Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@A.Sinan
Tespitlerinizi sinamak haddime degil ama cok dogru tespitler. Cogu insanin barinaktan kopek alip sahiplenmek yerine guclu ve saldirgan kopek beslemesinin sebebi bu. Kendi ezikliklerini kopegin gucu ile bastirmak.
 
Scudo
Bende dazer 2 var bazi kopeklere olmasada geneline etkili köpeklerin ve kedilerin duyabilecegi rahatsizlik ve tehlike frekansı veriyorlar bende bu cihazı bana en mantikli rahat kullanim icin bisikletin kadrosuna montaj yaptim elimede yakin kullanim olarak bu şekilde bisikletten inmeden sorunu cozuyorumhttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/9a0cda5542bc977127f31db7dd4b57ba.jpg
 
@Bartu Bilgi
işe yarıyor mu gerçekten? çünkü çoban köpeği vs var ortalkta , sonra dağ bayır köy gezyoruz..ciddi ciddi osurtuyor köpekler adamı

@irfanyazicitunc
 
  • Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Yabancı adamının videosu bayağı korkutucu. Adamın söylediği her kelime de doğru. Doğada/kırsalda pek gezmiyorum ama bu videolardan sonra havalı silah olmadan çıkmam.
 
@A.Sinan

Sinan Bey merhaba. Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için çok teşekkürler. Son zamanlarda okuduğum en güzel paylaşım...

Ben de köpekleri çok seven ancak çok da korkan biri olarak konuyu takip ediyordum. Ancak bir yandan da eve köpek almak isteyen 9 yaşındaki kızımı aksine ikna etmeye çalışan biriyim. Zira apartman dairesinde yaşıyoruz. Şile, Polonez, Riva vb. yollarda terkedilmiş zavallı köpekleri gördükçe içim burkuluyor. Alırsak bizimki de onlardan biri haline gelir diye engellemeye çalışıyorum.

Saygılar...

@Atilla Gobel

Bu arkadaş Hakan Akbaş. Forumda var mı bilmiyorum. Bir vesileyle konuşmuştuk...
 
  • Beğen
Tepkiler: wheneverx
akacak kan damarda durmaz bırakın ısırsınlar. :D
köpek havlayarak peşinize verdiyse durun sadece... bisikletten inin. köpek sonra bi an geri çekilecektir.
çömelip köpege muck geh kuçu kuçu yapın hemen kendini sevdirmeye gelecektir zaten.
bukadar yani. :cool:
 
@Oktay Erkan

Bir köpeğin yaşamı boyunca başına gelebilecek en kötü şey sahibini kaybetmesidir.

İlk defa köpek sahibi olmak isteyen kişiler köpeklerini almadan önce gerekli ön bilgiye sahip olmadıkları takdirde bir takım sorunlarla karşılaşmakta ve köpeklerinden vazgeçmek zorunda kalmaktadırlar.

Köpeğe karşı yapılması gereken davranışların bilinememesi, özellikle kritik period içersinde köpeğin gerektiği gibi sosyalleştirilememesi ve çevreye alıştırılamaması köpek ile yaşamın zorlaşması veya köpek ile yaşayabilmek için gerekli olan şartlara sahip olamama, alınan köpeklerin elden çıkarılmasına sebep olmaktadır. Bir köpeğin hayatı boyunca başına gelebilecek en köyü şey sahibini değiştirmesidir. Köpek alacak kişiler öncelikle köpekle beraber sürecekleri yaşamda nelerle karşılaşacaklarını önceden bilmeli ve kendilerine uygun bir ırkı seçip onunla 15 yıllık bir yaşam planlamalıdırlar.

Köpekler genellikle aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı sahip değiştirmekte veya sokağa, barınağa terkedilmektedir.

Köpek ile ilgili yeterince bilgi sahibi olmamak;
Köpek sahibi, köpeğine sağlıklı bakabilmesi için öncelikle köpeğin bakımı için gerekli olacak sağlık bilgisine sahip olmalıdır. Köpeğe yapılacak yanlış uygulamalar ile köpek hasta edilebilir (yanlış besleme, yanlış barındırma gibi) köpek sahibi devamlı hasta bir köpekle uğraşmaktan bıkabilir. Köpek eğitimi ile ilgili bilgi sahibi olmamak ve köpeği eğitememe yüzünden köpek üstünde kontrolün sağlanamaması, bu yüzden köpeğin etrafa ve yaşadığı aileye zarar vermesi.(Misafirleri ısırması, tuvaletini öğrenmemesi, mobilyaları kemirmesi gibi)

Uygun köpeğin seçilememesi
Köpek alınırken mutlaka amaca uygun bir ırk alınmalıdır. Evde barındırmak için alınacak bir köpek çalışan bir ırktan alınırsa, ev hayatına uyumda zorluk çekebilir, cüssesi ile, fazla egzersize gerek duyması ile uygun olmayabilir. Köpek alacak kişiler alacakları ırk hakkında güvenilir kaynaklardan detaylı bilgi edinmelidirler. Seçim yapılırken köpeğin fiziksel özellikleri ve karakteride göz önünde bulundurulmalı ve uygun bir ırk seçilmelidir. Zayıf yapılı bir bayanın çok iri ve hareketli bir ırka sahip olması ileride onu kontrol altın almakta zorlanmasına, fiziki gücünü köpeğe yetirememesine sebep olabilir. Elli kilo civarında bir bayanın veya bel fıtığı olan yaşlı birinin rottweiler veya dobermanı ne kadar eğitimli olursa olsun zaman zaman sıkı olarak tutması ve köpeğin bazı davranışlarını engellemesi gerekebilir ve bu yapılamadığında istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilinir. Köpek eğitiminde hiçbir zaman garanti verilemiyeceği bilinmelidir. Köpek sahibinin amacına uymayan bir ırk alındığında ileride çıkacak problemler yüzünden köpek elden çıkarılmaktadır.

Köpeğe zaman ayıramamak
Köpek sahibinin bakımına muhtaçtır. Köpekle beraber yaşanmak isteniyorsa onun eğitim, bakım, egzersiz ve sosyal yaşamı için gerekli olan zamanın mutlaka ayrılması gerekmektedir. Bütün aile bireylerinin çalıştığı, akşam eve geliş saatlerinin belli olmadığı, eve gelindiğinde ise yorgunluktan köpeğe gerekli ilgiyi gösteremeyen bir ailenin veya bireyin köpek sahibi olması olanaksızdır.

Köpek alındıktan sonra beraber yaşadığı insanlarda çıkan sağlık problemleri
Köpek alacak kişi veya köpekle beraber aynı evde kalacak kişilerin köpekle beraber yaşamaya başladıktan sonra karşılaşabilecekleri kendilerinde görülecek ilk sağlık problemi allerjilerdir. Günümüzde pek çok insanın evcil hayvanlara karşı allerjileri olabilmektedir. Köpek alacak kişi kendinde veya diğer aile bireylerinde allerji olasılığını araştırmadığı zaman ileride köpeğinden ayrılmak zorunda kalmaktadır.

Gerçekten köpek ve hayvan sevmemek
Köpek alan bazı kişiler gerçekten köpekleri sevmemekte, sadece geçici bir heves için köpek almakta ve hevesleri geçince köpek artık onlar için bir yük olduğundan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar.

Köpeği bir işte kullanmak için almak Köpeği bekçilik, koruma veya avcılık gibi bir amaç için alan kişiler umdukları performansı köpeklerinde bulamadıkları zaman veya bu amaçlarına yönelik gerekli eğitimi köpeklerine veremedikleri zaman köpeklerinden kurtulmak istemektedirler.

İş veya ev değişikliği
Köpek sahibinin iş değiştirmesi ile köpeğe ayırdığı zamanın azalması veya evini değiştirmesi üzerine yeni yerinin köpek için uygun olmaması veya yeni çevre tarafından istenmemesi.

Aileye yeni bir bebeğin gelmesi
Bazı köpek sahipleri köpekten bebeklerine bir zarar geleceğini veya hastalık geçeceğini düşünmelerinden, aileye yeni bir bebek geldiğinde köpekten kurtulmak istemektedirler. Bazen de eve yeni bir bebeğin gelmesiyle köpek ihmal edilmekte ve bu arada köpeğe karşı davranışların değişmesi ile köpek istenilmeyen davranışlara sahip olmakta, bu da köpeğin evde istenilmemesine sebep olmaktadır.

Çocukların isteği üzerine alınan köpekler
Çocuklarının isteğini kıramayan ana-babaların aldığı sevimli bir yavru köpek ileride aileye yük olmakta, çocuğa sanki bir oyuncakmış gibi alınan bu köpekden, çocuğunda ilgisini azaltması ile kurtulunmaya çalışılması.


Köpek almadan önce aşağıdaki sorulara olumlu yanıtlar verebilmelisiniz. Bu sorulara olumlu yanıtlar vermediğiniz, sonuçları üzerinde şüpheye düştüğünüz sürece köpeğinizi elden çıkarma olasılığınız her an bulunmaktadır, kendinizden emin değilseniz böyle bir durumda kalmamak için lütfen köpek almayın ve köpeğin sahip değiştirmesinin onun hayatı boyunca başına gelebilecek en kötü şey olduğunu unutmayın.

1- Köpeğinize sizinle evde yaşayacak ise;
a- Evin içinde mobilyalarınızın, elbiselerinizin, halılarınızın üzerlerinde köpek kılları görmeye tahammül edebilirmisiniz?
b- Evinize hakim olacak köpeğin kendine has kokusuna siz ve ev halkı tahammül edebilirmi?
c- Evde köpek sevmeyen biri olacaksa köpeği rahatsız etmeden onunla yaşamayı becerebilecekmi?
d- Sabah ve akşamları her türlü hava koşulunda istirahatinizi yarıda kesip köpeğinizi dışarı çıkarabilecekmisiniz?
e- Apartmanınızda köpek beslenmesine engel olabilecek bir durum söz konusu değilse, bu yerde 15 sene kadar ikamet edebilecekmisiniz? Eğer başka bir yere gitmek zorunda kalırsanız köpeğinizide götürebileceğiniz bir yer bulabilirmisiniz?
Bahçede yaşayacak ise;
a-Köpeğinizin bahçe içinde emniyetini sağlıyabilecekmisiniz?
b-Köpeğiniz bahçede olsa bile ona hergün en az 2 saatiniz ayırabilecek ve sabah akşam gezdirip gerekli egzersizlerini yaptırabilecekmisiniz?
2- Almak istediğiniz ırkın bakım ücretlerini karşılayacak bütceye sahipmisiniz?
3- Yaşam biçiminizde önünüzdeki 15 yıl içersinde değişiklik olmayacağını garanti edermisiniz? (iş değiştirme, dolayısı ile başka şehire veya ülkeye yerleşme ve köpeği götürememe veya iş saatlerinin değişmesi ile köpeğe ayıracak zaman kalmaması, evlenerek gelecek eşin köpeği sevmemesi ve istememesi gibi)
4- Türkiye şartlarını göz önüne alırsak köpek ile toplu taşıma araçlarına binemiyeceksiniz, tatillerde otellere kabul edilmeyeceksiniz, arabanız varmı? ileride arabasız kalma ihtimaliniz olduğu takdirde sonuçlarına katlanabilecekmisiniz?
5- Köpeğinizi aldıktan sonra ailenize yeni bir bebek katılırsa, köpeğinize ayıracağınız vakitde herhangi bir değişme olursa köpeğinize aynı ilgiyi gösterebilecekmisiniz?
6- Köpeğinizin eğitimine ve sizinle uyumlu bir şekilde yaşayabilmesi için sosyalleşmesine yardımcı olacak bilgiye sahip olabilmek için çaba gösterebilecek, en önemlisi bunlara vakit ayırabilecekmisiniz?
7- Ruh haliniz köpeğinizin yaptığı istemediğiniz davranışlarda ona kızmamaya, bağırmamaya, canını yakmamaya müsaade edermi?

sinan akyıl
 
Atilla ekibinden Mehmet İhsan Sağlam ve Ali Emrah Ayyıldız, belli dönemlerde Polonezköy'deki köpek barınağına yiyecek ulaştırıp hayvanları besliyorlar. Köpek korkusu olanların katılmasında fayda var, terapi gibi gelir. Bisikletlilerin ayrılmaz ekürisi olan dostlarımızı beslemek isteyenler için de fırsat olur. Altunizade'den araçla gidiyorlar, müsait olup katılacak olanlar Facebook'tan bir sonraki tarihin duyurusunu takip edebilirler.
 
Köpek sahiplenilecek en güzel yer. köpekler bedava, ırk köpeklerden daha sağlıklı, daha sadık, muhtaç hayvanlar.
 
Sevgili arkadaşlar yüreğinize sağlık. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
geçenlerde arabayla yaylaya gidiyoruz ... malum köy yolu , bir an önümüze keçiler çıktı yol kapalı . ve sağdan biryerden bir köpek sıçradı öyle hızlı geliyor ki sağ çamurluğu ısıracam diye resmen kapıya omuz atıp tuttu sağ çamurluğu ısırıyor bildiğiniz sesler geliyor hafif gaza dokanıp kornaya bastık başka bir köpek gelip bunu itmeye çekmeye çalışıyor sanırım bu keçilerin çoban köpeğiydi . Ve bu hırçın köpek bu sefer sol çamurluğa geçti . hızımız 10-15 olduğu halde sol çamurluğu yani tamponuda ısırdımı .. Eve vardığımızda indik baktık bahsettiğim yerdede resmen diş izleri çizikler vardı , şimdi ben bu yolu bisikletle gitmeyi düşünüyorum . Ama o yoldan geçeceğim için aynı köpek bisikletteyken böyle birşey yaparsa bittim :D

Ayrıca köpekleri çok severim asla yanlış anlaşılmasın
 
@Fevzi Orak

sürü içindeki çoban köpeği ise yaya olduğunuzda ya da bisikletle durup indiğinizde birşey yapmaz çoban sizin üzerinize saldırtmadıkca ya da sürüye yaklaşmadıkca.

Bir gün avda iken arkadaşlarla mola vermişdik 50 metre ilerde yamaç bir yerde su yalağı vardı ve ben onlardan ayrıldım su almaya gittim. Tepeden koyun çanlarının sesi geliyordu ben yere çömelmiş ellerimi yıkayıp mataramı dolduracakdım ensemde bir nefes alıp verme hissettim yavaşca döndüm kocaman masa gibi boynunda dikenli tasmasıyla bir erkek çoban köpeği hiç kıpırdamadan elimi enseme bağladım durdum beni kokladı etrafımda döndü sonra bacağını kaldırıp sırtıma bir güzel işedi tepeye doğru koyunların yanına gitti. Ayakda olursanız köpekden daha yüksek olacağınız için ona karşı bir tehdit unsuru gibi görülürsünüz boyunuzu köpeğin boyuyla aynı hizaya getirdiğinizde köpek sizi tehdit olarak algılamaz.
 
adamsınız hepiniz valla pek hoşuma gitti fotolar
 
@A.Sinan verdiğiniz bilgi için teşekkürler , fakat saldıran köpek orada ev bahçesinde duran bir köpekti , nereden bildiğimi sorarsanız dönüşte etrafta hiç keçi yoktu yolda . ve bu yine zıpladı yola ama hızlı geçmiştik :D
ayrıca sürüyü koruyan çoban köpekleri bence çok tehlikeli . sürüyü korudukları için bizi tehdit olarak algılayabiliyorlar . Bende benzer birşey yaşadım . Dağdayız bildiğiniz heryer kaya dimdik bir yer . Etrafta koyunlar keçiler . Ve 2 köpek havlamaya başladı bize doğru koşa koşa geliyorlar . Allahtan keçilerin sahibi olan çoban onlara engel oldu yoksa mafolduyduk denebilir
 
köpekten korkum olduğundan değil ama genede size katılmak isterdim. ama gel gör ki yer çok uzak
 
Canı gönülden tebrikler. Yolunuz açık olsun...
 
ev bahçesindeki köpek tehlikelidir. Sürü içinde gezen köpekler sürü dışına çıkınca genelde insanlardan korkarlar. Çünkü onlar çobanlardan çok dayak yemişlerdir. Elinize sopa alırsanız veya taş atar gibi yaparsanız kaçarlar ama sürü yanında iken ve çoban varken kaçmazlar çobandan güç alırlar ve sürüyü korudukları için sizi yanıan sokmazlar çobanın yanındaysanız size gene birşey yapmazlar. Arabayı kovalamalarını başka bir konuda uzun anlatmışdım. Hareket halindeki objeleri kovalarlar.
 
Geri