Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Hassas ve duruma göre farklılık gösteren bir konu
Her yol şartında ve her bölgede farklılık gösteren köpek tepkileri
bisiklete binenlerde derin etkiler bırakabiliyor. Her ne kadar sakin kalmak ilk
yapılacak şey gibi görünsede siz yolda normal seyrederken otların arasından üzerinize fırlayan
ağzından salyalar akıtan ve niyeti kesinlikle saldırmak olan 2-3 köpeğe sakinlik pek işe yaramayabilir.
Bence köpek kovucu,biber gazı,taş ve sopa dan çok gittiğimiz yolun her tarafını gözetleyerek gitmek ve
olası saldırı durumunda alacağımız tedbirleri belirlemek ve en önemlisi de en az 2 veya daha çok kişiyle sürmek
daha etkili olacağı gibi. Aslında bu hayvanların iki tekerlere özel bir reaksiyon gösterdiği (bisiklet,motosiklet) gerçeği
ve bunun onların doğasında olduğunu kabullenmemiz gerek diye düşünüyorum.

Scudo
Daha önce de belirtmiş olduğum gibi eğer korkmuyorsanız sakin olun. Geçtiğimiz cumartesi günü Büyükçekmece deki evimden çıktım sokaktan sola dönmemle tam 8 tane köpek üzerime saldırdı. İlk hareketim bisikleti durdurmak oldu. Sonra grubun en saldırgan bireyiyle konuşmaya başladım. (Konuşmak derken dünya sorunları değil tatlı bir ses tonuyla sakin ol oğlum gibi) 10 sn sonunda etrafımda kuyruk sallayan ve onu sevmemi bekleyen 8 köpekle birlikteydim. Dikkat edilmesi gereken tek köpek havlamadan sessizce yaklaşan köpektir. Sessizce geldiğini görebilirseniz ki görürseniz benim gibi şanslısınız demektir. Bisikletten inin köpekle aranıza bisikleti alıp yavaşça uzaklaşın ki bu tip köpekler size saldırmaya pedalınızı ve lastiklerinizi ısırmaya çalışacaktır. Mümkün mertebe bisikletinizi köpeğe doğru bir ileri bir geri hamleler yaptırarak yürümeye başlayın. Böyle bir köpek tarafından ısırılmadıysanız diğer köpekler sizin için çocuk oyuncağı haline gelecektir. Tabi zamanla.

banketten giderken yolun kenarındaki ağaçlık alandan bir tanesi bir fırladı üzerime doğru gayri ihtiyari sola doğru kaçtım neredeyse kamyon altına alıyordu beni yarım metre gibi bir mesafeyle yırttım. o yüzden çok dikkatli olmak lazım maalesef :(

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
Faydalı bilgiler için teşekkürler

Köpekler konusunda bence öncelikle onlardan korkmadığınızi göstermek ve onlar için tehdit olmadığınızı hissettirmek veya tam tersini de yapabilirsiniz ben ikisinide uyguluyorum ama şimdiye kadar hiç şiddet uygulamadım sonuçta biraz cesaret bence yeterli

• Beğen
Tepkiler: sspl
Bende gayri ihtiyari olarak köpeğe karşı hırlıyorum yani bağırıyorum bağırınca korkum azalıyor ve ne yapabileceğime daha iyi karar veriyorum.

Köpeklere Fısıldayan Adam belgeselini izleyin şiddetle tavsiye ederim. Bir bölümde onu bile ısırdı köpeğin birisi o ayrı tabiki. Onun taktiğiyle saldırmak üzere olan köpeğe yavaşlayıp Hişşşşşşşşt demem yeterli oldu bugüne kadar.

Bisikletsiz olarak geçen 6-7 köpek tarafından kovalandım. Yanımda kız arkadaşım olmasa koşar uzaklaşırdım mesafe vardı aramızda ama kız arkadaşım olduğundan geride kalır diye kaçamadım :D Hal böyle olunca kızı arkama aldım dedim sen ufak ufak geri geri uzaklaş. Ama köpekler koştura koştura geliyor. Yere eğildim taş alır gibi yaptım hayvanlara bağırdım hırladım baya bende köpek gibi oldum. Sonra bunlar bir tereddüt etti durdular falan. Derken tekrar adım adım uzaklaşmaya çalıştım bunlar yine koşmaya havlamaya başladılar. Ben yine taş alır gibi eğildim bağırdım hoşt moşt falan bildiğin geri püskürttüm. O arada geri geri ufak adımlarla gelirken ana yola zaten gelmişiz -kestirme olsun diye arsa gibi bir yerden geçiyorduk tahminen de hayvanlar orada bir şey koruyordu (bir dişi olabilir mesela)-. Yoldan geçen arabalarda korna falan çalınca gerisin geri döndüler.

İlk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde kaçardım ama kaçamadığım için en böyle bir diklenme yaşadım ama taktik tuttu :D

@h.erarslan86 Öncelikle geçmiş olsun. Köpek korkunuz yoksa sakın köpeklerden koşarak kaçmaya çalışmayın. Kaçan kovalanır taktiği burada da geçerli. Hayatım boyunca tek köpekten koşarak kaçmaya çalıştım o da rahmetli dedemin kangal köpeğiydi. Mesafe kısa olduğu için depara kalkıp suratına kapıyı kapatmıştım. Aslında ondan bile kaçmazdım ama refkleks olarak birden bire karşılaşınca kaçma gereği duydum ki büyük ihtimalle köpekte onun için kovalama gerekliliği duydu.

@yunus çırak
Merhaba.. cihazin sesi tamam da elektrik ile kaciyorlar demissiniz.. hic elektrosok uyguladiginiz oldu mu? O sirada da isirabilir o kadar yaklasirsa.. nasil bir ses cikariyor cihaz? Bayagi ucuz bir cihaz gibi gozukuyor gercekten ise yaradi mi acaba? Ben bulamadim simdiye kadar bir onlem de o yuzden tum detaylari ile soruyorum gercekten iyiyse alacagim cunku.. tesekkurler..

Cihaz hem ses çıkarır hemde elektrik yani cihazın dış yüzeyinde metaller var burada elektrik akimi gorunur.köpek Sesi duyup ışığı görünce önce şaşırır bekler sonra döner gider eğer yinede sana saldirirsa elektrik değdiği an mecburen kaçar ki simdiye kadar bende buna gerek kalmadi Ben 12-13 defa kullandim sadece 1 defasında köpek cihazi acmama rağmen kovalamayı bırakmadı oda süs köpeği idi

bu bazı çok bilmiş arkadaşlar hangi köpeklerden bahsediyorlar ? herhalde süs köpegi olan ismi de fino olan köpeklere karşı galiba bu söylenen...

neymiş efendim sizi kovalayan köpek saldırgan değilmiş ? Yok yaw :D vallaha mı :D madem saldırgan değil benım bacagımı ısıran herhalde köpek değil AT mıydı :D

bisikleti araya siper almayı da denedim köpeklerin havlaması kesilmiyor. havladıkları şey bisiklet değil sizsiniz. bu yöntemlerin bir çogu köpekte de işe yarayabilir , bir çogunda da işe yaramayabilir.

köpek diyerek küçümsemeyin. biber gazı + havalı korna + yeşil lazer + köpek kovucu (ultrasonic) cihazlarından biri veya bir kaçı yanınızda her zaman olsun. özellikle uzun turlarda.

Biber gazı kullanmayı doğru bulmuyorum ama bu sonic ses dalgaları sanırım yayan aletler var. Bir arkadaşım da almıştı eşi için, işe yarıyordu. 75-100-150 TL civarlarında fiyatı var.

Hayal dünyasında yaşamıyoruz. Biber gazıda taşırım köpek kovucuda. Kendimi korumam lazım. Daha geçen, gece bekçisini köpekler parçalayarak öldürdü. Habere çıkmıştı. Ne gerekiyorsa yapacaksın abi. Öyle 5-6 köpek sarmış etrafını sen sakin kalacan beklicen ha? Ya bir anda saldırırlarsa bırakmak yerine? Gittin geçmiş olsun. Ciddi durumlar bunlar. Her köpeğin niyeti ne amacı ne bilemessin. Önlemini alacaksın her zaman. Köpekleri, hayvanları çok severim ama bana saldıracak köpeğe biber gazıda sıkarım başka bişide yaparım kusura bakmayın.

Edit akbayram: Burada yapıcı konuşan arkadaşlara, abilerede bir örnek vermek isterim. Köpek önünüzde çocuğunuza ya da annenize babanıza saldırdı diyelim(çok değer verdiğiniz) o zamanda izleyip köpektir yazık deyip bırakmasını mı bekliceksiniz? Sakinleştirmeye mi çalışacaksınız, bırak oğlum diye? Bırakın biber gazı sıkmamayı köpeği oracıkta öldürürsünüz. Eğri oturup doğru konuşalım bazı konularda.

@BicycleLover

Hocam bende aynı fikirdeyim. Hayvanlara durduk yere saldırmıyoruz zaten zarar verecek olurlarsa bu dediklerinizi bende uygularım.. Hiç yaşamadım inşALLAH da yaşamam.

@AF1L1YALN1Z
Ben yasadim bir sefer.. nerdeyae saldiriyorlardi zor kurtuldum.. ama o ani hic unutamiyotum.. olaydan sonra ne degisti biliyor musunuz o gunden beri bisikletimi arabaya baglayip iniyor ve sahilde biniyorum.. resmen bisikletten korkuttular.. olmasaydi Atasehirden guzel guzel inip sahile binip donuyordum.. Allah kimseye gostermesin ama ozellikle sabah erken saatlerde ortalikta kimse yokken aslan kesiliyorlar ve gercekten tehlikeliler.. her turlu onlemi almak zorundayiz.. belediyeler hicbir onlem almiyorlar o yuzden biz kendi onlemimizi kendimiz almamiz gerekiyor.. bu da isin en sacmasapan noktasi.. cok yer gezdim yurtdisinda ben hic basibos kopek gormedim..

SM-N7502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında belediyeler onların tıbbi işlemlerini yapıyor ama sonradan bunlara insanlar tarafından bir baskı uygulanıyor. Kimisi alıyor kapatıyor kimisi tekme atıyor vs vs.. Hayvanda ne yapsın artık kendini korumaya almak için içgüdüsel hislerine yelteniyor..

Sürülerden uzak durmak gerek. Genelde sürülerin içinde korunan dişi olur. Sürüde bu yüzden çok agresiftir. Yayan ya da araçla olsun her türlü hırlarlar.

@h.erarslan86

Eminim bir hayvana eziyet vermemek adına bunu söylüyorsunuz. haklıda olabilirsiniz ama köpek o an saldırı amaçlı üstünüze yürüyor. onu bi insan olarak düşünün mesela biri size küfür ederek üzerinize geliyor. ne yapacaksınız bisikleti araya mı alacaksınız :D tabi ki biber gazını her gördügünüz köpege sıkın demiyoruz. ama baktınız her önlemi aldınız daha da agresifleşirse köpek, son çaredir biber gazı.

ben scooter'da kullanıyorum bir gün yagmur yagmiş yollar ıslak. bitane köpek ufak tefek ama nasıl hırçın. köpek öyle bir yerde durmuş ki tam virajda duruyor. ayagımı salladım köpege direk pacadan yakaladı.
Allahtan içimde kalın tayt üzerindede kot pantolon vardı ki. köpek pantolandan çekiştirdi. hız da yapamadım viraj ve yerler ıslak. bazen de direk size dogru koşuyorlar karşıdan o daha tehlikeli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Aly
Geri