Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Bu iş ciddi arkadaşlar kendinizi telkin edin ve kesinlikle kaçmayın. Köpekten korkan birisi için bunun ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum lakin şöyle düşünün hiç bir köpek park halindeki arabaya saldırmaz yada sabit duran bir bisiklete

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Scudo
Daha önce de konuşulmuştu. İnternetten "Köpeklere Fısıldayan Adam" programının bölümlerini bulun ve izleyin.
Köpek psikolojisi hakkında inanılmaz şeyler öğrenecek ve en azgın hayvanla bile nasıl baş edileceğini hayretle göreceksiniz.
İzleyenler hak verecektir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
sakin kalmak lazım bütün yaygara dönen tekerlere. siz durunca onlarda duruluyor.

örnek: (link)/

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@ozan aktürk
Dün onu fark ettim cidden, 45KM hızda hiç ama hiç zorlanmadan koşabiliyorlar :) Düz sahil yolunda köpeklerden kaçmaya yetmedi gücüm.
Alanlarından çıkmamış olsam daha da kovalamaya devam edebilirlerdi galiba.

@ozan aktürk

Kaçmak pek doğru değil tabi ama kaçılırsa da çoğu köpek kısa bi süre sonra kovalamayı kesiyor.Yani en azından şuana kadar ben öyle rastladım

• Beğen
@Gökhan Akkaya Dün bende moda sahilde az ramak kala kaptırıyordum bir yerleri ama asıl kızgınlığım bazı mal bisikletci arkadaşlara hem o yönden gelip hemde uyarmıyorlar ya pes!! artık dönüşde bisiklete binen kadın,erkek.çocuk kim varsa dedim aman!!! durum bu dikkat edin diye.

karşında 6-7 köpeği görünce refleks olarak ne yapacağını şaşırıp basıyorsun gaza. belki öyle kurtulursun. durduğun zaman köpeğin ısırmayacağının bir garantisi yok. Ama kaçarsan belki kurtulursun :) bir keresinde virajı döndüm araçları kovalayan köpekler araçların ana yola çıkmasından sonra benim etrafımda belirdi sürekli havladılar. ben onlar yokmuş gibi davrandım ve yavaş yavaş sürdüm biri ham yapsa bacak gitmişti hepsi üstüme atlayıp parçalayabilirlerdi. ucuz yırttık.

Sadece bir kere köpek saldırısına (o da saldırmadı, sadece kovaladı) maruz kaldım. Köpeği farketmemiştim. Arkamdan havlama sesini duyunca panikleyip pedallara abandım. Doğal olarak köpek beni geçti. Beni geçince de tekrar panikleyip arka frene abandım. Köpek kaydırma sesinden korkup durdu. Ters istikamette yoluma devam ettiğimde, bir daha peşime takılmadı.

Köpek fobim olduğu için paniklemeden bisikletten inip yürüyerek devam etmem mümkün değil sanırım. Fobimi yenmeyi çok istiyorum. Belki fobimi yenmek için bir dahaki sefere durmayı deneyebilirim ama bu çok zor benim için.

• Beğen
Biz eğlence olsun diye 5-6 köpeğin arasına dalardık arkadaşla. Abanırdık pedala. Biraz bacağımıza sürterlerdi koşarken ama yetişemezlerdi. Ne günlerdi bee... O değil de çok salakmışız. Yani amacın nedir ki gereksiz aksiyon yaratırsın?

Ben motosikletle bile zaman zaman kaçamıyorum :) Bisikletle kesin baldırı kaptırırım ..

İki ay kadar önce motosikletle çevredeki köy yollarında sakin sakin gezerken, bir köyün içinde iki tanesi sağlam deparla motorun üstüne atladılar. İşin ilginci yanımda koşmuyorlar direk motorun üstüne geliyorlardı. Yol çok dar olduğu için maalesef gazlayıp manevra yapamadım veeee bir tanesine yandan sağlam şekilde çarptım. Ben o heyecanla biraz gazladım ve ileride durdum. Bir baktım motorun debriyaj telinde bir tutam sarı tüy. Haydaaa diyerek motordan inip, köpeğe bakmaya gittim fakat bu sefer de onlar benden kaçıyor namussuzlar. Kafamda kask, sırtta çanta, köy içinde köpek kovalıyorum. Sonra nefes nefese kalıp, orada gördüğüm teyzeye durumu anlattım, telefonumu bıraktım. Sonrasında arayan soran olmadı..

• Beğen
Tepkiler: Denizcagan
Havlayan her köpek motivasyon(!) olur bana.Anında kalkarım sprint'e. :D Hem ortalamam artar, hem hayvan'a spor yaptırmış olurum hem de hayvan beni kovalayıp bölgeden çıkardığı için kendisini bir şey sanar.Herkes mutlu olur böylece:srnsml:.Gerek yok öyle şok cihazlarına, korkutma aletlerine falan.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Videoya baktımda sürü köpek nasıl adamın cevresini sarmıyor. Benim korkum köpek değil zaten yüzyüze gelip atlatırsında arkana geçerse teki sıkıntı işte arkan dönük olunca cesaret bulmaları kolay oluyor

2 - 3 gün önce bu başlıkta izlediğim videoyu uygulama şansı buldum. Ormanlık bölgede yokuştaydım. 3 köpek gördüm, normalde bu bölgedeki köpekler uysal olduğu için yoluma devam ediyordum. Biri koşmaya başladı ben de bisikletten indim "şiiiişt lan" diye bağırdım. Bağırdığım köpek durdu, diğerleri pek oralı değildi zaten. Bisikleti köpekle arama koydum yürüdüm biraz. Arkadan başka insanlar gelince bana ilgilerini kaybedip gittiler.

Basıp giderim diyorsunuz da yokuştaysanız ve geri dönme şansınız da yok, ne yapacaksınız ?

Ben gelmeye devam etseler bağırıp üstlerine yürümeyi düşünüyordum. Saldırmaya çalışırlarsa arka tekeri gelişine yapıştıracaktım. Basıp giderdim diye düşünmek her zaman çözmüyor meseleyi.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Daha önceden yazmışımdır kuvvetle muhtemel tekrar belirteyim. En tehlikeli köpek havlamadan saldıran köpektir. Geldiğini anlamazsınız bacağı kaptırırsınız. Bu zamana kadar birçok köpek tarafından kovalandım. 8 köpeğin etrafımı sardığı bile oldu. Eğer köpeklerden korkmuyarsanız zaten maça 2-0 önde başlıyorsunuz demektir. Köpekten aşırı korkan bir insana buradan ne ahkam kessek boş. Tecrübelerim ortalamayı falan boşverin bisikletten inin ve yürüyün. Bu konuda o kadar tecrübe sahibi oldum ki köpeğin yanına yaklaşmadan saldırıp saldırmayacağını anlayabiliyorum. Bu kısımda iki taktikten birisini kullanıyorum eğer hızlıysam daha köpeğe yaklaşmadan yüksek sesle hişşşttt diye sesleniyorum köpeğin dikkati bir anlık dağılıyor ve yanından hızla geçiyorum. Saldırmaya fırsatı bile olmuyor. Yavaş gittiğimde ise bisikletten inip köpekle arama bisikleti alıyorum. Köpekle sohbet ede ede bölgesinden uzaklaşıyorum. Belki benim haddim değil ama çocuklarınız hayvan korkusuz yetiştirin. Hayvanların sevsinler, onlara saygı duysunlar.IMG_2291.JPG IMG_2252.JPG

Walla bu aralar daha onlar bize hav demeden, biz onlara yüksek ve itaatkar bir sesle dur gibi şeyler söylüyoruz. Onlarda bir şaşırıp duruyorlar. Çok laftan anlamayana bisikletten inip yapıyorum. Henüz bir şey olmadı. Bunu geçen sene keşfettik. Yine bir yerlerde okuyup uyguladık. İşe yarıyor. Ondan önce köpek kovucular vs uğraşıyorduk. Ben hayvan severim ayrıca. Köylerde vs. yürürken çok köpek dostum da olmuştur. Çok ta sadık hayvanlardır. Bana bütün yürüyüş boyu eşlik edip evin önünde uyuyanı var yaw! ;) Bisiklete ve harakete bir duyarlılıkları var.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim mahallede yaklaşık 150 başıboş köpek yaşıyor. Genelde sakinler saldırgan değiller ve mahalle sakinleri olabildiğince köpekleri besliyor ve bakıyor. Ancak ara ara da saldırı vakaları olmuyor değil. Bu sene 2 saldırı vakası oldu. Sonuncu da çocuğu yaralamışlar ve üstünü başını ve çantasını parçalamışlar. Özellikle 2 çete var. Birisi 5-6 köpekten diğeri yaklaşık 15 köpekten oluşuyor. Aralarında da gerçekten saldırgan köpekler var ve diğerletini de gaza getiriyor.

2-3 ay önce 3 yaşında kızım ve 7 yaşında oğlumla markete gidiyoruk. Bizi 100 metre uzaktan gören bu 5 köpeklik grup bize doğru havlayarak koşmaya başladı. çocukları da uyardım ani hareket yapmayın koşmayın yanımda yavaş yavaş yürüyün diye. ancak köpeklerin saldırma niyeti vardı. çok şiddetli havalayarak çevremizde çemberi daraltmaya başladılar. en yakındaki çok ani bir hareketle kızımın bacağını ısırmaya çalıştı o anda bende gayri ihtiyari hemen kaldırımın üzerinde yığılı duran budanmış dallardan birini kaptım ve köpeğin kafasına indirmek üzere salladım. köpek yine ani bir hareketle kendini geri attı. ama 20 cm kalmıştı ısıracaktı. sebepsiz yere bir saldırı girişimi yaşadık. sonrada elimdeki daldan korkarak karşı kaldırıma geçtiler biz yine yavaş yavaş yürüyerek uzaklaştık. çocuklar için büyük bir travma oldu. hani baba köpekler dostumuzdu saldırmazdı bize niye saldırdılar diye soru yağmuruna başladılar. o günden beri de köpek görünce korkuyorlar.

Bu haftasonu ise 15 köpeklik diğer saldırgan grupla karşılaştım. Mahallede bisiklet sürerken in cin top oynayan bir sokaktan geçtim virajı döner dönmez köpekleri gördüm 10-15 metre ileride yolun sağında solunda yatıryorlardı. ben de burdaki tavsiyelere uyarak hızımı iyice azalttım yürüyüş kızına düştüm ve inmeye hazırlandım. bu esnada da köpeklerle konuşmaya başladım, ama aralarından bir tanesi havlamaya başladı. kıvılcımı alan diğerleri bir anda üstüme koşmaya başladılar. bisikletten inme hazırlığını bırakıp pedala bastım ve hızlanıp grubu yarıp aralarından geçtim. bu esnada solda ve sağdan iki tanesi dizime dokundu. yani ısırsalar ısırmışlardı. 40-50 metre kovaladılar sonra peşimi bıraktılar. bu söylediğim gündüz vakti oldu. şimdi tekrar düşünüyorum tekrar aynı olay olsa bisikletten inmeye cesaret edemem. zaten öyle bir gürültü koptu ki yukarıdan park ettiği arabasına gelen bir adam da tırsıp geri döndü.

bu arada mahalledeki köpeklerin hepsi aşılı, kısırlaştırılmış. belediye topluyor aşılıyor kısırlaştırıp geri bırakıyor. daha doğrusu mahalleye değil ama yanımızdaki ormana bırakıyor. ormanda köpekler ot yemeyeceği için bizim halleye iniyor. mahallede de köpek severler ve korkanlar olarak sürekli iki grup arasında tartışma var. bir şekilde köpeklerle yaşıyoruz. en büyük sorun geceleri köpek savaşları. pencere açık uyumak imkansız. gece olunca tüm mahalle onların.

• Beğen
Tepkiler: Luccini
@serdar.karabulut Bizim burada da 2 ayrı köpek grubu var biri 4 diğeri ise 5-6 köpekten oluşuyo.Normalde çok saldırgan olmayan köpekler çeteleşince saldırgan oluyolar.Balkonda otururken izliyorum bazen bisikletlilere saldırmalarını.Tabi geceleri de kendi aralarında dalaşıyorlar.

Hatta bi kere de balkonda ders çalışırken gördüm,buralardan olmayan bi köpeğe saldırdılar ama hani havlama dalaşma değil direk köpeği parçalarcasına ortalarına aldırlar.Kurtlar bir av başına üşüşür ya aynı onun gibi ısırmaya başladılar.Baya gürültü koptu yakından geçen bi araba kornayla falan korkutarak dağıttı köpekleri.

Sanırım kalabalık olduklarında vahşi duyuları açığa çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bugün Yeşilköy Sahilde derme çatma olan balıkçı barınağında 2 köpeğin saldırısına uğradım. Biri kurt köpeği diğeri sanırım buldog. Orası ne bir telle çevrilmiş ne uyarı var.

Köpekleri girerken farketmedim mendireğin sonunda kulübede olanı farkedince sessizce çıkayım dedim ama çıkarken bağlı olmayanlar da varmış saldırdılar. Bisikletten indim, bisikleti siper yaptım, soğukkanlıydım fakat köşeye sıkıştım alanlarından çıkmak için üstlerine gitmek zorunda kaldım.

Defalarca köpeklerle karşılaştım ama 2 tane cins köpek varsa bağırmak, göz teması kurmamak falan pek fayda etmiyor bu tür köpeklerin kesinlikle kapısı bacası olmayan yerlerde bağlı olması lazım. Sonuç olarak köpeklerden biri sol bacağımı ısırdı akşam akşam hasekiye gidip kuduz aşısı oldum. Çok yavaş hareketlerle yine bisikleti siper yaparak alanlarından zor uzaklaştım. 2 tane olunca biri arkana geçiyor ilerleyemiyorsunda.

Hayvanlarda suç yok ama onları salan hayvanda büyük sorun var. Yarın gerekli yerlere şikayet etmeyi düşünüyorum. Kesinlikle bu tip köpekler öldürücü olabilir.

@onuremre1
Dazer 2 diye ses sinyali yayan bir cihaz var,köpekler konusunda etkili diyorlar.Sadece sağır köpeklerde doğal olarak işe yaramazmış.150tl civarlarında.Aslında böyle bir cihaz alıp gidona bağlıyacaksın,sonra köpek falan olayını hayatından çıkartacaksın ama denildiği gibi etkilimi bilemiyorum.
(link)

• Beğen
Tepkiler: onuremre1
Geri