Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Scudo
@mehmetsunu

bu köpek konusu o kadar çok açıldıki ,okyanus oldu,serbest kürsüde açtım konu daha yeni ,demekki sürekli güncelleme yapmak gerekiyor,bu pazar 30 km non stop sürüş olacak buralar sahil değil,tavuk şişler olacak ,köpekler bekliyor beni ,o kadar besledimki o civar köpeklerini, tek giderken resmen tanıyorlar, koşarak geliyorlar,ve tabi zamanımı yiyorlar,ne yapacaksın mehmet dostum onları beslemeye devam edeceğim,zor oluyor tabi bastırmış geliyorsun, hangi bölgede olduklarını biliyorum ,yalnız beni tanıyorlar ,yanımda başka biri olunca ,ona saldırı pozisyonuna geçebiliyorlar .

https://i.hizliresim.com/xAbZ6L.jpg

geliyorum evlatlarım,,,,,,,:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi bundan sonra yolda karşılaştığım köpeklere ben kudret abinin arkadaşıyım diyeceğim. Herhalde bu köpekler bazı insanoğlu türevleri gibi yemek yedikleri çanağa şey yapmazlar değilmi.

Bu konudan bende mustaribim, köpeklerden çocukluğumdan beri korkarım, köpek beslemişliğim bile var ama yabancı bir köpeğe karşı istem dışı korkuyorum, bu da onları tetikliyor ve genelde kaçan kovalayan modun da oluyoruz

Cesur ve akıllı davranmak lazım köpek korktuğunuzu anlarsa işiniz iş,sakin olursanız belli bir süre sonra sizi bırakacaktır
Neredeyse boyum kadar kangal köpekleri ile bunu tecrübe ettim, zira köpekler en sadık ve saf hayvanlardır

@mehmetsunu

göçbeyliden formulaya gelirken hilafsız 50 köpek yokuş aşağısında bekliyor idi,tabi aynen durdum ve besledim,o anda bi araç durdu benim resmimi çektiler,valla istanbul halkını duyarlı olmaya çağırıyorum,bu köpeklere sahip çıkalım ,bu kadar vurdum duymazlık insanlığa yakışmaz, insan olmanın bir amacı var, biz insanız merhamet edeceğiz,
bu pazar önce kendi etabımında olan köpekleri beslemekle kalmayacağım,irfan kaptan ile viaportta buluşup formula tarafındaki köpekleride besleyeceğim.

Çantadaki pompa son çarem ama bende kovucu yada sprey almayı düşünüyorum

En baştan 6. Sayfaya ve son 2 sayfayı da okudum vardığım sonuç şu ki bekara karı boşamak kolay[emoji16] [emoji16]
Her insanın tepkisi de tecrübesi de başka bazılarımız çok kanıksamış bu mesleyi iplemiyor bazılarımız (ben ben ben ben!) altımıza yapacak kadar tırsıp apışıp kalıyoruz...
En yakın maceram da yolun iki tarafında ki fabrika bahçesinde ikişer köpek, benim tarafımda kiler bağlıydı Allah tan karşı taraftakiler de trafik akışından geçemediler yanıma ama bir daha o yola çıkmam için geçerli bir sebep....
Sakin köpekten korkmam ama havlayan koşan sins köpek altıma yaptırı o derece... bende ya bir köpek kovucu yada biber gazı almak taraftarıyım.... başka çıkar yolum yok kendimce...

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
bu sinyal yayıcı aletler var genelde köpekler için kullanılıyor onu denemekte fayda var diyorum,ha ayrıca sokak köpeklerinin bir kısmı uysal bir kısmı da etki tepki sonucunda saldırabiliyorlar..ama köpeğe bir şey atmamakta fayda var diyorum! hiç bir tepki vermeyip kaçmadan durursan o iş yarıyor :) şu da var ki pitbull da durum ne hiç haberim yok :(

Hocam böyle bir cihaz var kullanımı taşıması kolay. Elektrikli job

Dosyalar

• 125DF84897CA45B8D83B92D19DF2DEE1.jpg
    125DF84897CA45B8D83B92D19DF2DEE1.jpg
    6,3 KB · Okunma: 59
Almanyada yasiyorum simdiye kadar trafikden cekindigim icin bisikletimi Türkiye ye getirmedim vede baska bir bisikletde kullanmadim bu sene cesaretlenip bisikletimi Memlekete getirmeye karar verdiydim simdide su köpekler meselesi canimi sikmaya basladi.10 senedir ne ise gidip gelirken yada turlarken basima böyle bisey gelmedi.Bir arkadas cok ses cikaran korna yada adini bilmiyorum bu maclarda kullaniyorlar ses cikarici seyler al dedi.

@Fahrrad
Burdakiler fena hocam, almanya'da avuç içi kadar köpek bile sahipli olmak zorunda. Ben gece vakti havlayan köpek bile duymadım almanyadayken, varsa söyleyiniz. Burda evlerin bahçesindeki köpekler siz çitin yanından habersiz geçerken gelip çitlerin arkasından kulağınıza kulağınıza böğürmeye başlayacak, çok sevimsiz bir şey. Üstelik sizin iyice yaklaşmanızı bekleyip, tam dibinizdeyken havlıyorlar daha fazla korkutabilmek için, kaza sebebi resmen. Sadece serbest dolaşan sokak köpeklerine değil, bahçe çitlerinin yanından geçerken de dikkat etmek lazım, haberiniz olsun.
Sokak köpeklerine karşı herhangi bir cihaz kullanmayı denemeden önce durup, bisikletten inip o kısmı yürüyerek geçmek en mantıklısı. Öyle yapınca saldırmaya devam eden köpek sayısı çok azdır, hala saldıranlara karşı biber gazı ve tazer türü cihazlar önerilebilir. Yüksek sesli korna işe yaramaz diye düşünüyorum, araba kornasından bile kaçmıyorlar çünkü.

@Fahrrad
Bir de köpek problemi sadece geceleri ve sabah erken saatlerde var, hep gündüz sürecekseniz zaten köpeklerle hiçbir sorun yaşamazsınız. Hava kararınca nedense bisiklet ve arabalara saldırmaya başlıyorlar, fakat inip yürümeye başladığınız zaman gelip de sizi ısıracak köpek sayısı çok çok azdır, ona karşı büyük önlemler almaya gerek yok bence. Yeter ki üstlerine sürmeyin ya da bisikletle kaçmaya çalışmayın, o zaman arkadan yetişip paçalarınızı ısırmaya çalışırlar çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Fahrrad
@Rasimcan Meral Yardimci bilgileriniz icin tesekkürler,dediginiz gibi burda sahipsiz basibos köpek olmadigindan havlama sesi duyamazsiniz, binde bir sahibinin elindeki köpek yanindan gecerken belki havlar o kadar.Burda basliktaki bütün yazilanlari okudum nasip olursa Türkiyede turlarsam temennim basima böyle birseyin gelmemesi sayet olursada sizin ve diger arkadaslarin tavsiyelerini uygulamak.Bende aslinda sabah erken saatlerde tura cikarim isimiz var o zaman

Paket halinde kuru mamalardan satın alsak sürüşe çıkarken bir miktar yanımızda bulundursak faydası olur mu ? Gergin olanlar yaklaştığında yere bıraksak birkaç tane. Uysallaşınca da elden beslesek. Birinden duymuştum, köpeklere ellerini koklatırsans sonraki zamanlarda seni tanırlarmış.

İkinci ve üçüncü dünya ülkelerinde yaşamamak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Herkese merhaba,
Dün Gaziosmanpaşa-İstinye-Gaziosmanpaşa turu yaptım. Daha önce de her pazar bu güzergahta tur yapıyordum. Bir kaç tane sokak köpeği denk gelirdi ama onlar da kendi halinde, saldırmayan köpeklerdi. Ama dün Kabataş, Kuruçeşme, Baltalimanı civarında 2'li 3'lü gruplar halinde köpekler vardı, bisikletten inip yürüyerek atlattım.

Merhaba arkadaşlar;

Başlığı görünce aklıma direk ilk kötü tecrübem geldi. Bisikletim ile tanışmamdan 10 dakika sonra ısırılmak...

Korku ve Kan

Garip ki hala köpek gördüğümde bisikletten inip bir süre sakinleşmeye, ardından köpek riskli bir mesafede yada tutumda değilse uzaklaşabileceğim yöne (geldiğim yöne de dönebilirim) pedallamaya çalışıyorum. Bu psikoloji sanırım yanında farklı korkular da sürükledi, önceleri yine köpek olur mu diye kafamda kurarken, artık bisikletle yola çıkınca lastik patlar mı, yerinden çıkar mı, frenler tutmayı bırakır mı gibi garip düşünceler ile boğuşuyorum. Resmen korku korkuyu, bahane bahaneyi doğuruyor. Umarım bisikletle aramda yarattığım bu karanlık duvarı yıkabilmenin yolunu bulurum. Koca yıl evde trainer üzerinde pedallamak dışında 8 - 10 kere dışarı çıkabilmişimdir. Grup etkinliklerine katılmayı planlıyorum. Umarım bu korkular ile mücadele edebilmemde olumlu etkisi olur.

Sevgiler

• Beğen
Tepkiler: dgntkn
Bece bu urunlerbiraz gereksiz ozellikle turkiyede cagu kopege kendinizden emin bir bakis atmaniz yeterli oluyor .bazi ozel kopeklerde ise kacmak en mantiklisi zaten sizi 10 km kovalamiyor kendi bolgesinden cikinca birakiyor

Geri