Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Benim karşıma köpek çıkınca sakin bir şekilde, hızlanmadan yavaş yavaş pedal çevirerek o bölgeyi geçiyorum, çoğu köpek koruduğu bölgeden çıkıncaya kadar havlayarak beni kontrol etmekle yetiniyor. Daha saldırgan bir köpekle karşılaşırsam (geçmişte başıma geldi) bisiketten inerim. Bisikleti köpekle aramda tutarak o bölgeden uzaklaşırım. Özellikle insanlara karşı saldırganlaştırılmış bir köpekle şimdiye kadar karşı karşıya kalmadım. En fazlası, bağlı olduğu araziyi koruyan kangalla karşılaştım.
Bu arada kangallar en tehlikesiz köpek türlerinden biridir, çünkü en son çare olarak ısırmaya başvururur. (Benim evimde de 2 yaşında dişi bir kangal var, çocuğumun okulun bahçesinde bulup getirdiği küçücük yavru, koca bir kangal oldu:))
Bu arada, köpekleri hem çok severim hem de çok korkarım, daha önce sıradışı bir durumda, çiftlkte baktığım köpeklerden biri beni ısırdı.
Köpeklerle ilgili en zor durum, bir grup köpeğin birbirini gaza getirerek saldırmasıdır. Bu durumda da bisikletten inip o bölgeyi seri bir şekilde geçmek gerekir.
Bu arada her zaman üstümde iyi bir çakı vardır, zor durumda korumasız kalmak istemem. Şehir içinde yaşamıyorum, ıssız yerlerden bisikletle, bazen de yürüyerek geçmek zorunda kalıyorum. Yıllarca lazım olmaz, bir kez gerekir, o zaman yanımda olması gerekir diye düşünüyorum. Ama o son çaredir, saldırı için değil savunma içindir.
Köpek veya başka bir canlı bize zarar vermeden biz ona zarar vermemeliyiz.
Herkese sevgiler saygılar.

Scudo
Arkadaş sürekli belirtmiş bu köpekler öyle taşla kaçacak köpeklerden değil diye.Belli ki kendine göre bir şeyler biliyor.O vakit ya bisikleti bırak hocam ya da biber gazı.

Artık bisikletimi şehir içinde kullanacağım şehir dısınada motorla gideceğim malesef rahat yok çunku işinn ilginç yanı şu Gaziantep te çok kopek inanın tonla maraşta daha 1 tane olsun görmedim...

Ayrıca doğuştan insan dostu tek hayvan köpektir o hayvan gerçek anlamda saldırıp ısırıyorsa ya eğitimli ve sahiplidir diye düşünüyorum

Düşünceleriniz için saygı duyuyorum. Bugün basımdan kotu bir olay geçti onun için en az 7 - 8 tane grup olarak kovaladıkar taş atan arkadaşlar ? Neredesiniz şimdi demi taş atacaksınız!

İtle kopekle cuvala girilmez...

@sergen27

turlarda yüzlerce köpek tarafından kovalanmışımdır istisnasız bir tanesi bile ben durup bisikletten indikten sonra beni kovalamadı, senin köpeklerle karşılaştığında yanlış yaptığın bir şeyler var belli ki o yüzden kovalıyorlar. bunu bir oyun olarak düşün kaçmaya çalışırsan peşini bırakmazlar doğası böyle hayvanların, şans ver onlara. sırf bu yüzden köpekleri katletme hakkını kendinde görmen de ayrıca üstünde durulması gereken bir konu, kutsal kitapların arkasına sığınıp da günah değilmiş demek bu hakkı sana vermez, eğer ki köpekle karşılaştığınızda mantıklı davranacak cesareti kendinde görmüyorsan lütfen köpek çıkma ihtimali olan yerlerde bisiklete binme, hayvanları rahat bırak.

dazer köpek kovar denemekte fayda var / beraber pedalladığımız arkadaşımda var çok başarılı işimize müthiş şekilde yarıyor / 7 m çapta aktif olarak kullanılabiliyor /
internetten alınabiliyor...

Bolu'da çok sayıda tavuk çiftliği ve bu çiftliklerin atıklarıyla beslenen yüzlerce köpek olduğu için nereye gitseniz karşınıza köpek çıkıyor. İnsan bir süre sonra köpeğe bakıp nasıl davranması gerektiğini öğreniyor. Bazen hiç inmeden devam ediyorum bazen inip normal adımlarla devam ediyorum bazen ise ben de köpeğe bağırıyorum.

Çoban köpeklerini görünce hiç tereddüt etmeden bisikletten inip çobana seslenmeniz gerekir. Bazı dangalak çobanlar sizi duymazdan gelebilir. Bu durumda inip tam tersi istikamette yürümeye başlayın. Köpek size bir süre eşlik edip bir süre sonra peşinizi bırakacaktır. Henüz havladıklarını duymadım bakışlarıyla size ne yapacağınızı anlatıyorlar. Gerçekten çok efendi ve akıllı canlılar.

Bolu'da kümeslerin yakınında kümelenmiş onlarca köpekle karşılaşmanız da oldukça normal bir durum. Eğer köpekleri geç fark ederseniz açıkçası ne yapacağınızı bilmiyorum. Biz şimdiye kadar hep önceden fark edip geldiğimiz gibi geri döndük.

Yol bisikleti ile hızlı giderken yandan fırlayan köpeklere genelde bağırıyorum köpekler neye uğradığını şaşırıp peşimi bırakıyor.

@Oğuzhan Y.

Aklıma bu tavuk çiftlikleriyle ilgili bir anı geldi. :)
Bir gün bisikletle bir tavuk çiftliğinin önünden geçiyorum... Çiftliğin bazı kısmında teller var bazı kısmında da duvar var. Öndeki yola bakan tarafta da duvar arasında eni uzun ama boyu belimden daha kısa bir kapı var. Kapıya gelene kadar hiç köpek sesi falan duymadım. Tam kapının yanından geçerken içeriden bir köpek çıktı kapıdan atladı bir anda dibimde bitti. Tırstım tabi bir anda öyle çıkınca. Bisikletin üzerinde arka tarafa dönerek "Ne var len ne havlıyosun" diye ben de ona bağırdım. Köpek heykel gibi dondu kaldı yolun ortasında. Sanki "aaa korkmadı benden, hayret" der gibi... :) Hatırladıkça gülerim hala. :)

Bu arada çoban köpekleri efendi ve akıllıdır ama bizzat arabayla giderken denk geldi, test ettim; saatte 50-55 km hızla koşabiliyorlar. Normal zamanda miskin miskin yattıklarına aldanmayın. Kendim de kangal besledim, tehlikeli olunca öyle böyle değildir... Dediğiniz gibi hemen çobana seslenmek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
Ben köpekten vs. korkmam ama hafif bi önlem mahiyetli tedirginde olmam değil açıkcası. Geçen gün imrahor yolunda bi deneyeyim bakayım dedim (yolu bilen bilir) saldırıyorlar mı diye, yolda en az 50 tane köpek gördüm, grup halinde ve tek tek olmak üzere hepsinin yanından sakin bi şekilde geçince bi sıkıntı olmadı, hani benim sizle işim olmaz sizinde benle olmasın der gibi geçerseniz sıkıntı yok; yavaş yavaş yaklaşanlarda oldu ama tatlı tatlı " hey boy, ıt' s your region, easy easy! " diyerek geçtim. Tavsiyem şudur onların bölgelerinden geçerken kendi işinize bakarak yavaş bi şekilde geçiniz.. Ayrıca köpek öldürmek filan nedir? Olmaz abi kabul edemem.

Benim tam anlayamadığım köpekler bisiklet olduğu için mi havlayıp kovalıyorlar yoksa bisiklet olmasa bile yine de havlama ihtimalleri var mı?Çünkü bisikletle yürüyüp geçip gidildiği zaman havlamadığını yazan arkadaşlar var.Eğer bisikletin teker dönüşüne takılıyorlarsa ,eğer bisiklette yük yoksa havaya kaldırmak işe yararmı?

@mavinehir yaramaz. Köpek köpeğe değişir bazı köpekler her ne görse saldırır köpeklerin tekerlerin dönüşüne pek taktıklarını sanmam

durursan kaçar falan bu gibi şeyleri önermeyin lütfen, yıllar önce memlekette bana dediler ki üstüne köpek gelirse bir iki hoşt de baktın olmuyor çömel, ilişmez çeker gider dediler o zamanlar heryer çelik bisiklet babam rahmetli hiç unutmam 36milyon 500bin TLye bianchi almış alüminyum... ön kaldırmalar atlayıp zıplamalar gırla gidiyor. taaki bir çoban köpeğiyle karşılaşana kadar, hoşt moşt nafile resmen arka tekerle husimeti var düşürdü beni sonunda, hemen B planına geçtim çömeldim. İnanılmaz etkili oldu. Hayvan üstüme oturdu çoban gelene kadar da kalkmadı ): bağırın kaçın saldırın gerekirse ısırın ama kaderinize razı olup öylece kalakalmayın :)

@Hasan SAYLIK
gez-göz-arpacık... birde seyir halindeyken olduğu düşünülünce, Jason STATHAM gibi olmak gerekecek bu gidişle :)

Sanırım son ratteye kadar birşey yapan ben ama ısırırsa yada buna yeltenirse eğer sırtından kavramaya yada belinden deriden tutmaya çalışırım. Boyun döndürmesi kısıtlı ve kanımca o anki canım yanasıyle bir deli gücü gelir ve zaten en fazla 20-25 kilo olan hayvanı sırtından tutar savururum bu duvara yada yola falan

Dipnot: Bizler insanca ve doğadaki en saldırgan ve cani canlılarız. Kimse 'ben asla zarar vermem' demesine. Yeteri kadar zorandığından hepimiz bunu yaparı . An geliyor zorlamaarda insan insanı öldürüyor ve gerekirse yiyo . Biz buyuz. Kim ne dersin desin bizler cani ve egoist yapıdayı . O sebeple yeteri kadar zorlanırsak hepimiz her şeyi yaparız. Hele ki elimizde imkan, silah, techizat vars . Burada önemli olan nokta şu ki normal zamanda nasıl biri olduğumuz ve kişiliğimizin nasıl olduğu. Çoğu kişi burada bunu kasdetmiş. Asla kasten zarar vermeyiz ama şansını zorarsa ve kaçacak yerimiz kalmazsa bizde zarar görürüz belki ma o köpekte ciddi zararlar görür. İşte buda her insanın içinde bulunan 'yaşama arzusu'...

Biri kafamıza silah dyayıp mezarımızı kazdırsa hemen hepimiz o mezarı kazar. Öleceğini bilsen de bunu yaparsın çünkü o an da ki 15-20 dk fazladan yaşamaya bile açsındır. İşte saldırılarda da olay bu bizim yaşama halkımıza yada canımıza zarar gelmeyip tek derdi havlayıp bölgesini ve sahibini korumak olan hayvana aklı başında kimse kasti saldırmaz.

Biraz uzun ve uç örnekler ama anlaşılabilmek adına yazdım:)

• Beğen
Tepkiler: caesar
Arkadaşlar safkan erkek pit bull'um var. Her hangi bir bölgede canınızı sıkan köpek/köpekler var ise benim köpeği salabilirim 10 ila 30 dk arası onlar kendi dillerinden konuşurlar sizinde başınız rahat eder :)

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
geçen gün bir tırmanış sırasında ileride bir köpek gördüm bana havlayarak bir işaret verdi:) rampa olduğundan hızlıca basıp geçme ihtimali yoktu , bisikletten indim ve yavaşça yaklaşmaya başladım, köpek de beni süzüyordu, arkama doğru daire çizerek beni geriden takip etmeye başladı, tam mıntıkayı terketmek üzereyken bir hırlar gibi oldu bende sesimi yükselttim sustu , sonra bölgeyi terk ettim olaysız bir şekilde, bisiklet üstünde geçseydim büyük ihtimal havlayarak kovalardı beni
köpek tarafından çokça kovalanma oluyor ama bisiklet üstünde saldırıya uğrayıp yaralanan var mı merak ediyorum gerçekten,

• Beğen
Tepkiler: OnurA
@Fırat Y.
Fırat abi ne yapsın sokak hayvanı bölgesini koruyor oda. Amacı ısırmak değil bölgesinden uzaklaştırmak. Havladığı sırada ben iniyorum bisikletten her hangi bi ısırma vs. yapmıyor yaparsada çözümü önceki mesajımda yazdım :) İyi hafta sonları dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
airzound olabilir
yada ayı falan çıkarsa en iyisi mızrak aslında ayı üstüne koşarken bizde mızrakla atağa geçicez teke teksek alırız ama gruplarsa sıçtık
bu mızrak olayını düşünüyorum (çok canice biliyorum ama can korkusu işte)

Geri