@Fahrrad
Burdakiler fena hocam, almanya'da avuç içi kadar köpek bile sahipli olmak zorunda. Ben gece vakti havlayan köpek bile duymadım almanyadayken, varsa söyleyiniz. Burda evlerin bahçesindeki köpekler siz çitin yanından habersiz geçerken gelip çitlerin arkasından kulağınıza kulağınıza böğürmeye başlayacak, çok sevimsiz bir şey. Üstelik sizin iyice yaklaşmanızı bekleyip, tam dibinizdeyken havlıyorlar daha fazla korkutabilmek için, kaza sebebi resmen. Sadece serbest dolaşan sokak köpeklerine değil, bahçe çitlerinin yanından geçerken de dikkat etmek lazım, haberiniz olsun.
Sokak köpeklerine karşı herhangi bir cihaz kullanmayı denemeden önce durup, bisikletten inip o kısmı yürüyerek geçmek en mantıklısı. Öyle yapınca saldırmaya devam eden köpek sayısı çok azdır, hala saldıranlara karşı biber gazı ve tazer türü cihazlar önerilebilir. Yüksek sesli korna işe yaramaz diye düşünüyorum, araba kornasından bile kaçmıyorlar çünkü.
@Fahrrad
Bir de köpek problemi sadece geceleri ve sabah erken saatlerde var, hep gündüz sürecekseniz zaten köpeklerle hiçbir sorun yaşamazsınız. Hava kararınca nedense bisiklet ve arabalara saldırmaya başlıyorlar, fakat inip yürümeye başladığınız zaman gelip de sizi ısıracak köpek sayısı çok çok azdır, ona karşı büyük önlemler almaya gerek yok bence. Yeter ki üstlerine sürmeyin ya da bisikletle kaçmaya çalışmayın, o zaman arkadan yetişip paçalarınızı ısırmaya çalışırlar çünkü.