Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Scudo
@Speker
Torpil yaralayabilir hayvanları yazık değil mi madem çok korkuyorsanız güzergahınızı değiştirirsiniz aniden saldıran köpekte torpil atana kadar poponuzdan ısırır zaten

Sanırım aşağıdaki video Brezilyada çekilmiş. Daha önce paylaşılmadı sanırım. Kırsal bir bölgede kalabalık bir çoban köpeği sürüsü ile karşılaşan bir bisikletli abimiz var. Durum tehlikeli bir hal almasına rağmen bence sonuna kadar kontrolünü kaybetmemiş. Genel itibariyle izlediğinizde burada verilen tavsiyelerin büyük kısmını uygulamış olduğunu görebilirsiniz. Köpekler önünden aniden çıktığı için hiç pedala asılmaya yeltenmiyor, hemen bisikletten iniyor. Yüksek sesle bağırarak komutlar veriyor. Bisikleti köpekler ile kendi arasına alıyor. Çok yaklaştıklarında bisikleti bir savunma aleti gibi kullanıyor. Her ne kadar bu tavsiyeleri sıralamak kolay olsa da köy çocuğu olmak bence bu kriz anlarında büyük bir avantaj. Hele ki çocukluğunuzda çobanlık yaptıysanız ve de çoban köpekleri ile hemhal olduysanız durumu kontrol altına almak aslında çok büyük bir mesele değil. Ancak bu tip köpeklerle arazide daha önce hiç karşılaşmamış birisi için bu taktikleri uygulamak hakikaten zor olabilir. Şayet köpeklerle bu şekilde bir maziniz yoksa alışana kadar yalnız çıkılmamasını öneririm. En azından yanınızdaki arkadaşlardan cesaret alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: ddr ve Holiganguc
Torpil kullanmadım ama kullananlar zaten köpeğe atmıyor, amaç sesten ürkmeleri. Torpilin köpeğe atılabileceğini düşünmek bile istemiyorum bende. Alakasız bir yere atılabilir.

ben 20 küsür tl ye köpek savar aldım,ilk izlenimlerim işe yaradığı yönünde.direk üzerime saldıran köpek te denemedim fakat yoluma çıkan kendi halindeki köpekleri uzaklaştırıyor hatta 1-2 sefer aynı köpeğe denk geldim savar ı kullandım ve beni uzaktan görüp yolunu değiştirdi.bu konuda bütçe kısıtlı ise 20-30 tl olanlar iş görüyor.av bayilerinde ve internette satılan 120 tl civarında olanların video ları çok etkili olduğunu gösteriyor...

Köpeksavar bendede var. Sakin köpeği rahatsız ediyor ama saldırıya geçmiş yada seni tehdit eden köpekte bir işe yaramıyor. Bağırmakla aynı etki gibi. Sakin köpeğe bagır hayvan kacar, sana havlayan tehdit edene bagır, ya duralar yada evet bu gercekten hedefmiş diye düşünür.

@soneryen hocam bu cihazı almayı düşünüyorum ama boşa para vermeyelim? Ne yapsak bilmiyorum ama sanırım almamız gerekiyor... Formanın arka cebinde dursun yani her türlü önlem almak gerekiyor.

Sorun sizlerle değil, benimde köpeğim var ve bisiklet ve motorcu gördümü kovalamaya başlıyor sırf bu yüzden tasmayla dolaşmak zorunda kalıyoruz fakat motor yada bisiklet durduğunda tek yaptığı koklamak.Yoldan geçen her sokak köpeğini severim daha hiç ısıranı yada hırlayanını görmedim :)

Beni ısırdılar. Gittim 5 aşı oldum. 5 yıl etkiliymiş. Artık çok rahatım. Kesin çözüm bu :)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Eroseros Kesin çözüm bu derken? Aşı olunca kokusunu alıp bir daha ısırmıyorlar mıymış? Yahutta aşı; "gel beni istediğin kadar ısır!" rahatlığı mı veriyor, "amaaan köpek, bana ne, ısırır gider nasılsa" gamsızlığı mı veriyor, nedir yani? Tam olarak çözüm olan yer neresi :)

@şamilkafkas paylaştıgınız vıdeo trtnın bı programı var aynısında paylasıldı ve soyle bır bilgide veriliyor yanında maks bisikletli öyle bir alanda 25 km hız yapa biliyormuş köpekler ise 40 km tek bide yanında 3 çare falan diye ayrılıyordu tek çaresi bu yöntem diyiyorlardı (programın ismi son karardı şimdi hatırladım :) )

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Köpek ten önce siz ona ıslık çalınca pek umursamiyorlar bu zamana kadar yüzlerce belki binlerce kez tanımadığım köpekleri gidip sevmişimdir bahçesinde bağlı olanda sokak köpeğine hiç birinde saldırmadı en fazla 30sn 1dk havlarlar sonrası tirt :)

Birkaç kez üzerime koştular. Hemen durup konuştum. O zaman sakinleşiyorlar. İnsana sıkıntı yapmıyorlar, sorun bisikletle. Dediğim gibi sakin olmak lazım. Çoğu bisikletçi.ise bir anda kendine doğru havlayarak gelen köpeği bir anda görüp panik oluyorlar, bundan dolayı bir anda denge kayıpları ve düşmeler yaşanıyor. Sakin olmalı ve her an köpekle karşılaşılmasına hazırlıklı olunmalı.
Ama gece köy yolları tehlikeli. Çünkü arazi sahipleri gece köpeklerini salabiliyor ve bu köpekler de araziyi korumak adına saldırıda bulunabiliyor.

@ÖmerMurat
5 yıl boyunca köpek ısırırsa kuduz olma tehlikesi yok. Gönül rahatlığıyla ısırılabilirsiniz, 5 aşıya 5 yıl rahatlama oluyor. Çözüm bu.

@Anonim
Bence boşuna almayalım. Alıpta memnun kalan görmedim. Şimdiye kadar. Birtek şunu duydum. Kampçıların yabani hayvan için kamp alanındA etkili olanlarını duymuştum acaba köpeğe etkili olur mu. Olursa nasıldır fiyatlar nedir taşınabilir ölçüde mi bilmiyorum. Akşam evde araştırırım ama kullananı bulmak en verimli olur. yoksa satıcısı köpeğe etkili der geçer satmak için

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
Ya bu itsavarlar bazilarini etkilemedigi gibi bazilarininda daha cok kizmasina neden oluyor mus..o zaman artik varin gerisiniz siz dusunun..yok yok dusunmeyin gene :)) alirsaniz sadece psikolijik rahatlama verir

@Speker
av marketleri ve bakkalrda oluyor zaten torpil ile aşırı yakın temas kurmadıkça zarar veremez parça tesirli olmadığı için

@Eroseros
ahahaha zaten ısısrsın aman nolcak ki büyünce geçer

@soneryen

Katlanabilir yürüyüş batonu alıyorum ben. Cop gibi oluyor hatta küçük pompa gibi kadroya monte olabiliyor. Psikopat bir köpekle yada insanımsı ile karşılaşırsam ıssısda, sadece savunma amaçlı.

• Beğen
Tepkiler: Aly
Geri