Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

Scudo
Köpekler kendi alanlarını belirler ve alanlarını koruma iç güdüsüyle yaklaşırlar. Bu yüzden taş alıp köpeğe fırlatmak kadar gereksiz bir davranış modeli yok. Köpeğe karşılık verirsen o da sana verecektir. En iyi hareket sakinliği korumak ve onu gözmezden gelmek.

@hakanfilizz @Gültekin R. Demirkaya Uzun yollarda bisiklet kullanımında köpek kovucunun mutlaka bisiklette bulundurulmasını düşünüyorum. Ben 2 yıldır kullanıyorum. Çok defa işe yaradı. Hayvanların olumsuz etkilenmemeleri için ve rahatsız olmamaları için durduk yere kullanımına çok karşıyım. Ancak tedbir amaçlı bisikletimde bulundururum çok defa da işe yaradığına şahidim. Köpek geldiğinde gidona bir aparatla bağlı olan kovucuyu çıkartıp birkaç saniye basmak yeterli. :)

@hakanfilizz @Gültekin R. Demirkaya Uzun yollarda bisiklet kullanımında köpek kovucunun mutlaka bisiklette bulundurulmasını düşünüyorum. Ben 2 yıldır kullanıyorum. Çok defa işe yaradı. Hayvanların olumsuz etkilenmemeleri için ve rahatsız olmamaları için durduk yere kullanımına çok karşıyım. Ancak tedbir amaçlı bisikletimde bulundururum çok defa da işe yaradığına şahidim. Köpek geldiğinde gidona bir aparatla bağlı olan kovucuyu çıkartıp birkaç saniye basmak yeterli. :)

Tam tersi arkadaşlar, köpeklere karşı sıcakkanlı olunmasında fayda var. En dominant karakterdekiler bile zarar vermeyeceğinizi anlayınca en fazla size alanları dışına kadar eşlik ederler. Aksine saldırmak, taş atmak vs onların korunma içgüdüsünü tetikler. Köpekler tanımadıkları canlıyı sindirmek, güvenliği inşa etmek amacıyla havlayarak yanına yaklaşır. Kaçarsanız tekrar yaklaşır, bu dışarıdan bakıldığında kovalama olarak adlandırılabilir.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
Ben bir iki yıl DAZER II kullandım, ürün Amerikadan geldiği için dolar bazlı fiyatı yüksek biraz. Hepsi burada.comda mevcut, şu sıralar 150 TL filan dı. Sonrasında şimdi yerli ürün kullanıyorum. 9 Voltluk pil ile çalışan made in turkey ucuz bir şeyler kullanıyorum. Köpek kovucu diye arattırıldığında birkaç ürün çıkıyor ucuz ucuz 30 TL ye... @1dost

@sinemaperdesi Yani deneyiminize göre 30 liralık işe yarıyor mu?

Evet,, kardeşim şöyle söyleyeyim. Benim bisiklette uzun yol için en önem verdiğim iki husus lastikler ve köpek kovucu. Emin ol ki, köpek kovucudan bir gram şüphem olsa ben kullanmam. Giderim Dazer II'yi yeniden alırım onu kullanırım. Çünkü Ankara biraz karışık bir yer, bizim evin önü daha dün gece 4-5 köpek vardı, havlıyorlardı.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Kargo şirketinde motokurye ve eski Bisiklet kullanıcısı olarak size tavsiyem Köpekler görünce hareketi yavaşlatmak pek cok insan yaya veya bisiklet- motosikletli karşısında köpek görünce aniden Hızlanıyor koşuyor kaçmaya çalışıyor yapmayın Hayvan siz hizlaninca hızlanacak her gün gectigim yerden komsum geçti kaçarken bisikletten düştü kol kırıldı 2hafta alcida kaldı devami.....

şahsen ben köpeklerin yanından normal hızla geçiyorum baktım saldırcak çok hızlı şekilde bisikletten inerek bu sefer ben köpeğe saldırıya geçiyorum ki köpek kuyruğunu araya sıkıştırıp hemen kaçıyor, genetiği değiştirilmiş pitbul vari köpekler olmadığı sürece aynı tepkiyi veriyorum.

bence köpeklerin bisiklete alerjisi var yanından yürüyerek geçtiğim köpek bisikletle geçince kovalamaya başladı allahtan yokuş aşağı iniyordum asıldım pedallara, aynı şekilde geri dönerken aynı köpeğin yakınlarından bisikletle yürüyerek geçtim birşey yapmadı burdanda bisiklete alerjisi olmadığı çıkıyor çözemedim :) şu köpek kovuculara para vermek yerine telefona uygulamasını indirmek işe yarar mı hiç kullanmadım kullanan var mı acaba?

bikere samsunda gürgenyatak köyüne yürüyerek çıkmak zorunda kalmıştım 3-4 köpek çıktı havlayarak üzerime koştular ben korkudan bağırdım bi an duraksadılar 1 tanesi durduğu yerden havlamaya devam etti o havladıkça ben hoşt diye bağırdım sonra döndü oturdu bende elim ayağım titreye titreye devam ettim

hızınız varsa kaçın yok yavaş gidiyorsanız durun bir şey yapmıyorlar :)

@Sefa

kaptım ben sakin sakin tamam tamam diyerek olayı bitiriyoruz helal olsun abicim :)

Geri