Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Beni de kovaladılar.. İlk önce sprintle kaçtım.. Daha sonra köpek kovucu edindim bir tane.. Onun da bazılarında işe yarayıp bazılarında işe yaramaması üzerine kesin çözüm olmadığını gördükten sonra.. Bisikletten inip sakince yanlarından yürüyüp gitme yöntemini kullandım bir kaç kez. Zira bir grup sürüşünde 5 ila 6 tane büyük kangal cinsi çoban köpeği yolumuzu kesince bunu uyguladık saldırmadılar.. Güvenli bir mesafeye ulaşınca da bastık gittik. Daha sonra bu da hızımı ve tempomu düşürdüğü için hoşuma gitmiyordu. Yine gölbaşı köylerinde dolaşırken baktık yolu kesmişler ileride. Arkadaşla birbiri mize baktık. O karşı bağırma taktiğini uygulayalım dedi.. denedik.. sert ve yüksek bir sesle bir biçimde dur vs azarlama sözleri ile elimizi hayvana karşı tuttuğumuzda hayvan hakikaten durdu ve diğer tarafa yöneldi. Şimdilik bunu yapıyoruz. Ayrıca bir arkadaşımın şu fener şeklinde elektroşok cihazı var. Hayvana doğru tutup bir kaç kez basıyor. ( Kesinlikle değdirip zarar vermiyor ) Korkuyorlar. Ne algılıyorlar bilmiyorum ama sonuç genelde olumlu. Bir de bisiklete ve bisikletliye alışık köpekler var. Eymir gölünde olduğu gibi. Ama eymir kendine has bir yerdir. Bir çok köpek oradakiler gibi olmayacaktır. Postacılar ve koşucular, bisikletçilerin böyle bir riki var ne yazık ki..! Sonuç olarak bir çok teknik var bu durumu bertaraf etmek için. Bu dünyayı bir çok canlı ile paylaşıyoruz. Canınızı tehdit etmedikçe onlara zarar vermenin bir anlamı yok. Yukarıda yazdığım ve bazı arkadaşların uyguladığı teknikler işe yarayacaktır. Korkmayın uygulayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik
Scudo
Merhaba arkadaslar

Şu dunyada en sevdigim 3 hayvandan biri köpeklerdir
En nefret ettigim de oyle

Issiz turlarda basimin belasi bunlar
En sonunda turlara silahla cikacagim hayvan severler beni taslayacak
Ehehe
Şaka bir yana çozum lazim
Kovalama isirma tehdidine karsi

Hele bir de rotweiler pitbull vb kopeklerin şakasi da olmuyor
Kopek konusunda cahil degilim
En az bisiklet kadar bilgiliyim okudum dinledim izledim vesayir

Ama tek basima tura cikinca cok sikinti veriyirlar bana
Uzun ve kalin bir sopa ile cikmak en iyisi
galiba
Bazisina bagirinca etkili oluyor ama bazisi gercekten cok tehlikeli olabiliyor
Sirf bunlar yuzunden belli yollara giremiyorum

Allahtan kucuk cocugum falan yok yanimda
Yoksa sopa yerine yuzde yuz silahla gezerdim

Şu kopek kovucular iş gorur mu acep
Tavsiyeler nelerdir
 
Her sabah mahallemizin ikilisine denk geliyorum. Dişi olan yerden bitme büyük değil ama yanındaki erkek çoban kangal kırması besili koç gibi genelde uysal ama dişisi agresif huysuz inatçı dişi havlamaya başlayınca kocası çok pisleşiyor o yüzden ara sokağa girip yolu uzattarak sabah sabah dişi köpek dırdırı çekmiyorum. :koptum:

Birde her sabah Kurtuluş Parkındaki Çete ile Adliye binası çevresindeki otopark köpek çetesine denk gelmemek için dua ediyorum. Kurtuluştakiler medeniyet görmüş oldukları için sabah terslerinden kalkmamışlarsa pek havlama ve hırlama yapmıyorlar. Asıl sıkıntı Ankara Adliyesinin çevresindeki otopark mafyası tipli köpek çeteleri... :naslyany:
 
Bu başlık vol.13'ü de bulur. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
@Barış TURAN

aynen katılıyorum genelde hızlandığınızda oyun sanıp kovalayabiliyorlar yada hırslanıp kovalıyorlar. Ama aynı tempoda ilerler ve yüksek ses ile konuşursanız sizi insan olarak algılayıp sadece bir süre izleyip ayrılıyorlar. İstisnai durumlar hariç tabi bazıları direk saldırmaya yönelik gelir o zamanda iş basit PEDALLA :)
güvenli sürüşler.
 
Videodaki köpekler karşıma çıksa panik butonuna basardım. Dip pedal kaçardım. :eek:
 
Şu ana kadar saldırgan bir köpekle karşılaşmadım hiç. Sadece bir kere köyde korkudan bana havlayan denk gelmişti. Genelde saldırgan tavırlarda olmuyorlar ve ürküttüğünüz zaman savunma amaçlı tepkileri oluyor ancak yanımda dazzer2 sürekli oluyor ayrıca biber gazı da almayı düşünüyorum çünkü ciddi bir şekilde köpek fobim var. Sırf bu yüzden yalnız başıma istediğim güzergahlara gidemiyorum. Umarım kimse karşılaşmaz özellikle yukarıdaki gibi bir durumla çünkü toplu halde çok tehlikeli olabilirler. Rot pitbull vs bunlar zaten genelde başıboş olmaz. Bunların saldırı ihtimaline karşı basit önlemlerin hiç bir faydası olmayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: dgntkn
Sanırım çok köpeğin olduğu yer İstanbul Polonezköy Beykoz arasında üst yoldaki havyan barınağının önü. Aklınızda olsun o civarda yüzlerce köpek var. insanımsılar barınağa yakın diye oralara atıyorlar bu köpekleri. Halbuki yiyecek bulamayacakları biryer. Gönüllü kişilerde yemek bırakıyorlar düzenli olarak. O yüzden köpekler insana alışık ve hepsi kuyruk sallıyor, yemek ve arkadaşlık istiyorlar. Tabi bu arkadaş doğrusunu yapmış. O kadar köpek oyun için bile olsa insanı kovalasa, panikle kaza yapılır.
 
Köpeğe hiç bakmayın yokmuş gibi hareket edin yavaşça geçin 2 havlayıp gidiyor. Test edilmiştir deneme yanılma ile öğrendim bunu da fakat biraz zor oldu bulmam :D
 
Isıracak köpek havlamaz zaten,hırlayarak gelir ve neye niyetli olduğunu anlarsınız. :) Havlayan köpeklerin tek amacı bulundukları alanı korumak.Bir de mesela bu köpek hayvanları :) dönen,gürültü yapan şeylere karşı çok hassastırlar ya da eğer bisiklet süren birisi tarafından kötü bir muameleye kalmışsa bütün bisikletlilere karşı korku ve savunma duygusu geliştirir.Bundan korunmanın en iyi yolu uzaktan görürsek bisikletten inip yüremek hiç göz göze gelmeden önümüze bakarak devam etmek,ani bir karşılaşma oldu ise yine fren yapıp durup,onun 2 havlayıp uzaklaşmasını beklemek.Sakin ve güzel pedallamalar. ;)
 
@Anonim Kesinlikle katılıyorum. Köpek saldırıya geçtiğinde durup, bisikletten indiğiniz an köpekler inanılmaz bir şekilde duruyor ve bekliyor. Göz temasından kaçındıktan sonra yavaş yavaş arkasını dönüp gidiyor. Şunu test ettim; eğer bisiklet elinde ilerlemezsen ve köpek arkasını döndüğünde sende tekrar bisiklete binip devam etmeye çalışırsan yine üzerine doğru yöneliyor. Yine iniyorsun yine duruyor. Yandan yandan kesiyor. Bisiklete binmeni istemiyor. Ne garezi varsa anlamıyorum.
 
@soneryen kesinlikle doğru. Ben o durumlarda bisikletimi omuzuma alıp devam ediyorum. Yani bisiklete binmeyip elinizle götürmeye kalksanız bile havlamaya başlıyorlar. Ama omuza alıp götürürseniz ve göz temasından kaçınırsanız, o kadar da sorun olmuyor. Aslında köpeklerin sinirlenme sebebi, dönen tekerlerdir. Yani orada araç önemli değil. Eğer bir araçta bisiklet olsun motosiklet veya otomobil olsun otobüs olsun fark etmez. Teker varsa ve dönüyorsa, köpekler bunu hazmedemiyorlar. İşte o yüzden omuza atıp şöyle 30-40 metre yürüyorum. Onlar da peşimi bırakmış oluyorlar. Ama bazı köpekler öyle takıntılı ki, bir müddet daha böyle yapsanız bile bir şekilde peşinizden havlamaya devam ediyorlar. İşte burada da göz teması devreye giriyor. Asla bakmamalı, göz temasından mutlaka kaçınılması gerekiyor ki, bunu bizzat yaşamış biriyim. Hepimiz yaşamışızdır gerçi. Eğer köpekle göz temasına denk gelirseniz, acayip derecede nefret ediyorlar çıldırıyorlar. Aslında Dazer almak lazım çok etkili olduğu söyleniyor hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle bir videosu var:


Çok cazip geliyor. Köpeklere bir zarar vermeden uzaklaştırmış oluyorsunuz...
 
@Anonim Ya bu aletten benim arkadaş almış işe yaramıyor dedi. Ya dandik aldı, yada düştüm acaba bozuldu mu diye yorum yaptı. Şimdi tekrar almayı düşünüyor. Tur yaparken mutlaka bir yerlerden köpek çıkıyor.
 
bizim buralar tarla hayvan falan çok
o yüzden köpek de çok :D

ben tek başıma tura gidersem yanıma sopa alıyorum :D
bağırmak etkili ama kalın ve iyi bir sopa da insana güven veriyor :D
 
@mehmet roy
Yük atmaya çalışıyoruz turdayken, sopayı nerede taşıyacağız. Bisiklete taksak, sağımıza solumuza çarpar, kazaya mahal verir.
 
  • Beğen
Tepkiler: dgntkn
benim çarpmıyor
orta demire bağlıyorum
sıkıntı olmuyor
veya sırt çantamda oluyor

kendine göre ayarlarsan sıkıntı olmaz

@soneryen benim çarpmıyor
orta demire bağlıyorum
sıkıntı olmuyor
veya sırt çantamda oluyor

kendine göre ayarlarsan sıkıntı olmaz
 
onlarca köpeğin içinden bisikletiyle geçen adamı mutlaka görmüşsünüzdür. adam videoda zaten köpek sahibi olduğunu söylüyor yani az çok hayvanın psikolojisinden anlıyor, mevzunun ana teması bu. şimdi dostlar bana kalırsa burada kilit birkaç nokta var ki ilki sakin olmak. nedem, çünkü bu hayvanlar korkunun kokusunu alıyorlar. deyim olsun diye demiyorum korku esnasında salgılanan hormonun etrafımıza yaydığı kokuyu algılayıp "ben bunu her türlü yerim" güveni geliyor bunlara. sonrası malum, tavşan kaçtığı için mi korkar ; korktuğu için mi kaçar mevzusu. yani patron benim mesajını hissettirip köpeğe bağırmak durmasını sakin olmasını söylemek işe çoğunlukla yarar. ama arkadaşlar kritik bir nokta var burada hayvan oraların bekçisi ise sadece sizin oradan gitmenizi istiyor ise ve siz bunu anlamayıp gitmek yerine durup ona meydan okursanız ve eğer köpek eğitimliyse yüksek ihtimal ısırılırsınız. yukarıda resmi olan keçi suratlı köpek tarafından kovalandım kendimi dereye atmama rağmen hayvan kovalamaktan vazgeçmedi sahibi gelip aldı hayvanı. başka bir tehlike hızlanıp kaçmaya çalışırken başka başka kazalar yapmanız. düşme, başka bir arabanın çarpması vs.ki sonuç ısırılmaktan daha beter olabilir.
bana kalırsa mümkünse hızlı bir analiz, yani köpek sırf itliğine mi hırlıyor alanını mı koruyor ona bakmak eğer öyleyse yavaşça uzaklaşmak gerek. yok sıradan sokak köpeği ise siz bağırıp sert birkaç hareket yapınca zaten geri adım atacaklardır. onlar bizim malımız kulumuz dostumuz falan değil onlar kendi dünyaları kuralları hiyerarşileri olan canlılar saygılı olmak iyidir. bir de kişisel fikrimce ısırılmaktansa şiddet uygulamayı tercih ederim, tabiki orantılı bir şiddet ama. zira bu ısırılma size kuduz vs gibi hastalıklar bulaştırabileceği gibi onlardan nefret etmenize ve durup dururken fobi sahibi olmanıza neden olabilir. pedallayın sağlıcakla.
 
  • Beğen
Tepkiler: gezgino28
bende çok korkan bir insanım köpeklerden ama şu umursamaz davranmak konusunda biraz kendime güvenim geldi sanki butür tenkit ve videoları gördükçe. ama deneyim imkanım olmadı henüz...

şöyle bir video var bide böyle bir video var


daha önce paylaşıldıysa :(:aglyrmngaa:
 
  • Beğen
Tepkiler: ddr
Geri