıyla, davranış olarak doğru ve dürüst olma kaygısı taşımayanlara fikirsel tokatlar savurmaya gerek var mı diye de ikilemde kaldım.

Ama sıkılmazsam, fikirsel dünyada size birkaç tokat daha savuracağım.

Doğru ve dürüst yazma gereksinimi hissetmeyenler yani manipülasyona girenler, o fikirsel tokadı iyi hissettikleri için kuyruk acısı yaşadılar diye yorumluyorum.

Size attığım ve atacağım fikirsel tokatları anlayıp anlamamak kapasitenize ve algı dünyanıza kalmış.

Herhalde benim de öğretmenlik yapasım gelmiş ama yol ve yordam farklı olabilir miydi diye de düşünmüyor değilim.

Akşam, eğer çok zamanımı almazsa bu başlık altındaki mesajlarımı gözden geçirip bu mesajımı güncelleyecek veya yeni bir mesaj göndereceğim.

Size tekrardan tavsiye ediyorum; korkmayın, cesur olun ama temelsiz iddialarda bulunmayın ki sözünüzün bir şerefi olsun.

Sözünün şerefi olmayan insanın şerefi olur mu diye de bir fikir jimnastiği yapalım.

Bu forumda ve bu başlık altında silinen tek mesajımda da belirttiğim gibi ölçüyü makul insanlar belirleyebilir.

Makul kılıfına bürünenler değil.

Scudo
Nereye ne yazmış bir yollarmısınız. Ona da bir dava döşeneyim. Avukatlarım böylelerinin parasını almayı seviyor.

Strava günlüğünüz altında bile böyle sağlıksız şeyler yazmış.

Gözlemlerini paylaşmak sağlıksız degil sağlıklı bir şeydir.

Kamusal/toplumsal alanda kişisel çıkarlarını korumak ve geliştirmek için manipülasyon yapan bencil bir kişilik için gereksiz yere savunmacılık yapıyorsun.

@ilkercom manipülatif davrandığı için, ifadeleri düzeltilmeye layık bir insan olmadığını benim açımdan yazdığı mesajlarla çoktan kanıtladı.

Sen de manipülasyona girişmişsin ama mücadeleni gerektiğinde tek başına verebildiğin için senin için henüz geç değil sevgili Türk köylüsü. (Silinen mesajına atıf)

Nereye ne yazmış bir yollarmısınız. Ona da bir dava döşeneyim. Avukatlarım böylelerinin parasını almayı seviyor.

Dava açacakmış ve bunun için başkasından bilgi istiyor. Huy olmuş galiba başkalarının emeğini sömürmek. Bir de avukatlarım diyor. Ben yemedim ama yiyene afiyet olsun.

Hodri meydan, biraz olsun şerefin varsa dava açarsın. :)

Facebookta okudum bisikletli arkadaştan köpek kovalayınca durup onları beslemek diğer bisiklet sürenleri kovalaması için ödül olmuyormuş onun için

Günümüz koşullarında çözüm olarak yanımıza fazladan yiyecek bir şeyler alarak köpeklere vermenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü hayvanlar yiyecek verince farklı davranıyor. Tabi ağırlık maliyeti olacaktır. fikir ayrılıkları elbette insanın doğasında vardır. bunları birbirimizden uzaklaşma sebebi olarak görmeyelim. hepimiz bisiklet severiz öyle değil mi.

Peki insanlar mecbur mu? Veya 30 40 km boyunca kaç köpeğe haraç verebilirsiniz ?
Yol kesenler köpek değil de insan olsa. Her yol kesene 100 lira versek nasıl olur ?

Bu işin çözümü bellidir. Almanya amerika ne yapıyorsa aynısını yapmalıyız. Kendimizi almanya veya amerika ile kıyaslıyorsak ( kıskanıyorlar bizi ) onlar gibi yasa koyacağız. Yok onlar hristiyan diyorsak suudi arabistanı örnek alalım. Onlar Türk değil arap derseniz azerbaycanı veya kırgızistanı hatta moğolistanı örnek alalım.

Ama kusura bakmayın sabah işe giderken zaten kendi kedilerime yiyecek verdim çıktım. Yanımda ekstradan birşey taşıyamam. Kaldı ki bu hayvanlar aç olduğu için saldırmıyor. Saldırmalarının bir çok sebebi var. Ve açlık bu sebepler arasında en alt sırada.

Peki insanlar mecbur mu? Veya 30 40 km boyunca kaç köpeğe haraç verebilirsiniz ?
Yol kesenler köpek değil de insan olsa. Her yol kesene 100 lira versek nasıl olur ?

Bu işin çözümü bellidir. Almanya amerika ne yapıyorsa aynısını yapmalıyız. Kendimizi almanya veya amerika ile kıyaslıyorsak ( kıskanıyorlar bizi ) onlar gibi yasa koyacağız. Yok onlar hristiyan diyorsak suudi arabistanı örnek alalım. Onlar Türk değil arap derseniz azerbaycanı veya kırgızistanı hatta moğolistanı örnek alalım.

Ama kusura bakmayın sabah işe giderken zaten kendi kedilerime yiyecek verdim çıktım. Yanımda ekstradan birşey taşıyamam. Kaldı ki bu hayvanlar aç olduğu için saldırmıyor. Saldırmalarının bir çok sebebi var. Ve açlık bu sebepler arasında en alt sırada.
ilker bey düşüncenize yanlış demiyorum siz bu şekilde düşünüyorsunuz. Size haksızsınızda demiyorum .Cari koşullar altında kendimce bir çözüm olarak bunu buldum. Sosyal olaylarda çözümler geniş skalaya yayılır. Tercihler hangisini uygulanacağını belirler. selamlar saygılar.

Teşekkür ederim. Art niyet olmadıkça her görüş tartışılır. Vaktiyle biz de denedik. Baktık ki başa çıkılmıyor vazgeçtik. Üstelik biz korktuğumuz için değil merhamet duygusuyla yaptık. Dağ başında hayvan açtır yazık günah dedik. Ancak bu kontrolsüz beslemeler köpeklerin sayısını arttırmaktan başka işe yaramıyor.

Kendim de kedi besliyorum. Semtte köpek de besledim. Komşular tatile vs gittiğinde haftalarca ben bakıyorum. Kontrolsüzce yola dökülen mama veya daha kötüsü çiğ etler çok ciddi toplumsal soruna yol açıyor. Bu yüzden prensip edindim. Kendim kontrolünü sağlamadığım, kısırlaştırmadığım ve en önemlisi birine zarar verdiğinde zararını da üstlenmediğim hayvana yiyecek vermiyorum. Verenleri de ikaz ediyorum. Yollara kontrolsüzce kasa kasa çiğ et dökmek hayvanseverlik değil , psikolojik bir rahatsızlığın belirtisidir.

Kaldı ki bu hayvanlar aç olduğu için saldırmıyor. Saldırmalarının bir çok sebebi var. Ve açlık bu sebepler arasında en alt sırada.
Yani 50 küsür sayfalık mesaj var mutlaka yazılmıştır diye tahmin ediyorum ama yazmış olanların affına sığınarak tekrar yazmak isterim. Aslında bu hayvanların bir çoğu "saldırmıyor". Hayvanın içgüdüsü bu, bi şey bulup peşinden koşması lazım. Tabi bunun içinde bölgesini korumak gibi içgüdüler de var, ha keza beslenirken denk geldiğinizde besinini koruma içgüdüsü, direkt ona doğru yaklaşıyorsanız mesela kendini koruma içgüdüsü, gibi doğal davranışları var bu hayvanın. Dediğiniz gibi aç olduğu için sizin peşinizden koşan köpek nadir bulunur ki o da sizi yemeyi değil muhtemelen daha önce bir insan tarafından beslendiği için sizin de onu besleyeceğinizi düşünüyordur.

Bazıları oldukça vahşi ortamlarda yetişmek durumunda olduğundan güçlü olanları hayatta kalıyor ve evet sizi bölgesine ve kendisine bir tehdit olarak algılayıp koşulsuz saldırmaya çalışıyor olabilir; baya korkutucu da oluyor gerçekten bu tipler. Kendinize hızla uzaklaşabilmek için bi mesafe oluşturabilmek adına bi şeyler (yemek değil) fırlatabilirsiniz ters yöne biraz uzağa doğru, onun ne olduğunu algılayıp tekrar sizin peşinize düşmeye çalıştığında bölgesinden bir miktar daha uzaklaşmış olduğunuzda muhtemelen kovalamayı bırakacaktır. Ha yine kaçmayanlar da oluyor, bu durumlarda da başlıkta yazanın aksine bisikletten inip bağırarak üstlerine koşmayı tercih ediyorum. 20 yıldır istisnasız envai çeşit köpek üzerinde denediğim ve %100 başarı oranı sağlamış bir yöntem olduğuna emin olabilirsiniz. Hızınızı alamayıp hayvanı dövmeye, ısırmaya falan kalkarsanız ne yaparlar onu bilemiyorum yalnız, kontrolünüzü yitirmemek önemli.

Siz köpek yetiştirirken insanlarla tanıştırmayınca 6-8 haftadan sonra nasıl hayvanda antisosyal bozukluk gelişiyorsa bu hayvanlarda da aynısı var. Konuyu pazarlık konusu etmeyelim, bu köpekler sosyalleşemedi, onun için bekçi köpeği gibi oldu. İnsan içinde yaşayamazlar, zaten o nedenle toplatılmaları gerekiyor.

Yani 50 küsür sayfalık mesaj var mutlaka yazılmıştır diye tahmin ediyorum ama yazmış olanların affına sığınarak tekrar yazmak isterim. Aslında bu hayvanların bir çoğu "saldırmıyor". Hayvanın içgüdüsü bu, bi şey bulup peşinden koşması lazım. Tabi bunun içinde bölgesini korumak gibi içgüdüler de var, ha keza beslenirken denk geldiğinizde besinini koruma içgüdüsü, direkt ona doğru yaklaşıyorsanız mesela kendini koruma içgüdüsü, gibi doğal davranışları var bu hayvanın. Dediğiniz gibi aç olduğu için sizin peşinizden koşan köpek nadir bulunur ki o da sizi yemeyi değil muhtemelen daha önce bir insan tarafından beslendiği için sizin de onu besleyeceğinizi düşünüyordur.

Bazıları oldukça vahşi ortamlarda yetişmek durumunda olduğundan güçlü olanları hayatta kalıyor ve evet sizi bölgesine ve kendisine bir tehdit olarak algılayıp koşulsuz saldırmaya çalışıyor olabilir; baya korkutucu da oluyor gerçekten bu tipler. Kendinize hızla uzaklaşabilmek için bi mesafe oluşturabilmek adına bi şeyler (yemek değil) fırlatabilirsiniz ters yöne biraz uzağa doğru, onun ne olduğunu algılayıp tekrar sizin peşinize düşmeye çalıştığında bölgesinden bir miktar daha uzaklaşmış olduğunuzda muhtemelen kovalamayı bırakacaktır. Ha yine kaçmayanlar da oluyor, bu durumlarda da başlıkta yazanın aksine bisikletten inip bağırarak üstlerine koşmayı tercih ediyorum. 20 yıldır istisnasız envai çeşit köpek üzerinde denediğim ve %100 başarı oranı sağlamış bir yöntem olduğuna emin olabilirsiniz. Hızınızı alamayıp hayvanı dövmeye, ısırmaya falan kalkarsanız ne yaparlar onu bilemiyorum yalnız, kontrolünüzü yitirmemek önemli.

Ben zaten köpekten korkmuyorum. 4-5 tane kangalın içine girer çıkarım. Sıkıntı şu ben kulaklığımı takmış kendi halimde sürerken yandan habersizce saldıran köpeğin eğitimi , geçmişi karnı aç mı çok önemi yok. Günün sonunda hastaneye gidip aşı olmak, hatta aşı tuttu mu , kuduz olur muyum? düşünmek istemiyorum. Diğer yandan 12 yaşında çocuk bu konunun uzmanı olmak zorunda değil. Evime sağ salim dönebiliyor mu ona bakarım. İstiyorum ki devlet bu konuyu çözsün. Biz çözmek zorunda kalmayalım.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve Umur Bora
Günümüz koşullarında çözüm olarak yanımıza fazladan yiyecek bir şeyler alarak köpeklere vermenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü hayvanlar yiyecek verince farklı davranıyor. Tabi ağırlık maliyeti olacaktır. fikir ayrılıkları elbette insanın doğasında vardır. bunları birbirimizden uzaklaşma sebebi olarak görmeyelim. hepimiz bisiklet severiz öyle değil mi.
Asla bir önceki yorumumu görmediniz sanırım

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Sözde hayvansever görünümlü olup hayvanlara en büyük zararı veren bu güruhun 35+bayanları genellikle hiç evlenmemiş,evlenememiş,bir sevgili,eş,partner yerine köpekleri koymuş kişilerdir. Bu genellemenin %99u doğrudur. Erkek canlılarının da çok büyük kısmı "düşer be belki"diyerek veya etkileşim,beğeni almak uğruna bu triplere girerler.Yorumun başında da belirttiğim gibi bu kişiler sözde hayvanserlerdir,gerçek hayvanseverlere söz söyleme cüretim asla olamaz.Köpekler sokakta olmamalıdır.Dünyanın bana göre en aptal milleti Hindistan'ın ardından 2.sırada olmamız kabullenemez

Sözde hayvansever görünümlü olup hayvanlara en büyük zararı veren bu güruhun 35+bayanları genellikle hiç evlenmemiş,evlenememiş,bir sevgili,eş,partner yerine köpekleri koymuş kişilerdir. Bu genellemenin %99u doğrudur. Erkek canlılarının da çok büyük kısmı "düşer be belki"diyerek veya etkileşim,beğeni almak uğruna bu triplere girerler.Yorumun başında da belirttiğim gibi bu kişiler sözde hayvanserlerdir,gerçek hayvanseverlere söz söyleme cüretim asla olamaz.Köpekler sokakta olmamalıdır.Dünyanın bana göre en aptal milleti Hindistan'ın ardından 2.sırada olmamız kabullenemez
Bu kadar mi benzerlik olur 🙂
Kosu antrenmani yaptigimiz bir parkin girisinde kopek giremez diye levha olmasina ragmen ortam kari kiz dolu oldugu icin bu tipler kopeklerini oraya getiriyor.
"aaaaa ne seker sey, sizin mi? alin bu benim telefon numaram, aksam basbasa bir yemek yiyelim" diyecek bir kadinin hayali ile parkta donup duruyorlar.
Onlari gectim, hayvanlara yazik yahu 🙂

Kopek gezdirenlerin 40 yas ustu olanlari genelde (istisnalar elbette vardir) insanlardan nefret eden agresif, sosyopat tipler. Bunlarin 40 yas alti olanlari ise sadece cevresinden etkilesim almak icin kopek gezdiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Geçen gece Kumköy'den Uskumruköy'e giderken yolda ufak bir yaban domuzu ailesiyle denk geldim. Bence acilen toplatılmalılar.
Bir tarafta insan eli ile üretilen ve çoğaltılan, parazit gibi yaşayan, popülasyonu doğal sınırları insan zorlaması ile aşmış bir tür; diğer tarafta ise doğada kendi başına yaşayan, yaşam alanı insanlar ve köpekli insanlar tarafından tehdit edilen yabani bir hayvan... Sizce bu karşılaştırmanız ve yaptığınız straw man argümanı adil mi? Olay dediğiniz gibi "bir köpek saldırdı o zaman tüm köpekleri yok edelim" basitliğinde mi?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ahmet1914
Bir tarafta insan eli ile üretilen ve çoğaltılan, parazit gibi yaşayan, popülasyonu doğal sınırları insan zorlaması ile aşmış bir tür; diğer tarafta ise doğada kendi başına yaşayan, yaşam alanı insanlar ve köpekli insanlar tarafından tehdit edilen yabani bir hayvan... Sizce bu karşılaştırmanız ve yaptığınız straw man argümanı adil mi? Olay dediğiniz gibi "bir köpek saldırdı o zaman tüm köpekleri yok edelim" basitliğinde mi?
Gerçekten yaban domuzlarının toplatılmasını istediğimi mi düşündünüz acaba, ironi vardı o mesajda ama..?

16910694102495744622053208239465.jpg
Bu köpek küpeli bir sokak köpeği. 5 - 6 yıldır gezer dolaşır aynı AVM nin önüne gelir. Hatta AVM nin içinde yatar, fotodaki gibi. Zaman zaman otoların veya motosikletlerin dönen tekerleklerine saldırır ama bugüne kadar bir çocuğa veya mazbut bir insana saldırdığını duymadım görmedim. Alkolik veya berduş kılıklılara hırlar. Seferihisar'ın adeta maskotudur.
Tamam ben de köpekler saldırsın veya denetimsiz dolaşsın istemem de şimdi bu ve buna benzer köpekleri sırf sahipsiz sokak köpeği, bugüne kadar saldırmadıysa bundan sonra saldırır vb gibi düşüncelerle zehirlemek de vicdansızlık olur.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Dostum bir defa şunu anlayın biz köpek zehirlemiyoruz. Birşey yapılacaksa devlet yapacak bunu. O kısımda bir netlik oluşsun. İllegal hiç bir harekete olumluk bakmayız tasvip etmeyiz. Bilmem kaç yaşına gelmiş adamlarız elimizde değnekle köpek koşturacak halimiz de yok.

Köpeğe gelince AVM içine girmesi hijyen açısından uygun değil. AVM içinde yiyecek içecek açık vaziyette, hatta giyim kuşam firmaları da ambalajsız sergiliyor. Bu tip hayvanlar üzerinden de başı boşluğun meşrulaştırılması hiç doğru değil.

Örnek almanya veya amerika : bu köpek AVM içine giremez, serbest gezemez. Devlet alır barınağa koyar. İlan yayınlar isteyen alır , sahiplenir. Kayıt altına alınır. Ve köpekten mesul olur. Belli süre sonra almıyorsa köpek uyutulur. Bu köpek insana saldırır mı , saldırmaz mı devlet onu düşünmez.

Gerçekten yaban domuzlarının toplatılmasını istediğimi mi düşündünüz acaba, ironi vardı o mesajda ama..?
Evet ironi olması üzerinden yazdım zaten. Yaban domuzları üzerinden benzetme yaparak köpeklerin toplatılmaması gerektiğini söylüyorsunuz. Ben de bu iki hayvanın statülerinin ve güncelde bize yaşattıklarının aynı olmadığını, domuzları toplamanın absürd olmasının köpekleri toplamamak için iyi bir savunma olmadığını size açıklamaya çalıştım.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri