Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@cagrigencol yanlis dusuncelere sahip oldugunu her mekanda soyleyebilirim. Dunyadaki en buyuk tehlike saldirgan olan insandir. Küçükken köpek saldırıp üzerime çıktı birinin yardımıyla kurtuldum. Hatta defalarca kopek kovaladi bu atletizm klubune baslamama sebep oldu lise 1 deyken :) Her aksam 3 kopek kovaliyordu beni 1 km ye yakin. Hic donup onlara zarar vermeyi dusunmedim. Londra gibi yerlerde sokak kopeklerinin olmamasinin sebebi devletin evcil hayvan bakimindaki siki denetiminden dolayidir. Orda burdaki gibi kopek alip canin sikilinca sokaga salamiyorsun. Emin ol onumde can cekisen bir insanda olsa kopekte ayni sekilde uzuluyorum. Cok insanin kopek oldurdugune sahit oldum ama hic bir kopegin birini oldurdugunu canli olarak gormedim. Biraz sapkani onune al ve dusun. Neden bu kadar kotu seyleri yapan insanlara kin duymuyorum garibim kopeklere kin duyup hepsini genelliyorum diye.

Scudo
@cagrigencol kusuruma bakmayın kırdıysam. Sevip sevmemenizin önemi yok pek, çünkü onların yaşama hakkı en az sizinki kadar kutsal ve bu haklar sevgiden, nefretten ya da diğer kişisel duygulardan tamamen bağımsız. Sevmemeye devam edebilirsiniz, başınıza gelenler için üzgünüm ama sevmediğiniz her canlı için bu tedbirleri alma çabanızın karşısında birilerinin her zaman duracağı da aklınızın ucunda biryerlerde mutlaka bulunsun. İyi geceler.

Kayıtsız şartsız, "önce köpek, sonra insan" yaklaşımını çokça görüyorum. :)

Şehirleşmiş hayat tarzı, beğenilsin veya beğenilmesin, "insan" odaklı bir düzendir. Doğa-insan terazisinde, doğanın elden geldiğince korunmaya çalışıldığı, fakat son tahlilde insan için kurulu olan bir düzendir. Beğenmeyenler vahşi doğada yaşamayı tercih edebilirler, saygı duyarım. Şehir hayatını tercih edenler içinse, şehir hayatında insan sağlığını veya emniyetini tehdit eden şeylere müsade edilemez.

Doğa ve hayvan sevgisi ile insan emniyeti arasındaki teraziyi kurabilmek için vasat zeka kafi bence. Bunu anlayamayanlar, ya bir tarafa aşırı gidip lüks için doğayı katlediyorlar, veya diğer tarafa aşırı giderek "önce hayvan" ideolojisini benimseyebiliyorlar. İnsan emniyeti ile hayvan haklarını, insana saygı ile hayvana sevgiyi bir arada götürebilmek bu kadar mı zor? Bunu anlayabilmek bu kadar mı zor?

Tehlikeli hayvanların şehir hayatında yeri yoktur. Çözüm ise çok basittir ve aklı olan her medeni milletin uyguladığı bir şeydir. Etkin kısırlaştırma (yarı kısırlaştırma değil) köpeklerin çoğunun saldırganlığını giderir. Ayrıca sahipsiz ve zor hayat süren köpek nüfusunu kontrol altında tutarak bu tür köpeklere de bir iyiliktir. Öte yandan kısırlaştırma her köpeğin saldırganlığını almaz. Bunun için de standart köpek saldırganlık testleri vardır.

Sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılmaları, saldırganlık testine tabi tutulmaları, testten geçemeyenlerin barınaktan sokağa salınmamaları gerekir. Çözüm bu kadar basit bir şeydir. Ve bunu her medeni ülke uygulamaktadır.

Fakat bizim bazı "üçüncü dünya yarı-aydını" yarım akıllı belediyelerimiz var. Bunlar her ne hikmetse "önce köpek" sloganını "önce insan"a tercih etmekte ve bunu çağdaşlık zannetmektedirler. Zaten ilkel yarı-aydınların ortak noktaları da budur: Cahil, kafasız, medeniyetten habersiz, taklit etmeye çalışmak. Oysa saldırgan başıboş köpeklerin insana tercih edilmesinin medeni olmakla bir alakası yoktur.

Hayvan sevgisi ile insana saygı arasındaki çizgiden bihaber yarım akıllı belediyelerimiz...

Bazen tura çıkıyorum köpekler çıkıyor falan sürekli bi şekilde kaçıyorum ama başka bi tekniği falan varmı insanın süresi gelmiyor böyle durumlarda köpeklere ne yaparsak saldırmaz falan

Benim 4 kere başıma geldi hem de irice köpeklerdi ıslık çalınca sakinleşiyorlardı, gözlerine bakmayın ve orada değilmiş gibi ıslık çalın

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Pedaldaki ayak döngüsüne saldırıyorlar içgüdüsel olarak tehlike veya farklı başka birşey olarak da algılayabiliyor olabilirler. Pedal çevirmeyi kesin ve soğuk kanlı olun emin olun duracaklardır. Birçok kez tecrübe ile sabittir :D Tam hırlamaya başladığında bile işe yaradı.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
en sinir olduğum şeydir çok kere başıma geldi her seferinde bisikleti bırakıp köpeklerin peşine düştüm hep kaçıyorlar hiç yakalanmıyorlar sadece birini kıçından vurabildim okadar
bikeresinde 9-10 tane köpek peşime düştü hemde acayip ıssız biyerde sonuç yine aynı köpekler önde ben arkada devam...

Yuksek sesle bagirmak, ustlerine dogru surmek hep isime yaramistir. Hos cogu korkutmak amaciyla kovalar, sadece bölgelerini korumak istiyorlar ama eskiden kopek besledigim ve secdigim icin biraz da ben bulasmak istiyorum gidonu ustlerine cevirince bir kacmalari var goreceksiniz :)

Onlardan daha yüksek ve otoriter bir ses tonuyla(sanki sizin köpeğinizmiş gibi sert bir şekilde) "hayır" diye bağırın.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
köpek havlaması duyunca durursan köpek te durur
sen ona bakarsın o sana bakar. sonra çeker gider.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Sen neyap biliyor musun internetten bi tane havali korba al bakyin kovaliyorlar bas bas dur o sese kaçmazlarsa başka hiçbir şeyden kaçmazlar hem havalı korna trafikteki okuzler içinde ideal olur.Bisiklet yolundan gidenlere yüz kere çın çın zil çalmama rağmen duduklari halde kenara çekilmediklerinde devreye giren bir tür kurtarici mahiyetinde de iyi oluyor :D

telefon şeklindeki elektro şok cihazları çok etkili kopeklere... ben denedim daha kaçmayana rastlamadım .Hem sesinden hemde çıkardığı korkunç ışından çok tırsıyorlar

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri