Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
@lealtad

Umarım bir köpekle bu şekilde bir mücadeleye girmek durumunda kalmazsınız hiç, ancak bu yazdıklarınızı yaparsanız elleriniz, kollarınız ve hatta kafa/boyun/yüz bölgeniz ciddi anlamda yara alabilir. Köpeğin boyun ve vücudunu döndürebilme oranı gayet fazladır, rahatlıkla U şeklini alabilir anlık olarak. Hatta dönme yeteneğini çok kısıtladığınız zaman sırtını yere çevirip yatayda elde edemediği pozisyonu dikey pozisyonda elde eder. Köpekler kendi arasında kavga ederken de genellikle boyun çevresinden kavradıkları için köpeklerde bu hareket neredeyse refleks halini almıştır. Ayrıca o bölgelerdeki deri fazlaca esnektir yani siz tuttuğunuzda bile köpek 20-30 cm hareket imkanına sahip olur.

Böyle bir durumda köpeğe karşılık vermeye gerçekten mecbur kalırsanız -örneğin sizi ısırmış ya da ciddi olarak ısırmaya çalışıyorsa- ilk yapmanız gereken burnuna sertçe vurmaktır. Köpeklerin vücutlarında en fazla sinir olan bölgelerden biri burundur ve oraya aldıkları darbeler gerçekten acı hissetmelerine sebep olur. Bunun dışında aslında başka pek bir seçeneğiniz yok. Kafa bölgesine herhangi bir darbe vurmaya kalkmayın çünkü vücutlarındaki en sağlam yerdir, yumruğu tekmeyi bırakın sopayla vursanız bile zarar verme ya da korkutma şansınız çok düşüktür. Köpek hiçbir şekilde durmuyor ya da geri çekilmiyorsa da tutmayı deneyebileceğiniz tek yer kulaklarının alt bölgesi ve yanaklardır. Arkadan ve iki tarafı birlikte olarak tutarsanız ancak hareketi engelleyebilirsiniz, bu da size nefes almak için biraz zaman kazandırır.

Bunları yazıyorum ancak %99.9 oranda hiçbirine ihtiyaç kalmadan bu durumlar sona erer. Sizin de dediğiniz gibi doğadaki en tehlikeli ve acımasız varlık insandır, ve diğer hayvanların çoğu bizi uzak durulması gereken dev yaratıklar olarak görür.

• Beğen
Tepkiler: caesar
@9magiko
İşte yanlış sırt bölgesini tutmak biliyorum am o an ki durumda soğukkanlı olup doğruyu yapmak zor iş herkesin harcı değ . Umarım hiç kimse bu ratteye gelmez

@Fırat Y.

Bahçeli bir yerin kapısından geçerken kapının açık ve köpeğin salık olduğunu gördüm. Köpek bana doğru koşturunca durdum. O an neden inmediysem inmedim bisikletten. Sol ayak yerde sağ ayak pedalda, köpek de sağdan gelirken 2 m kala durdu. Sahibi de oralardaymış. Köpeği tutayım diye anlık bir hamle yapınca köpek de beni tutmak için anlık bir hamle yaptı. Ayakkabıdan yakaladı beni. Refleksle geri çektim ve bisikleti köpekle arama aldım. O ara kapıdan içeri kaçtı zaten. Dişleri ayakkabıyı sadece dış kısımdan yırtmıştı etime gelmemişti ama çene basıncını hissetmiştim. Sahibi yanında olan köpeklere karşı daha temkinli olmak lazım. Kendi köpeklerimden de biliyorum, daha fazla saldırıyorlar koruma bahanesiyle.

köpek kovucu sinyal cihazları var onlardan deneyen var mı?

İrlandalı bir arkadaşım var, dünyayı dolaşan biri. Portekiz ve Türkiye'de gördüğü köpeği gezdiği diğer ülkelerde görmemiş.

@emir yakup bulut
İngilizce konuşunca daha soğukkanlı hissediyorum, ekstra motivasyon sağlıyor bana. ;)

bisiklet kullandıgım yerde köpekler var nasıl yapıp uzaklaştırırım

Onları beslersen bir şey yapmazlar alışırlar sana.

uzaklaştırmana gerek yok baktın peşine koşuyorlar dur ve yavaşca yola devam et kovaladıklarında kaçarsan ısırırlar benim arka tekeri dişlemişlerdi :D
korktuğunu hisedebiliyorlar kormadan sakince yola devam et yanına gelirse dur sadece

@ademprlk

Uzaklaştırmak için hiçbirşey yapamazsın. Ama kendin onlardan uzaklaşabilirsin. Köpek seni kovalamaya başladığında bisikletinden inip bisikletini elinde götüreceksin. Köpeğin alanından çıkınca tekrar yoluna devam edersin. Köpekler dönen tekerleklere saldırıyor.

çk basit..dur bisikletten in yerden taş alırmış gibi yap hatta bulursan al bulamassan atarmış gibi yap köpekler aynen tornistan.

alan koruma ise sıkıntı olmayacaktır. çoban köpeği ise tereddüt etmeden üstünüze atlayıp sizi parçalayabilir değil parçalayacaktır. çoban köpeklerinden kati surette uzak durun. boş beleş havlamazlar, peşinizden koşmazlar önce sizi keskin gözlerle süzerler ondan sonra sürünün güvenlik sınırları ne ise onu aşmanızı beklerler. yani o size değil siz ona gidersiniz. sınırı aştınız mı işte sizi ondan kurtaracak tek kişi sahibidir.
bakışlarından yolunuzu değiştirmeniz gerektiğini zaten anlarsınız. öyle durayım, dur şunu seveyim aman mazallah. sakata gelirsiniz. bekçi ve alan koruma köpekleri gibi değillerdir dikkat ediniz.
çoban köpekleri öldürme odaklıdır, alan koruma-bekçi köpekleri daha çok caydırma ve uzaklaştırma amaçlıdır.

Durman Yeterli. Dur , Bisikletten in, Bisikleti köpek ile arana al. Saldırmaları duruyor bisikletten inince.

Şimdi bu konunun ucu çok açık;

Misal benim bisiklet sürdüğüm yerde ki köpekler sırf eğlence için kovalıyor. Sürekli kaçıp duruyordum geçenlerde gücümün tükendiği zamana denk geldi. Durdum bekledim mecburiyetten. Köpek resmen üzüldü 'Ne duruyorsun kaçsana' der gibi baktı ve döndü arkasını. Ben sürmeye başlayınca tekrar koşmaya başladı...

Şimdi ben buna dayanarak 'Bişey olmaz durun ve bekleyin.' desem bendeki senaryoyla hiç ilgisi olmayan bir acı son ile de karşılaşabiliriz.

Biraz analiz yeteneği devreye giriyor burada, kimisi gerçekten saldırı amaçlı kovalıyor, kimisi maksat spor olsun, kimisi de dostlar alışverişte görsün...

Siz kendinizi tehlikeye atmayacak şekilde niyetlerini anlamaya bakın derim.

Bunun bir tek cevabı yok, köpek dediğin türü, kişiliği, çeşitli huyları olan bir canlı.

Misal bekçi yada çeşitli nedenlerle bir bölgeyi savunan köpeğin bölgesine girdiysen bölgeyi terk edene kadar ısırma ihtimali var, çoban köpekleri sürüleri yakındayken süper agresif, sürü yokken hımbıl oluyor, av köpekleri çok havlayıp hiç ısırmıyor gibi

Sokak köpeğinin ne yapacağını kestirmen zor. Oyun oynamak isteyen veya tekerleğe sinirlenenler için yukarıda arkadaşların yaptığı öneriler işe yarayabilir ama psikopatına denk gelirsen öyle yada böyle ısırabiliyor. Geçenlerde Eskişehir'de kendilerini düzenli olarak besleyen bir kızcağızı parçaladılar mesela. Psikopatını geçtim normali bile oyun oynarken heyecanlanıp ısırabiliyor.

Sözün özü, başıboş sokak köpeği olduğunu bildiğin yerlerde çok takılma. Eğer düzenli olarak kullanman gereken bir rotaysa ve saldırıyorlarsa belediyeye haber ver.

"durun ve sevin" önerilerine kanmayın, her köpeğin tepkisi farklı oluyor.
bir arkadaşım, kendisini kovalayan köpek görünce kaçmamış durmuş ama yine de köpek ısırmış.

benim yöntemim;
- yattığı yerde sağa sola bakınan "tek" köpek görürseniz fazla önemsemeyin, sakin sakin geçin ve uzaklaşın.

- ayakta ne yapsam kime bulaşsam diye bakınan "tek" köpek görürseniz, durun, bisikletten inip yürüyerek sakin sakin geçin ve uzaklaşın.

- ayakta herşeye ilgi gösteren koşturan bir "sürü"ye denk gelirseniz geri dönün yada yolunuzu değiştirin. aralarından geçmek gibi bir hataya düşmeyin.

Geri