Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Merhaba dog chaser denen cihazdan edindim ve birkac sokak kopegi uzerinde tecrube ettim. Sonuc beklendigi gibi degil maalesef hayvan biraz rahatsiz oluyor ancak her kopekte etkili degil

Scudo
Merhaba. Yeni aktif bisiklet kullanıcısı olmama rağmen 2 köpek badiresi atlattım. Bu ürün işe yarayabilirmi sizce?
(link)

Bende de var ayni cihazdan istirahat halindeki kopekleri rahatsiz etmek icin etkili ancak hareket halindeki kopekletde %100 etkili oldugunu soyliyemicem. Ters tepki yaptigi da soyleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Köpek kovucu cihazlar hiçbir işe yaramıyor ben kullandım bir sonuç alamadım. Ama elektro Şok cihazı işe yarıyor.

Merhaba,

Bisiklet Yolculuğu ekibi olarak yaptığımız Pendik - Kurtdoğmuş Köyü turunda bir noktada bize de köpekler tepelleş olmuştu. Bu durumlarda en doğru hareket durmak ve beklemek. Bir noktadan sonra onlar dağılıyor zaten.

Bu konuda yaşadığımız sorunun videosu; (Videonun 6:10 bölümünde köpeklerin saldırısı başlıyor.

Kamera gidona sabit olduğu için görünmüyor. Geçiş anında diğer köpekleri harekete geçiren köpek görünüyor. Bir anda 7-8 köpek arkadan gelen arkadaşımızın etrafını sardı. Neyse ki alışığız böyle durumlara panik yapmadık. Bekledik biraz sonra dağıldılar zaten. Sonra yolumuza devam ettik. Bu gibi durumlarda onlardan kaçmak onları daha da agresif hale getirecektir. O yüzden durmak ve bisikleti elde bir süre sürmek en mantıklısı olacaktır.

Merhaba arkadaslar bugun taze taze basima gelen bir olayi ve tecrubemi paylasmak istiyorum.

Hadimkoyde Hezarfen Ahmet Celebi havaalanina gidiste yan yol uzerinde bir bina onunde bekleyen 2 kopek aniden onume firladilar.. daha once de saldiran olmustu ama uzun zamandir boylesine rastlamamistim.. bir tanesi cok fena dislerini gosteriyordu..

Bu baslik altinda yazilan tecrubeleri dikkatli okumustum ve ciddi faydasini gordum.

Hemen bisikleti durdurup bisikletten indim.. bisikleti araya aldim.. hemen durdular.. goz temasi sagladigim zamanlarda hemen saldiriya gectiler.. o bolgedeki hakimiyetlerini bana kabul ettirmeye calisiyorlardi.. gozlerine bakmayip yavas yavas yuruyerek uzaklastim.. bolgelerinden cikana kadar zaman zaman havlayarak tekrar kendilerini gosterdiler..

En onemlisi de epey uzaklastiktan sonra donup ne yapiyorlar diye baktigimda yine kosarak geldiler etrafimda havladilar..

Burdan cikardigim goz temasi cok onemli.. kesinlikle bakmamak lazim..

Bence kovucu cihaz vs. birseye ihtiyac yok aslinda.. belki kucuk kemik filan tasinabilir maximum.. atarsan belki ilgilerini cekebilir diye dusundum.. ama yine de denemeden birsey diyemiyorum..

Maman dikkat diyorum iyi aksamlar.. veslie ile iyi bayramlar.. bol pedallamalar.. :)

SM-N7502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Jacobox
bu işin sırrını veriyorum
1.Köpek tekse ve sokak köpeği ise yani cins bir köpek değilse size havlıyorsa köpeğe bağırın.Sert bir ses çıkarın brutal vokal gibi D:
yüzde 98 işe yarar
2.Bağırmakla beraber üzerine yürüyün yerden bir şey alıyormuş gibi yapın.yüzde 95 kaçar.
3.Köpeğin cinsi Rotweiler,pitbull kangal vb ise hayvanı tahrik etmeyin.İlk 2 maddeyi hayvan üstünüze gelmedikçe yapmayın.Son çare yani.Sakin kalmaya çalışın ıslık çalın öpücük atın yiyinti varsa verin.genelde işe yarar

ve en önemlisi

köpekler grupsa
umursamamak ve bağırmak bir nebze işe yarar.ancak ıssız yerlerde yanınızda uzun bi sopa bulundurun.Geçen bir çiftliği yanından geçiyorum.Köpeklerin hepsi cins.Yani ben bu köpek işinden anlarım.2 adet akbaş 1 adet kars çoban,1 adet kangal 1 adet alman çoban köpeği ve 1 adet de doberman vardı.Hepsi safkan..Akbaşlar 6-7 aylık
Bisikletten indim arama siper yaptım.Çifliğin sahibi geldi uzaklaştırdı köpekleri.Zaten akbaşlar ve alman çoban hariç diğerleri umursamadı beni.Ama içeriye doğru sıçtım resmen D:

Alakasız bir şeyden bahsedeyim.Eğer köpeğinizle kamp yapmayı gezmeyi seviyorsanız köpeğinizin cinsi dişi olursa daha iyi
Erkek olunca civardaki çoban köpekleri saldırabiliyor d:

@mehmet roy

2 Akbaş,1 Kars Çoban,1 Kangal,1 Alman Kurdu birde Doberman hem de safkan.. Bunları görsem direk gerisin geriye kaçarım,bir saniye düşünmeden.

@Tolga Çelebi
Çiftliğin sahibini tanıyordum.Daha önce gitmiştim ördek almaya.Uzaktan ahbap olur.İlk gittiğimde arabadan inmedin korkudan :D
camdan konuştum.
Bu son gidişte ise çiftliği dibinden yol geçiyor oradan yalnız geçmek gibi bir hata yaptım.
Akbaşlar çok agresifti.6 aylık.O yüzden herhalde
Doberman,kars çoban ve kangal ise daha bir kendinden emindi.Nihayetinde çiftliğin içine girmedim.Tehlikeli sayılmam onlar için.
Alman çoban köpeği ise dünyaya havlamaya gelmiş D:Gölgesine havlar oldum olası sevemedim bu ırkı D:

@mehmet roy

Böyle bir durumda şehadet getirmek en mantıklı seçenek sanırım; ecel gelmiş zaten, ne diye kaçmak için falan uğraşayım!

https://i.hizliresim.com/KgGjL2.jpg

çoooook besledim halada beslerim,aydos ,keza kayışdağının köpekleri beni tanır, kokumdan, 100 metre öteden koşa koşa gelirler çünkiiiii ,tavuk şişlerin kokusunu alırlar, küçük bel çantamda taşırım..

https://i.hizliresim.com/xAbZ6L.jpg

http://i1087.photobucket.com/albums/j474/crackbaba1/SNV30192_zps424f683a.jpg

bu bakış şu,,,,

beni siz delirttiniz aç bıraktınız.....

Bir keresinde bir derenin içinden bisikletle geçerken karşıdan gelen bir koyun sürüsünün içinde kaldık. Bisikletleri kenara alıp bekliyorduk. Çoban köpekleri gelip sürü gidene kadar bir süre etrafımızda dolandı. Bisikletin tekeri koklayıp gitti.

7-8 aydır ciddi olarak bisiklet kullanıyorum. Ara ara köpekleri görüyordum ama pek saldıran olmuyordu.

Son 2 turumda sabahları 5 gibi erken çıktım. İkisinde de köpek kovalamasına uğradım.

İlkinde zaten saldırmıyorlar diye 3 tane köpeğin arasından geçmek gibi bir hata yaptım. 1 tanesi havlayarak kovalamaya başladı. Hızımı artırıp kaçmaya çalıştım. Bir süre benimle havlayarak koştu. Ama nafile arayı açamadım. En son çare dönüp köpeğe bağırınca kovalamaktan vazgeçti. Bu arada sürdüğüm yerler ıssız değil. Her tarafta sabah yürüyüşü yapan kişilerle dolu.

İkinci turda(İskenderun-Arsuz yolu üzerinde) giderken bir tane evin önünde duran bir köpek havlayacak gibi oldu. Bağırınca sustu yatmaya devam etti. İkinci turun dönüşünde ise benzin istasyonunun hemen ilerisinde 2 köpek varmış. Ben yaklaşınca fark ettim. Yolun sağında duruyorlardı. Beni görünce havlayıp kovalamaya başladılar. Bunda panik yapıp bölünmüş yolun(4 şerit toplam) içine geçtim. Yolda araç sesinin olmadığını mı düşündüm yoksa direk refleks mi oldu bilmiyorum. Yolun içine resmen atlamış oldum. Ben yolun soluna geçince ve de aynı zamanda da onlara bağırınca daha kısa süre takip edip bıraktılar. Anladığım kadarıyla istasyonun bekçi köpekleri. Köpekler kovalamayı bırakınca bu sefer araç filan gelir endişesi ile yolun en soluna geçip arka tarafı kontrol ettim. Bir tane araç geliyordu uzaktan. Onun geçmesini bekleyip yolun sağına geri geçtim.

3 ünde de bağırmak etkili oldu. Sabah erken saatler dışında saldırmayan köpekler, erken saatlerde saldırıyor.

Göz teması bu arada gerçekten önemli. Geçen akşam çöplük karıştıran bir köpekle göz temasına girdim. Köpek her halinden belli. Çok aç ve çelimsiz duruyor. Ben yeni yaşadığım 2 olayın etkisiyle gelecek mi diye bakıyorum. Tabi o da beni takip ediyor. Sırf bu göz teması yüzünden saldırası geldi hayvanın. Ama açlıktan mıdır nedir peşimden koşma zahmetine girmedi.

17 sayfanın tamamını okudum bu arada. Kimler ne yaşamış, nasıl önlemler alınıyor diye. Özellikle tek başına uzun tur, sabah erken saatler ve akşam saatleri sıkıntılı görünüyor. Kaçmak kesinlikle çözüm değil. Her türlü yetişiyorlar. Benim gibi köpek korkusu olanların köpek sahibi olan arkadaşlarıyla yada barınaktaki köpeklerle vakit geçirmesi faydalı olabilir.

Hiç unutamıyorum,
İlk turumdu.Mustafa diye bir arkadaşla Çanakkale'den İzmir'e çıkmıştık.En son gün Eski Foça'ya vardık.İzmir giriş trafiğini yaşamayalım hem de gece Foça'da takılalım,sabaha karşı çıkalım yola dedik.Galiba civarda yol boyunca küçük işletmeler falan vardı.Her taraf köpek dolu savaşa savaşa gidiyoruz.Ben önde idim.En son karanlıkta baktım ileride beş altı köpek yolda bekleşiyor.Bisikletlerden indik.Bize doğru gelmeye başladılar.Beklemeye başladık.Bize doğru gelmeye başladılar.Arkalardan karanlıktan daha azgınlarının sesleri geliyor.Çoğalma ihtimalleri var.Yan taraftaki zeytinliğe girdim.Sopa kopardım.Ancak bisikleti yerde yürürken sopayla tutmama imkan yok.Köyde büyüdüğüm,alışkın olduğum halde ağaca çıktık.Bekliyoruz,ne yapacağımızı düşünüyoruz.Biz ağaca tünemiş düşünürken,tesadüf bu ya,o tenha saatte,karşı taraftan köpeklerin arasından yalnız başına bir bisiklet turcusu köpekten geçti,yanımıza geldi.Bizi ağaçta tünemiş gördü,ne yapıyorsunuz siz dedi?Abi köpekler var,nasıl geçtin,geçemedik dedik.Bende köpek kovucu var dedi.Bizi de geçir dedik,bastı gitti.Biz de artık ne olcaksa olsun dedik.Taş aldım bir kaç tane,sopayı bisikletin sırtında kullanarak geçtik.Mustafa bunu dönüşte kimseye anlatmayalım,dalga geçerler bizimle dedi.Dönüşte baktım iş yerinde bu millete anlatıyor.Bana yakalandı.Baktım güldü güldük.Dayanamadım Şükrü Hocam çok komikti ağaçtaki halimiz hala gülüyorum dedi.

genelde köpeklerden pek korkmam bir şekilde hallederim. hele ki istanbul'daki sokak köpekleri havladığında durmak ya da biraz sert çıkışmak yeterli oluyor. yalnız daha önce pek ortalıkta görünmeyen e-5 ahl civarındaki orman çiftliğinin köpekleri başıma bela oldu. 8-10 tanesi saldırmaya yeltenince durup sakinleşmelerini bekledim ama pek işe yaramadı bu sefer üzerlerine yürüdüm. baktım arkadan bir tanesi kaptırmış geliyor aha dedim s.çtık. neyse o da duruldu ama ciddi restleşme oldu. bir tanesi saldırmaya karar verse iş sakata binecek. şimdilik o noktaya yaklaşınca onlar beni görmeden çıkabildiğim kadar yüksek hıza çıkıyorum. son seferinde unutmuşum lay lay lom gidiyordum ki çiftliğin içinden görüp koşmaya başladılar ben de çare olarak sıkışık trafikte araçların arasına dalınca beni göremeyip boşluğa doğru havlayıp durdular. birkaç kere daha muhatap olsam alışacaklar belki. demem o ki köpeğine göre sert çıkışmak işe yarıyor da kalabalık olduklarında bisikletten inip sakince uzaklaşmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: EsQaRe
Geri