amoush00
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.025
- İsim
- Emrah Çetintaş
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Geotech
Beni de kovaladılar.. İlk önce sprintle kaçtım.. Daha sonra köpek kovucu edindim bir tane.. Onun da bazılarında işe yarayıp bazılarında işe yaramaması üzerine kesin çözüm olmadığını gördükten sonra.. Bisikletten inip sakince yanlarından yürüyüp gitme yöntemini kullandım bir kaç kez. Zira bir grup sürüşünde 5 ila 6 tane büyük kangal cinsi çoban köpeği yolumuzu kesince bunu uyguladık saldırmadılar.. Güvenli bir mesafeye ulaşınca da bastık gittik. Daha sonra bu da hızımı ve tempomu düşürdüğü için hoşuma gitmiyordu. Yine gölbaşı köylerinde dolaşırken baktık yolu kesmişler ileride. Arkadaşla birbiri mize baktık. O karşı bağırma taktiğini uygulayalım dedi.. denedik.. sert ve yüksek bir sesle bir biçimde dur vs azarlama sözleri ile elimizi hayvana karşı tuttuğumuzda hayvan hakikaten durdu ve diğer tarafa yöneldi. Şimdilik bunu yapıyoruz. Ayrıca bir arkadaşımın şu fener şeklinde elektroşok cihazı var. Hayvana doğru tutup bir kaç kez basıyor. ( Kesinlikle değdirip zarar vermiyor ) Korkuyorlar. Ne algılıyorlar bilmiyorum ama sonuç genelde olumlu. Bir de bisiklete ve bisikletliye alışık köpekler var. Eymir gölünde olduğu gibi. Ama eymir kendine has bir yerdir. Bir çok köpek oradakiler gibi olmayacaktır. Postacılar ve koşucular, bisikletçilerin böyle bir riki var ne yazık ki..! Sonuç olarak bir çok teknik var bu durumu bertaraf etmek için. Bu dünyayı bir çok canlı ile paylaşıyoruz. Canınızı tehdit etmedikçe onlara zarar vermenin bir anlamı yok. Yukarıda yazdığım ve bazı arkadaşların uyguladığı teknikler işe yarayacaktır. Korkmayın uygulayın.