Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Bildiğin çoban köpegiydi baktım bagırdım falan baya sesim yani kalın :D kopekde tık yok hay huyt diyorum hiç mutiş bir koşusu vardı. Allahtan seritler bostu direk karsıya geçtim :D aslında toplamaları lazım bu kopekleri. Malesef sahipsiz çok ve ciddi sağlık problerine yol açabilir.

Scudo
Bölgesini koruma mantığıyla sizi zararlı biri olarak algılıyorlardır. Köpekleri toplamadan önce kısırlaştırma işlemi uygulanabilir toplanan köpeklerin hali hal değil ne yazık ki. Onlarında sonuçta yaşamaya hakları var bu konuda köpek savar düdükler var onlardan alabilirsiniz işe yararmı bilmiyorum filmlerde çok yarıyordu :D

Bu problemin çözümü Airzound. Köpekle empati kurun; sizden daha yüksek ses çıkaran bir canlıdan korkmaz mısınız?

• Beğen
Tepkiler: Ghost
:D bölge falan degil sorun bence bisiklete karsılar kopekler :)) yakalasa hiç bölge dinlemeyecek bazı kopeklerde yarıyor o duduk :) malesef ise yaramazsa paçayı kaptırırz :p @Uğur S.
Cici kopek diyemem ki :D dişini gösteren kopege yakalasa bana sorar anlaşmayı :D

Bostancı civarında sürenler bilir, buradaki köpekler bisikletlere değil arabalara saldırırlar. Hafta sonu bir tanesi bizimle birlikte geldi; hiç abartmıyorum Kartal'dan Kaynarca-Kurtköy sapağına kadar. Hatta bir arkadaş videoya aldı, hayvandaki güç ve dayanıklılık inanılmaz (26-27 ortalama hız). Hayvanda cep telefonu olsaydı, bu segmentte köpek kategorisinde kom bile alırdı. Biz bisikletin üzerinde rahat giderken bir yandan hayvana üzüldük, bir iki dakika Kaynarca'da durduk, dinlensin su içsin diye.

Ben sakatlıktan dolayı uzun süre bisiklete ara verince kiloları almışım, rampada tek kaldım, arkadaşlar basıp gittiler. Klasik bir şekilde 2-3 üç köpek beni rampada yakaladı, bir tanesi sağımdan yaklaştı, havlarken nefesinin sıcaklığını bacağımda hissetim. Yapacak bir şey yok, ister ısırsın ister havlasın ben aynı tempoda devam ederim. Havlaması önemli değil, bir aksiyon alırsa o zaman kozları paylaşırız.

En guzeli airzound

küçükler sorun olmuyor da, büyük köpekler tam bi dinozor. Bağırırsın gitmez, taş atarsın gitmez sürekli havlarlar. bi keresinde birinin yüzünü tekmelemiştim, tamam hayvan zarar görsün istemem ama o da gitsin yani zorluk çıkartmasın. en sonunda biber gazı alıcam gelene gidene sıkıcam o olcak

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Belgrad dönüşü orta boylu bir pitbull'un 41,3 km yaptığına şahitlik ettikten sonra, "Durunca gidiyor" yargısı kafamda son bulmuştur. . .

valla herkes birşey söliyebilir ama ben köpeklerden cok korkuyorum mesela bazen grub halinde giderken durup konusuyoruz sakinlesiyorlar ama bazıları öyle degil mesela kandıra yolundan iniyoruz biranda alman kurdu hırlıyarak önüme cıktı yol kenarı zaten dar ben o korkuyla hafif yola cıktım arkamdan bir araba gelseydi vay halime kesin sakatlanırdım

İos için veya mobil cihazlar için köpek kovucu varmı ve işe yarıyormu

@ahmet emin aydın
:)) gayet komik bir espiri malesef yok sadece sinyal yolluyor bir ses çıkarıyor radyosuz telefonda radyo aramak gibi birşey bu dediğin :)

hayatta kalma uzmanları puma ayı aslan gibi hayvanlarla karşılaşıldığı zaman yüksek sesle bağırılmasını büyük odun tahta parçaları alınıp kaldırılarak kendimizi büyük göstermeyi söylüyorlar bu köpeklerde de işe yarar (genelde :) ve köyde yaşayan bi arkadaşım var bisiklet sürerken köpek geldiği zaman hiç bi şey yokmuş gibi inip yürüyoruz bi şey yapmıyorlar demişti

:D koepklerle basımız dertte siz su antep urfa falan bilmiyorsunuzda böyle buralarda inanki çok saldırganlar. Hiç yakalasa affetmezler. Ciddi soyluyorum direk parcalarlar.

@sergen27

Köpek görünce frene asıl, bir anda dur! Daha sonra köpeklerin nasıl davrandıklarını bana anlat:)

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
:D anlatmaya gerek yok ustune direk asılacak :Dd sonra belimdeki bıçagı çıkarıcam :Dd kavga çıkacak mesele uzucak :D@can onur

@sergen27
Bıçak yerine tabanca taşı istersen. Köpeği görür görmez sık kafasına. En kolayı... Olur mu öyle şey; ne bıçağı? Köpek görünce duracaksın, bisikleti elinle iterek, yürüyerek oradan uzaklaşacaksın.

Tek başına tura çıkan bi abim anlatmıştı. bakmış köpek koşuyo, bisikletten inip, bisikleti tutup savurmuş köpeğin üstüne bu sefer de köpek kaçmış :D

• Beğen
Tepkiler: olympos
Kedilere karşı etkili olan naftalin (park edildiğinde seleyi tırnaklarıyla yırtıyorlar) köpeklere de etki eder mi acaba? Motorsikletlerini dışarıda bırakanlar naftalin tabletleri koyuyorlar.

Esenlikler.
Çocukken kovalandığım,ısırıldığım için ben de köpekten korkuyorum.Özellikle kırsal alanlarda bisiklet sürerken daha da tedirgin oluyorum.2014 yılının Ağustos ayında Güney Marmara turu yaparken Mekece-İznik arasındaki dar yolda köpek saldırısı nedeni ile az daha araçların altında kalacaktım.Benim aldığım tedbirler şunlar;

1.)Gerektiğinde bisikletten iniyorum.
2.)Sakin olmaya çabalıyorum.
3.)Bisikletin üzerindeysem gidonu yol tarafına kırmamaya çalışıyorum.
4.)Köpekle göz göze gelmemeye gayret ediyorum.
5.)Köpeğe aşırı bağırmadan sakinleştirici komutlar veriyorum.(Yuvana dön!,sakin ol!,kulübene git! v.s gibi)
6.)Bisikletimi köpek ile kendi arama alıyorum.
7.)Köpeğin bölgesini orta karar adımlarla terk etmeye çalışıyorum.

Köpeği görmekte çok geç kalmış ve bisikletten inmem söz konusu değil ise iki yöntemi kullanıyorum.

1.)Köpek çok yaklaşmışsa mataramdaki suyu sıkıyorum.
2.)Gidon boğazının altında kılıfının içinde bulundurduğum ledli el fenerli elektroşok cihazının çıkardığı ''SESİ'' ve yaydığı ''IŞIĞI'' caydırıcı maksatla kullanıyorum.(Müthiş etkili bir ses/ışık ve yöntem)

(link)

Geri