Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Bu arada kusura bakmayın ama bir sorum daha olacak sizlere.Uzun süredir kullanmadığım bir bisikletim var v frenli.Dün kontrol ederken fark ettim ,ön freni sıktıktan sonra fren bacakları basılı bir şekilde kalıyor eski haline dönmüyor ,sürekli fren pozisyonunda kalıyor yani ,onu nasıl düzeltebilirim ? Ayrı konu açıp kirletmek istemedim.

Bence kabloların içi keçeleşmiştir. Becerebilirsen komple söküp fren telini temizle ve kablo içini yağla. Sökemem dersen bacakları serbest konumuna getirip yukarıdan kablo içine yağ basabilirsin. Bir de fren bacaklarının yayları uzun süre hareketsiz kaldığı için birleşmiş olabilir. Eski sistem ise bir alt deliğe al yaylar sertleşsin.

@ahmetgunay

Bu bağırma işi çoğu hayvanda işe yarıyor galiba. (link)

• Beğen
Tepkiler: ahmetgunay
Ben izlerken tüylerim diken diken oldu vallahi. Videodaki vatandaşı merak etmedim değil hani. Allahtan köpeği varmış nasıl davranacağını biliyordu. Ben E5 den Viaporta giderken bir defa köpekler çıktı yol kenarından 10-12 taneydi aynı şekilde bisikletten inip kendime kalkan yaptım yavaş yavaş özel alanlarını terk ettim. Allahtan bir şey olmadı...

tecrübelerim sonucu 1-2 tavsiye de bende bulunayım :

Dönen tekerlekler kadar giydiğimiz fosforlu renkli kıyafetler ve kasklar da köpeğin sinir katsayısını arttırıyor. ( Köpek birden bire ufo görmüş gibi oluyor:ssrtcbya:)
Böyle durumlarda en iyi çözüm, bağıra bağıra konuşun, şarkı söyleyin ki insan olduğunuzu anlasın ve hızınızı olabildiğine düşürün! (bunu köpek sizi görmeden yapmaya başlarsanız, tin tin yanından geçip gitmeniz kolay olacaktır.)

Sürekli tetikte olun, gözler sağ sola çalıklara baksın. Özellikle küçük yerleşim yerlerine (köy-özel arazi gibi) yaklaşırken bunu yapın.

Önden geliyorsa, hızınızı azaltıp inin bisikletten ve bisikleti köpekle kendi aranıza alıp siper olarak kullanın. zaten bisikletten indiğinizde %90 köpek üzerinize koşmayı bırakacaktır. Hala üzerinize geliyorsa bisikleti kadrosundan tutup köpeğe sallayın veya yerden taş alıp atıyormuş gibi yapın, havlayarak kaçacaktır.

Arkadan geliyorsa ve mesafe 5-10 metre kadarsa üsttekini aynen uygulayın ama mesafe biraz fazlaysa ve kendinize güveniyorsanız basın pedala.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Diğer konuyuda ilk bisiklet aldığımda okumuştum şimdi burada yazılanlarıda okudum. Doğruyu söylemek gerekirse bisikletten inip yem veriyorum vs diyen arkadaşları gerçekten tebrik ediyor ve acayip özeniyorum. çünkü her köpekle karşılaştığımda korkmayım falan diyorum ama elde değil :) ben kesinlikle yolumu değiştiriyor ve herdaim 2 biber gazı taşıyorum :)

bırakmıyolar ki şöyle bişeyle dolaşalım tamam bunu bırakmadılar bari şu olsun
http://ww2.justanswer.com/uploads/Tritac1911/2012-08-29_181342_wtpii.jpg

Geçen sene bir arkadaşla beraber polonezköy tarafına pedalladık, ordan aynı şekilde geri dönecekken arkadaş riva üzerinden dönelim dedi, ve bilmediğimiz bir yola girdik. polonezköy ile riva arasında kalan bi yerdi sanırım, yol boyunca yaklaşık yüz metrede bir 5-6 köpek çıkıyor havlıyor, biz biraz yavaslıyoruz sakınce geçiyoruz yanlarından falan uzun bi süre böyle ilerledik. Daha sonra aniden frenlere asılarak durmak zorunda kaldık hayvan rehabılıtasyon merkezı dıye bı yer ve merkezın dısında 50-60 tane yaslı bunamıs vazıyette kopek. Geri dönsen dönemıyceksın ılerı gıtmekte ımkansız gozukuyor. benım aklıma bir fikir geldi bisikletten indik ben bisikletı sagıma o bısıkletını soluna aldı elımızede bir sopa bısıkletlerın arasında bıze ulasmalarını engelleyerek adım adım ılerledık. kısacık mesafeyı gecmemız belkı yarım saatımızı almsıtır. çok dikkat edilmesi gereken bir durum orda bize saldırma fırsatı bulsalar açıkcası parçalarımız bile zor bulunurdu. Bu kısa bir anıydı, ne yapmamız gerekiride televizyonda sanırım trt de bir programdaizledıgım kadarıyla kopek sana havlıyorsa sende ona yuksek sesle bagırarak korkmadıgını bellı etmelıymıssın.

İyi pedallar.

ben atara atar felsefesiyle bana havlayan köpeğe yüksek sesle bağırıyorum akıllanıyo :D
"nevar lan" oluyo genelde. sadece LAN da olabilir. yüksek sesle kolay söylenebilen bi kelime

köpekten korkmayın, yada en azından korktuğunuzu belli etmeyin

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
Bu Konudan cok müzdaribiz...Sehirde bile bu duruma maruz kalabiliyoruz.

vallahi Trabzon'un köpekleri çok uysal şimdiye kadar böyle bir problem yaşamadım:)

• Beğen
Tepkiler: Dedekorkut
Bugün profesyonel bir köpek eğitmenine sordum bu konuyu. Verdiği cevap bisikletten in arana siper et ve yavaşça devam et oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Arkadaşlar ben bisiklete yeni başladım fakat 6 yıldır motosiklet kullanıyorum. Bizim de başımıza köpeklerle ilgili çok sıkıntı geliyor ama tabi bisikletliden biraz daha şanslıyız tabi bu konuda hız açısından. Kendimden örnek veriyorum eğer durabileceğim bir hızla giderken köpek saldırdığında birden frene asılıp durup köpeğe bağırıyorum. Bu köy köpeklerinde bile işe yaradı. Eğer yüksek bir hızdaysam hiç durmuyorum korna çalıp motoru bağırtarak korkutmaya çalışıyorum ve sağ sol yapmayıp aynen yoluma devam ediyorum bu da işe yarıyor. Sizin için yegane önerim ''dazer'' marka köpek kovucu. Tam bilgi sahibi olmamakla birlikte söyleyebileceğim şey cihaz açıkken yaydığı dalgalar köpekleri rahatsız ediyor ve sizden uzak tutuyor. Bir bakın, araştırın, inceleyin derim belki gerçekten söylendiği gibi işe yarıyordur.

Ben yolda köpek gördüm mü geri dönüş yolu Kaç km olursa olsun hiç farketmez bir an bile düşünmeden dönerim :)

bir keresinde Kocaeli Değirmendere'de askeriyenin orada bir virajdan 3 taksinin arkasından gidiyordum, taksiler virajı dönüp hızla uzaklaşınca birden 7-8 köpekle baş başa kaldım. hafif yokuş yukarıydı ve 3 ay evvelinde ön çapraz bağ ameliyatı olduğumdan depara kalkışacak güç yoktu ayağımda mecburen yavaşça köpekler yokmuş gibi pedalladım, 2 köpek yarım metre yanımdan havlayarak ana eşlik ettiler diğerleri biraz daha uzaktı. ana yola çıkınca peşini bıraktılar. gerçekten soğuk terler dökmüştüm. eğer hızımı almış olsaydım düşünmeden basar giderdim o an birşey düşünemiyorsunuz. bir gece vaktide öyle lay laylom giderken birden köpek yanımdan fırlamış benle yarış halindeydi ben de birden bastıp pedala uzadım az daha düşecektim :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
bana grup ona yakın köpek saldırdı bısıkletı koruma yaptım.birigelip kopeklerı dağıtmıştı o kadar korktugumu hiç hatırlamıyorum.Zaten benım çığlığımla kopekler cok daha sınırlendı. Çığlık atmayın bir de sabah beş suları sürmeyın o saatte fena atarlı oluyorlar.

Yanımda biber gazı gezdiriyorum, artık köpek var diyerek geçmediğim yerlerden de geçiyorum, sanki biliyorlar biber gazım olduğunu hiç sorunla karşılaşmadım :)

• Beğen
Tepkiler: onurdemir
Geri