Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Köpek saldırısı diye arattırdım forumda ancak işe yarar bir şey bulamamıştım.Rica etsem linkini alabilir miyim ?

Scudo
O videodaki adamin kafasini köpekler parçalarsa görürüm o zaman.

Hayvanlari sevin ama gereginden fazla güvenmeyin arkadaslar.

Baska yol mu yok anasini satayim risk alicam.

Haklısınız.Bende dağa çıkan başka yollar buldum ,bundan sonra oradan gideceğim.

Ben o kadar şanslı değildim abi :) Bisikleti fırlattım koşmaya başladım ,20-30 metre sonra beni bırakıp bisiklete geri döndüler ,biraz bisikleti kokladıktan sonra başından ayrıldılar :)

baktınız hareketlenıyorlar bisikleten inin ben öle yapıyorum sıkıntı olmuyor peşinizden gelicektır ama bıraz bekledığınızde geri gidicekler o ara hemen binip uzaklaşmak lazım bisikletin üstünde iken pek tekin olmuyorlar

aralarında saldırgan agzı salyalı filan görürsenız bisikleti ona dogru yan duru şekilde ilerleyın
bazıları bisikleten inip ele bisikleti itsenızde havlar onlara yapacak tek şey durup beklemek eğer sakınken sevılıcek gibi ise kafasını biraz okşayın biraz bekleyın sabik uzaklatıklarında atlayıp bisiklete gidersınız .

@ahmetgunay

Sizin yaptığınızın bir benzerini ben ve bisiklet grubumdaki arkadaşlar da yapıyor. Biz sizinkinden ziyade köpeğe havlayarak karşılık veriyoruz ve dediğiniz gibi donup kalıyor o_O

daha geçen hafta ayağa kalksa 2 metre boyunda olucak bir kangal ve etrafında onun kadar iri olmayan çeşit çeşit 8 10 köpek tam rampa çıkarken etrafımı sardılar ve bir anda havlamaya başladılar pedal ı bıraktım bisikletten indim yere çömeldim o iri kangalı başından sevmeye başladım havlaması durdu cebimden biraz atıştırmalık vardı onları verdim yemeye başladı sonra yoldan geçen arabalara havlamaya başladı beni bıraktı bende yavaş yavaş giderken benimle 5 10 metre gelip korudukları alanı yani yola geri döndüler :D

yol müsait se kopeklerden uzak nereyse ordan gitmen lazım yol darsa hızlanma cunku önüne atlıyorlar .

• Beğen
Tepkiler: TunahanBİLGİN
@TunahanBİLGİN düz yolda bana bir iki defa oldu. otobanda bir anda emniyet şeridine sağdan fırlayan köpekler olabiliyor. bir kaç kez beni iyi ateşledi 30 ile giderken 50 ye çıktığım oluyordu ama sağ şeritten gelen arabalara dikkat etmek lazım köpek sağdan çıkınca sola değilde pedala abanıyorum genelde.

yandan yada arkadan 50 km hızla beni yakalayabilecek bir köpeğe rastlamadım 500 metre sonra yoruluyorum tabi ama köpek çoktan geri dönmüş oluyor. yalnız bir anda 30 35 km hızla koşabilen köpekler var kaçmak son seçenek olmalı :D

• Beğen
1 - 3 mayıs tarihleri arası gerçekleştirdiğim istanbul - iğneada turumda tek seferde 5 tane insan azmanı çoban köpeğine denk geldim. Köpeklerin arkasında korudukları bir koyun sürüsü vardı. Hemen heybemden her turda köpekler için taşıdığım salam dilimlerini çıkardım ve çağırmaya başladım. Salamı görünce hepsi birden kediye dönüştü:)) sürü yanımdan geçerken köpeklere yemek için birşeyler vererek onları sakinleştirdim. genelde karşıma çıkan köpeklere soğukkanlı davranıp yemeye birşeyler vermeye çalışıyorum. İlk zamanlar bende korkuyordum. yollara çıktıkça tecrube ediniyorsun, köpekler ve diğer tehditler için taktikler geliştiriyorsun.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    207,9 KB · Okunma: 120
  • image.jpg
    image.jpg
    251,6 KB · Okunma: 120
videodaki arkadaş gibi davranmak gerekiyor. kaç kez başıma geldi ama bende enfazla 6 köpek vardı hepside bayağı uzaktan öyle can havliyle koşmaya başladılarki bana. görsen gelip seni parçalayacaklarmış gibi. hemen bisikletten inip ve korkmayıp bu şekilde devam ederseniz çoğu zaman sıkıntı olmaz. bu dediklerim sokak köpekleri için geçerli. eğitimli biyerin bekçi köpeği filansa daha temkinli davranmak gerekir. en önemli durum: korkmamak ve kaçmamak. yokuş aşağı olsanız aşırı hızdan Allah korusun kaza yaparsın sonra köpek gelip ısırmaz durduğu yerden belki gülerek bizi izler nasıda korkutup düşürdüm diye. canları sıkılıyor ve bağırıyorlar tek sorun bu.

@TunahanBİLGİN

Köpek sürüsünü görünce ya duracaksın ve yerden taş alıyormuş gibi yapacaksın ya da en az 40-50 basacaksın yetişemeyecekler. Köpekler sanırım insanların duygularını sezebiliyor. Dolayısıyla korkan kişinin üzerine çok gidiyorlar.

• Beğen
Umarım tekrar başıma gelmez.Dağa çıkan başka bir yol buldum ,orayı deneyeceğim birde.

ne kadar doğru bilmiyorum ama bir yerde okumuştum; köpeklerin havlaması ve saldırması konusunda dikkatlerini çeken şey dönen tekerleklermiş.
durunca sakinleşmeleri sanırım ondan.

öte yandan, eğer köpek bir hastalık sahibi değilse (psikolojik) veya özellikle bunun için eğitilmemişse normal şartlar ısırmaz. tabi dağ başında karşınıza çıkan köpek için oturup çözümleme yapacak vakit olmaz. :)
en iyisi bence de inmek ve bisikleti aranıza koymak. eğer köpekte yukarıda saydığım maddeler yoksa insanın güçlü olduğunu kabul eder.
eğer sürü halindeyse en öndeki veya ortadaki alfadır. sadece onu sindirmeniz yeter. ( @Cem Ç. 'nin verdiği örnek gibi)

unutmamak lazım ki dünyanın her yerinde olduğu gibi dağ başındaki köpeklerin de misafiriyiz. onların kurallarına uymakta fayda var.

Geri