Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Sevimliler ancak beni sadece yolda yururken ısırdı bitanesi.bisikletim yoktu yanimda.sadece uzakdur benden dercesine bir isirik.birde ciddi isirikta tamamen koparirdi.kalin paltom parcalandi o derece.dikkatli olmak lazim ne yapacagi belli olmaz bunlarin

Bu tarz kopekler iliman iklimin oldugu her yerde olur kendi bellediklere bolgeye giren yabancilara vs saldirirlar. Yillarca pitbull uretimi yapmis biri olarak soyluyorum ki burada havlayan kopeklerden sadece 1 si digerleri gibi bos havlarken saldiri yapmaya calismisz Adam hamle yaptikca geri cekilip dis gostermesine bakarsak oda korkusundan oturu ki surekli en one cikiyor buyuk ihtimalle grubun basini ceken eleman olabilir bir nevi alfa. Cok fazla bagirmis adam. Kopekler donen seyleri pek algilayamadiklari icin saldirirlar. Bisiklet motor araba tekeri gibi. Boyle durumlarda en iyisi havlayarak geldiklerinde durup yuruyerek yavas yavas devam etmektir en onemliside korkmamak. Kendimi bildim bileli bu yontemi uygularim ne motorsiklette nede bisiklette havlayarak gelen hicbir kopek suresi isirma yada saldirma tesebbusunde bulunmadi. Korkmayip sevmeye calisirsaniz bilakis sukut icinde havlayarak dagilirlar.( tabi ne yapip ne yapmayacagini anlamaniz lazim en bastaki gibi dis gosteren kopek varsa birini sevmeye calismak onun saldirisini kabul etmek olur ) Birde suratinizda maske vs varsa indirmeniz faydali olur. tamamen kask maske kapli olunca insan oldugunuzu algilamalarida zorlasiyor. Eger gercekten saldiricaklarsada en onden gelenin kafadina bisiklet yada tasla vurup grubu dagitmak sart aksi takdirde biri gelip isirmayi basarirsa uyuz olanlar bile gelip saldirir.

• Beğen
Tepkiler: C. Yavuz
Video tüyler ürpertici.
Sanki başıma gelmiş gibi heyecanlandırdı.
Bisikletlinin doğru olanı yaptığı söyleniyor, kısmen hak veriyorum ama eğer çobanlar çok değil, 3 dakika geç gelselerdi farklı başlıkta bir video izliyor olabilirdik.
Türkiye'de olsaydı verilen bu tepki ile köpek saldırısının üzerine bir de çobandan sopa yenirdi yazan arkadaşlar;
eminim her hangi birimiz böyle bir olay yaşasak en az bisikletli kadar tepki veririz ve eğer bir de sopa olayı olursa kendi adıma rövanşım daha organize ve çok daha uzun bir sopa ile olur.

Ulkede nereye gidersen git hep yaşadığım olaydir. Benim takildigim nokta şu. Tamam köpekleri koruma amacli kullanirsin ama canavar beslemek nedir. Bizde kopek baktik bizimkiler genelde bagli olur. Gelene havlardi durdugu yerde. Videoda görüldüğü üzere cifltlik sahibi gelmese sikinti olurdu eminim.

Bu empati yoksulu insanlara ayni olayi yaşasa evden silahi alir gelir orada ne kadar kopek varsa katleder oradan gecemedim diye.

Böyle denyolar bu dünyada her zaman olmuştur. Olmaya devam edecektir. Bizim dikkatli olmamiz gerekiyor .

O saatten sonra zaten kaçsada kaçamaz ki iyikide kaçmamış köpekler dahada cesaretlenirdi, muhtemelen bir barınağın çevresi.
adamlarda iyi yetişmiş

Yaw izlerken yüreğim sıkıştı başıma gelse demek ki :hihi: Allahın sen esirge böyle bir duruma düşmekten.

Ben genelde durup dik dik bakıyorum, şimdiye kadar yöntemim hiç ters tepmedi.
tabii bu ters tepmeyeceği anlamına da gelmiyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@cagrigencol Yaşım 43, bugüne kadar yüzlerce köpekle karşılaştım hatta kendim de bir dönem kangal sahibiydim. Emin ol bugüne kadar zevk için bir başka canlıya zarar veren insan dışında başka bir varlıkla karşılaşmadım. Umarım bu düşüncenden kısa zamanda kurtulursun. Karşılaştığım her köpekle kısa bir sohbetin ardından arkadaş olduk ancak doğası gereği her karşılaştığımızda da havlayarak kovalamaya devam ettiler ancak durunca da hep anlaştık :))

birkeresinde ben köpeği korkutmuştum. rahat 45le bayır aşağı giderken yanından geçtim. ciyakladı hayvan :D

köpeklerden korunmanın yolu sakin olup yürüyerek ilerlemektir. yanınızda yiyecek varsa verin gitsin.

Göz teması kurmayın uzak durun korktuğunuzu belli etmeyin sonrasında yol alın

Kişisel tavsiyem. Daha önce okuduğum yorumlarda silah, bıçak, biber gazı tarzı yorumlar vardı. Arkadaşlar aman Allah korusun köpeğin bazen nereden çıkacağı belli olmaz. O heyecanla grupta olan birine ya da kendinize o heyecanla zarar verebilirsiniz. Biber gazı zaten uçucu rüzgarda yüzünüz gelir. elinize bulaşıp gözünüze gelir. güvenlik güçleri bile bunun özel eğitimlerini alırlar. Ben heyecanlanmam diyen adam da zaten köpekten korkmaz. İnsanların geçmediği dağlarda bile bisiklet sürdüm önce ne yapacağınıza karar verin gerekirse bisikletten inin ya da çok yavaş sürün. Aniden çıkarsa durunnn. kendi gider zaten tek amaçları kendi bölgelerini korumak. Uzaklaşıp gidersiniz. Hepimiz bu işi spor hobi doğa için yapıyoruz. burayı okuyan gencecik arkadaşlara faydamız olsun. Örnek olalım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kendini hayvansever olarak nitelendiren bazı insancıklar ana babaları yaşlanınca yada yatalak olunca altını temizlememek için bakıcı tutarlar veya huzurevlerine gönderirler ama söz konusu köpek bokuysa o boku kendi elleriyle temizlemeyi insanlık görevi olarak düşünürler. Böyle hayvanseverleri gördükçe insanın köpek olası geliyor.

elektro şok fener ... 30 tl giddigidiyorda var sesini duyunca korkuyorlar zaten.

• Beğen
Gece sürüşü yapıyorsanız ön ışığınız kuvvetliyse çakar moduna alıp köpeğe tuttuğunuzda korkuyorlar.Çoğu köpek adamı yiyecek gibi koşar lakin elinizi kafasına uzattığınızda başlar mırlamaya,bazıları hemen sırt üstü yere yatar göbeğimi de kaşı diye :) Tabi sözlü iletişim kuramadığımız canlılar olduğundan dolayı ısırma ihtimali azda olsa var.Bunun da çözümü basit böyle bir durumda siz de ısıracaksınız :)

• Beğen
@Resul Özbarlas eski mesajlarda hayvanseverlerden bahsedilmişte o yüzden yazmıştım. Konudan ziyade o yazılanlaraydı yorumum. Yani bazı kişiler hayvanları insandan daha değerli varlıklar olarak görüyor vs. Köpeklerden korkarım. Sağı solu belli olmayan hayvanlar. Öyle bi durumda yani köpekle karşılaştığımda kesinlikle sakin olamıyorum heycan yapıyorum . Yerde taş sopa ne varsa ona yelteniyorum korkutmak için.

Geri