Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

İyi de bunun sebebi köpekler değil, sorunlu insanlar. İnsanlar hayvanlara eziyet etmeye devam ettikçe, onların gözünde düşman olmaya devam edeceğiz. Ve belki seni, beni ısırmayacak ama gözüne kestirdiği bir kız çocuğunu parçalayacak. Burada suçlu olan köpek değil, köpeği bu hale getiren insan müsvetteleridir....

Scudo
Yapacak bişey yok. Ne yazık ki en yakın çözüm köpeklere müdahele. İnsanlar konudunda haklısınız ama bu bir kültür meselesi.

Köpeğin karşısında uysallaşsın diye onun seviyesine eğilmek çok yanlış bir davranış , bir kopek tehditi varsa guzel guzel konusun tamam ama bunu yaparken montunuzu cikarip kolunuza sarmayida unutmayin . saldirirsa kolunu isirtirsin. Montun üstünden dislerini geciremeyecektir. Bundan sonrası hayal gucune kalmis .

@Elzem Aynen:) Garfield için postacı neyse bizde köpekler için oyuz:)

e5'te uzunçayır'dan çamlıca'ya doğru olan yokuşta (akasya acıbadem avm karşısı) giderken yaklaşık 10 adet köpeğin yolun sağ tarafındaki açıklıktan havlayarak üzerime doğru geldiğini görünce şaşırmıştım.
sonra şaşırma sırası onlara geldi; zira ben durdum. sanırım ordan sürekli (ve durmadan) geçen arabalara alışkınlar, duran bir araç görünce şaşırdılar. :) onlar da durdu tabii. bir müddet öyle kaldık. ben elimde bisikletle yavaş yavaş yürüdüm. onlar da zaten kendilerine döndüler...sonra bindim uzaklaştım.

paketi 1 TL ye satılan tek seferlik mamalardan alıp dikkatlerini başka yere toplamak yada üzerlerine aşırı saldırgan haldeyseler su püskürtmek veyahut yukarıda yayınlanan videodaki gibi sakince yürüyüp yanlarından geçmek en doğru seçim sanırım

Küçükken köpek besleyip başka bir köpeğin saldırısına maruz kaldığım için köpeklerden korkmaya başlamıştım. Çevremin köpek beslemesi sonucunda biraz korkumu yensem bile zamanla çıkıyor.Eğer ki saldıracağını düşünüyorsanız muhakkak kolunuza montunuzu veya yanınızda bulan bir eşyayı dolayın ısırdıktan sonra kesinlikle çekmeyin. Daha çok içeri doğru ittirin. Bir çok arkadaş göz teması kurmaktan kaçınıyor. Fakat ben bir çok köpekten göz teması ve bakışlardan dolayı uzaklaştım.

Gel gelelim niye bizleri koşturduklarına havladıklarına....

1. Oyun oynamak için
2. Kendi bölgesinin güvenliğini sağlamak için
3. Biri geçtiğini haber vermek için.

Not: Golden Retriever türü olan arkadaşımın köpeğini gezdirirken kangal türü sokak köpeğine saldırısına maruz kalıp. Köpeğin kendisi koruyamaması üzerine köpeği kovalamak zorunda kaldım.

@cagrigencol

insan hayatı hayvanlarınkinden daha az önemli değil ama hayvanın hayatı seninkinden daha az önemli de değil. müsvedde dediğin o insanlar, emin ol, senin o kibirli, korkunç, ağzından öldürmek ve yok etmekten başka bir öneri çıkmayan sefiller için de bir yaşama alanının mümkün olabileceğini, hukuk ve yasalar karşısında o beyaz kıçlarınızın da farklı olmadığını, konuşamayan, dili olmayan, hak talebinde bulunamayan tüm canlıların da, sizin gibi ahmaklar kadar bir hak öznesi olduğunu savunuyor. müsveddelerden korkma.

Tabi, köpeğin tutumu hemen değişir.

siz sevin korkmadığınızı belli edin demiş arkadaş herhalde akşam hiç grup köpeğe denk gelmedi... arkadaşlar akşam sürecekseniz elektroşok fener var gittigidiyorda 25 lira sesine bile kacıyorlar..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Engin er. Sizler gibi, hakaretleri yüzlerimize söyleyecek cesareti olmayan korkaklar ancak burada, sanal ortamda bu tip çirkin sözler sarfedebilir. Umarım çirkin sözlerinizi bir kaç kez daha düşünür, taşınır, tartar ve özür dilersiniz. umarım sizinde kız kardeşiniz anneniz arkadaşlarınız ve hatta sizde köpekler tarafından saldırıya uğramazsınız. Bu nefretle boş yere dolmadığımı anlarsınız. Sizin de bir uzvunuz bir köpek tarafından koparılsaydı veya sizde her gece evinize gidebilmek için başıboş saldırgan onlarca köpeğin arasından, ıssız bir üstgeçitten geçmek zorunda kalsaydınız demek istediğimi anlardınız. Ne yazık ki cana kasteden varlıkları savunan insanları hoşgörmem mümkün değil. Gelişmiş ülkeleri yine örnek göstereceğim. Ne demek istediğim ortada. Ayrıca bu tamamen benim görüşüm hakaret ederek veya aykırı davranarak bunu değiştiremezsiniz. Daha önce de belirttim, kendim köpek besledim. Benim karşı olduğum şey saldırgan sokak köpekleri. Lütfen dilinizi çirkinleştirmeden yazınız.

Aklı fikri olmayan, yaptığı hiçbir şey kendi seçimi olmayan, çok saldırgan olabilse de aslında zavallı olan bir canlı türüne bu kadar düşmanlık beslemek gerçekten çok ilginç.
Her canlının bu dünya da yaşama hakkı vardır, en BİZİM kadar. Seni rahatsız ediyor diye bir canlı türünü ortadan kaldırmaya (en iyi ihtimalle bir kafese tıkmaya) niyetleniyorsun sonrada köpekler şöyle yaptı köpekler böyle yaptı diye sızlanıyorsun; köpeğin yaptığı şeyden ne farkı kaldı şimdi bunun (üstelik köpeğin niyetinin ne olduğunu dahi bilmiyoruz, belkide oynamak istiyor sadece).

Madem köpekleri temizliyoruz şehirlerden, benimde bir önerim var; her gün insanların neden olduğu yüzlerce şiddet haberi okuyorum. Belediyeye söyleyelim başıboş insanları da ortadan kaldırsın, köpeklerden çok daha tehlikeliler!

İyi arkadaşlar tamam saldırsınlar ısırsınlar umurunuzda olmaz yani. Peki tamam. Ya siz köpek ısırığını fazla hafife alıyorsunuz, ya da ben köpeklerle ilgili yaşadığım pek çok olaydan dolayı fazla büyütüyorum. Ne yazık ki yapacak bir şey yok. Bu da benim fikrim. Herkes aynı görüşte olacak diye bir şey yok. Umarım sizin de küçük yakınlarınız çocuklarınız kuzenleriniz yeğenleriniz benim yaşadıklarımı yaşamaz ve sokak köpeklerini severek büyür. Ancak ne yazık ki bu görüş benim zihnime işlemiş ve sokak köpeklerine olan nefretimi asla azaltamıyorum. Buarada zarar verdiğim düşüncesi ortaya çıkmasın. Geçinip gidiyoruz hepsiyle. Maşallah belediye zengin muhitlerden topladığı tüm köpekleri kısırlaştırmadan buraya bırakıyor. Hepsinden bol bol var. Ben kendim 7 yaşında küçücük bir çocuğu neredeyse kendi boyuna eşit bir köpeğin saldırısından kurtardım. Acaba bu yüksek sokak köpeği sevgisine sahip arkadaşlarımız o anda ne yapardı? Amacım polemik oluşturmak değil fikrimi beyan etmek. Sokak köpeklerindem nefret ediyorum, nedir yani edemez miyim?

@Engin er. Beyefendi bakın amacım polemik oluşturmak değil. Benim bu devletten ve yerel yönetimlerden talebim insanlara zararlı sokak hayvanlarının bir şekilde etkisiz hale getirilmesi. Ben sokak köpeklerini sevmiyorum sevmek zorunda da değilim anlaması çok zor değil sanırım. Ama emin olun benim yaşadıklarımı yaşasaydınız sizde sokak köpeklerine karşı kayıtsız kalmazdınız. Dediğim gibi tekrarlıyorum kabalaşmaya ve gereksiz polemiğe gerek yok. Bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Sadece fikrimi beyan ettim.

Geri