Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

köpekler size hırlıyorsa hemen kaçın ama sadece havlıyorsa yolunuza sakince devam edin!!

Scudo
@AF1L1YALN1Z

30 dakika öncesi bahçeden fırlayan köpek iyi bir stres yaşattı bana. Ama o da mantıklı davrandı bende. Selamun Aleyküm Aleyküm selam dedik birbirimizi ALLAH'a emanet ettik ve ayrıldım.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
konuyu en baştan okuyamadım kusuruma bakmayında aranızdan hiç kimse kendisine hırlayan yada kendisine doğru koşan köpeğe kemik falan atmayı denedimi?
benim başıma gelmedide o yüzden deneyemedim sonucunu merak ediyorum

Büyük sıkıntı bu olay :kötü:

Köy yollarinda araba kovalayan kopeklere freni kokleyerek tepki verdim (yol boş ve acı bir caayyk lastik sesi) kopekler ters istikamet topuk.

Daha sonralarda kis vakti bisiklet suruyorum Florya sahilinde. Sahil bombos. Opusenler, koklasanlar, araplar yok. Nerden ciktigini anlamadigim bir kopek kovalamaya basladi havlayarak. Yine arka freni kokledim. Hayvan sasirdi ne yapacagini sakinledi ve kovalamayi birakmisti.

Su zamanlarda da koy yollarinda kondusyon calisiyorum, kopeklere denk geldigimde yurume hizinda seyrediyorum, kovalamalari icin malzeme olmadigi icin de kovalamiyorlar.

Kopekler yuzunden ciddi yarananlar var yorumlarda. Kopegin iyi olanlarina denk gelmissem demek ki :)

özellikle sokak köpekleri çok saf hayvanlar aşırı derecede komikler ama bazı türler bölgesini korumak için sizi tehdit olarak algılıyor ve ben tırsıyorum açıkçası

Her zaman bana saldıran iki kanka var biri kırma diğeri rot diye tabir edilen köpekler pazar sabahı kilitli pedallarımla teste çıktım sağolsun sahipleri bunları serbest bırakmış köpekleri görünce gayri ihtiyari durma gereği duydum tabi kilitli pedalları unuttum o zamana kadar beni iplemeyen köpek ben güm diye yana devrilince saldırdı. Köpekler yüzünden bugüne kadar atlattığım tek kaza bu oldu :):)

@clubber Kemiği bulsanız bile size saldırmaya odaklanmış bir köpeğin sizin ona attığınız kemiğe odaklanacağını hiç sanmam tek çözüm durmak ve sakin olmak.

yanımıza alabiliriz mesela. sürekli gittiğiniz bir güzergahsa zaten köpekler sizi tanıyacaktır havlayarak gelmek yerine kuyruk sallayarak gelebilirler. benim başıma henüz gelmedi o yüzden yaşayanlara soruyorum ;)

@gokberk88

Yanına nasıl alacan? Nerende ve nasıl muhafaza edecen? Gidonu bırakıp kemik mi atacan? :)

@clubber zaten ısıracak bir köpek kemik falan dinlemez direkt saldırır. En iyisi bisikletten inip beklemek, onlarla göz temasından kaçınmak ve bir süre sonra yürüye yürüye bisiklet elde uzaklaşmak.

motorda uzaklaşıyordum rahatca ama bisiklette yakalıyorlar, bu bir güç savaşı ve durup üzerüne gidiyorum pısıyorlar.
Bir tanesi pısmadı tekmelemek zorunda kaldım kimse kusura bakmasın, hayvanları severim ama kendimden fazla değil, Allah korusun kuduz olur, düşersin kafa bölgende yara açarsa aşı filan hikaye öldürür. Tekmeleyince sendelediğinde dönüp gitmicen çünki dayak yiyince dahada saldırgan olıyorlar ama yapacak birşey yok, o kaçana kadar vurman lazım.
Evde eşim pusetle bebegimizi gezdirirken saldırmasınlar diye dazer marka abd malı sonic aldım, %75 işe yarıyor ama çok etkili değil

• Beğen
Tepkiler: Aly
@Aytaç Öztürk
köpekler tepkisel olarak hızlı hareket eden şeylere havlamayı seviyorlar, asıl niyetleri sizi ısırmak ya da düşürmek değil, delicesine koşarak yanınıza geldikten sonra bacağınızın 10 cm arkasından gelerek havlamaya devam eder. geçen gün bisiklet yolunda giderken alsancakta ufak çocuk bi köpeği kışkırttı, o da gayet ciddiyetsiz oyun olarak koşmaya başladı, ama ileride ki köpekler, bi köpeğin kovaladağı bisikletliyi görünce eğlenceye dahil olmadan edemiyorlar, eğlenceye yeni katılan her köpeğe sizi sokulana kadar bakmanızı tavsiye ederim, ani bişey yapacaksa gazla, yapamasın. tabii ki yaşaya yaşaya atlatacaksınız bu korkuyu, yavaşça, hiç bişey yokmuşcasına seyir edin, ya da durun gerekirse. bir de köpek krakeri taşıyıp verenler var ama bence haraca alıştırmak gibi bişey bu :)
Tüm bunlara ek olarak, eğer isterseniz beraber çıkabiliriz en köpekli alanlara, ki gündoğdunun köpekleri bu konuda iyidir :)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Öztürk
En iyisi şundan beslemek ve bisiklete alıştırıp her seferinde yanına almak :D

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHFcc4qFQMeJmJgwazELLoX9HY-mOBqX9bjNTUVeG6eR9Y-0WRDzxRVIty

Perşembe gecesi İzmir sasalı bisiklet yolu izah civarında iki köpek peşime takıldı. Biri ayağımın 10 cm yanında hem koşuyor hem ayağıma odaklanmış. Hızım 30 km cvarı. Oğlum sakin falan diye köpeğe anlık bakarken yolda hafif viraj varmış ( ve etraf zifiri karanlık) ve ben hızla kaldırıma çarpıp uçtum. Takla attım nefesim kesildi. Kenarda bodur servilere çarpıp durdum. Ağacın biri kırılmış ben sırtıma saplandı sandım. Nefes alamıyorum ve sırtım acıyor. Sonra arkadaş yardıma geldi. Omzum yara bere kan içinde. Tişört yırtılmış. Sağ elimi kullanamıyorum. Herhalde kırıldı dedim.
Ben düşünce köpekler kaçmış. O halde gidonu tek elle tutarak 1 saat daha yol gidip şehre geldim. Sonra acil servis. Röntgen falan. Neyse kırık yok ama el bileğim ezilmiş kullanamıyorum. Şuan en basit işleri bile yapamıyorum
Şimdi ben köpekleri çok severim. Ancak 8 ayda bu üçüncü köpek saldırısı ve artık tırstım. Ben o hızla uçup düşünce belki ucuz atlattım. Ya daha kötüsü olsaydı. Üstelik bu yol bisiklet yolu. Ben turcuyum. Yalnız başıma uzun turlar yapıp köy yollarında falan gidiyorum. Her neyse bu köpek işi ciddi. Hafife alınmaması gerek. Ve acil çözüm önerilerinize açığım

NOT: KASK VE ELDİVEN ÖNEMLİ. BİRŞEY OLMAZ DİYİP BİR AN BİLE ÇIKARILMAMALIYMIŞ

• Beğen
Tepkiler: denny
Bence en mantıklısı çantaya köpek maması gibi bişey atmak biraz. Zaten küçüğünden alırsanız komple paketi 100 gram filan oluyor. Ben uzun yol yapmayı severim(günü birlik 80km+) ve sabah gün doğmadan yola çıkarım. Bu yüzden yola çıktığım saatten sabahın 8'ine kadar karşılaştığım tüm köpeklerle muhatap olurum. Ki en az 3 sefer olur bu durum o vakitlerde. Bi ara yanımda taşımıyordum, geçen de bi köpek ayağıma bi karış kala geri dönünce yine taşımaya karar verdim. Çenesini uzatsa ısırırdı hayvan, ama kokladı gitti sadece. Verilmiş sadakam varmış, şükür. Tedbiri elden bırakmamak lazım

@Iboil

Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız ancak yine de baya hasar var galiba. Köpek işinde sanırım 3-4 alternatifi aynı anda yanınızda taşımak gerekiyor (Özellikle turcular için bunu söylüyorum, en azından benim yapmayı düşündüğüm şey bu). Çünkü bazıları artık bağışıklık kazanmış bazı yöntemlere veya etkilenmiyorlar bile. Köpek dostu olmakla birlikte önlem alınmalı diye düşünüyorum açıkçası. Öncelikle köpek maması, yüksek sesli korna, elektronik kovucu, son çare belki biber gazı, hatta elektroşok (sesinden rahatsız oluyorlarmış bunun da, şok işlevini kullanmak için değil) bunlar alternatifler galiba. Ancak bunların hepsinden önce yola devam etmemek en mantıklı seçenek sanki, klasik yöntem bisikletten inip bisikleti araya alıp bir süre sakince uzaklaşmaya çalışmak ancak zorda kalırsanız diğer yöntemlere sırayla başvurmak gerekiyor sanki. Tabii ki söylemesi kolay diyebilirsiniz ancak köpeğin niyeti kadar ve bizlerin yaklaşımı ve sergilediğimiz tutumun da önemli olduğunu düşünüyorum. Tekrar çok çok geçmiş olsun.

Geri