Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@Antecurs

Köpekler sosyal hayvanlardır ve yalnız kalmayı sevmezler. köpeklerin doğdukdan sonra ilk 4 aylık zamanına kritik period denilir. Bu zaman zarfında köpek hem sosyalleşir hemde bazı alışkanlıklar kazanır. Eğer köpek kritik periodu içersinde çok fazla insanla yakın yaşamışsa devamlı elden ele gezmişse, beraber yatmışsa yalnız kalmamışsa ilerde o köpeklerde yalnızlık endişesi görülür Yalnzılık endişesi olan bir köpek evde yalnız kaldığında değişik tepkiler verir. Bazısı havlar, bazısı eve tuvaletini yapar, bazısı eve zara verir bazı kmöpekler hepsini birden yaparlar. Bunların dışında yalnız kalmakdan hoşlanmayan ırklar da vardır bunlar genelde sürü halde bakılan beagle, husky gibi ırklardır. Bu ırklarda çok çabuk sıkılır ve yalnız kalmak istemezler.

Köpek esasında yarım gün bir işdir. sabah işe gidip akşam gelenler için köpek uygun bir seçenek değildir bunun yerine kedi daha uygundur. Fakat kedi de tek başına kaldığında sıkılır kediyi çift almak daha uygundur. Köpek her ne kadar alıştırılsa sabah ve akşam tuvaletine çıksada günde 3 defa sabah öğlen akşam çıkmadığı zaman rahat edemez. Köpek tek abkıldığında bahçede bakılabilecek bir ırk olduğunda ve bhçeninde yeteri kadar büyük olmasıyla fazla bir sorun çıkmaz ama apartman içinde bu sorun zordur. Eğer evde kalan emekli, yaşlı birisi varsa ve o kişide köpek seviyorsa köpek çok daha mutlu olur.

EMPATİ
Kendini başkasının yerine koyabilme yeteneğine sahip insanlar, hem insan ilişkilerinde hem de köpeklerle olan ilişkilerinde daha başarılı olabilirler. Köpekte bir canlı olduğuna, psikolojisi olduğuna, çeşitli ruh hallerine girdiğine göre sahibi de ona karşı olan davranışlarında olayları köpeğin bakış açısından görmelidir. Fakat köpek sahipleri zaman zaman köpeklerinin kapasitelerini ve onlarında insanlarla aynı ihtiyaçları olduğunu unutmaktadır.
Acaba köpek sahipleri,
-Uzun yolculuklarında tuvalet ihtiyaçları olduğunda ve yol boyunca tuvalet bulamadıkları zaman çektikleri sıkıntıyı hatırlasalar sabah evde terkedip gittikleri köpeklerinin akşama kadar dayanamayıp eve tuvaletini yaptığında kızarlarmıydı.

-Yazın kavurucu sıcağında bardak bardak su içerken, susuz bir adım atamazken köpeklerinin önüne su koymayı unuturlarmıydı.

-Yazın plajda çıplak ayakla kızgın kumlar üzerinde yürüyemediklerini, şapkasız güneş altında gezemediklerini hatırlasalar günün sıcak saatlerinde köpeklerini kızgın kaldırımların üzerinde, tüyleri bir numara kesilmiş halde gezdirirmiydiler.

-İlköğretim çağlarında kulaklarını çeken, cetvelle ellerine vuran öğretmenlerinden korktuklarını, çekindiklerini hatırlasalar köpeklerine boğma tasmalar takar veya onlara vururlarmıydı.

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür. Köpek eğitmeye kalkan bir kişi köpeğinin herşeyi yapabileceğini düşünmemelidir. Köpeklerinde bireylere göre farklılık gösterebilecek bir kapasiteleri vardır. Okul çağlarında bazı arkadaşlarınızın, bazı derslerde sizden daha başarılı olduğu aklınıza gelmeli, bazı insanların bazı konularda yeteneklerinin olmadığıda hatırlanmalıdır. Aynı konuda değişik öğretmenlerden ders alan öğrencilerinde değişik başarılar kazandığı unutulmamalıdır. Aynı düşünceyi köpeklerimiz içinde göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Köpeğinize birşey öğretmekte güçlük çektiğinizde acaba okulda bazı dersleri öğrenmekte karşılaştığınız zorluklar köpeğinizinde başına geliyormu? yada değişik öğretmenlerden ders alan öğreniclerin değişik başarılar kazandığı gibi sizin ona verdiğiniz eğitimi bir başkasından alsa aynı davranışları sergileyecek mi?
Ne zaman ki kendinizi başkalarının ve köpeğinizin yerine koyma yeteneğini kazanırsınız, köpek davranışları üzerine kendinizi eğitirsiniz ve bilgi sahibi olursunuz, Dünyayı köpeğin gözünden görmeye başlarsınız, köpeğiniz ile aranızdaki iletişim gelişir, köpeğinizin ve sizin hayatınız kolaylaşır. İnsanlarda olmayan pek çok meziyeti üstünde toplayan bu hayvanları anlamaya çalışmak, onların aramızda insanca muamele görmesini sağlamak hepimizin insani bir vazifesi olmalıdır.
Sinan AKYIL

Scudo
@ferzantes Dogo Argentino cinsi, bir Arjantinli doktor tarafından üretilmiş bir cinstir. Yani melezleme yöntemi ile geliştirilmiş bir türdür. Çok zeki, oyuncu ve korkusuz bir köpektir de. Ama tabii bizim ülkemizde genelde, pek çok diğer türü gibi telef olup gidiyor... Çok yazık.

Ben size başıma geleni anlatayım. Kemerburgaz mevkiinden Alibeyköy'e gitmek için çıkılan bir rampa vardır herkes orayı bilir. O rampayı tırmanmaya başladıktan sonra iki tane köpek üstüme gelerek havlamaya başladı. Bende yüksek sesle bağırdım ve bisikletten inip üstlerine yürümeye devam ettim. Bir süre sonra yaklaşıp koklamaya başladılar. Her neyse risk almak istemediğimden bir süre pedallamadan yürüyerek rampayı çıktım ki başka bir kalabalık köpek gurubu gördüm. Onlarda aynısını yaptı bende tekrarladım. Beni bırakıp diğer köpeklere yönlendiler. Tabi bu arada diğer köpek gurubuyla karşılaşana kadar siyah ve beyaz yanımdan ayrılmadılar hep beni takip ettiler :) Sevimli keratalardı :)

köpeklerin pedal çevirme hareketini koşarak kaçma olarak algıladığını okumuştum bir yerde... aynı sıkıntı motosikletlerde egzos da oluyor...köpek özellikle egzos etrafında koşturuyor...

beyler bilimsel konuşmaları bi kenara bırakın kaçııın topuk topuk :D bazı köpekler hiçte sakinliği koruyunca geri vites yapcak cinsten deiller gece sarayburnundan dönüş yapanlar varsa oradaki çeteyi bilirler :D

@ERSN PK Ben sırt çantamın yanına bir bölme dikip oraya özel bir sopa koymak istiyorum. Bazı iki ayaklı hayvanlara karşıda işe yarayabilir :) Vahşi köpeklere dediğin gibi sıkıntı olabilir.

@Atilla Gobel hahaha :D hocam 2 ayaklı sopadanda laftanda anlamaz ...bakma keşke tek derdimiz 4 ayaklı dostlarımız olsa :D

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Atilla Gobel
tam bir kabus. helal olsun arkadaşa, izlerken bile kalp atışlarım hızlandı ama çok da güldüm bir yandan.:)

@Atilla Gobel 2 senelık vıdeo defalarca izledim burdakı kopekler ufak birde köpek azmanı olanları var bunların 2 3 katı buyuklukte aydosta göçbeylide gorduklerım bunların 3 4 mıslı daha buyuk bır tanesı zıncırlıydı kopek kulubesını yerınden oynatmıstı az kalsın guvenlık gelmese kulubeyı parçalayıp saldıracaktı ustume bırde hep rampa kenarlarında beslıyorlar bunları mıllete saldırsın dıye :D

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
BU videolardan sonra falan inşallah karşıma köpek falan çıkmaz :D o yüzden aydınlık yollardan devam:islik::islik::islik:

@Atilla Gobel

Neresiymiş orası bilelim de hayat boyu geçmeyelim :) Seyrederken tırstım valla....

@A.Sinan hocam yazdığınız yazılar için teşekkürler
çoğu videolarda dediğiniz gibi köpek sağa sola kuyruk sallayıp baş önde ama bi tane asi çıktı mı veya sürünün başındaki köpek atağa geçti mi sıçtık
en iyi çözüm döner bıçağıyla 360 tur atmak veya mızrakla saldırı gibi duruyo

@Ali Batuhan Bayraktar
şehrin içinde sokak köpekleri
bu hareketi dağda test etmeniz dileğiyle hocam aynı sonucu alıcakmısınız merak ediyorum

Arkadaş hem korkuyon hem burda niye sürüyon takılıyon ya boşverin bu doğa sevgisi dal,budak ağaç sevgisini ben trafikde kalmaya razıyım bu ne yaaa.

@redwolf öyle demeyin. Bazı semtlerin içerisi bile köpek kaynıyor. Örneğin kurtköy. Her sokakta abartısız 2-3 tane var. Hele formula yolu sabah akşam yol kenarında köpek besleyenler nedeniyle köpek kaynıyor.

@ERDİNÇ DURAN
Haftasonu bunun tam tersi köpekler buldum burada. :) Motorla geçerken saldırdılar, sonraki gün bisikletle giderken yerlerinden bile kalkmadılar. Hatta kafaları kaldırıp baktılar, geri devirip yattılar. İki günde de aynı saatlerde geçtim oradan, sıcaklık aynıydı. :)

@Antecurs Ya illaki var yok demedim o yüzden benim güzergahım hep belirli noktalardır asla değişmem çicek,böcek ağaç,kuş valla sevmem şehrim yeter bana.

köpeğin üstüne sürmek ne kadar mantıklı olabilir acaba

Geri