Üste paylaşılan habere göre belediye bu yıl sadece 100 hayvanı kısırlaştırmış, bazı kaynaklara göre 10.000.000+ nüfusunu geçen sokak köpeklerini için en az 9.999.900+ eksiğimiz var demektir. Kısırlaştırma ücretlerinin de ortalama 1000 TL civarı olduğu düşünülürse 10.000.000.000 TL gibi bir rakamla bu sorunu çözme ihtimalimiz var, Asya ülkelerinin başaramadığını belki başarabiliriz.
Umarım hiç bir bisikletçi, turist, çocuk ve yaşlının, hiç bir insanın ve güçsüz köpekler dahil hiç bir hayvanın, kedinin, kaplumbağanın başına daha çok zarar gelmez. Bir gün önce 100 km kadar araçla yol yaptım, yola atlayan ve atlamış 3 köpek gördüm, köpeklerin hiç biri de bu durumu haketmiyor.
Bu konu niye bu kadar uzamis anlamadim. Kopek var kopek var. O anki durumu analiz edip hareket etmeniz gerekiyor iste. Birisi öldü diye kopekten kacma yada baska birisi gecerken kopekler hic bi sey yapmadi diye rahat rahat pedallama genellemesi sacma olmus.
Benim yasadigim yerdeki kopeklerin hic birisi motor yada bisiklete saldirmiyor ama ben yine de guvenli bi mesafeden gecmeye ozen gosteriyorum. Kopek sonucta ve siz davranislarina vakif degilsiniz.
Kacmayin sevin diyen arkadaslarin da bizim koy meydaninda kasaplarin etle besledigi sokak kopeklerini gormesi gerekiyor bence. Acaba o kopek havlamaya baslasa durup severler mi?
Bu konu bu kadar uzamış çünkü her gün bir ısırılma sorunu yaşanıyor, iki gün önce kendini koruyabilecek bir bisikletçi yaralandı, ameliyata alındı.
İnsanlar 40km hızla giderken durumu analiz edip karar almak, bisiklet sürerken, yürürken, koşarken, gece yürüyüş yaparken kendini korumak zorunda değil. Çocuk, yaşlı, güçsüz ve korkan insanları, kadınları ve erkekleri, diğer hayvanları, güçsüz köpekleri de düşünmek gerekiyor.