@Iboil
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız ancak yine de baya hasar var galiba. Köpek işinde sanırım 3-4 alternatifi aynı anda yanınızda taşımak gerekiyor (Özellikle turcular için bunu söylüyorum, en azından benim yapmayı düşündüğüm şey bu). Çünkü bazıları artık bağışıklık kazanmış bazı yöntemlere veya etkilenmiyorlar bile. Köpek dostu olmakla birlikte önlem alınmalı diye düşünüyorum açıkçası. Öncelikle köpek maması, yüksek sesli korna, elektronik kovucu, son çare belki biber gazı, hatta elektroşok (sesinden rahatsız oluyorlarmış bunun da, şok işlevini kullanmak için değil) bunlar alternatifler galiba. Ancak bunların hepsinden önce yola devam etmemek en mantıklı seçenek sanki, klasik yöntem bisikletten inip bisikleti araya alıp bir süre sakince uzaklaşmaya çalışmak ancak zorda kalırsanız diğer yöntemlere sırayla başvurmak gerekiyor sanki. Tabii ki söylemesi kolay diyebilirsiniz ancak köpeğin niyeti kadar ve bizlerin yaklaşımı ve sergilediğimiz tutumun da önemli olduğunu düşünüyorum. Tekrar çok çok geçmiş olsun.